Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):

a ta niedoszla adopcja jestem oburzona.Zalośni ludzie.

brazowa - ja się strasznie zawiodłam, ta kobita nie odbiera ode mnie telefonów, nawet nie miałam jak jej powiedziec jakie świństwo psu zrobiła.
Ale ludzie są nieodpowiedzialni !!!!!

Posted

Faktycznie - dobry pomysł.

Ale ona naprawdę sprawiała bardzo dobre wrażenie. Mówiła, że jak nie będzie miała psa, to zacznie niedługo do ściany mówić itp. I czekała na Murzyna, aż tu nagle....
nie mam pojęcia...
czy ktoś jej nagadał, żeby szczeniaka wzięła, czy co...?
Jej poprzedni pies żył 3 lata, nie dopilnowała go z kleszczami, umarł biedaczek...

Mam tylko nadzieję, że Murzyna ktoś zabierze do domu.

Posted

niestety z adopcjami juz tak jest :shake:.Dlatego mimo wszystko adopcje dalekie to duze ryzyko.Bywało i tak,ze pies przyjezdzal,a nie bylo komu go odebrac.
Gdy umawiam sie z kims na obejrzenie psa w schronie,przychodzi jedna osoba na 10.Do tego tylko RAZ zdarzylo mi sie,ze ktos napisal SMSa,ze przeprasza,ale zrezygnował i go nie bedzie.

Posted

brazowa1 napisał(a):
niestety z adopcjami juz tak jest :shake:.Dlatego mimo wszystko adopcje dalekie to duze ryzyko.Bywało i tak,ze pies przyjezdzal,a nie bylo komu go odebrac.
.

I to jest niestety tragedia, bo zorganizowanie transportu dla psiaka, nie jest łatwe, trzeba się przygotować itd.
Wiedząc, że Murzyn będzie mieszkał na wsi, domyśliłam się, że jego "nowa właścicielka" może mieć utrudniony kontakt z wetem, więc sama odrobaczyłam i zaszczepiłam psiaka, żeby z tym nikt nie musiał się kłopotac....

Posted

Właśnie przeczytałam wątek. Hehe, Monday, moze dasz numer do tej pani, obcy numer odbierze. Aż mam ochote jej dokuczyc i dzwoinic co 5 min. Moze wszyscy podzwonmy!!! Brrrrrr co za babsko wstrętne. A tak na serio to kazdy z nas, a szczególnie TY pewnie chcieliby usłyszeć co tak naprawdę się stało. Wystarczyło pare szczerych słów. No chyba ze pani jest nie w pełni.....
A co to znaczy ze nie dopilnowała kleszczy. Pies zmarł na borelioze??? Czy jakos tam po psiemu??

Posted

LILUtosi napisał(a):

A co to znaczy ze nie dopilnowała kleszczy. Pies zmarł na borelioze??? Czy jakos tam po psiemu??

No, dokładnie.
Psiak podobno miał 3 lata.
młodziak taki.
Ta kobieta bardzo przeżyła jego odejście, podobno.

Posted

jest plaga kleszczy
obecnie to się często zdarza
kleszcze roznoszą paskudne choroby
jak chodziłam z pakiem do weta zawsze bardzo się interesował jak on po kleszczu się czuł
niestety kleszcze to bardzo poważna sprawa

Posted

To trzeba jeszcze miec szczescie, tfu, raczej pecha zeby takiego zarazonego klaszcza dostać. Moje mimo że mają obrózki, to i tak łapią latem setki kleszczy. Na razie, odpukać nic się nie dzieje ( a przynajmniej nie widac).

Posted

śledzę ten wątek... nic nie piszę, bo nic nie mogę zrobić, ta bezsilność mnie dobija:-(:-(

już gdzieś o tym pisałam ale wydaje mi się, że jakby KAŻDY dom w Polsce zechciałby adoptować, przygarnąć choć jednego psa, to tych domów i tak było by za mało:-( a przecież nie każdy dom, nie każdy człowiek może lub chce przyjąć psa do siebie... bezdomnych psów jest chyba więcej niż ludzi mogących im dać dom:-( błędne koło:grab::grab::grab:

Posted

tula napisał(a):
Monday, tak jak wcześniej pisałam usunęłam poprzednie ogłoszenia i dalam jeszcze raz żeby były na górze, dodałam też troche nowych. Postaram sie w najblizszym czasie jeszcze troche pododawać.

Tula, dziękujemy Ci serdecznie:loveu::loveu::Rose::Rose:

Posted

[quote name='tula']
chyba częściowo sie z Tobą zdublowałam, ale myslę że to nie zaszkodzi:cool3:

Też myślę, że nie zaszkodzi. Dzięki tula...na razie z ogłoszeń cisza.
No...zobaczymy.

W piątek firma się przenosi :(
Nie wiadomo co z Murzynem. Jest taki plan, że być może właścicel terenu na którym jest Murzyn nic w najbliższym czasie nie będzie tam robił (a docelowo ma być mechanik samoch.) no i być może pozwoliłby psiakowi tam być, każdy z pracowników zrzuciłby się na jedzenie i można by było jeździć i karmić Murzyna.
Było by to o niebo lepsze od schroniska....Ale wszystko się okaże. Nie ma co się cieszyć za wcześnie (COŚ O TYM WIEM)

Posted

Mam pytanie do schroniskowych wolontariuszy..
Jeżeli ktoś pojedzie oddać Murzyna do schroniska, to czy schronisko tak bez problemu go przyjmie???????
Wiem, że tam mnóstwo psiaków jest, mało miejsca, a to nie jest pies błąkający się, tylko taki który traci właśnie dom:-(

Czy schronisko może odmówić przyjęcia go? A z drugiej strony, co z nim zrobić? Przecież na ulicę nikt go nie wypuści.

Posted

Mam wielką nadzieję, że jednak nie trzeba będzie oddawać Murzynka do schroniska, bo to by było dla niego najgorsze rozwiązanie. Ale jeżeli już by musiało tak być, to w tej sprawie skontaktuj sie z Wlodim, DORKĄ albo Red bo oni najczęściej są w schronisku. Wlodi prowadzi stronę internetową schroniska na której umieszcza psiaki. Napewno ktoś z nich Ci pomoże jeśli nie będzie już innego wyjścia. Ja jednak cały czas wierzę, że Murzynek trafi na swojego człowieka, który pokocha go tak jak Ty:loveu:

Posted

tak
zdecydowanie włodi i dorka
schronisko ma 2 razy tyle podopiecznych niż powinno
ale może przyjmą go

bico napisał(a):

już gdzieś o tym pisałam ale wydaje mi się, że jakby KAŻDY dom w Polsce zechciałby adoptować, przygarnąć choć jednego psa, to tych domów i tak było by za mało:-( a przecież nie każdy dom, nie każdy człowiek może lub chce przyjąć psa do siebie... bezdomnych psów jest chyba więcej niż ludzi mogących im dać dom:-( błędne koło:grab::grab::grab:

polaków liczy się w milionach
bezdominaków czworonożnych w tysiącach
myślę że nie byłoby problemu
ale to tylko marzenia