lilith27 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 bardzo mi przykro ale z dwojga złego lepiej teraz niż później nie wiadomo co by zrobili z nim Quote
tula Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Bardzo mi przykro Monday, to jakieś wstrętne, tchórzliwe babsko. Może i lepiej, że Murzynek do niej nie trafił bo potem mogłaby go gdzieś do schroniska podrzucić nic nikomu nie mówiąc:angryy: Ja uaktualnię ogłoszenia Murzynka, żeby były na górze i pododaję jeszcze troche nowych, tylko tyle mogę niestety zrobić. Najgorsze, że czas goni, ale bądźmy dobrej myśli, może ktoś odpowiedzialny zadzwoni. Nie pamietam już czy Murzynek ma allegro, ja niestety nie robię, ale może ktoś z dogomaniaków pomoże i zrobi. Wierzę, że taki wspaniały psiak znajdzie swój dobry dom. Wyobrażam sobie co teraz czujesz i naprawdę mi smutno, ale nie traćmy nadziei on jest młody i ładny i ma duże szanse na adopcję. Quote
Monday Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 Poodnawiam mu ogłoszenia :( Najgorsze jest to, że straciłam 2 tygodnie, bo ta pani na 100% miała wziąć Murzyna !!!! Quote
lilith27 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 trzeba było babie powiedzieć to, że nie tyle co jest nieodpowiedzialna ile swoim zachowaniem szkody tylko narobiła psiakowi ile murzynek ma czasu? gdzie on będzie teraz? u Ciebie? już wiem 27 lutego Quote
lilith27 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Monday nr kontaktowy do Ciebie w sprawie murzynka? Quote
Monday Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 516 088 926 lub 516 088 927 Tyle tylko, że ja z jej mamą, ok 70letnią panią sądząc po głosie rozmawiałam. Z resztą, jej mama rozłączyła się jak zaczęłam jej mówić, że pies ma 2 lata i to nie jest stary pies...ech, lepiej nie mówić. Chciałam zadzwonić do tej pani, z którą uzgadniałam adopcję, ale nie odbiera telefonu. Kobieta poważna, z pewnością po 40stce, a zachowuje się jak dziecko !!!! Quote
Monday Posted February 21, 2009 Author Posted February 21, 2009 ręce opadają !!!!!! Jutro porobię nowe ogłoszenia dla Murzyniątka ślicznego. Szkoda mi jest tego psiaczka, taki potrafi być radosny i chodzi na smyczy, czym mnie bardzo zaskoczył !!! Quote
bico Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Właśnie czytam i ręce mi opadają:-(:-(:-( co za wstrętne i niepoważne babsko:2gunfire::angryy::angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad: właśnie...a miało być tak dobrze i pięknie:-(:grab::grab::grab::grab::grab::grab::grab: a może ta babka nic nie wie, że jej np. matka do Ciebie dzwoniła, może to ta starsza nie chce psa i tak po kryjomu przed córką coś kombinuje:roll::-( co teraz będzie z Murzynem???:-(:placz::-( ja już byłam taka szczęśliwa, że choć na tym wątku dobrze się układa, ale jak zwykle beznadzieja i zło muszą tryumfować:-(:-(:-(:placz::placz::placz: Quote
lilith27 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 mądry, piękny, razem z budą - murzynek 2 lata (563667974) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Monday Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Lilith...OGROMNIE CI DZIĘKUJĘ za allegro:Rose: Quote
Monday Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Mi już nerwy trochę opadły i przyszedł czas rozsądnego myślenia. Postanowienie jest takie: Murzyn znajdzie dobry dom !!!!!!!!! Najważniejsze dla mnie jest to, żeby nie trafił do schronu. Ktoś kiedyś go pokocha. Sama bym go zabrała, ale niestety do bloku, nawet pomimo tego, że on jest pieskiem dworkowym. No ale mój mąż nawet o tym nie chce myśleć. A kolejna sprawa, to taka, że on by obsikał chyba całe mieszkanie Quote
Monday Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Tak czy tak, musi być dobrze... Zaczne od dokarmiania murzyna - bo jest faktycznie chudziutki, a na te mrozy ciałko by mu się przydało. Ogłoszenia będą cały czas robione. Moja mama już obdzwoniła swoje znajome, czy może któraś by nie chciała psiaka. Jakoś to będzie ! Quote
Monday Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Ogłoszenia Murzyna (były powklejane linki, ale jakoś mi je wyrzuciło): szukajzwierzaka.pl 4lapy kupiepsa bono-polska warszawa.gumtree cafeanimal Dzięki Lilith jest allegro. Mam nadzieję że ktoś wypatrzy i pokocha Murzynka. Kolejne ogłoszenia: Ogłoszenia Sprzedam - Murzyn-stróż razem z budą http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23656459,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html]Murzyn-idealny str http://www.eoferty.com.pl/id112838.html]Murzyn-str [url=http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,3382,Lw==.html]Murzyn - pies str Quote
Tigraa Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 :angryy: co za babsko!!!!!!!! Dałam Monday kontakt po Biśku, bo wydawało się, że to dobry dom. Jestem tak samo zaskoczona jak Monday. Jak można być tak nieodpowiedzialnym?????????? Monday, strasznie mi przykro. Napisałam Ci pw. Quote
Monday Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Dzwoniłam Aniu na numery które mi podałaś. No niestety, każdy chce owczrka,,,ciekawe skąd je brać/.? A to malżeństwo wydawalo mi się najrozsądniejsze, ale oni już kupili owczarka niemieckiego. Co ci ludzie mają z tymi owczarkami???????? Idealny pies, czy co? Allegro Murzyn już ma - Lilith wczoraj zrobiła. No i czekamy, mam nadzieję że ktoś się odezwie. Już wszyscy znajomi są obdzwaniani, ale nikt nie chce, nikt o nikim nie słyszał. Quote
lilith27 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Monday napisał(a): Co ci ludzie mają z tymi owczarkami???????? Idealny pies, czy co? niemieckie łatwe w ułożeniu przynajmniej tak się powszechnie uważa Quote
gonia66 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 No ale akurat owczarkow na dogo potrzebujacych to nie brakuje...tylko ze chca pewnie zdrowego silnego..stroza...:-( Quote
lilith27 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-dom-dla-stroza-posesji-132138/ http://www.dogomania.pl/forum/f97/poszukiwany-madry-stroz-domu-129888/ http://www.dogomania.pl/forum/f97/sprawdzony-dom-dla-mlodego-kowatego-130782/ Quote
gonia66 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 [quote name='lilith27']http://www.dogomania.pl/forum/f97/krakow-dom-dla-stroza-posesji-132138/ http://www.dogomania.pl/forum/f97/poszukiwany-madry-stroz-domu-129888/ http://www.dogomania.pl/forum/f97/sprawdzony-dom-dla-mlodego-kowatego-130782/ eh...no wlasnie...stroż....a my na dogo to mamy raczej albo starsze..albo chore..albo...eh...co tu gadac..:placz::placz::placz: Quote
bico Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 gonia66 napisał(a):eh...no wlasnie...stroż....a my na dogo to mamy raczej albo starsze..albo chore..albo...eh...co tu gadac..:placz::placz::placz: właśnie, od razu pomyślałam o owczarkach w potrzebie z dogo właśnie, żeby tym ludziom o nich coś podrzucić, ale te psy w większości są stare lub chore lub i to i to:-(:-(:-( nikt nie będzie chciał nawet dać im szansy:-(:-(:-( panuje opinia, że pies stróżujący to musi być wielkie psisko, groźne i sprawne jak "superman", a tymczasem małe kundelki też nieźle alarmują i potrafią dać w kość intruzowi:evil_lol::diabloti: i tak to, w oby przypadkach, to człowiek, musi się ostatecznie z nieproszonym gościem "rozmówić" - na dłuższą metę żaden pies nie ma szans z jakimś draniem, jak będą się chcieli włamać i unieszkodliwić psa, nawet najgroźniejszego i największego, zrobią to:roll: Quote
Monday Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 Dla mnie pies stróżujący, to pies, który żyje na dworze - a stróżowanie polega na ostrzeganiu, że ktoś idzie - chociaż jak psiak za dużo szczeka, to sąsiedzi mogą się burzyć i nici z naszych planów o posiadaniu "głośnego" stróża, który nawet na przelatującą muchę za płotem będzie szczekał. Ech...przede wszystkim pies - to zwierzę do kochania, to część naszego życia, to istota bardzo ważna. Nie wyobrażam sobie jak można inaczej myśleć. Przecież pies nie jest jakimś super alarmem, jak ktoś będzie chciał wejść na nasze ogrodzenie, to wejdzie - najwyżej otruje psiaka :( I tak w ten sposób my doprowadzimy do jego śmierci !!!!! Jak się chce mieć powiadomienie, że właśnie ktoś przyszedł, to trzeba sobie kupić dzwonek. Quote
Monday Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 No Murzynku, może ktoś cię wypatrzy. Quote
lilith27 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ale podrzuciłaś murzynka tam w te wątki? i w ogóle co tam? Cisza? Quote
Monday Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Tak lilith, powrzucałam tam Murzyna. Na razie cisza. Dzwoniła jedna pani z Katowic. Chciała Murzyna do bloku:cool1:, on w życiu nie mieszkał w zamkniętym pomieszczeniu. Pani została poinformowana, że obsikuje wszystko co się da, no i na pierwszy "rzut oka" pani to nie zniechęciło, powiedziała, że oduczyłaby go. A kolejna sprawa, to taka, że ta pani ma 3 letnie dziecko i pytała czy Murzyn agresywny jest. No cóż, agresywny to nie jest, ale wiadomo, to jest pies...a dziecko czasem nie rozumie ostrzeżeń psa, przy czym samo może być niedelikatne. Nigdy nie wiadomo... Murzyn broni tylko swojej miski, ale nie przed ludźmi - o dziwo, tylko przed moją małą suczką, bo z nią miał kontakt...trochę ją postraszył;), wyglądało groźnie, ale nic jej nie zrobił. Mojej też się przyda taka lekcja, niech nie myśli, że wszędzie będzie uwielbiana :lol: Pani miała jeszcze zadzwonić, ale już nie zadzwoniła. Nie chciałabym żeby Murzyna w bloku ktoś trzymał, on niesamowicie lubi dwór i nie zauważyłam, żeby marzł. Quote
Recommended Posts