Monday Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Niestety- o drugim psie nawet nie ma mowy. Miałam już przeprawę w wakacje - jak brałam ze schronu mojego obecnego psa - to było straszne !!!!!!!!!! Niestety TZ i ja różnimy się od siebie i to bardzo. On nie przyniósłby żadnego potrzebującego psa do domu :( Quote
Monday Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 A nadal nie ma chętnych domków do zaadoptowania Murzyna - już tracę nadzieję :( Quote
tula Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Mój TZ niestety ma podobne poglądy do Twojego Monday, dlatego staram sie go "wychowywać", ale wiem jak to jest. Nie trzeba się zrażać czasami pieski musza długo czekać zanim ktoś sie zgłosi z ogłoszenia, ale nie traćmy nadziei, ja codziennie daje go od nowa na gumtree i na eoferty ma ogłoszenie na poczatku listy przez 60 dni. Na wszystkich innych stronach tez cały czas sa ogłoszenia. On musi znaleźć dom. Quote
lilith27 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 jeszcze te wasze tz-ty wasz zaskoczą mój miał pretensje, że czasem coś chcę zrobić na rzecz zwierząt a jednak pewnego dnia........ Lili - znajdę - to on do domu przyprowadził Quote
Monday Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Lilith-no to mój TZ jest na etapie "pretensji", że coś chcę dla psiaków zrobić..... Ale wątpię żeby to się zmieniło A kiedyś zastanawiałam się dlaczego na dogo większość płci żeńskiej....ale już chyba wiem dlaczego. Quote
red Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Czasami tak jest, że niektóre psiaki czekają i czekają, aż w końcu kiedyś ktoś nas zaskoczy...tylko, że on nie bardzo ma gdzie czekać...... Quote
bico Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dziewczyny, może go w metrze ogłosić, to jakaś szczęśliwa gazeta, podrzucam link Scootera od postu 738: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratujmy-lapke-przed-amputacja-potrzebne-wsparcie-na-leczenie-pilnie-poszukiwany-ds-129869/index74.html jakby co, to piszcie do Soema na pw, ona wie jak psiaka tam ogłosić i parę psów już domek ma, może i u Scooter też się szykuje, no więc czemu z Murzynem nie spróbować:cool3: a co do TZ:evil_lol: u mnie sprawa jest prosta, choć też i mężatkom nie jestem, to jeszcze prościejsza:evil_lol::evil_lol:, albo on toleruje moje psy i moje pomaganie im, nie zatruwa mi życia, nie robi wymówek i ma szacunek i empatię do zwierząt, albo się żegnamy i na wzajem ze sobą nie męczymy. Mój TZ, jak go poproszę, to mi pomaga, do weta podwiezie, na spacer pójdzie, nawet do podlubelskiego schronu Krzesimowa, nas w zeszłym roku zawiózł, a droga to była jedna błotna koleina:loveu: Teraz go prosiłam i podrzuci trochę swoje kasy na jednego psiaka, ale tak sam z siebie to on wyrywny nie jest, poproszę go, to pomoże. Choć też i ja mu staram się życia już tak do końca psami "nie zatruć":evil_lol:;) PS-kocicę i 5 kociaków w śmietniku znalazłam, nikt nie chciał mi pomóc, TZ je odchował na działce swojej, w komórce. 4 kocurki mają dom, a mała kotka była u mojego TZ[już za TM z powodu trutki sąsiada:angryy:] i kocica matka, do tej pory wysterylizowana u mojego TZ też siedzi:loveu: Quote
anhata Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Murzynek znajdzie domek.....wlansie najgorszy jest czas...a propo Z....to ja nie mam.....ale jak cos zaczne za zcasow kawalewrki wychowywac a jk sie cos nie podoba to niech spada :) Quote
Monday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Niestety nadal cisza :( Dodaję ogłoszenia gdzie tylko mogę....i cisza !!!!!!!!! Anhata - to co piszesz to bardzo piękne i wyniosłe :evil_lol:, ale niestety życie czasem pokazuje, że nic nie jest albo czarne albo białe. Chyba są potrzebne ciągłe kompromisy... Quote
bico Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='bico']Dziewczyny, może go w metrze ogłosić, to jakaś szczęśliwa gazeta, podrzucam link Scootera od postu 738: http://www.dogomania.pl/forum/f28/ratujmy-lapke-przed-amputacja-potrzebne-wsparcie-na-leczenie-pilnie-poszukiwany-ds-129869/index74.html jakby co, to piszcie do Soema na pw, ona wie jak psiaka tam ogłosić i parę psów już domek ma, może i u Scooter też się szykuje, no więc czemu z Murzynem nie spróbować:cool3: Pytam ponownie - a tutaj próbowałyście? W Metro? Ze Scooteram nie poszło ale on ma chora łapkę, a Murzyn jest zdrowy, fajny, wesoły. Był odzew z tej gazety nie raz! Quote
Monday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 No, ale tak czy tak, to muszę pw do Soema wysłać.... Z prośbą...... A pewnie jest tysiące psiaków proszących Soema o ogłoszenie. Pw do Soema już poszło Quote
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='Monday']No, ale tak czy tak, to muszę pw do Soema wysłać.... Z prośbą...... A pewnie jest tysiące psiaków proszących Soema o ogłoszenie. Pw do Soema już poszło Dziewczynki :oops: to jest tylko głupie szczęście. Trzeba zalogować się na cafeanimal.pl - społeczność miłośników zwierząt zrobić ogłoszenie, ładna fotka + krótki, treściwy opis i liczyć, że oni akurat to ogłoszenie wylosują. Ja tam żadnych znajomości nie mam, pisałam do nich, czy nie można by zwiększyć liczby pokazywanych zwierzaków, ale niestety bez odpowiedzi. U mnie zawsze jak jakiś tymczas był to udawało mi się go pokazać i odzew był. Tylko jedna sunia tak domu nie znalazła, choć były telefony. Psiak rzeczywiście jest fajny, aż dziwne, że go nie chcą..:shake: Quote
bico Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Monday napisał(a):Jest na cafeanimal... Nie wylosowali go :( trzeba ciągle odnawiać, tak jak pisze Soema...bez końca i w kółko, nie ma innej rady:roll: Quote
Soema Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Monday napisał(a):Jest na cafeanimal... Nie wylosowali go :( . Ale to trzeba ciągle odnawiać, ogłoszenia najlepiej robić popołudniu :) i trzeba wierzyć. Leopold czekał ponad rok i dzięki Metro znalazł w końcu dom, a to już staruszek. Też był kilka razy ogłaszany. Quote
Monday Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Jest na cafeanimal... Nie wylosowali go :( Też mi się wydaje, że Murzyn fajny jest, bezproblemowy pies. Kawałek ogródka dla niego byłby wymarzonym domem. Quote
Maszaberla Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Monday napisał(a):Jest na cafeanimal... Nie wylosowali go :( Bo Monday oni niestety patrza na zdjecia - musi byc wyrazne, "chwytliwe" i wtedy zauwazaja:roll: Zauwazylam to juz pare razy Quote
bico Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Koniecznie napiszcie, skontaktujcie się z dziewczynami z tego wątku, Pati, Cekinka13, tam był odzew z allegro na psa stróżującego, ale Kumpel się do tego nie nadaje. Podsyłam link, należy czytać od postu nr. 457 http://www.dogomania.pl/forum/f28/kumpel-wciaz-szuka-domu-blagam-o-wsparcie-finansowe-chocby-grosze-129836/index46.html Trzeba to sprawdzić!:roll: Quote
Monday Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 A wczoraj był telefon w sprawie Murzyna. Pan bardzo konkretny, dzwonił nawet dwa razy, żeby dokładnie dopytać. Na razie musi pokazać żonie Murzyna, czy się spodoba, no i jakby co to zadzwoni. No...zobaczymy, w niedzielę albo w poniedziałek... A ja dzisiaj właśnie wróciłam od Murzyna, czasami Murzyn dostaje kość i zawsze mnie zastanawiało, że on ją tak szybko zjada... a dzisiaj zobaczyłam gdzie te kości znikają...on je zakopuje !!!!! Znowu pogonił moją Nukę jak zaniosłam mu jedzenie i kiedy ona kręciłą się koło miski. Ale na człowieka nawet nie warknie, jak on je można mu wszystko robić - łącznie z głaskaniem, zabieraniem jedzenia i wsadzaniem ręki do miski. Tak czy tak Murzyn jest bardzo przyjaznym psem - stróż tylko z nazwy, bo szczeka, ale od razu łasi się do człowieka :) Quote
tula Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 To bardzo mocno trzymam kciuki za Murzynka, tym bardziej, że nie będę miała jak uaktualniać przez ten tydzień ogłoszeń. Oby się udało, oby się udało:lol: Quote
Monday Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Będę czuwała nad ogloszeniami dla Murzyna, tula - masz ważniejsze rzeczy, ja i tak jestem Ci bardzo wdzięczna za ogłoszenia:Rose: Quote
tula Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 To jak by się ten Pan zdecydował i okazało że to dobry dom to napisz mi proszę smsa, mój nr 505 252 365;) Quote
Recommended Posts