Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Monday, on po kastracji nadal tak sika? Nie mogę znaleźć info, czy były ciachany czy nie.. Bo jeśli tak to raczej za młody jest żeby mimo ciachania pamiętać, że teren się znaczy...:roll: a z tego co piszesz to jakiś typ dominanta nie jest.
Jeśli ludzie są odpowiedzialni i z odpowiednim podejściem, to nie powinno byc problemu z Misiem.. Mały był na swoim terenie, jest mniejszy, a tu mu Murzyn w teren wchodzi..:roll:

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murzyn nie jest wykastrowany.
Ma 2 lata. Myślę jednak, że on wszystko nowe znaczy.
Jak był u siebie, tzn w tej firmie, to już nie obsikiwał terenu w takim stopniu.

Posted

Nowa właścicielka przekazała nam wiadomość, że koty przeżyły noc :multi:

I że rano Murzyn nabrał ochoty na zabawę, położył się na plecach, a pani miała go głaskać po brzuchu.

Proszę jak chłopak trafił :)

Myślę, że faktycznie ustalą sobie hierarchię w stadzie razem z Misiem i wszystko będzie dobrze :)

Posted

Soema napisał(a):
Kastracja zmniejszy instynkt terytorialny. I nie będzie problemu z ucieczkami w cieczki. Ale to decyzja Państwa..
Życzę mu szczęścia :):)

dokładnie
jesli sikanie bedzie dalej problemem to kastracja powinna pomóc

cieszę się że się udało

Posted

Jak na razie Murzyn nie zaprzyjaźnił się z Misiem. Misio już nie warczy, ale za to Murzyn ....:shake:
Ech, przynajmniej pani jest wyrozumiała i mówi, że Murzyn potrzebuje jeszcze trochę czasu, ale na pewno chwile zwątpienia będą...o ile już ich nie było.
Jeżeli nadal będzie taka sytuacja się utrzymywała, trzeba będzie pomyśleć o kastracji, jeżeli nowi właściciele się zgodzą to im pomożemy.

Posted

On dla swojego dobra powinien być wykastrowany.. Pies jest bardziej oddany właścicielom, mniej dominujący, nie ucieka, nie jest nerwowy (nie przeżywa) cieczek, nie ma takiego instynktu terytorialnego.. No i zmniejsza się ryzyko raka.. Murzyn poczuł, że ma swoje miejsce i chce pokazać, kto rządzi..:roll:

Posted

[quote name='Soema']On dla swojego dobra powinien być wykastrowany.. Pies jest bardziej oddany właścicielom, mniej dominujący, nie ucieka, nie jest nerwowy (nie przeżywa) cieczek, nie ma takiego instynktu terytorialnego.. No i zmniejsza się ryzyko raka.. Murzyn poczuł, że ma swoje miejsce i chce pokazać, kto rządzi..:roll:

POPIERAM W CAŁOŚCI!
Ot i całą prawdę Soemka napisała:lol:
Tak się cieszę, że po tylu perypetiach Murzyn w końcu znalazł dobry domek:multi::multi::multi: i żeby go tam zatrzymać o kastracji trzeba pomyśleć poważnie...bo te konflikty z Misiem mi sen z powiek spędzają:shake:

trzeba być z Państwem w kontakcie i pytać, co tam Murzyń i Miso zwojowali...oby już nic:roll:

Posted

Sprawa nie wygląda najlepiej.
Decyzja o kastracji należy do nowych właścicieli. Na razie nie jest za wesoło :(
Murzyn jest w kojcu w dzień, wypuszczany jest w nocy. No czyli tak jak było do tej pory. I tak takie warunki są o wiele lepsze niż schronisko, a ci państwo, którzy mają Murzyna są naprawdę niesamowici i nie pozwolą żeby jakiemuś psiakowi działa się krzywda.

Posted

Monday, oni są przeciwni kastracji? Naprawdę najlepiej robić ją wcześniej.. Poza tym od kastracji musi minąc trochę czasu żeby hormony się unormowały..
ja przez to, że przeciągałam straciłam swojego psa :-(

Posted

Monday napisał(a):
Sprawa nie wygląda najlepiej.
Decyzja o kastracji należy do nowych właścicieli. Na razie nie jest za wesoło :(

nie jest za wesoło z powodu braku zgody na kastrację czy z powodu konfliktu Miso kontra Murzyn? ja już nie wiem o co chodzi:roll:

Posted

Bico, nie jest za wesoło (wg mnie) ze względu na relacje Murzyna z Misiem.
Nowi właściciele nie są przeciwko kastracji, po prostu muszą sami dowiedzieć się o niej więcej, a decyzja należy do nich.
Z pewnością nie jest tak jak sobie wyobrażali - tzn, że Murzyn i Misio będą kompanami - ale nie są załamani, radzą sobie bardzo dobrze i są bardzo zadowoleni z Murzyna - bo on rozumie wszystko co się do niego mówi :)
Jakoś psiaki się dogadają, a jak nie to najwyżej będą separowane i tyle. Najważniejsze, że oba mają wspaniały dom z wyrozumiałymi i cierpliwymi opiekunami :)

Posted

Monday napisał(a):
Bico, nie jest za wesoło (wg mnie) ze względu na relacje Murzyna z Misiem.

Z pewnością nie jest tak jak sobie wyobrażali - tzn, że Murzyn i Misio będą kompanami - ale nie są załamani, radzą sobie bardzo dobrze i są bardzo zadowoleni z Murzyna - bo on rozumie wszystko co się do niego mówi :)
Jakoś psiaki się dogadają, a jak nie to najwyżej będą separowane i tyle. Najważniejsze, że oba mają wspaniały dom z wyrozumiałymi i cierpliwymi opiekunami :)

sądzę, że relacje Misia z Murzynem się uregulują ale to będzie dość rozciągnięte w czasie...u mnie, zanim jamnik zaakceptował labka, minęło półtora roku:roll:
ale warto Państwa uświadomić, podpowiedzieć im, że kastracje jednego lub obu, korzystanie wpłynie właśnie na relacje między tymi psami;)
ale czy Murzynowi nie grozi już oddanie przez Państwa z powrotem?
można już zmienić tytuł wątku i go przenieść?

Posted

Tytuł wątku zmianiony został od razu po znalezieniu się Murzyna w domu.
O oddaniu myślę, że nie ma mowy. Takiej opcji ci państwo chyba nawet pod uwagę nie brali, nigdy nie padła taka "propozycja"
Są to naprawdę bardzo cirpliwi ludzie, rozumiejący potrzeby zwierząt.

Posted

Monday napisał(a):
Tytuł wątku zmianiony został od razu po znalezieniu się Murzyna w domu.
O oddaniu myślę, że nie ma mowy. Takiej opcji ci państwo chyba nawet pod uwagę nie brali, nigdy nie padła taka "propozycja"

Uuuufffffffffffffffffffffffffffffffffffff:roll::roll::roll:

Posted

Monday napisał(a):

no to pozostaje tylko - Huuura, Murzynek w swoim nowym domku!
:laola:

Posted

Jeszcze dodam, że dzisiaj Murzyn przeszedł kąpiel :) Pewnie pierwszą w swoim życiu....
Wet doradził nowej właścicielce, żeby kupiła kaganiec i Misiowi i Murzynowi...i puściła psiaki razem - może wreszcie kiedyś będą się tolerowały.
A my z TZ mamy zaproszenie na kawę :)

Wiecie, że nawet nie miałam pojęcia, że ludzie mogą być tak otwarci...miłe to jest, przynajmniej wiadomo co z Murzynem. Tak średnio raz w tygodniu dostajemy wieści z nowego domku....

Posted

Monday napisał(a):
Jeszcze dodam, że dzisiaj Murzyn przeszedł kąpiel :) Pewnie pierwszą w swoim życiu....
Wet doradził nowej właścicielce, żeby kupiła kaganiec i Misiowi i Murzynowi...i puściła psiaki razem - może wreszcie kiedyś będą się tolerowały.
A my z TZ mamy zaproszenie na kawę :)

Wiecie, że nawet nie miałam pojęcia, że ludzie mogą być tak otwarci...miłe to jest, przynajmniej wiadomo co z Murzynem. Tak średnio raz w tygodniu dostajemy wieści z nowego domku....

dobry pomysł z tym kagańcem:evil_lol::cool3:

super, że Państwo się nie zniechęcili niesnaskami psów:multi:
jak są wieści od Murzynka, to od razu wrzucajcie na wątek i na kawkę też pojedźcie, w odwiedziny do Państwa i Murzyna:lol:
Murzynek wykąpany, czyścioch:loveu:

Posted

No i troszkę gorsza wiadomość, bo Murzyn złapał jakieś choróbsko od kleszcza - ale szybka interwencja, jakieś zastrzyki i wszystko jest ok :)

Widać, że Murzyn pod czujnym okiem teraz jest.
Na razie nic się nie zmieniło, Misio spaceruje gdzie chce w dzień, a Murzyn w nocy ...

Posted

Monday napisał(a):
No i troszkę gorsza wiadomość, bo Murzyn złapał jakieś choróbsko od kleszcza - ale szybka interwencja, jakieś zastrzyki i wszystko jest ok :)

o matko:-( to może być babeszja, to groźna choroba i trzeba na nią uważać, w porę leczyć, no ale jak już jest wyleczona, to super:multi:

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo fajnie ze Murzynek znalazl dobry domek.....z drugim psiakiem napewno sie dogada...czesto poczatki sa trudne....Monday w tej ,,dzialalnosci``, zawozac psiaki czesto spotyka sie ludzi z ktorymi ma sie staly kontakt ....jestem tu od wrzesnia na dogomanii ale juz tego doswiadczylam z rodzicami :).....i wlansie to jest piekne :)