Anna_33 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Zaraz zrobie wiecej zdjec, wydaje mi sie, ze to ten sam. Quote
Anna_33 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Sylwetka i wielkosc, krecil sie, rozdawal calusy, w obiektywnie byl glownie ogonek i uszy ;-) Zdjecia sa zrobione 4 lipca. Quote
leni356 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dziękuję za zdjęcia. Chciałam polecić fajnemu domkowi w Wwie Quote
mgie Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 [quote name='ostatniaszansa'] Psy bardzo łagodne lgnące do ludzi, spragnione kontaktu, głaskania, uwagi ; jak pisała CC; suńcia Kędziorka, Bilusia, Majka, Nugacik- Chomiś , onkowata bardzo ciekawska, wszędobylska sunia od P. Marzeny, czarna mała sunia którą niedawno sterylizowała CC od p. Marzeny, szorściak od P.Jurka, Dupcio i... Skoro te psy zaliczane są do grupy adopcyjnej,dlaczego jeszcze nie są ogłaszane? Co stoi na przeszkodzie? Nie kojarzę tych psów,więc jeśli ktoś zgromadzi o nich informacje wraz ze zdjęciami służę moją pomocą. Quote
oris Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ponieważ był to dobek z Boguszyc, musze i tu umieścić ta smutna informacje, chociaż jeszcze nie dokona w na wierze, rano rozglądałam sie gdzie Bazyl aby podać mu codzienna poranna porcje tabletek Jeszcze wczoraj rano sądziłam po wizycie u weta , ze Bazyl ma przed sobą jeszcze kilka dni, może 2 tygodnie max miesiąc, dostał zastrzyk furosamidu ponieważ tabletki przestały dzialc, ale niestety z godziny na godzinę woda w nim zbierała sie błyskawicznie zastrzyk tez juz nie przynisl efektu, bylo coraz gorzej, niestety choroba go pokonała Ostatecznie podjęłam decyzje o uśpieniu Bazyla Bazyl odszedł od nas o 21, w czwartek. Odszedl jako kochay pies otoczony ludzmi, ktorych poznal w ostatnich miesiacach swojego zycia. Teraz biega w krainie wiecznych łowów, mam nadzieje ze jest szczęśliwy. To był wspaniały, spokojny, kochany i grzeczny piesio. Śpij spokojnie BAZYLU <*> Quote
Anna_33 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Super. Czekamy na efekty:-) niecierpliwie..szkoda zeby mlodosc tam spedzil..w koncu straci swoja radosc i ufnosc. Quote
CoolCaty Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Oris, dziękuję za opiekę nad Bazylem. Poznał normalne życie i dzieki Wam nie odchodził w cierpieniach w Boguszycach. Dziękuję. Staś i Stefanek to ten sam psiak, poprostu różnie nazywany. Mela jutro jedzie do nowego domku w Lublinie. Funia już od kilku dni śmiga w nowym domu w Kutnie. Quote
Chandler Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 CoolCaty napisał(a):Postaram się jutro sfocić "gwałcone suczki". Dwie są na pewno poza domem pani Wahl i ze zrobieniem im zdjęć nie będzie problemu. Zdjęcia Gwiazdy są. U pani Wahl sa podobno jezcze dwie takie sunie. Chandler, zrobię opisy i to co wiem, a Ty założysz wątek, ok? Sleeepingbyday deklarowała, że założy wątek tym suniom, Ona zajmie się tym bardzo dobrze. Prawdopodobnie SBD przejmie też wątek Gwiazdy i Nugacika, ma mi dać odpowiedź w poniedziałek. Quote
mgie Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Do soboty potrzebne są deklaracje comiesięczne dla Gwiazdy. W sobotę ma możliwość wyjazdu do hotelu. Miesięczny koszt pobytu to 350zł http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudowlosa-gwiazda-usmiecha-sie-choc-nie-ma-domu-nowe-zdjecia-strona-22-23-a-130005/ Quote
ostatniaszansa Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Ponawiamy; apel, prośbę,propozycję dla chętnych, zainteresowanych wolontariuszy do wizyt w Boguszycach . Nie do szorowania kibla :diabloti: Do kontaktów z psami, chociażby podczas czipowania, który da się pogłaskać, którego mozna zakwalifikowac do adopcji a którego do socjalizacji , do czesania, krótkich spacerów. Obroże, szelki ,smycze mamy. Zostawmy polemiki . Gdyby OS miala środki np. na hoteliki to już z 50 psów byłoby w nich rezydentami. niestety ani takich środków nie mamy a do tego niektóre hoteliki nie wystawiaja faktur. Bez tego ani rusz. Mamy świadomość,,że nie tylko boguszyckie psiaki czekają na ratunek. SBD masz nasze telefony, nie jest przejawem lekceważenia brak odpowiedzi, jak najbardziej prosimy, potrzebujemy Twojej pomocy w Boguszycach. Uwierz, w tym wszystkim co jest w OS można się pogubić. Trwa walka z czasem, są jeszcze suki do sterylek , psy do kastracji, i wiele innych spraw.W tym nawale coś może umknąć. Jak wygląda sprawa z samochodem już wiadomo, nie mamy swojego stałego auta. Bywa, że nie zaglądamy na pw. SBD pamiętasz chętnych ze stadniny na Gwiazdę? To jednak ja miałam rację, przypominam sprawę chociażby Amandy, psa zabranego od P. Marzeny ( ten tak potwornie brudny ) z hoteliku mimo podwójnej siatki-zwiał, to samo Oczko z Gaju. A potem na nas sypia sie gromy. Ale tu nie o nas chodzi , tu chodzi o te psy, jaki je los spotkał ? Co się z nimi stalo ? Gwiazda, tak jak Chandler, od dawna leży mi na sercu ale w obecnym stanie rzeczy nie odważyłabym się ją oddać do ds no chyba , że do doświadczonego psiarza. Dla niej i suczek w takiej sytuacji musimy pilnie szukać dt. A tu ludzie nie maja kieszeni bez dna. Na allegro mamy ;biżuterię i znaczki pocztowe , chętnie przekażemy właśnie na Gwiazdę. Gdybym miała miejsce wzięłabym ją do siebie do domu ale mamy już Quennie. Wyciszmy emocje, złość, rozgoryczenie, irytację. Cel mamy wspólny,jeden; ratowanie zwierząt z boguszyckiego przytuliska. Droga do współpracy, do Boguszyc stoi otworem dla każdego chętnego. Jedziemy jak zawsze w sobotę. Co jest przewidziane ; szczepienia, czipowanie, przegląd uszu, zdjęcia a dla chętnych spacery, czesanie a raczej wyczesywanie dredów. Co do transportu., liczby miejsc, informację podamy w czwartek-piątek. Ewa Quote
halbina Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 znacie kogoś z Mławy?... szukam do wizyty przedadopcyjnej... :roll: Quote
KWL Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za spam - ale tu sporo wawiaków a spraw bardzo pilna i ważna - wczoraj zagineła Limeczka Warszawa:Mokotów-Królikarnia, zagineła maleńka Lima - Dogomania Forum Przestraszone maleństwo w wielkim mieście ! Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 ostatniaszansa-jak szukać Waszych aukcji na allegro?Możnaby rozpropagować pośród znajomych,ale naprawdę jak Was szukać? Elżbieta Quote
ostatniaszansa Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Waldi , my nie robimy aukcji na allegro, my mamy do oddania wspomnianą biżuterię i znaczki może też będziemy mieć ksiązki. Z tego co wiem m.in takie aukcje robiła SBD. Dziękujemy za zainteresowanie , spróbujemy ustalić co gdzie i jak. Może Anna 33 wie kto robi i gdzie szukać? Swego czasu znany fotografik robił zdjęcia psów z naszego schroniska będzie robił album, ale zdjęcia powiedzial , że może nam udostępnić i z tego też chyba można zrobic allegro , takie cegiełki np. dla psów w hotelikach, tymczasach? Tak myślę. My niestety o tym pojęcia nie mamy a i czas nam na to nie pozwala. Ewa Quote
Anna_33 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Tiaa..no ja mam allegro, nie wiem jak sie robi takie aukcje, ale rozumiem, ze mam sie nauczyc>? Ewa, moze niech Agnieszka zrobi w wolnej chwili ( o ile znajdzie taka ;-) ) zdjecia tych rzeczy plus opisy.Moze w weekend. Mozemy je wystawic na bazarku. I to spokojnie moge zrobic sama. I tutaj i na Miau. Ale najpierw zdjecia. Quote
sonikowa Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Aukcje cegiełkowe na allegro robi chyba zuzlikowa i Lara. Może coś doradzą. Ja niestety jestem matoł techniczny. Quote
Kajusza Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Przepraszam za offa - ale proszę o pomoc w szukaniu domu dla Saby!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/wesola-saba-szuka-domu-136105/ z góry dziękuje!! Quote
Camara Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Anno, to dla Ciebie :p to Hana, do niedawna zwana Bezimienną;) ElzieMilicz dziękuję za świetne przygotowanie nowych opiekunów do opieki nad Haną !!! Quote
Anna_33 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 O moj Boze :-o Ona ma to samo, co poprzedni pies, ktorego zabralyscie... Zupelna odmiana. Nie wiem, jak Wam dziekowac. Jest sliczna.. I widze, ze dzieci lubi :-) Jak sie zachowuje, napisz cos o niej prosze...nie wszysy jakos za bardzo ja lubili. Owszem troche szczekala, ale tak bez przekonania jak na moje oko. Jak zaryzykowalam i podalam jej reke, to nie odgryzla polowy, tylko delikatnie polizala.Jak jest teraz? Quote
CoolCaty Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 A jak pięknie ogonek benkowi lata na widok Hany. Aż serce rośnie :) Quote
beka Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Piękna sunia :) CoolCaty moge prosic o książeczkę Eski (Azy), ?? czy to nie do Ciebie? Quote
Camara Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='Anna_33']Jak sie zachowuje, napisz cos o niej prosze...nie wszysy jakos za bardzo ja lubili...[/quote] a co ja będę pisać :roll: zacytuję wczorajszy wpis z OP: :cool3: [quote]Hana jest u nas szczęśliwa, pokazuje to swoim merdaniem ogonka i lizaniem po dłoniach. Podporządkowała się Hazardowi on ma na nią duży wpływ. Jest już na etapie chodzenia na smyczy, kontaktuje o co w tym chodzi. Do dzieci ma jeszcze obawy, oswaja się z różnymi dźwiękami. Podczas kąpieli zachowała się super była wystraszona ale chyba nam zaufała bo pozwalała na wszystko. Pazurki przycięte włos przeczesany. Nockę spędziła w domu u nas w sypialni obawialiśmy się że będą problemy a ona spała do rana na kocyku.[/quote] w drugim dniu była próba czmychnięcia podkopem, ale rodzina Hany potrafi i chce korzystać ze wskazówek (Elza :p) i teraz jest OK. a to druga białaska - Malwa, pozdrawia ze swojego domu :p Malwa w ubiegłym tygodniu miała usuwane 4 zęby. Teraz powinna przybrać na wadze, bo wreszcie nic nie boli. [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/3120/p1080731.jpg[/IMG] [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/5563/p1080682.jpg[/IMG] Quote
Anna_33 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Beka, nie do CoolCaty. Agnieszka P wyslala wczoraj lub dzisiaj rano ksiazeczke do Ciebie :-) Nie zapomnialam ;-) Camaro. Malwa wyglada jak psi nastolatek )) Obie dziewczyny sa najwyrazniej szczesliwe i jakos sie otrzasnely z boguszyckich klimatow. Nie sadzilam, ze tak szybko to pojdzie...Ale moze to sa po prostu wyjatkowe psy? A plus wyjatkowi ludzie, ktorzy sie nimi zajeli...I mamy piekne efekty. W schronisku wygladaly jak dwa szaro bure psy, a tutaj widac jakie piekne.. Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Zapytano mnie Ewka czy warto było ? Za tyle nieprzyjemności, za kalumnie, paszkwile itp. prasową nagonkę, a ja patrząc na te zdjęcia mówię z całą stanowczością WARTO!!! Te psy są nie do poznania, DZIĘKUJĘ wszystkim w imieniu własnym i wszystkich członków OS. Wczoraj mieliśmy, na naszą prośbę kontrolę powiatowego lekarza weterynarii i przy okazji zawitali przedstawiciele miejscowych władz. Nie wiem kto i jak rozmawiał z naszymi psami ,ale zachowały się wspaniale i było wyjątkowo cicho. A pracownicy bardzo się postarali było nienagannie posprzątane. Frodo syn Freda troszkę wycofany upatrzył sobie jednego z panów i chodził za nim przy... nodze :crazyeye:. Byliśmy zaskoczeni . Pan się wzbraniał, aby pod swój dach przyjąć Froda bo ma trzy sunie , ale kto wie ... Gwiazda już nie ucieka, daje się pogłaskać i macha nieśmiało ogonkiem. Ewa Quote
leni356 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Pamiętacie Dżibiego? Dżibi ma teraz na imię Piksel i mieszka z siostrzyczką Bunią. Przeklejam kilka zdjęć z nowego domku: [IMG]http://img252.imageshack.us/img252/2785/dsc00111sc.jpg[/IMG] [IMG]http://img97.imageshack.us/img97/9025/dsc00069obrt.jpg[/IMG] [IMG]http://img89.imageshack.us/img89/7646/dsc00073rm.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts