Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No normalnie mam w Boguszycach nowego ulubieńca. Siedziałam dziś w operacyjnej, wszyscy gdzieś wsiąkli, to otwieram drzwi od salki i się drę: "Kto chce na kastrację?" No i wchodzi dziarskim truchcikiem piękny samczyk. Ponieważ sam dobrowolnie zgodził się na kastrację i jeszcze się cieszył jak głupek wmaszerowując do salki, to oficjalnie jest od dziś moim ulubionym psem - samcem w Boguszycach. Oczywiście od dziś już bez jajek.

Wally – nazwany tak, bo przypomina trochę teriera walijskiego. Super sympatyczny psiak, bardzo towarzyski i przytulaśny. Jako potomek terierów ma jednak charakterek i czasem wdaje się w bójki z innymi psami samcami. Do ludzi to aniołek. Ma 2 lata, jest wykastrowany, zaszczepiony i zaczipowany.

Bez zmian moją ukochaną lalunia pozostaje Kędziorka. Boże jak ja bym chciała, żeby ktoś ją pokochał i zabrał stamtąd. Taki opis jej wstawiłam na liście miau:
Kędziorka, suczka, 7 lat. Ta sunia jak kogoś pokocha, to na zabój. Miała pogryzioną łapkę i często spotykała się z weterynarzem. Na początku się kuliła na widok pani doktor, a teraz na jej widok pędzi przez wybieg machając ogonkiem i pada w objęcia pani weterynarz. Jest słodka, delikatna i kochana. Nie widzi na prawe oko. Często jest gryziona przez inne psy. Odda człowiekowi całe swoje psie serduszko, jeśli tylko dostanie szansę. Jest wysterylizowana, zaszczepiona na wściekliznę i zaczipowana. Chip 11.06.

A tu fotki mojej kochanej laluni: Kędziorka - Pokaz slajdów - Fotosik.pl

Posted

Takie szanse, jak na transport jutro dla Pieknej do wet..koszmarny dzien, wszystko pod gorke.

A Kedziorka jest naprawde urocza. Wyprac toto, pokochac i bedzie najwspanialszy psiak pod sloncem.
Wierci sie, kreci, koniecznie do rak ludzkich chce. Ciezko jej zdjecia zrobic :-)

A ten kamikadze wyzej- ja nie wiem, przeciec te psy powinny wiac na dzwiek Twojego glosu, a tu durny na ochotnika :diabloti:
Ale fajny psiak ) nie bardzo go kojarze, zaraz poprawie mu foto na miau.

Posted

Ten Szorściaczek był w tych pomieszczeniach co Diego i Fabia. Miał pierwotnie jechać z Diegiem do DT u Ani, ale był w stosunku do niego "niemiły".
Psiak jest cudowny - ciśnie się do rąk, wtula w człowieka. Wydaje mi się, że podaje łapkę, ale tego pewna nie jestem.

Posted

[quote name='CoolCaty']Podaje, podaje i to obie naraz. Jest naprawdę kochany do ludzi.
Dokładnie tak zapamiętałam - on i jego "siostrzyczka" (w sumie bardziej siostrzyczka Diega i Fabii/Fibi) też taka szorścinka tylko ciemno-wilczasta. :loveu:
Dwa proludzkie cuda. Chłopaczek mógł być domowy ale sunię na 100% trzeba będzie uczyć chodzenia na smyczy i całego miejskiego obycia.
Wg. mnie te dwa psy są z grupy "wysoce-adopcyjnej". Niestety ta grupka w moim odczuciu jest mała.

Posted

To prawda, że grupa "wysoce adopcyjna" jest dużo mniejsza niż grupa "mało adopcyjna", ale jednak jest i jest trochę tych psiaków. Jednak część z nich to pieski około 7-8 letnie i cieżko im coś znaleźć. Ale są i siedzą mi w sercu i głowie bardzo: Diabołek, Żółty, Wally, Sara, Czarna sunia z wybiegu Marzeny, Złota, Marzenka, Granda, Zyzio, Czekoladek, Pusia, Trop, Pinokio, cztery Dobki, Małgosia, Wesołek, Chomiś, Osa, Aza, Śmieszek itd - każdego tego psa widzę i dla każdego nie ma jak narazie szansy.

Posted

Mam w okolicy Wrocławia DT dla suni do 15 kg.Może jest jakaś niunia, która by mogła przyjechać?
Potrzebna by była tylko potem pomoc w ogłoszeniach, bo ja w tym nie jestem dobra.

Posted

CoolCaty napisał(a):
To prawda, że grupa "wysoce adopcyjna" jest dużo mniejsza niż grupa "mało adopcyjna", ale jednak jest i jest trochę tych psiaków. Jednak część z nich to pieski około 7-8 letnie i cieżko im coś znaleźć. Ale są i siedzą mi w sercu i głowie bardzo: Diabołek, Żółty, Wally, Sara, Czarna sunia z wybiegu Marzeny, Złota, Marzenka, Granda, Zyzio, Czekoladek, Pusia, Trop, Pinokio, cztery Dobki, Małgosia, Wesołek, Chomiś, Osa, Aza, Śmieszek itd - każdego tego psa widzę i dla każdego nie ma jak narazie szansy.

No niestety - prawda jest taka, że adopcyjne będą w większości starsze psiaki, które miały jakieś "życie przed Ostatnią Szansą". One miały szansę poznać człowieka i go pokochać. Te które urodziły się i/lub wychowały w OS są niestety bardziej "członkami stada" niż "psiakami przyjaciółmi-człowieka".
To smutne i niestety bardzo utrudnia adopcje.
Natomiast wcale Ci się nie dziwię, że te psiaki nie dają Ci spokoju- ja też nie mogę zapomnieć niektórych pyszczków (m.in. tych szorściaczków) a przecież w OS byłam zaledwie 2 razy. I choć z powodów osobistych próbuję się zdystansować - nijak mi się to nie udaje, bo tych oczu naprawdę nie sposób zapomnieć.

Posted

uprzejmie donosze, że Pan Józef i Daniel strzygli Bezimienną co by sie wstydu nie najedli , taczka kudłów była. CC wymieniła swoich ulubieńców , a Stefanek, a Majka ( onek )tam gdzie Marley, tam mi glupio ciągnęłam ją mysląc, że zamiat Dinga do Megi trafi, biedulka nie chciała wrócić a onkowata sunia Bilusia ktora jest tak miziasta jak Kędziorka, razem na wybiegu,a kremowa sunia od Marzeny z chorymi uszkami, wszsytkie sa kofane ,czekają na domki byle jak najdalej od Boguszyc
Ewka

Guest Elżbieta481
Posted

No właśnie.Wysłuchałam audycji z TOK FM i muszę wyjśc z szoku:shake:
E/W

Posted

Poker napisał(a):
Mam w okolicy Wrocławia DT dla suni do 15 kg.Może jest jakaś niunia, która by mogła przyjechać?
Potrzebna by była tylko potem pomoc w ogłoszeniach, bo ja w tym nie jestem dobra.

Poker, oczywiście, że sa takie sunie. Tylko więcej info o DT potrzebujemy, Czy to warunki domowe, kojcowe? Czy DT podpisze umowę na DT? Jakies inne wymagania co do psiaka oprócz płci i wagi? Z ogłoszeniami pomogę, tylko DT musi nowe fotki robić i info o charakterze psa przysyłać. No i czy to jest DT nieodpłatny?

Posted

.

Udalo nam sie znalezc transport dla Pieknej z Serocka na Tarchomin do kliniki.
Jednak musimy ja odebrac stamtad dzisiaj o 20.00. I nie mamy jak :shake:
Bardzo prosimy o pomoc.
Czy ktos moglby przewiezc sunie z powrotem do Serocka dzis wieczorem?

Posted

CoolCaty napisał(a):
Poker, oczywiście, że sa takie sunie. Tylko więcej info o DT potrzebujemy, Czy to warunki domowe, kojcowe? Czy DT podpisze umowę na DT? Jakies inne wymagania co do psiaka oprócz płci i wagi? Z ogłoszeniami pomogę, tylko DT musi nowe fotki robić i info o charakterze psa przysyłać. No i czy to jest DT nieodpłatny?

ten DT to u Poker - najlepszy na świecie! Domowy, z miłością i wszystkim co potrzeba do dochodzenia do siebie po schronisku :loveu: Ręczę głową :cool1:

Posted

malawaszko, dzięki za taką rekomendację :lol: Teraz mam na DT niewidomą koker spanielkę.Będzie miała pod moją opieką operację oczu.Na szczęscie czeka już na nią DS.W połowie października powinna pojechać do niego.Wtedy weźmiemy następną bidę.
Tylko ten DT to nie jest u mnie, a u kobiety,która kocha zwierzęta i chce pomóc. O psach mówi moje dzieci.W sensie utrzymania psa jest bezpłatny, leczenie trzeba by pewnie wspomóc.
Dopytam się o podpisanie umowy o DT.
Pani mieszka z mężem w podwrocławskiej wsi,ale niedawno przeprowadzili się z WRocławia.Ma nowy dom z ogrodem , teren jest dobrze ogrodzony.Ma swoje 2 znajduchy, 12.letnią małą sunię i ona jest w domu oraz podrostka dużego psa , który przebywa gdzie chce,ale głównie na zewnątrz, bo jest bardzo kudłaty.
Pies na DT byłby w domu.Pani chce sunię,bo psiak nie toleruje samców.
Dopilnuję relacji o suni i zdjęcia również.
Ona czeka na jakiegoś psa z utęsknieniem, ma taką chęć pomocy.