Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Macie może jakiś fajny sposób na przymocowanie adresówki do półkółka obroży? Zazwyczaj do identyfikatora dołączone są kółeczka, tzw.sprężynki, ale nie lubię ich, bo przeważnie są duże, w rozmiarze samego identyfikatora, a ja chciałabym coś mniejszego (wielkości max. 10-cio groszówki). Wprawdzie można kupić odpowiedniej wielkości, ale jak do tej pory nie trafiłam na jakieś porządne, wszystkie są słabiutkie, można je łatwo rozginać, więc niepewne :( A może gdzieś na necie są dostępne sprawdzone małe "sprężynki"?

Posted

Bardzo fajne :) ale też duże.No i potrzebowałabym takich kilkanaście...obawiam się, że nie mogłabym sobie na to pozwolić ;)

Ale dzięki za pomysł :)

Posted

Dzięki, Harley :) znalazłam też mniejsze- 15 mm i 17 mm.

Przy okazji trafiłam na "zawieszki" Nite Ize czarne i srebrne- 6szt.za 35zł, ale wolę jednak kółeczka

Posted

Te kółeczka 1,5cm są kiepskie. Po rozszerzeniu w celu założenia identyfikatora pozostają lekko odgięte. Mam kółeczka stożkowe. Teraz zamówiłam płaskie i zobaczę czy tak samo będzie.

Posted

Te czarne są spoko, mam dla swoich. Ich jedyny minus to to, że błoto włazi w napis :P . Widziałam też te kolorowe i takie bez zachwytu dla mnie. Na stronie moim zdaniem wygląda to ładniej niż w rzeczywistości.  

Posted

Wzięłam większość w negatywie :P

nie napis a tło grawerowane, bezbarwnej grawerowanej tym sposobem jest zdjęcie na stronie i wg mnie wygląda ślicznie, ciekawe jak to będzie wyglądało na czarnych

• 4 weeks later...
Posted

Czy może ktoś gdzieś trafił na adresówki do przyszywania/ nitowania do obroży, ale metalowe i grawerowane mechanicznie (nie laserowo)? 

• 2 months later...
Posted

Wiem, że identyfikatory edeil to żadna nowość, ale ostatnio zamówiłam kolejne pleksi i zakochałam się w tej gwiazdce- jest malutka, słodziutka, śliczniutka :D

...teraz czekam na obrożę, żeby się zachwycać nowym komplecikiem :D

Posted

My chyba też kupimy nowe, bo są świetne. Ostatnio przez przypadek nie odpięłam od obroży i wyprałam je w pralce. Nic im nie jest, są extra ;) 

Posted

Potrzebuję namiary na kolorowe gumki do nieśmiertelników (tanie!!!). Ktoś wie, gdzie mogę takie znalexć? Na allegro z wysyłką wychodzi koło 10zł :( za 1 małą gumkę...

Posted

mówisz... bo ja tez chciałam.  A mialas te oryginalne? dog tag silencer czy jak one tam

Nie,miałam takie zwykłe.

Ja bym brała droższe, bo takie tanie to serio szkoda kasy. Droższe może przetrwają kilka miesięcy. Przy spokojnym psie i dłużej :)

Posted

Te oryginalne (o ile rzeczywiscie sa oryginalne) tez grosze kosztuja tam gdzie je widzialam.

A jaki one maja rozmiar? Jakbym chciala kupic na furkidzowa adresowke L (3cm) to bedzie taka gumeczka z niesmiertelnika dobra? bo szukalam wymiarow tego i nigdzie nie moglam znalezc.. 

Posted

Dla tych co jak ja mają tonę obroży i nie znoszą przepinać adresówek polecam karabińczyki nite ize. Zaczerpnęłam pomysł z bloga Przybij łapę naszej forumowej koleżanki. Karabińczyki plastikowe #0 są fajne ale dla maleńkich okuć, niestety nam do większości obroży nie udawało się ich przyczepić. Używamy więc metalowych karabińczyków #0,5 i te pasują idealnie nawet na duże okucia obroży rozgza w rozmiarze L. Zakupiłam keyring z 6 plastikowymi karabińczykami który kosztował 18zł oraz keyring z 6 metalowymi karabińczykami za 34zł. Koszt może nie mały ale rewelacja jeśli chodzi o wygodę używania.

Posted

Identyfikatory zakupione na wystawie w Sopocie. Były drogie, ale cieżko jest kupić naprawdę maleńkie adresówki, które nadawałyby się dla cziłek. Ta firma robi różne wielkości adresówek w zależnosci od rasy psa. 

11988666_956270937768320_400530504696478

11951775_956274697767944_912680039540108

11951768_956256704436410_768165219574592