Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

znalazłam jeszcze portale do ogłaszania piesów:

darmobranie.pl
polskastrefa.eu
auto giełda.pl :crazyeye:...też się zdziwiłam
e-zwierzak.pl

Sama nic tu nie zrobię,bo komp ,albo ja coś... knocimy!

Dobrej nocy!:loveu:

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli chodzi o stronę adopcje.org nie może ogłosić druga osoba tego samego psa bo i tak nie zatwierdzą ogłoszenia-pozostaje wykopywanko

ja już ze dwa razy miałam taka sytuację że ogłaszałam psa którego ktoś już tam ogłosił i nie zatwierdzili mi ogłoszenia

Posted

Dogo07 :loveu: zgłaszam sie na wątek, jak sie doczytałam to już cioteczka zuzlikowa będzie robić allegro, więc sie nie wychylam i nikogo więcej narazie nie będę o to molestować :evil_lol:. Mogę napisać tekst ale na pewno nie zdążę do jutra więc pewnie poleci ten poprzedni chociaż według mnie jest trochę za "suchy". Zresztą nie wiem czy by sie wam spodobał mój. Pisałam tekst do ogłoszeń dla Demi (Jadwigi) chyba z tego samego schroniska więc może sprawdzicie czy o tego typu tekst wam chodzi. Broń boże się nie narzucam . Będę pilnować wątku i gdybm się na coś przydała to dajcie mi znać. Pozdrawiam Misiunię. Tak właśnie bardzo często wygląda ludzka wdzięczność :shake:

Posted

bicomelduje sie :helo:
Pisalam do Pianki juz wczoraj. Obiecuje pooglaszac jutro sunie.
Mysle ,ze odnowie cafeanimala w poniedzialek suni;) bo jutro to nie ma sensu taka 'konkurencja' innych bidulek sie przez weekend uzbiera,ze ciezko by bylo....:shake:

Fotek sobie poszukam...tylko najważniejsze...na kogo kontakt przy adopcji?

Kontakt do ogloszen ,ktory podala mi Pianka:
[email protected]
kom.501208670

Suniu do skutku bedziemy dzialac!:multi:

Posted

[quote name='Ola la']bicomelduje sie :helo:
Ola la, dzięki, że jesteś:loveu:
ale emotek, no wymiotło mnie dosłownie:roflt::roflt::roflt::roflt:

Dzięki Oleńko za pilnowanie Metra:loveu::multi::loveu: i za to, że tu jesteś:loveu:

Posted

Pisałam tez do Brysio, ciotki złotej duszy, która dużo psów ogłasza, ma tu wpaść za jakiś czas, bo teraz ma nawał roboty, ale pisała mi, że jeśli chodzi o odnawianie ogłoszeń, to jak się logujesz w portalu ogłoszeniowym, to dostajesz linka aktywacyjnego na maila, którego podałaś przy rejestracji i odnawianie, polega na tym, że się klika co dzień w tego linka z maila i w ten sposób ponawia ogłoszenie.

Posted

[quote name='zuzlikowa']:lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:...we trzy...we trzy!
Dobrze...zrobię i allegro,i gumtree,kokosy.Wyróżnione(12zł),czy wyróżnione z pogrubieniem(14zł)?

Fotek sobie poszukam...tylko najważniejsze...na kogo kontakt przy adopcji?

Dzięki Zuzlikowa żeś i Ty tu przybyła:loveu::multi::multi:
Super, że zrobisz Misi allegro, wyślę Ci kasę jurto...czyli dziś:evil_lol: 14 pln na allegro Miśkowe:cool3:

Kochane cioteczki, wszystkie namiary w ogłoszeniach gdziekolwiek, są na Piankę!
[email protected]
kom.501208670

Posted

Marysiu:multi::multi::multi: jak dobrze, że tu jesteś:loveu:
Byłybyśmy bardzo Ci wdzięczne za piękny tekst do allegro dla Misi. Ty stworzysz fajny tekst, ja dam kaskę, Zuzlikowa wystawi i będzie git:multi:
Co Wy na to cioteczki?:cool3::cool3:
Marysiu, jak możesz pisać, że "nie chcesz się nam narzucać"?:mad: Tobie też, obok Marinki, mam tyłeczek sprać za głupot gadanie?:mad:;)
Będę Ci dozgonnie wdzięczna za obecność na tym wątku i wszelka pomoc dla Misi:loveu::multi::loveu:

Posted

no armia rośnie w siłe!
a emotka faktyznie bico niezla ja niewiedzialam ,ze az tak:evil_lol:ona sie dlugo rozkręca....:evil_lol:
Jak zuzlikowa zrobi allegro to....:cool3:wypasione :-D
no a ja popołuudniowa porą oglosze sunie a jutro pro metrowe ogloszonko.
Chyba wybierają najbardziej potrzebujące psiaki no a jak się napisze ,ze pogryziona przez sfore owczarkow...itd ...jest jakas szansa...
szkoda ,ze wsród dzwoniacych są też idioci....

Posted

Wchodze tu dzisiaj i iiii:crazyeye:
skad sie was tyle nagle wzieło?:loveu:

na cafeanimal nie ogłaszajcie naszych psów bo sa tam cały czas. Cały czas je odnawiam dodaje foty, zmieniam teksty itp.
To jedyna strona o która bardzo dbam. Tam są wszystkie nasze ogłaszane psy (ponad 130 psów). Ponieważ jest to konto schroniskowe psy sa regularnie dawane do gazety, zdarza sie nawet ze w jednym dniu są dwa nasze psy w gazecie. Nawet ktoś niedawno do mnie pisał i sie pytał jak to robie, że prawie zawsze jakiś jest w gazecie:lol:
Takze cafeanimal to zostawcie mi;)

marysia tekst jaknajbardziej sie przyda;)

edit
aha zedytuje pierwszy post jak bede mieć chwilke

Posted

aha ok to czekamy na Miske w Metrze;)
bo te inne stronki z ogloszeniami to sa niestety maaaaaalo skuteczne:(
no poza allegro rzecz jasna:cool3:

Miśka kobitko trzymaj sie tam!:multi:

Posted

No ale do tej pory Misia nie miała szczęścia, żeby się pokazać w Metrze :(.
Nawet nie wiem czy były jakieś telefony w jej sprawie.
Może trzeba pisać, że to piesek do domu. Bo jak ktoś widzi historię Misi, że pilnowała firmy to może myślą, że ona się tylko do pilnowania nadaje, do budy albo co najgorsze na łańcuch :shake:.

Tak że jak najwięcej ogłoszeń potrzeba !!!

Posted

[quote name='Ola la'] a ja popołuudniowa porą oglosze sunie a jutro pro metrowe ogloszonko/quote]
No Ola la ma dobrą rękę do metra:evil_lol::lol: i Misi na pewno też przyniesie szczęście:cool3:

Posted

[quote=Ola la;12159091
No nic narazie robie jakies inne ogloszonka;)

Ola la, jak ja sobie przypomnę tą wczorajsza emotkę:roflt::roflt::cool3:

Dobrze, czyli tak:
1. Cafeanimal - pilnuje Pianka i jest czujna jak Chuck Noris:cool3:, bo inaczej z tego nici:roll: w razie czego w pogotowiu czeka Ola la i też jest w gotowości robić cafeanimal dla Miśki:cool3: ale jak tej Miśka do Merto nie wezmą, to ja chyba:mad:
2. inne ogłoszenia - robi je kto może, Ola la pisała, że je porobi i Zuzlikowa z Dogo także:multi: i do pierwszego postu warto je wrzucić, żeby od razu było wiadomo co i jak;) Wszystkie namiary w ogłoszeniach są na Piankę!
3. Allegro - Marysia pisze tekst, Zuzlikowa wystawia, a ja kasę na nie daję

Czy tak jest w porządku cioteczki?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jak super , że jesteście Cioteczki bo już myślałam, że tak sobie będziemy samotnie z bico dryfować :lol:.

już samotnie z Miśką nie dryfujemy, inne ciotki dotarły tu, by nas poratować:multi::loveu::multi:

Posted

Dogo no ja tam nie wiem:-( wazne zeby odnawiac te cafeanimalowe ogloszonka bo jak psiak zniknie na drugiej stronie to juz po ptokach i dodaja coraz to nowsze psy.Taka prawidlowosc zauwazylam.a moze jakos je wybieraja ze schroniskowego profilu Pianki:niewiem:
Fajnie,ze rudzkie psiaki sa czesto w Metrze:multi:ale trepy w tym Metrze ,ze Miski nie chca zamiescic:angryy:

grzenko sunia jednak ma cafeanimala u Pianki ;)
jak cos to kiedys moge odnowic ewentualnie ;)

No nic narazie robie jakies inne ogloszonka;)

Posted

Pianka napisał(a):
Wchodze tu dzisiaj i iiii:crazyeye:
skad sie was tyle nagle wzieło?:loveu:

zleciały się cioteczki na "sabat":cool3::multi:
a z tego, co widzę, to cioteczka Ola la, nawet się z armaty wystrzeliła żeby tu dotrzeć:roflt:

Posted

Ola la napisał(a):
hiehihe ja nie wiedzialam ,ze ten chory emot sie wystrzeliwuje z armaty:-(:-( naprawde:diabloti:

oby ten nasz sabat jakies efekty przyniosl;)
no ale takie czarownice jak sie zleca to efekt byc musi:ylsuper::vamp:

emot był i jest super wypasiony, na prawdę:multi::cool3:

a efekt, no musi być, inaczej być nie może:lol: też w tym sabacie nadzieje pokładam:cool3:

Posted

bico napisał(a):
zleciały się cioteczki na "sabat":cool3::multi:
a z tego, co widzę, to cioteczka Ola la, nawet się z armaty wystrzeliła żeby tu dotrzeć:roflt:

hiehihe ja nie wiedzialam ,ze ten chory emot sie wystrzeliwuje z armaty:-(:-( naprawde:diabloti:

oby ten nasz sabat jakies efekty przyniosl;)
no ale takie czarownice jak sie zleca to efekt byc musi:ylsuper::vamp:

Posted

cosik cichutko zrobiło sie na wątku, pewnie cioteczki wypełniają zlecone zadania. Ja właśnie swoje skończyłam. Zaraz wkleje tekst do ogłoszeń Misi, według mnie nadaje się na allegro, do innego typu ogłoszeń jest za długi. zapomniałam uprzedzić, że mam jedna wadę " nie umiem pisać krótkich tekstów" :evil_lol: ale myślę, że jak cioteczki będą chciały z niego skorzystać to sobie same go trochę obgryzają :diabloti: . Demi taki przydługi tekst przyniósł szczęście , więc może naszej Misieńce też się uda :loveu: Bardzo w to wierzę :thumbs:

Posted

[SIZE="3"]

Czy można odmówić żywej istocie prawa do bycia kochanym???
Nie , nie mamy takiego prawa, a jednak bardzo często za sprawą ludzi
pies żywa istota jest tego uczucia pozbawiony !!!

Misia miała w życiu pecha , trafiła w ręce człowieka dla którego życie wiernego i oddanego przyjaciela nie przedstawia żadnej wartość. Misia około 5-cio letnia sunia pilnowała terenu firmy swojego pana. Pilnowała najlepiej jak umiała. Pan jednak doszedł do wniosku, że się do tego nie nadaje. Może była za łagodna, może za bardzo kochała ludzi, może za mało szczekała. Dzisiaj trudno to nam ocenić. Pewnego dnia przywiózł na swoją posesje duże, dorosłe owczarki. Misia nawet nie przewidywała, że to początek jej tragedii. Psy nie zaakceptowały Misie. Natychmiast ją zaatakowały i doszło do okrutnego pogryzienia, które doprowadziło do rozległych, krwawych, szarpanych ran i dziur na całym ciele tego biednego psa. Misia szukała ratunku u swojego Pana, który kiedy zobaczył co się stało wyrzucił rannego psa za ogrodzenie i zamknął furtkę. Ani przez chwile nie pomyślał, że pies cierpi, że trzeba jechać z nią do weterynarza aby uśmierzyć ból i wyleczyć z ran. Misia w swojej ogromnej miłości do swojego pana nawet nie dopuściła do siebie myśli, że to już koniec, że to wszystko co może otrzymać od swojego „Boga”. Leżała pod furtką i płakała, wyła, usilnie błagała o wpuszczenie. Całe zajście zobaczyła jego sąsiadka, która zawiadomiła schronisko i stąd natychmiast wyruszyła pomoc.
Dzisiaj Misia jest w schronisku, wyleczona ran, wysterylizowana i odrobaczona czeka na swojego człowieka. Pomimo koszmaru jaki przeżyła , ona dalej kocha ludzi. Jest dobrze wychowana, łagodna i kontaktowa, ufna i uległa. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, lubi kiedy wolontariusze i pracownicy schroniska okazują jej zainteresowanie, przytula się do nich i nadstawia główkę do głaskania. Został jednak jej uraz do psów, panicznie się ich boi, schodzi im z drogi, widać że gdy inny pies podchodzi do miski ona od razu się wycofuje się i rezygnuje z jedzenia. Dla takiego uległego psa schronisko może być ostatnim miejscem jakie będzie oglądać na tym świecie, ponieważ takie delikatne psy stają się obiektem ataków sfory , a wtedy często dochodzi do rozległych pogryzień a nawet śmiertelnych zagryzień. Jedyną oazą spokoju jest biuro pracowników, gdzie jest wpuszczana w ciągu dnia, gdzie może bez lęku położyć się w kąciku i chwilę przespać. Niestety później wraca do przepełnionego boksu i powraca koszmar.
To nie prawda że czytając historię Misi możesz tylko uronić łzę wzruszając się nad jej losem. Naprawdę możesz dużo więcej, możesz ofiarować jej szansę na nowe życie dając kawałek podłogi we własnym domu, możesz opowiedzieć jej historie znajomym, którzy szukają takiego przyjaciela, możesz też wspomóc ją finansowo, aby mogła zamieszkać w hoteliku, a nam tym samym dasz czas na znalezienie jej prawdziwego domu.
Prosimy zauważ Misię , nie przechodź koło niej obojętnie. Ta umęczona koszmarnymi przeżyciami psina zasłużyła aby poczuć co to znaczy własny, dobry i odpowiedzialny opiekun. Człowiek dla którego nie będzie rzeczą ale żywą istotą, a ona w zamian da to co najpiękniejsze jest w każdym psie; miłość, wierność, radość w oczach, uśmiech na pyszczku i bezgraniczne uwielbienie , które nam ludziom daje tyle satysfakcji i które potwierdza religijny kanon, że zostaliśmy stworzeni na wzór i podobiznę Boga.
Prosimy bądź Bogiem dla Misi !!!!!!

Posted

Marysiu, no ja oczywiście będę płakać, bo tak przejmująco i trafnie ujęłaś historie Misi, że ona musi teraz domek znaleźć...
Musi no!
Marysiu, dziękujemy Ci za pomoc i piękny tekst:modla::modla::modla:

Zuzliku, ślę Ci już kasiorkę i proszę Ci wystaw mała szybko:loveu: