Olga132 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 jesli chodzi o brzydkie psy to myślę, że Bambaryłka ma brata. Brat ma na imie Gapcio - miał sie nazywać Troll lub Trollik ale uznałysmy, że to bedzie przegięcie i został Gapciem. Zdjecie chyba nawet do końca nie przedstawia jego brzydoty - ale psiak podobnie jak Bambaryłek jest spokojny i całkiem pocieszny. Quote
togaa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Dla mnie jego uroda jest rozczulająca...... Wzruszył mnie!!!! I to Imię! Pasuje jak ulał.... Będe kibicować chłopakowi aż znajdzie dom.....! Quote
sonikowa Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Gapcio jakby ciut szczuplejszy ;-) niż Bambaryłek. Mój tata mówi o takich psach (w tym i moim kundlu :-)), że są tak brzydkie, że aż piękne. Quote
Erazm Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 To juz drugi pieknis na watku:evil_lol: O. moja suka byla przywieziona przez znajomych bez ksiazeczki, nie wiem czy oni nazwali ja Diana, czy to imie schroniskowe, wzielam ja w ciemno:evil_lol::evil_lol::evil_lol:( a marzylam o kudlatych misiach) tu wklejam link do fotek na watku http://www.dogomania.pl/forum/f85/2-miesieczny-mis-szuka-domu-hurra-zostaje-u-mnie-103999/?highlight= Quote
brazowa1 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Brat bambaryłka ma w sobie krew buldozka fr. REWELACJA! Quote
Cindy Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Yeeey... Jaki on czarujący.... Wiecie co... On mi się bardzo podoba... Niestety nie mogę mu dać domu, ale on jest taki przeuroczy!!!!! PS: Tylko na 1 zdjeciu wygląda "oryginalnie", ale mam nadzieję, ze ktoś go za tą jego "oryginalność" pokocha...A na reszcie zdjeć wygląda jak taki kochany kundelek... :loveu: Quote
brazowa1 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 pokazalam go mojej kolezance,w pierwszym momencie myslała,ze jej pokazuje dzika. Quote
APSA Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Olga132 napisał(a): http://img187.imageshack.us/img187/4564/gapcio.jpg Jaaaaakie uszy :loveu: brazowa1 napisał(a):pokazalam go mojej kolezance,w pierwszym momencie myslała,ze jej pokazuje dzika. No to już chyba przesada - kłów się jeszcze nie dorobił :mad: Dodany na eoferty. Quote
Charly Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 :-o:-o Erazm natychmiast siadaj i pisz książki, opowiadania, bajki, co tylko:-o (chyba, że już to robisz..) Napisał Erazm Wysokie łapy, czyli wywiad z Bambarylkiem L: Dzień dobry Bambaryłku. B: Aaa, dzień dobry Ludziu. L: Czy masz ochotę udzielić wywiadu? B: Chętnie. Mam nadzieję, ze w nagrodę zabierzesz mnie na spacer? L: Oczywiście, z przyjemnością. Kiedy i jak zaczęła się Twoja historia w schronisku? B: Ech, czy to musi być taki smutny początek? Opowiem jak było wcześniej….Pamiętam ciepło mojej mamy, i braci, i siostry, to były czasy… Przepychaliśmy się do miejsca gdzie mama trzymała dla nas smoczki z których wypływało pyszne mleko, podgryzaliśmy czasem jej ogon, uszy, aż zniecierpliwiona wychodziła z koszyka. Wtedy musieliśmy dać jej spokój, ale między sobą mogliśmy szaleć do woli. Uprawialiśmy zapasy, graliśmy w berka i chowanego, kiedy byliśmy zmęczeni szukaliśmy bezpiecznego miejsca przy jej boku. L: Kiedy miałeś pierwszy kontakt z człowiekiem? B: Och, ludzi widywaliśmy, bo przychodzili nas głaskać, mieli takie czarne pudełka (teraz już wiem, że to aparat fotograficzny), zachwycali się nami, wzdychali i sapali. Na początku to było miłe, ale później kiedy zjawiali się zaczęły znikać moje siostry i bracia. Było nas coraz mniej do zabawy. W końcu zostałem tylko z mamą. Jeszcze ktoś przychodził, ale coraz rzadziej. Te wizyty były coraz krótsze. Kiedyś usłyszałem jak Ludzie u których mieszkaliśmy mówią, ze mnie nikt nie zechce bo jestem podobny do świnki wietnamskiej. L: To musiało zaboleć wspaniałego Psa jakim jesteś? B: Nie, nie zabolało, nie rozumiałem co mają na myśli. Poza tym kocham wszystkie zwierzęta i choć nigdy nie spotkałem świnki ją też pewnie bym pokochał. Jestem mądrym Psem i wiem, ze nie to ładne, co ładne, tylko to, co się podoba. L: Może jednak opowiesz jak trafiłeś do schroniska? B: Skoro nalegasz…To był słoneczny dzień, pamiętam jak dziś, przyszła Ludź popatrzyła, wygłaskała mnie po puszystym futerku i powiedziała, że jestem odpowiednim psem. Nawet nie miałem czasu żeby machnąć ogonem na pożegnanie mojej mamie…Zabrała mnie w Nowe Miejsce. W Nowym Miejscu było i jedzenie i zabawki, i był też On. On właściwie nie był zły z natury. Był zły kiedy wracał i brzydko pachniał, wtedy On krzyczał na Nią i na mnie, mówił, ze jesteśmy darmozjadami… Kiedy On nie pachniał dziwnie i nie był zły, bawił się ze mną, czasem dawał mi smakołyk. Niestety, Ona coraz częściej płakała, a On coraz częściej był zły. Czułem, że coś się święci, Nie pomagały moje umizgi i zachęty do zabawy… L: Czy to był początek końca? B: Tak. Pewnego dnia Ona spakowała swoje rzeczy, myślałem, że gdzieś wyjeżdżamy, merdałem radośnie ogonem… To była jesień, dzień też był słoneczny , ale miejsce gdzie pojechaliśmy przeraziło mnie, skowyt, szczekanie i dużo betonu...Pamiętam, szczęk zamykanej klatki…Zostałem sam… L: Nikt Cię nie odwiedzał? B: Siedzę w miejscu gdzie niewiele się dzieje, niewiele osób przychodzi szukać swego przyjaciela. Zresztą jest tyle pięknych, rasowych psów, kto by zwrócił na mnie uwagę L: Bambarylku Ty masz oryginalną urodę i cudowny charakter.Masz marzenia? B: Och, marzę każdego dnia. W snach chodzę po zielonych łąkach, wtulam się w stopy mojego pana, tarzam się w trawie w parku... Z Bambaryłkiem, psem o wyjątkowym charakterze rozmawiała Ludź Quote
Charly Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Olga132 napisał(a): jesli chodzi o brzydkie psy to myślę, że Bambaryłka ma brata. Brat ma na imie Gapcio - miał sie nazywać Troll lub Trollik ale uznałysmy, że to bedzie przegięcie i został Gapciem. Zdjecie chyba nawet do końca nie przedstawia jego brzydoty - ale psiak podobnie jak Bambaryłek jest spokojny i całkiem pocieszny. Przecież to Gremlin:-o Gremlina macie:-o:multi: Quote
Olga132 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 :evil_lol: a nie znasz jakiegoś miłosnika Gremlina co to by chciał żywy okaz w domu trzymać :) Quote
togaa Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Bambaryłek.....pamietam o Tobie. Będzie jeszcze kiedys pieknie.....Zobaczysz! Quote
brazowa1 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 przeciez fajnie miec psa,ktory wzbudza ludzkie zainteresowanie,ludzie w tym celu stworzyli karykaturalne rasy.Starasznie mi sie podoba. Quote
akucha Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ludzie kochaja Gremlinki przecież. Świniaczkowatości super sa!!! Quote
akucha Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 "karykaturalne rasy" :evil_lol: Konktet proszę! W góre podnosimy wietnamkę! Quote
togaa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Bambaryle tylko łapeczki nie urosły....Poza tym to super pies! A jak patrzę na avatarek Akuchy to widzę że niektórym tzw. rasom gorsze nieszczęścia sie trafiaja... hi..hi.. Quote
APSA Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 moje dane: 608 088 298 [email protected] do morisowej: 602 184 573 [email protected] dzięki :) Quote
akucha Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 togaa napisał(a):Bambaryle tylko łapeczki nie urosły....Poza tym to super pies! A jak patrzę na avatarek Akuchy to widzę że niektórym tzw. rasom gorsze nieszczęścia sie trafiaja... hi..hi.. Aaaaaaaaaaaaaa :-x Biedne prosiaki, biedne. Świat w pogardzie je ma :placz: Dobrze, że przynajmniej różowe nie są i skrzydełek nie maja jak te, z avatarka Charli :eviltong: To jakie wietnamka ogłoszenia już ma? Dom potrzebny!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
APSA Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 Parę postów wstecz wymieniałam: allegro, gumtree, kupsprzedaj i parę innych, wszystko w opcji "standard", bez wyróżnień. I z podstawowym opisem :oops: Ogłoszeń nigdy dość. Gdzieś bliżej początku wątku i gdzieś przed chwilą jest wywiad z Baryłkiem autorstwa Erazm - można się częstować ;) Jeśli ktoś ma jakiekolwiek uzdolnienia literackie, może skorzystać z informacji z pierwszego postu i zmajstrować nowy opis - mi to niestety zwykle idzie jak po grudzie :roll: Z góry dziękuję za wszelką pomoc :loveu: Quote
Charly Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 APSA napisał(a):moje dane: 608 088 298 [email protected] do morisowej: 602 184 573 [email protected] dzięki :) ogloszenie na cafe animals. dalam przez pomylka dwa te same zdjęcia, ale nie da się ich usunąc:roll:Jesli Bambarylek będzie mial trochę szczęścia wydrukują go w metrze Bambaryłek - Zwierzaki - cafeanimal.pl i tak btw, na dogo mimo wszytko tez duzo ludzi zagląda. ostatnio mialam telefon w podpisie i otrzymalam parę telefonów w sprawie psow, na których wątki weszłam. moze warto wpisac kontakt w pierwszy post;) Quote
Recommended Posts