Tola Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nie wiem jak Pola trafiła do schroniska. Ona sama była zbyt przerażona i zdominowana przez suki w boksie, żeby starać się pokazywać. Gryziona przez współtowarzyszki, przerażona, pozbawiona dostępu do jedzenia maleńka Pola chciała po prostu zniknąć. Najbezpieczniejszy okazał się róg budy; to tam Pola spędziła wiele, wiele dni i nocy. Jednak sunia ma widać swojego psiego anioła stróża… Pewnego popołudnia nasza wolontariuszka funia zobaczyła przerażone, wychodzone ciałko wbite w kąt boksu i tak poznaliśmy Polę. Pojechaliśmy z nią do weta; okazało się, że oprócz dużego wychudzenia ma tez zapalenie gardła, stare i świeże rany po pogryzieniach na ciele i uszach. Została zważona (6.90 kg , ) dostała leki i trzeba było wracać do schronu. Lecz ponownie los uśmiechał się do Poli ( a może psi anioł stróż); w ostatniej chwili znaleźliśmy Rodzinę, która zgodziła się zająć sunią do chwili znalezienia jej domu stałego. Rodzina ta ma już 4 swoje psy ( w tym naszą dogomaniacką Funię), dlatego dom stały jest bardzo potrzebny. Pola ma ok. 4 lat i jest przemiłą, przełagodną sunią. Nawet w czasie iniekcji macha ogonkiem i przymila się do człowieka. Podobnie traktuje pozostałe psy w domu. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu Poli domu. Strony, na których ogłoszona jest Pola znajdują się w poście 100 na str. 10. Quote
.::Blue_Lagoon::. Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Hop czarnuszek na pierwszą :loveu: Quote
Tola Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Pola jest juz w DT 5 dni; przytyła prawie 4 kg:lol: Dzisiaj była u weta na badaniu kontrolnym; nie musi juz brac antybiotyku. Zdjęcia z pierwszej wizyty w gabinecie Quote
malagos Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 W schronisku nikt by nie zauwazył jej cichego odejścia :-( Ale ona rozkwita, dzielna mała czarna! :multi: Quote
Joodith Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Boże te oczka :placz: ile w nich bólu, przerażenia, tęsknoty za ciepłem i miłością. Poluniu :glaszcze: Quote
Soema Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Teraz tej suni będzie tylko lepiej :) Psie Anioły nad nią czuwają :loveu: swoją drogą, bardzo szybko na wadze przybiera..:) Quote
Tola Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Bo Rodzinka wymysla takie przysmaki:loveu: Jutro moze wkleję nowe zdjęcia. Nie poznacie suni:lol: Quote
GoniaP Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 5kg w 4 dni??? :crazyeye: Chyba niemożliwe... A jednak bardzo się cieszę, że sunieczka dostała od losy szansę. Jak ma na imię? Zula mi się podoba... Na "z" od Zamościa. Co Wy na to?? Quote
E-S Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='GoniaP']5kg w 4 dni??? :crazyeye: Chyba niemożliwe... A jednak bardzo się cieszę, że sunieczka dostała od losy szansę. Jak ma na imię? Zula mi się podoba... Na "z" od Zamościa. Co Wy na to??[/quote] Ale Przylepka to bardzo ładnie i pasuje do jej charakteru. Taka mała, śliczna, drobniutka Przylepeczka kochana, dla której człowiek jest ważniejszy od wszystkiego, nawet od michy. A przytyła 4 kg, nie 5. I nie czuć już jej tak kości biodrowych. Gdyby nie szalała z domowymi psami od rana do nocy to pewnie szybciej by przytyła. Quote
Torusia Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 To czekamy na nowe zdjęcia i gorące pozdrowienia dla Poli:lol: Quote
Tola Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='GoniaP']5kg w 4 dni??? :crazyeye: Chyba niemożliwe... A jednak bardzo się cieszę, że sunieczka dostała od losy szansę. Jak ma na imię? Zula mi się podoba... Na "z" od Zamościa. Co Wy na to??[/quote] Odwrotnie; 4 kg w 5 dni:evil_lol: Quote
funia Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 DZisiaj byłam w odwiedzinach u POli ,ale furtka zamknięta .:crazyeye:Spróbuje kiedy indziej:cool3: Quote
Tola Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Nowych zdjęć tez nie mam, spróbujemy jutro. Quote
Tola Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Wlejam zdjecia Poli; czy ktoś rozpoznaje w niej chudzinkę z pierwszych postów? Quote
Tola Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Pola nie ma chyba zaufania do aparatu:cool3: Quote
nika28 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 [quote name='Tola']czy ktoś rozpoznaje w niej chudzinkę z pierwszych postów?[/QUOTE] Ja nie :loveu: :eviltong: Quote
Soema Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Jaka zmiana.. :) to jest budujące, a zarazem przerażające. Każdy psiak ze schronu to kanapowiec :roll: a domów brak. Ale baardzo się cieszę, że Poli się udało :) Quote
matrioszka2 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Allegro dla POLI http://www.allegro.pl/show_item.php?item=550007050 :laola::laola::laola::laola: Quote
Tola Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 [quote name='matrioszka2']Allegro dla POLI http://www.allegro.pl/show_item.php?item=550007050 :laola::laola::laola::laola: Dziękuję pięknie:loveu: Bardzo mi sie podoba:lol: Mam nadzieję, ze przyniesie naszej Poli domek:loveu: Quote
funia Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Trzeba pojechać do Poli ,może uda mi się na dniach:roll: Quote
E-S Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Przylepka ma cieczkę ... Czaruś zachwycony. Rodzinka mniej, psy muszą być izolowane od siebie. Quote
Recommended Posts