basiagk Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Cioteczki biorę małego do weta bo to wszystko strasznie dziwne. Proszę zróbcie jakieś cegiełki czy bazarki bo trzeba to bedzie oddać Fundacji. Quote
basiagk Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Byłam u weta. Mały na razie nie ma stanu zapalnego ale ma podwyższone PH a z tego może cosik wyjść więc dostaje kropelki z witaminą C i furaginum. Wizyta nic nie kosztowała, furaginum mam swoje a kropelki kosztowały 6,50 zł to na mój koszt bo moje też będą dostawać. Fakturę dostanę jak będziemy ściągać szwy. I cioteczki serio na reczniki papierowe wydam majątek a chyba raczej nie wezmę ich na fakturę więć musimy sie jakoś później rozliczyć. Choć parę złotych. 3 kg karmy też kupiłam za 18 zł. Dziś poszło dwie rolki:shake: Eh człowiek pierwszy raz cos takiego robi i sie gubi.:shake: Quote
Alicja Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [FONT=Arial]Basiu kup podkłady higieniczne takie jak dla obłożnie chorych ...moze to byś na posłaniu mogła rozkładać ... w aptekach , sklepach medycznych na fakture czy rachunek można to kupić ...zresztą w detalu też ;) [/FONT] Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Amikat dostałaś na mail numer telefonu do tej dziewczyny? Dzwoniłaś? Quote
amikat Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Basiu - lecz ile trzeba. Zapytaj - moze weterynarz zgodziłby sie wystawić fakturę przelewową po zakończeniu leczenia? Jak by miał oppry mogę zadzwonic i pogadać - jak nie przelejemy kaskę. Co do karmy - napisz co potrzebujesz, co on lubi powinien jeść u Ciebie i adres do dostawy towaru. Kupimy w Zooekspresie i poślemy Ci. Tak będzie najszybciej i dla nas najkorzystniej. Jak wolisz inne rozwiązanie - napisz jakie. Co do telefonu. Widziałam dzisiaj rano ze mam wiadomosć od Ciebie z numerem telefonu. Dzisiaj zadzwonie po południu jak wrócę do domeczku, A jak tam dzisiaj ALFI? Rozarabia? Panele napuchły od "polewania" hhehhe? Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Mały szwęda sie i szuka co by to zrobić. Ciekawe, że nie chce bawić sie zabawkami. Panel na razie nie spuchnięty ale smrodek w moim nowym gniazdku nie jest pocieszający.:shake: Nie wiem co sądzić o tych wkładach czy opłaca się i jak to stosować bo to chyba pieluchy są? Nie znam sie. Jak bede następnym razem u weta to sie spytam jak z fakturą. Karmę bedzie trzeba i moze jakies gryzaki zjadliwe bo mu sie gryżć chce a zabawek nie chce. Alfi to maly dominant, trzeba o tym pamietać. Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Cioteczki z moich obserwacji wynika, że Alfi z astem ma wspólnego maksymalnie 50%. Wykazuje zdolności stróża, obszczekuje teren gdy widzi kogoś za ogrodzeniem. Zupełnie inaczej sie porusza. Młody amstaff ma raczej grube a krótsze nogi a ten ma dłuuuuugie nogi i wielkie stopy. Oczy też nie astowate. Szkoda, że w ogłoszeniach pisze że to amstaff bo to takie mylące w jego przypadku. Quote
Wyjątek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Basiu, widzę, że Alfi podobny jest z Twoich relacji do Kofiego. Tez taki półamstaffik. Domena Kofiego to też długie łapki z wielkimi stopami:evil_lol: Ciekawa jestem z jaką rasa to mieszanka..:roll: Chociaż pyszczek Kofi ma bardziej amstaffowy niż Alfi. Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Adopcja z Cieszyna upadła!!!!!!!:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: "Witaj. Przykro mi, ze pisze akurat w smutnym tonie, ale niestety chyba ta adopcja nie dojdzie do skutku. Rozmawialam z moja mama, ktora zdecydowanie odmowila zajmowania sie kolejnym moim pieskiem. Stwierdzila,ze jesli chce tyle psow posiadac musze sama sie nimi zajmowac. Zatem nie moglabym malemu Alfiemu zapewnic tej niezbednej opieki i stalej obecnosci, ktorej piesek wymaga na samym poczatku. Naprawde mi przykro. Mam nadzieje, ze ALFI ZNAJDZIE CUDOWNY DOM i odpowiedzialnego wlasciciela. Zbyt wiele widze pieskow w schronisku, gdy zawoze tam jedzenie. Pozdrawiam goraco. Sylwia" Quote
Alicja Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [FONT=Arial]Basiu , te podkłady to daje się jako ochrona w łóżkach u osób obłożnie chorych . My je miałyśmy wioząc szczeniora z Rybnika do Warszawy pociągiem ...w razie draki ;)[/FONT] Quote
an1a Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]Basiu , te podkłady to daje się jako ochrona w łóżkach u osób obłożnie chorych . My je miałyśmy wioząc szczeniora z Rybnika do Warszawy pociągiem ...w razie draki ;)[/FONT] Podkłady higieniczne są o tyle dobre, że wszystko się wchłania, pies ma jedno miejsce, w które się załatwia. Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 sikanie jakby lepsze ale nie wiem czy to wpływ leków. Teraz sie wystraszyłam że chłopak ma kaszel kennelowy i zarazi i moje psy!:placz: Kaszlał od samego poczatku ale zignorowałamto przez mój brak doswiadczenia. A kurna wczoraj bylam u weta! Czy to jest groźne? Czy czlowiek może sie zarazić? Poza tym pojawia sie problem z moja suką, ona coraz mniej go toleruje. Nie wiem co to bedzie:shake: Porwałam sie z motyka na słońce:placz::placz::placz: Quote
an1a Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='basiagk']sikanie jakby lepsze ale nie wiem czy to wpływ leków. Teraz sie wystraszyłam że chłopak ma kaszel kennelowy i zarazi i moje psy!:placz: Kaszlał od samego poczatku ale zignorowałamto przez mój brak doswiadczenia. A kurna wczoraj bylam u weta! Czy to jest groźne? Czy czlowiek może sie zarazić?[/quote] Szczepiony pies się nie zarazi. Swojemu psu dawałam codziennie profilaktycznie rutinoscorbin. Quote
basiagk Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Cioteczki potrzebna wizyta przedadopcyjna dla Alfiego! Tomaszów Mazowiecki! Quote
Alicja Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [FONT=Arial]Tomaszów Mazowiecki ... nie kojarze ...głośno myślę ...ale nie wiem czy nie Kasia z Kociego Świata :roll:.... ide poszperać po wątkach [/FONT] Quote
Alicja Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='andzia69']Grubba Rybba jest z T.M- pisałam już na bullowatym wątku;) [FONT=Arial] o właśnie słuszna rybka ;)[/FONT] aleś zagrypsowała ciotka .... już sie przeraziłam że ciotka GR za TM :razz: ja dziś mało kumata jestem Quote
andzia69 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='basiagk']tj województwie łódzkim[/quote] Grubba Rybba jest z T.M- pisałam już na bullowatym wątku;) Quote
bonsai_88 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Tak coś mi się wydawało, że pyszczek to on ma za długi jak na aścika :evil_lol:... chociaż jak dla mnie to i tak maleńka, niziuteńka kruszynka była :loveu: Quote
basiagk Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Cioteczki. Sama nie wiem od czego zacząć...... Już wiem dlaczego pozbyli sie Alfiego. Jest rozrabiaka, nieusłuchliwy, dominant do tego bardzo inteligentny.:diabloti: On potrzebuje kogos z dużym doswiadczeniem w wychowywaniu psów. Mam problem ze znalezieniem dla Alfiego wizyty przedadopcyjnego w Tomaszowie Mazowieckim. Nikt nie chce pomóc a to miasto leży blisko Pabianic, Łodzi, Piotrkowa Trybunalskiego. Trzeba poruszyć niebo i ziemię! A teraz najgorsza sprawa. Alfi, z przyczyn bardzo osobistych i dla mnie wyjątkowo przykrych, będzie musiał znależć inny DT. Nie mogę pisać dlaczego i jest mi potwornie głupio z tego powodu ale jesli Tomaszów nie wypali..... Ja oczywiście zatrzymam go ile potrzeba ale czas nagli.:nerwy: Wiem, że wyszłam na nieodpowiedzialną osobę a to jest ostatnia rzecz jakiej chciałam.:-( Wybaczcie mi ale jest to dla mnie bardzo krępująca sprawa.:chaos: Quote
amikat Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 BAsiu - ie martw sie... samo życie... MAm kumpelkę w łodzi..... moze moze sprawdzi ten domek Quote
basiagk Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='amikat']BAsiu - ie martw sie... samo życie... MAm kumpelkę w łodzi..... moze moze sprawdzi ten domek[/quote] Anetko ale mi jest tak strasznie głupio, że zawiodłam Was i Alfiego.... Ps. Czy to już pewne, że sprawdzi bo chciałabym uprzedzić chętnych, że ktos będzie dzwonic? Quote
amikat Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Basiu - nikogo nie zawiodłaś, głupot nie gadaj!!!!!! Tak to juz jest i koniec. Dałaś dom na ile mogłaś. Czekam na odpowiedz co do mozłiwości sprawdzenia domku! Quote
Recommended Posts