Jump to content
Dogomania

[Chorzów] Alfi mial szczescie, Dzaga ... mam nadzieje ale wiary mi brak!!!

Recommended Posts

Posted

Historia jakich wiele, historia w ktora przez przypadek zostalam wplatana ... historia ktora ciezko ot tak zostawic :shake:

zaczynajac od poczatku w pazdzierniku kolezanka prosila mnie o pomoc, jej szwagierka kupila sobie amstaffke i wogole sobie z nia nie radzila, w pazdzierniku mala miala trzy miesiace. Ona zero doswiadczenia z psami On wymuszal posluszenstwo biciem (moze dalej tak robie nie wiem Ona mowila ze mu zabronila podnosic reke na psa :shake:) Dalam dziewczynie kilka rad, mialam podjechac ale z czasem bylo bardzo ciezko i jakos nie udalo mi sie dojechac. Jednakze dalam naprawde wiele rad, podeslalam linki z forum gdzie moglaby znalezc dobre rady na temat psow i ich wychowania.

Co mnie zaniepokoilo juz wtedy na pytanie dlaczego amstaff - uslyszalam bo mi sie podoba, na pytanie co wiedza na temat rasy - uslyszalam ze psy z charakterem potrafia byc agresywne :shake:
Przy chyba drugiej naszej rozmowie na gg dziewczyna napisala ze chca wziasc drugiego psa bo wtedy mala bedzie spokojniejsza bo bedzie miala sie z kim bawic i wogole :-o skomentowalam to stosownie, powiedzialam zeby dali sobie narazie spokoj, zeby wychowali najpierw suke, a dopiero jak ta podrosnie zastanowili sie nad drugim psem ...

tu kontakt sie urwal ...

jednakze 21 stycznia okazalo sie ze jednak nie posluchali mnie i kupili drugiego psa, a ja dostalam wiadomosc na gg od kolezanki ze szwagierka sprzedaje psa. W pierszej chwili pomyslalam ze chodzi o ta suke jednak otwarlam link i przekonalam sie ze to nie o nia chodzi PRĄŻKOWANY PIT BULL SZCZENIAK (533707193) - Aukcje internetowe Allegro
:angryy:
coz moglam poradzic napisalam kolezance co o tym sadze, ona napisala ze tresc ogloszenia to klamstwa z gory na dol ... pozostalo tylko usiasc i plakac :placz: nad glupota ludzka, nad cieprpieniem tych niewinnych :placz:

jednak to nie koniec bajki bo wczoraj wrocilam z urlopu, uruchamiam komputer, wlaczam gg a tu wiadomosc od kolezanki pies trafil do schroniska :shake: no i coz czyzby bajka dobiegla konca ???

ja caly czas mysle co bedzie z suka ktora zostala u nich :shake:

szczeniora szybko namierzylam, jest w schronisku w Chorzowie galeria , prosilam zeby go dla mnie zarezerwowac poniewaz bardzo nie chce by trafil w nie sprawdzone rece, w nieodpowiedzialne, w zle :shake:

tylko problem w tym ze pojecia nie mam gdzie tego malucha umiescic i tu prosba do was czy ktos ma mozliwosc dac temu maluchowi DT ?????? blagam was o pomoc moze ktos znajdzie odrobine miejsca dla niego ??????

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście cudo!
Szkoda, że w tej chwili nie mogę pomóc:shake:
Sama ma psa, do tego kicia na DT i jeszcze maluch przyjezdza w poniedziałek a ja studiuję i pracuję. Nie ogarnę więcej na razie...

Posted

an1a napisał(a):
Jeśli to Chorzów to szczyl jest już wykastrowany?

tego nie wiem, dowiem sie tego w poniedzialek ale w Rudzie Sl kastruje sie szczeniaki wiec pewnie i w Chorzowie tak sie robi niestety - wbrew wszystkiemu uwazam ze zwierze powinno dojrzec przed sterylizacja/kastracja :roll:

Posted

kolejne psie dziecko ... qrcze :placz:
DT potrzebny tylko skąd te wszystkie Domki brać
szlag by trafił ... jednemu psiakowi znajdujecie Domek w to miejsce pojawia się 10 kolejnych (a może nawet więcej)
dlaczego ludzie są nieodpowiedzialnymi idiotami :angryy:

Posted

mamy dwie propozycje DT, jeden to w Rypinie tam gdzie miala jechac nasza Gerdzia (problemem jest transport) drugi to w Tarnowie u Basiagk :p poki co czekam na wiesci od Basi czy uda jej sie przekonac TZta, jesli sie nie uda bedziemy kombinowac transport i maluch pojedzie do Ryipna ;)

chyba ze znajdzie sie ktos blizej kto zechce przygarnac to cudo :diabloti:

Posted

wiadomosci mam a jakze .... i szlag mnie trafia ze wogole sie w to pakuje bo czemu mam "sprzatac po kims"

sprawa wyglada tak szczeniak trafil z ulicy, przywieziony zostal jako bezdomny !!!! przywiozla go straz miejska, zeby tego bylo malo w schronisku przebywa suczka w wieku odpowiadajacym suczce ludzi ktorzy pozbyli sie naszego bohatera :angryy: jak to dzis rano uslyszalam to myslalam ze krew mnie zaleje :angryy: pani w schronisku byla mocno zdziwiona jak to tak kolezanka dzwoni zebym znalazla dobry dom dla psa tylko nikt nie zinteresuje sie zeby wyciagnac konsekwencje od tych ludzi :angryy: a to przeciez rodzina kolezanki :angryy: tylko co ja moglam powiedziec kurcze zostalam w to wciagnieta i za swe dobre serce teraz ja musze kombinowac jak kon pod gorke :angryy:
pani ze schroniska prosila o dane osobowe owych osob i nie omieszkam je zdobyc i je podac a oni jako schronisko wystapia z odpowiednim doniesieniem ....

z milszych wiadomosci mamy DT dla malucha !!!!!!!! pytanie czy ktos jedzie do Krakowa w najblizszym czasie ??? DT jest w Tarnowie (kawalek za Krakowem) !!! dziewczyny prosze pomozcie mi znalezc jakis transport bo ja czasowo nie wyrabiam ... od piatku jestem w domu i dni mi znikaja nie wiem gdzie (wszystko dzieki dogo :placz: )

to chyba tyle ....

Posted

suka na 100% nie jest suka od tych ludzi, ich suka jest czarna - co nie zmienia faktu ze ta ze schroniska slodka jest oby znalazl sie i dla niej dobry domek :modla:

co do psa ... no coz ja na podstawie zdjec i wiadomosci jestem prawie pewna ze to pies tych ludzi, nie wiem czy uda mi sie dojsc prawdy (pewnie nie) mam jednak nadzieje ze pies u Basi nabierze ogłady i znajdzie dobry, kochany dom ;)