Tengusia Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Historia jakich wiele, historia w ktora przez przypadek zostalam wplatana ... historia ktora ciezko ot tak zostawic :shake: zaczynajac od poczatku w pazdzierniku kolezanka prosila mnie o pomoc, jej szwagierka kupila sobie amstaffke i wogole sobie z nia nie radzila, w pazdzierniku mala miala trzy miesiace. Ona zero doswiadczenia z psami On wymuszal posluszenstwo biciem (moze dalej tak robie nie wiem Ona mowila ze mu zabronila podnosic reke na psa :shake:) Dalam dziewczynie kilka rad, mialam podjechac ale z czasem bylo bardzo ciezko i jakos nie udalo mi sie dojechac. Jednakze dalam naprawde wiele rad, podeslalam linki z forum gdzie moglaby znalezc dobre rady na temat psow i ich wychowania. Co mnie zaniepokoilo juz wtedy na pytanie dlaczego amstaff - uslyszalam bo mi sie podoba, na pytanie co wiedza na temat rasy - uslyszalam ze psy z charakterem potrafia byc agresywne :shake: Przy chyba drugiej naszej rozmowie na gg dziewczyna napisala ze chca wziasc drugiego psa bo wtedy mala bedzie spokojniejsza bo bedzie miala sie z kim bawic i wogole :-o skomentowalam to stosownie, powiedzialam zeby dali sobie narazie spokoj, zeby wychowali najpierw suke, a dopiero jak ta podrosnie zastanowili sie nad drugim psem ... tu kontakt sie urwal ... jednakze 21 stycznia okazalo sie ze jednak nie posluchali mnie i kupili drugiego psa, a ja dostalam wiadomosc na gg od kolezanki ze szwagierka sprzedaje psa. W pierszej chwili pomyslalam ze chodzi o ta suke jednak otwarlam link i przekonalam sie ze to nie o nia chodzi PRĄŻKOWANY PIT BULL SZCZENIAK (533707193) - Aukcje internetowe Allegro :angryy: coz moglam poradzic napisalam kolezance co o tym sadze, ona napisala ze tresc ogloszenia to klamstwa z gory na dol ... pozostalo tylko usiasc i plakac :placz: nad glupota ludzka, nad cieprpieniem tych niewinnych :placz: jednak to nie koniec bajki bo wczoraj wrocilam z urlopu, uruchamiam komputer, wlaczam gg a tu wiadomosc od kolezanki pies trafil do schroniska :shake: no i coz czyzby bajka dobiegla konca ??? ja caly czas mysle co bedzie z suka ktora zostala u nich :shake: szczeniora szybko namierzylam, jest w schronisku w Chorzowie galeria , prosilam zeby go dla mnie zarezerwowac poniewaz bardzo nie chce by trafil w nie sprawdzone rece, w nieodpowiedzialne, w zle :shake: tylko problem w tym ze pojecia nie mam gdzie tego malucha umiescic i tu prosba do was czy ktos ma mozliwosc dac temu maluchowi DT ?????? blagam was o pomoc moze ktos znajdzie odrobine miejsca dla niego ?????? Quote
Wyjątek Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Rzeczywiście cudo! Szkoda, że w tej chwili nie mogę pomóc:shake: Sama ma psa, do tego kicia na DT i jeszcze maluch przyjezdza w poniedziałek a ja studiuję i pracuję. Nie ogarnę więcej na razie... Quote
an1a Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Jeśli to Chorzów to szczyl jest już wykastrowany? Quote
Tengusia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 pies wabi sie Dzoj ale imie mozna mu zmienic mlody jest szybko przywyknie :diabloti: Quote
Tengusia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 an1a napisał(a):Jeśli to Chorzów to szczyl jest już wykastrowany? tego nie wiem, dowiem sie tego w poniedzialek ale w Rudzie Sl kastruje sie szczeniaki wiec pewnie i w Chorzowie tak sie robi niestety - wbrew wszystkiemu uwazam ze zwierze powinno dojrzec przed sterylizacja/kastracja :roll: Quote
basiagk Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Czy szczenior może mieć na imię Alfi?:evil_lol: Quote
Tengusia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 watek na niebieskim fo [Chorzów] kaprys człowieka, tylko dlaczego znów cierpi pies • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. Quote
agaga21 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 jasna cholera! PRZECIEŻ TO DZIECIAK :placz: Quote
fioneczka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 kolejne psie dziecko ... qrcze :placz: DT potrzebny tylko skąd te wszystkie Domki brać szlag by trafił ... jednemu psiakowi znajdujecie Domek w to miejsce pojawia się 10 kolejnych (a może nawet więcej) dlaczego ludzie są nieodpowiedzialnymi idiotami :angryy: Quote
Tengusia Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 mamy dwie propozycje DT, jeden to w Rypinie tam gdzie miala jechac nasza Gerdzia (problemem jest transport) drugi to w Tarnowie u Basiagk :p poki co czekam na wiesci od Basi czy uda jej sie przekonac TZta, jesli sie nie uda bedziemy kombinowac transport i maluch pojedzie do Ryipna ;) chyba ze znajdzie sie ktos blizej kto zechce przygarnac to cudo :diabloti: Quote
basiagk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 an1a napisał(a):Jeśli to Chorzów to szczyl jest już wykastrowany? Czy wiadomo czy pies jest wykastrowany? Quote
Tengusia Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 wiadomosci mam a jakze .... i szlag mnie trafia ze wogole sie w to pakuje bo czemu mam "sprzatac po kims" sprawa wyglada tak szczeniak trafil z ulicy, przywieziony zostal jako bezdomny !!!! przywiozla go straz miejska, zeby tego bylo malo w schronisku przebywa suczka w wieku odpowiadajacym suczce ludzi ktorzy pozbyli sie naszego bohatera :angryy: jak to dzis rano uslyszalam to myslalam ze krew mnie zaleje :angryy: pani w schronisku byla mocno zdziwiona jak to tak kolezanka dzwoni zebym znalazla dobry dom dla psa tylko nikt nie zinteresuje sie zeby wyciagnac konsekwencje od tych ludzi :angryy: a to przeciez rodzina kolezanki :angryy: tylko co ja moglam powiedziec kurcze zostalam w to wciagnieta i za swe dobre serce teraz ja musze kombinowac jak kon pod gorke :angryy: pani ze schroniska prosila o dane osobowe owych osob i nie omieszkam je zdobyc i je podac a oni jako schronisko wystapia z odpowiednim doniesieniem .... z milszych wiadomosci mamy DT dla malucha !!!!!!!! pytanie czy ktos jedzie do Krakowa w najblizszym czasie ??? DT jest w Tarnowie (kawalek za Krakowem) !!! dziewczyny prosze pomozcie mi znalezc jakis transport bo ja czasowo nie wyrabiam ... od piatku jestem w domu i dni mi znikaja nie wiem gdzie (wszystko dzieki dogo :placz: ) to chyba tyle .... Quote
Tengusia Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 jesli dobrze pamietam ich suka byla czarna a ta w schronie jest pregowana wiec to chyba nie ta .... ale to sie jeszcze upewnie jak kolezanka sie na gadulcu zjawi ;) Quote
basiagk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ewentualny DT informuje że Tarnów jest 80 km na wschód od Krakowa. Leży na głównej trasie pociągu ze śląska na Rzeszów i dalej Przemyśl i na trasie A4:p Quote
agaga21 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 cieszę się basiagk że się zdecydowałaś dać dt maluchowi.oby transport szybko się znalazł. Quote
Tengusia Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 suka na 100% nie jest suka od tych ludzi, ich suka jest czarna - co nie zmienia faktu ze ta ze schroniska slodka jest oby znalazl sie i dla niej dobry domek :modla: co do psa ... no coz ja na podstawie zdjec i wiadomosci jestem prawie pewna ze to pies tych ludzi, nie wiem czy uda mi sie dojsc prawdy (pewnie nie) mam jednak nadzieje ze pies u Basi nabierze ogłady i znajdzie dobry, kochany dom ;) Quote
Tengusia Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 fotki Dzoja jeszcze z domu ech .... nie wiem przyjzycie sie ale dla mnie to ten sam psiak co na fotach ze schronu :roll: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Podłość i głupota ludzi nie mają granic ! Taki dzieciak psi - taki maluch i do schroniska ! :angryy::mad::diabloti: Masakra ! :diabloti::angryy::mad: Jest śliczny -znajdzie domek ! Quote
basiagk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 mnie się wydaje że to ten, znalazłam punkt wspólny, charakterystyczne ułożenie pręg na czole, układają sie w taki romb ale nie wiem na 100% Quote
Recommended Posts