Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jest ogłoszenie które z allegro.

Oddam przeradosnego Labradora bez rodowodu. Pies ma trochę ponad rok, jest szczepiony. To szalona radość w złotym kolorze. Niestety z jego temperamentem nie radzi sobie reszta rodziny i stanowczo zażądała natychmiastowego pozbycia się psa, nie zgadzając się na szkolenie, czy kastrację mogącą uspokoić pieska. Szkoda mi zwierzaka, ale niestety wszystkie próby jego zatrzymania spełzły na niczym. Sprawa bardzo pilna!!!
Podaję link: http://www.allegro.pl/ite...ador_oddam.html

Rozmawiałam z włascicielem, uswiadomiłam zagrozenia...
Żona boi sie i niestety pies musi odejść.
Jest wychowany z dzieckiem (dziecko w wieku przedszkolnym nie boi sie i swietnie sobie z psem radzi). Pies nie jest agresywny, ale bardzo żywiołowy.

Dom pilnie poszukiwany.

Pies jest w Warszawie.

Posted

być może mam dla niego dom, pani z Gliwic... połowę roku spędza gdzieś na wsi, drugą połowę w miescie... ma czas i doświadczenie z psami... link na allegro nie zadziałał... moje gg 2090504

Posted

PRZYJMĘ PSA HUSKY LUB LABRADOR

Miasto:
Warszawa Warszawa
Data dodania: 31/01/2009

mam 34 lata dom z ogrodem,przyjmę nie odpłatnie psa rasy j.w....pies będzie miał BARDZO DOBRE warunki.....Pies którego miałem ostatnio dożył około 14 lat,.....podwórko bez psa to nie to samo...pozdrawiam mój te. 601 888 499

Posted

[quote name='wanda szostek']Minę ma smutną. 14 miesięcy i taki temperament, myślę, że z psami może wszczynać awanturę. Jeżeli państwo sobie nie radzą? [/quote]

niekoniecznie Wandziu:shake: niestety wiele osób bierze labki ze względu na modę, utarte powiedzenie, ze łagodny...i to je gubi niestety! One i łagodne to może są (choc znam kilka przypadków psów agresywnych do innych psów)...ale ich temperament sprawia, ze nie wybiegane, nie zmęczone są uprzykrzeniem - niszczą,demolują, cały czas muszą cos robic - są nie do opanowania dla "normalnego" mało aktywnego człowieka...do mnie ostatnio też dzwoniła kobitka w sprawie psa - oddali roczną labkę do rodziny do domu z ogrodem, bo nie dawali sobie z nią rady - taka prawda - widzę to po labce mojej siostry, po innych znajomych labkach...widzę po labkach do adopcji - o ile w przypadku bullowatych ludzie mogą nie radzic sobie z agresją bullowatego do innych psów to w przypadku labków nie radzą sobie z pełnym energii psem

Posted

[quote name='andzia69']niekoniecznie Wandziu:shake: niestety wiele osób bierze labki ze względu na modę, utarte powiedzenie, ze łagodny...i to je gubi niestety! One i łagodne to może są (choc znam kilka przypadków psów agresywnych do innych psów)...ale ich temperament sprawia, ze nie wybiegane, nie zmęczone są uprzykrzeniem - niszczą,demolują, cały czas muszą cos robic - są nie do opanowania dla "normalnego" mało aktywnego człowieka...do mnie ostatnio też dzwoniła kobitka w sprawie psa - oddali roczną labkę do rodziny do domu z ogrodem, bo nie dawali sobie z nią rady - taka prawda - widzę to po labce mojej siostry, po innych znajomych labkach...widzę po labkach do adopcji - o ile w przypadku bullowatych ludzie mogą nie radzic sobie z agresją bullowatego do innych psów to w przypadku labków nie radzą sobie z pełnym energii psem[/quote]

Andziu w 100 % się z tobą zgodzę.
Sama mam labka i był taki okres że strasznie nam wszystko niszczył w domu na szczęście najpierw była klatka a potem sam z tego wyrósł.
Co do agresji to fakt labki z reguły są jej pozbawione ( mój ucieka nawet jak go atakuje jakiś mały pimpek),ale jego brat niestety na wystawach był agresywny do innych psów.
Ile psiak ma czasu?

Posted

[quote name='halbina']Beko, dzwoniłaś do tej pani? do mnie się już nie odezwała...:roll:[/quote]

Tak dzwoniłam, rozmawiałam, ale ona bardziej chciała dobka.
tak czy inaczej powiedziła że zadzwoni.
A wczoraj rozmawiałam z pania psiaka. Ona sie łamie, wiec dałam namiar na behawiorystę...

Pies próbuje ja zdominować. Do męża i syna jest ok a ja dominuje....

• 2 weeks later...
Posted

Gość wogóle by go nie oddawał ale żona się boi - z tego co mówili pies próbuje ja zdominować...
Szukaja dobrego domu..chcą oddać

• 1 month later...
Posted

beka napisał(a):
Gość wogóle by go nie oddawał ale żona się boi - z tego co mówili pies próbuje ja zdominować...
Szukaja dobrego domu..chcą oddać

Dopiero tu dotarłam.
A ta żona to jest dorosła , sorry ? :shake:
Mam też labka , też dominant , ale praca z psem jest podstawą , samo nie robi się nic...;)
Ten labek WIE ,one są bardzo inteligentne , dlatego jest tak strasznie przesmutny na zdjęciach....

Oby znalazł kochający dom , jest taki piękny :loveu: