Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj około godziny 10:00 rano Pani Agnieszka wracała do domu. Nagle zauważyła leżącego między pasami jezdni psa. Przez ten ułamek sekundy pomyślała,że nie żyje... Jednak fakt,że kocha zwierzęta niesamowicie nie pozwolił Jej pojechać dalej bez upewnienia się, że pies faktycznie został potrącony przez jakiś samochód ze śmiertelnym skutkiem. Zatrzymała się i pobiegła środkiem drogi w stronę maleńkiej istotki. Auta trąbiły - ruch był niesamowity... Kiedy podeszła - maleństwo podniosło główkę. Była cała i zdrowa - maleńka suczka.
Zabrała malutką ze sobą. Pan doktor powiedział,że ma maxymalnie 1,5 roku. Pani Agnieszka woła na Nią "Lolcia". Bardzo chciałaby Ją zatrzymać, jednak nie może... Sama ma psa i niebawem w Jej domu zjawi się dzidzuś... Do tego wszystkiego dochodzą problemy zdrowotne... Mam czas do soboty,aby znaleźć Jej gdziekolwiek jakikolwiek kąt...
Pani Agnieszka powiedziała,że w sierpniu mogłaby zabrać Ją do swojego domu. Jednak teraz choćby stanęła na głowie - nie może...
Lolcia jest wspaniała. Początkowo nie ufna, ale po chwili wskakuje na kolana i chce się tulić. Puszczona na spacerze bez smyczy - nie odchodzi od nogi. Uwielbia dzieci. Je niewiele, nie brudzi w domu.
Nie ma nic przeciwko psom czy kociakom.
Tylko co z Nią będzie ?? W najbliższą sobotę mała trafi do schronu [ chociaż sama nie wiem czy to co znajduje się w Pszczynie może nosić status schronu...

A oto Ona...

Lolcia ma już ogłoszenia na:

- czworonogi.eu
- bono-polska.pl
- pajęczyna.pl
- pineska.pl
- ogłoszeniadrobne.pl
- animalia.pl
- najpewniej.pl
- alegratka.pl
- eoferty.pl
- 4łapy.pl
- ogłoszenia.24polska.pl
- ogłoszenia.moje.pl
- kupsprzedaj.pl
- cafeanimal.pl
- spacerek.net
- przygarnij.pl
- schronisko24.pl
- gumtree.pl
- żywiecczyzna.pl
- przygarnijzwierzaka.pl
- adopcjapsa.pl
- petworld.pl
- ojej.pl
- sprzedasz.pl
- kokosy.pl

Posted

peate napisał(a):
śliczna mała :loveu:
pewnie ktoś ją wyrzucił :angryy: a ona czekała aż wróci :shake:
to cud, że nic jej nie jest

Na 100% wyrzucona. Dobrze,że ta Pani jechała tamtędy... Ja jechałam jakąś godzinkę później,ale zapewne byłoby już za późno...

Posted

Ślicznota ! Jak można taką niunie wyrzucić?
Trzyma się nogi, więc raczej in mogła uciec...
Może więcej zdjęć, żeby zobaczyć jaka duża jest :)
Co vet powiedział ? zaszczepił ? odrobaczył czy cuś ?

Posted

Oj....:-(Sliczna jest...taka mała kropeczka...ja tylko mam nadzieję, ze jak już dostała sie pod Wasze skrzydła to nic zlego już Jej nie spotka...no bo schron...to byłoby dla niej cos najgorszego, a na pewno na to nie zasługuje- tym bardziej, że do sierpnia nie jest juz duzo czasu..a wtedy mailaby domek u swojej Wybawicielki...:roll:

Posted

Ona teraz jest u tej pani co ją uratowała tak ? A Ty ją od soboty weźmiesz? Czy nie ?
Czy szukamy DT ?

A sprawdzona czy nie niszczy w domu jak zostaje sama ?
Ile wytrzyma w domu bez wychodzenia ? np. jak ktoś pracuje czy cuś ?
Taka śliczna jest :(

Posted

Kana nie damrady Ją zabrać... Mam w domu 10 psów...
Tymczas to jedyne wyjście... Inaczej schron...
Nie brudzi, nie niszczy, nie jest głośna, nie jest agresywna - całą dała mi się pooglądać - nawet ząbki. Jedzenie też pozwala sobie zabierać - nawet nie mruknie...

Posted

Ojej..ona naprawdę jest śliczna!!!!!I chyba była pieskiem kanapowym...nie wiem...jak mozna było ją wyrzucic???Kurcze..a może jednak warto pokusic sie o jakies ogloszenia??MOże ktoś ją zgubił???Wygląda na zadbaną..czy może mi się tylko zdaje???

Posted

Pani u której aktualnie przebywa kupiła Jej obróżkę. Zadbana...?? Hmm...Nie jest wtragicznym stanie, ale rozpieszczana też nie była... Jej sierść nie jest pierwszorzędna... Spokojnie mogę powiedzieć,że szczotki to chyba ta sierść nie widziała...Poza tym pchły robią sobie po Niej pielgrzymki... Została odpchlona - więc będzie teraz tylko lepiej...

Posted

Eh...no tak na fotkach tego nie widać...kurcze..Klauduś..jak to dobrze, ze ma tydzień...mam nadzieję, ze znajdzie przez ten czas domek...PAni u ktorej przebywa- widac od razu jest kochaną opiekunka...gdyby od takiej wspanialej osoby Mala miala trafić do schronu...to ja nie wiem...nawet nie chce myśleć...:-(

Posted

Piękny ogon :D
Śliczna biedula.
Gadałam z TŻ wczesniej o Sarze ale on się boi na tymczas takich dużych psów. Myślę że na Lolcie by się zgodził, tylko zawsze z transportem jest problem.
No i ważne żeby była nauczona czystości, mi to w sumie nie przeszkadza ze trzeba nauczyc ale nasze panele są tak beznadziejne że tylko kropla wody i wyskakują głupie :(

Posted

Pani Agnieszka powiedziała,że też się obawiali siurania w domu... Ale mile ich zaskoczyła - całą noc przespała z Panią w łóżku i dopiero rano na polku załatwiła swoje potrzeby...

Posted

To jakbym się przydała to tymczas moge zapewnic małej, tylko ten transport. Popytajcie porozwieszajcie ogłoszenia moze ktos ją wezmie :placz:

Posted

Jeśli nie będzie nikogo bliżej to myślę, że trzeba organizować zbiórkę pieniążków i szukać transportu...do soboty czasu nie ma za wiele..a Kropeczka ...kurcze..Lola...jest malutka- DT powinien znaleźć sie szybko- no ale zawsze, gdy potrzeba jest "na gwałt"...dzieje się różnie...w każdym razie jakby co- to mamy "zabezpieczenie" u Kany...prawda???

Posted

Słodkie maleństwo...:loveu:
Ludzie to bezmózgowcy...:angryy: (no,nie wszyscy....:oops: )
Dobrze,że ta Pani się zatrzymała,ryzykowała,ale pomogła małej...:loveu:
Rzeczywiśie,przy takim natężeniu ruchu malutka długo by nie pożyła...:-(
Trzymam kciuki za domek!!!:loveu:

Posted

Czas ucieka nieubłaganie...
Wczoraj rozmawiałam z Panią u której Lolcia jest... Strasznie jest Jej przykro,że musi Ją oddać. Powiedziała też,że podjęłaby się nawet dowiezienia małej jakby się tymczas znalazł...
Kana u Ciebie byłoby super... Tylko strasznie daleko... Już sama nie wiem co robić...
Ogłoszenia robię i robię,ale fakt faktem jest zbyt mało czasu,żeby jakoś tą sytuację uratować...
Ratunku... :shake: