Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ano, jak pisze Korenia, dziób zrobimy w schro :lol:

Dziś na badzania wydałm kasę, dokładnie 120 zł :oops: ale mi zależało żeby małą obejrzał i chirurg i kardiolog, no i na dokładnych badaniach krwi (w schronie robia ale bez pełnego profilu). Ale skoro wiadomo juz że nie powinno być problemu z zabiegiem, to podelczamy stan zapalny i czyścimy paszczę :p

Tak ogólnie to babulinka chyba potrzebuje teraz przede wszystkim czasu i duzo czułości. Najbardziej lubi sie wtulać w człowieka, no i drapanko za uchami :loveu: Boi się gwałtownych ruchów, zamieszania, zmian...

P.S. Ja ją nazywam na razie Busia Glizdeczka :oops:

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia napisał(a):
Biegał sobie po korytarzu u Ulv na klatce schodowej...

:crazyeye: nie wierzę, takie cudo ? Ludzie nie mają serc :shake: za to króliki wiedzą , gdzie biegać :evil_lol:

Posted

"Lis prosi zająca w swe progi,
zajdź na kolację mój drogi.

Szarak wyraźnie jest ucieszony
i zaproszeniem tym wyróżniony.

Lis nie powiedział sprawy do końca,
że daniem głównym..., pasztet z zająca!"

Posted

Negri napisał(a):
Tak królik do adopcji nawet ma własny wątek zrobiony przez ulv

To wrzućcie tu jego linka - może ktoś przy okazji się załapie - na "inne" mało kto wchodzi :)

Posted

Nie jest dobrze :shake: Ponieważ sunia wieczorem zaczęła wymiotować na brunatno, poleciałam do weta. W dodatku muisiałam do innego niż zwykle (czyli trzy razy dalej), bo akurat dyżur odwołany z powodu choroby...

I okazało się że babci strasznie wzrosły wyniki nerkowe :placz:
Tego sie zreszta właśnie najbardziej obawiałam.....

DOstała kroplówkę (podczas której narobiła rabanu na całą przychodnię), antybiotyk. Niestety rokowania są nienajlepsze- wiek robi swoje.
Jest szansa że to zakażenie bakteryjne od zabków nerkom zaszkodziło i że po wypłukaniu zastartują na tyle, że będzie mogła jeszcze pożyć. Ale szanse na to są mówiąc delikatnie średnie :-(

Na razie kontunuujemy antybiotykoterapię, płuczemy, jutro kupię jej zioła no i zobaczymy.

Koszt dzisiejszej wizyty- następne 120 zł. Razem 240.
Zioła wyniosą pewnie 35-40 zł....