ulvhedinn Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ano, jak pisze Korenia, dziób zrobimy w schro :lol: Dziś na badzania wydałm kasę, dokładnie 120 zł :oops: ale mi zależało żeby małą obejrzał i chirurg i kardiolog, no i na dokładnych badaniach krwi (w schronie robia ale bez pełnego profilu). Ale skoro wiadomo juz że nie powinno być problemu z zabiegiem, to podelczamy stan zapalny i czyścimy paszczę :p Tak ogólnie to babulinka chyba potrzebuje teraz przede wszystkim czasu i duzo czułości. Najbardziej lubi sie wtulać w człowieka, no i drapanko za uchami :loveu: Boi się gwałtownych ruchów, zamieszania, zmian... P.S. Ja ją nazywam na razie Busia Glizdeczka :oops: Quote
Lionees Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 ulvhedinn napisał(a): P.S. Ja ją nazywam na razie Busia Glizdeczka :oops: No nie...imiona wymyślasz zarąbiste:roflt: Quote
viverna Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 a ja mam foty :eviltong: i nie zawaham się ich użyć Quote
viverna Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 i ostatnie na dziś, ładna ta babunia lisunia, Lisia Glisia, Glutka kochaniutka ;) Quote
ulvhedinn Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Renata, ja wymyślam, jaaaa? Straszna KrAksa, Jańcio Pająk, Busia Glizdeczka? Pałek Zapałek? Pikulec Niedobrulec? Conan Barbarzyńca? :evil_lol: Quote
gameta Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Dzięki za zdjęcia - taka bida :-( Prawie wilk z prawie zającem - genialne :) Skąd macie takiego fajnego królika ? Quote
Korenia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 gameta napisał(a): skąd macie takiego fajnego królika ? Biegał sobie po korytarzu u Ulv na klatce schodowej... Quote
gameta Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Korenia napisał(a):Biegał sobie po korytarzu u Ulv na klatce schodowej... :crazyeye: nie wierzę, takie cudo ? Ludzie nie mają serc :shake: za to króliki wiedzą , gdzie biegać :evil_lol: Quote
viverna Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 "Lis prosi zająca w swe progi, zajdź na kolację mój drogi. Szarak wyraźnie jest ucieszony i zaproszeniem tym wyróżniony. Lis nie powiedział sprawy do końca, że daniem głównym..., pasztet z zająca!" Quote
GoskaGoska Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 albo ludzie wiedzą gdzie kroliki podrzucac :shake: Quote
gameta Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 A królik też do adopcji ? :roll: No dobra, a suni szukamy DS ? Quote
Negri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 gameta napisał(a):A królik też do adopcji ? :roll: No dobra, a suni szukamy DS ? Tak królik do adopcji nawet ma własny wątek zrobiony przez ulv Quote
gameta Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Negri napisał(a):Tak królik do adopcji nawet ma własny wątek zrobiony przez ulv To wrzućcie tu jego linka - może ktoś przy okazji się załapie - na "inne" mało kto wchodzi :) Quote
Negri Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f486/piekny-mlody-zdrowy-krolik-na-wycieraczce-129854/#post11647447 Quote
ulvhedinn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Nie jest dobrze :shake: Ponieważ sunia wieczorem zaczęła wymiotować na brunatno, poleciałam do weta. W dodatku muisiałam do innego niż zwykle (czyli trzy razy dalej), bo akurat dyżur odwołany z powodu choroby... I okazało się że babci strasznie wzrosły wyniki nerkowe :placz: Tego sie zreszta właśnie najbardziej obawiałam..... DOstała kroplówkę (podczas której narobiła rabanu na całą przychodnię), antybiotyk. Niestety rokowania są nienajlepsze- wiek robi swoje. Jest szansa że to zakażenie bakteryjne od zabków nerkom zaszkodziło i że po wypłukaniu zastartują na tyle, że będzie mogła jeszcze pożyć. Ale szanse na to są mówiąc delikatnie średnie :-( Na razie kontunuujemy antybiotykoterapię, płuczemy, jutro kupię jej zioła no i zobaczymy. Koszt dzisiejszej wizyty- następne 120 zł. Razem 240. Zioła wyniosą pewnie 35-40 zł.... Quote
ulvhedinn Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Bella od Ciebie jest te 50 zł na PDT, a teraz te 50 od Poker jeśli można to przeznacze na leczenie? :oops: czyli sunia jest do tyłu o 190 zł.... :-( Quote
viverna Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Babunia glizdunia chorunia... :(:(:(:-(:-(:-(:-( Quote
Poker Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 te 50 to na leczenie.Nie podbijacie mojego bazarku.:mad: Quote
Nadziejka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 :thumbs::thumbs: Za Babunie sciskam z calych sillll! Cioteczce Ulv wielkie podziekowania, ze zabrala malenka do swego domku i serca:ylsuper: Quote
Recommended Posts