Jump to content
Dogomania

czy są tu jakieś szkoty (prosimy zakladac oddzielne tematy!)??

Recommended Posts

Posted

no fakt odwalilo mi :P ale tylko troche!(no zartuje moze bardziej niz troche:):diabloti: :B-fly: :B-fly: :B-fly: )ale ona jest taka madra i cudowna ,nie sadzialm ze psy sa az takie:) kocham Mishke:):loveu:

• Replies 4.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi: Dzisiaj doszedł wreszcie championat Wojenki :p .
Teraz jest pełnoprawnym członkiem rodziny Uhu-huhu :lol: :evil_lol: ;) .
I spokojnie może myśleć o macierzyństwie...:cool3: :evil_lol:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
FRitz-zdradz jeszcze, kto zeżarł ten piękny tort ?? Bo na parówkowo-sucharkowy to on nie wygląda :evil_lol: sama bym się chetnie na niego załapała :diabloti: ...

No tort to moja druga polowa zezarla glownie bo uwielbia slodycze bardziej niz ja (o dziwo wyglada ze jest inaczej:P).I Mishka i Tina-jamniczka tez cos dostaly ,a kot nie chcial;). To na drugie urodziny Mishy wpadasz na tort? :)

Posted

Uwaga,uwaga wisiorki i broszki babcinej produkcji(ludzkiej babci Wojenki ;) ) w Poznaniu będą bodajże na hali w której znajdować się bedzie ring główny :cool3: .Zapraszamy,polecamy... :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Mam problem ,mówiono mi by kupic transporter dla psa ,ze psy uwielbiaja, że się w nim bezpiecznie czują a nawet śpią.. a moja mała za nic w swiecie nie chce tam wleźć,chyba że na chwilę po nagrodę,inaczej unika jak diabeł świeconej wody..:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Hmmm macie jakis pomysl na zachęcenie Mishki?

Posted

Włóż jej jakąś jej ulubioną szmatkę, wrzucaj co jakiś czas smakołyki, zabawki i piej z zachwytu jak tam wejdzie. Możesz zacząć wymagać wejścia do kontenerka przed arcyatrakcyjnymi zdarzeniami - przed zabawą, karmieniem... Jeśli jest na tyle miejsca, to wstawiaj miskę z jedzeniem do kontenerka i tam karm Mishkę. A zawsze głośno ciesz się, jeśli tam wlezie i zawsze natychmiast nagradzaj.

Tort widziałam,wspaniały był, na czarno - rudych były życzenia dla Mishy przy okazji życzeń dla Matisska.

Fritz, powiedz mi, czy zmieniłaś już zdanie na temat sypiania psa w łóżku? Ogromnie mnie to ciekawi ;) :)

Posted

Fritz napisał(a):
Mam problem ,mówiono mi by kupic transporter dla psa ,ze psy uwielbiaja, że się w nim bezpiecznie czują a nawet śpią.. a moja mała za nic w swiecie nie chce tam wleźć,chyba że na chwilę po nagrodę,inaczej unika jak diabeł świeconej wody..:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Hmmm macie jakis pomysl na zachęcenie Mishki?

Fritz nasze wszystkie kochają swoje budki, to jedyne schronienie, z którego delikwent nie jest wyciągany, nawet do trymowania:lol: Dawaj jej tam smakołyki, żeby jej się dobrze kojarzyło.

Posted

Fritz,Misha napewno się przywyczai :) .Wojencia na początku też nie chciała siedzieć w budzie ;) ,a teraz biją się z Maką o nią :lol: .
Jak tylko Makła wyjdzie z kennela,Wojenka leci i ją "podsiada".A potem Maka czeka tylko aż Czarna pójdzie się napić i zwolni budę :evil_lol: .

Posted

Dziekuje za madre rady Wam wszystkim ,od dzis juz wdrazam Wasze pomysly ,zobaczymy moze sie uda z moja mala uparta szkotka:evil_lol:
Alico zas sie tyczy spania to jest tak: moja Mishka lubi spac w swoim lozku(na szczescie) ,jak moja druga polowa wyjdzie rano do pracy to ona wwala sie do mnie i chodzi po mnie i mnie torturuje hihi ale na szczescie lubi spac w nocy sama ...ja moge z nia spac tylko jak jestem sama . W 2osoby i pies jest mi niedobrze.Misha na szczescie to rozumie:)
ps(ALI) a z tortem to chcialam Ci przeslac fote bys zobaczyla ,ze juz rozumiem wszystko...wiesz co...Pozdrawiamy z Misha

Posted

Cieszę się bardzo, że już wiesz... ;) Fajne to wszystko, prawda? Takie specyficzne i jedyne w swoim rodzaju... Takie... specjalne... inne... w jakiś sposób bogate... kudłate i ciepłe... I do niczego nie można tego porównać...

Jeszcze raz powtórzę - cieszę się, że to dostrzegłaś, Fritz :multi:
Zobacz o ile teraz Ty jesteś bogatsza :multi: :multi: :multi:

Buziaki serdeczne dla Ciebie i dla Mishki :kiss_2:

Posted

Znów pozwolę sobie na słówko o moim kopytnym terrierze :oops: :evil_lol: .
W życiu nie spotkałam tak inteligentnego konia jak on.To co koleżance zajęło nauczyć swojego kunia przez pół roku,mój pojął w 20 minut!
W ciągu jednej jazdy koń,który na łydki w ogóle nie reagował,potrafi skręcać na luźnej wodzy w dowolnym kierunku jedynie od działania dosiadu i łydek,które to były mu obce!:crazyeye:
Cechą,która jest wspólna dla niego i szkociaków jest przytulanie :cool1: .
Taki malutki chłopczyk...:roll: :lol: :loveu:

Posted

bos napisał(a):
Hej szkuciki.........:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Gratulacje dla Wojenki........:multi: :multi: :multi: :multi:
Można powiedzieć że Wojenka zawojowała..........:loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi:

Fritz , super fotki , dawaj dalej.......:loveu: :loveu: :lol: :lol: ;)

Nitencja,
Jak Wam udało się spotkanko.......tu w tak urokliwej miejscowości

BOS i Ty byłeś w Bojanowie :crazyeye: i nie wstąpiłeś na kawę :diabloti: :mad:
Oj podpadłeś:mad:
Nawet widać kawałek naszego domu !!!:diabloti: :angryy:
Dopiero szukając zdjęc do :evil_lol: mojego konkursu trafiłam na to !!!!:shake: nie daruję

Posted

Wojenka napisał(a):
Znów pozwolę sobie na słówko o moim kopytnym terrierze :oops: :evil_lol: .
W życiu nie spotkałam tak inteligentnego konia jak on.To co koleżance zajęło nauczyć swojego kunia przez pół roku,mój pojął w 20 minut!
W ciągu jednej jazdy koń,który na łydki w ogóle nie reagował,potrafi skręcać na luźnej wodzy w dowolnym kierunku jedynie od działania dosiadu i łydek,które to były mu obce!:crazyeye:
Cechą,która jest wspólna dla niego i szkociaków jest przytulanie :cool1: .
Taki malutki chłopczyk...:roll: :lol: :loveu:

Wojenko,może nie tylko on jest inteligentny :evil_lol: wiesz sama , ważny jest nie tylko uczeń ale i nauczyciel :evil_lol: jak koleżanka swojego konia za "twarz" włapała a łydkami ściskała cały czas, to trudno mu było pojąc, czego od niego wymaga. A jak Ty na luznej wodzy zaczełas przykładac łydki z wyczuciem i w odpowiednim miejscu, to Twój mądrala od razu pojął...
też lubiłam kręcić sobie takie ósemeczki za rzuconej wodzy, tylko od łydki i doopki :loveu:

Posted

Nie zawstydzaj mnie :oops: ;) .Uczniów też różnych miałam i ten jest najzdolniejszy :loveu: .Z każdym dniem przekonuję sie coraz bardziej,że to koń moich marzeń,ten wyśniony i niezwykły.To wspaniałe uczucie.
Jak go zobaczyłyśmy po raz pierwszy,obie z mamą pomyślałyśmy "Szumka".
Jego widok pod siodłem potęguje to wrażenie.

A nasze szkociaki na chwilkę przed światową wystawą wygladają jak zarośniete misiaki :oops: :shake: .

Posted

hej urwisko ! nasze ścieżki znowu się krzyżują?! pozdrawiam Elzbieta i Emilka pa:bigcool:
Fritz jak ty robisz te piękne fotki ,ja dopiero rozgryzam jak tu coś nie coś wstawic i nie wiem pozdrawiam Elzbieta z Scottie serwis pa pa

Posted

........i ja pozwolę sobie po raz któryś z wielką radością odpowiedzieć na potanie ...topiku.......TAK SĄ TU SZKOTY i to niebyle jakie.....:loveu: :loveu: :loveu:

Udało mi sie zfotografowac w Raciborzu....parę szkotów........jednak bardzo żałuję że nie spotkałem Kubusia :loveu: :loveu:.Ale na pewno przyjdzie mi jeszcze nie raz go uchwycić w kadrze....jak właścicielka pozwoli.....;) :loveu: :multi:

.:lol:...tak więc mamy tu w klasie otwartej nr 116 WILLOUGHBY LUCIA'S DREAM......porusza się w ringu jakby płynął w powietrzu:loveu: i wcale mu to nie ujmuje....niczego i w niczym:loveu:

:lol:

:lol:.....MISTING'S NONSTOP......pies w kl.Championów

:lol:....cdn...

Posted

dzięki za powitanie ,zaglądałam dośc często ale narazie jako czytająca i podglądająca, niestety córy też okupują komputer, musimy dyżury wytyczyc, ładne zwierzaki na fotkach, ciekawe co z mojej pinduchy wyrośnie? narazie pogłębiam wiedzę w trymowaniu i kształtowaniu sylwetki, Poznań zweryfikuje moje poczynania...

Posted

bos napisał(a):
........i ja pozwolę sobie po raz któryś z wielką radością odpowiedzieć na potanie ...topiku.......TAK SĄ TU SZKOTY i to niebyle jakie.....:loveu: :loveu: :loveu:

Udało mi sie zfotografowac w Raciborzu....parę szkotów........jednak bardzo żałuję że nie spotkałem Kubusia :loveu: :loveu:.Ale na pewno przyjdzie mi jeszcze nie raz go uchwycić w kadrze....jak właścicielka pozwoli.....;) :loveu: :multi:

BOS wiesz doskonale ,że pozwoli:lol: wręcz czeka zawsze na Twoje Foto.
Ja z kolei mam nadzieję na zdjęcia mojego pupila Maćka:evil_lol: a spróbuj mu nie zrobić :mad: ;)
Elu bardzo cieszę się :multi: ,że i tu zawitałaś muszę Ci powiedzieć ,że tu na tym forum jest super ,sympatycznie, miło i wesoło zwłaszcza jak BOS i ZADZIORNY daja fotoreportaże z wystaw:lol:
No może wspólnymi siłamy wrócimy na temat szkotów w tym topiku, bo ostatnio była mowa tylko o koniach a topik o szkotach i nawet myslałam ,że już wywiało wszystkich szkociarzy, a same konie to już trochę nudno:cool3: Myslę ,że Wojenka się nie obrazi nawet myslałam aby jej zaproponować założenie topika "konie ,a szkoty" lub coś podobnego .Wtedy do bólu mogą sobie z Niedżwiedzicą gadą :evil_lol:
Nie mam nic przeciw koniom sama wiele lat temu jeździłam konno i znam ten moment fascynacją koniem i jego ruchem nawet myslę ,że jestem "maniaczka" ruchu u psów dzięki koniom ,że to we mnie pozostało:cool3:
Ale nie każdy "szkociarz" to nie "koniarz" :evil_lol:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie Nina Perek

Posted

:cool1: Niestety chyba owe konie ratują ten wątek.Gdyby nie to dawno by zginął na następnych stronach.
Od dawna czekam na jakieś konstruktywne wypowiedzi na temat szkotów:roll: .Muraczka gdzieś 'wciungło',Nitencja,SzOlka też milczą...
Czy naprawdę szkociarze są tacy nudni?

Posted

Szkociarze nie sa nudni i na pewno szkoty tez nie ;) Pewnie duzo osob tak jak ja sobie czyta ale sie nie odzywa, bo co ja moge pisac, szkota niestety nie mam :( O koniach tez czytam z rozpedu ;) mialam kiedys klacz sp.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...