iwlajn Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Fajowo wygląda Twój dzień Stonko:) To leniuchowanie z kawką od rana... A ja dziś do roboty na 12.00:placz: Quote
funia Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Stonka jak ja kocham te twoje posty:lol: Quote
Tola Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 funia napisał(a):Stonka jak ja kocham te twoje posty:lol: I ja, i ja:lol: Quote
stonka1125 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 ciachanko jutro w okolicy 15.00(o 14.30 idziemy sie przygotować),boze jak ja sie zawsze tej narkozy boję,będę w rozsypce dopóki lulu do domu nie wróci,trzymajcie kciuki!jeszcze nie wie co ją czeka i cała wesolutka jest,a tak w ogóle to mam sposób na jej szczekanie:multi:powoli jest coraz lepiej ,jak zaczyna jazgac to łapię ją na krótką smycz i stoimy,ruszamy dopiero jak sie uspokoi,a że lunka nie jest psem stacjonarnym tylko wędrowniczkiem to zaczyna powoli załapywac ze jazgotac nie warto bo wtedy się nie mozna ruszac i wszystkie zapachy oczekujące na lunkę nie mogą być obwąchane(chociaz i tak jest juz o niebo lepiej niz było bo potrafiła szczekac całą drogę z małymi przerwami,a teraz szczeka tylko jak słyszy szczekanie psa albo pieska widzi)jeszcze raz rosimy o kciuki! Quote
Tola Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 stonka1125 napisał(a):ciachanko jutro w okolicy 15.00(o 14.30 idziemy sie przygotować),boze jak ja sie zawsze tej narkozy boję,będę w rozsypce dopóki lulu do domu nie wróci,trzymajcie kciuki!jeszcze nie wie co ją czeka i cała wesolutka jest,a tak w ogóle to mam sposób na jej szczekanie:multi:powoli jest coraz lepiej ,jak zaczyna jazgac to łapię ją na krótką smycz i stoimy,ruszamy dopiero jak sie uspokoi,a że lunka nie jest psem stacjonarnym tylko wędrowniczkiem to zaczyna powoli załapywac ze jazgotac nie warto bo wtedy się nie mozna ruszac i wszystkie zapachy oczekujące na lunkę nie mogą być obwąchane(chociaz i tak jest juz o niebo lepiej niz było bo potrafiła szczekac całą drogę z małymi przerwami,a teraz szczeka tylko jak słyszy szczekanie psa albo pieska widzi)jeszcze raz rosimy o kciuki! Anusia jesteś kochana:loveu: Tyle dajesz tym naszym zamojskim dziewczynom:loveu: Gdzie byłaby teraz Luna gdyby nie Ty:roll: Oczywiscie jutro trzymam kciuki. Quote
stonka1125 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 luna po sterylce,ale wesoło nie jest:shake:wet jak ja otwarł to osłupiał,wszystkie naczyńka zaczęły pękać,zdążyli tylko spojrzec na wątrobę(ok) a potem szybko ciachali co trzeba bo bali sie ze lunka sie wykrwawi,naczyńka jak pergamin,wielokrotnie rodziła,jajniki jak kiście winogron(pokazał mi ,raczej mnie to przerosło:crazyeye:)po lunkowym wnętrzu stwierdził że ma co najmniej 10 lat ,jest pocerowana w środku jak frankensztain,ale mam nadzieje że będzie dobrze,jak przezyjemy te noc to przeżyjemy wszystko Quote
Tola Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 A ile lat ma wpisane Luna w ksiazeczce ze schronu? Quote
stonka1125 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 najpierw 2 i zmienione na 3 na zaswiadczeniu o szczepieniu,w książeczce 3 Quote
stonka1125 Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 siedzimy z lunką,wybudza sie ale slabiutka,napiła się wody troszkę,bidok z niej taki ale ogonkiem próbuje machać,oby nic jej nie popuszczało w srodku to będzie ok Quote
stonka1125 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 żyjemy,lunka obolała pewnie ale dzielna,dałm jej troszke puriny rozmiękczonej woda i zjadła z apetytem,duzo pije i strasznie sapie,ale jest taki upał że wszystkie sapią i mam nadzieje że to nic złego,najgorzej ze wszystkich posterylkowych które miałam znosi kołnierz,a właściwie go nie znosi,może sie przyzwyczai,ale zadowolona nie jest ,trudno ją utrzymac ,a wet mówił żeby jak najmniej sie ruszała ze względu na tę kruchść naczyń,żeby nic tam jej nie popekało a ona jak ruszyła dzisiaj na balkon bo jakiś pies szczekał to słabo mi sie zrobił,mam nadzieje że bedzie dobrze...dzisiaj powtórka antybiotyku Quote
Ati Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Aniu, a wet nie dal wam tego kubraczka posterylkowego? Moze mozna u niego kupic? Quote
stonka1125 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 mozna ale luna jest tak uparta,że kubraczek by na bank przegryzła,dlatego kołnierz przynajmniej mam pewność że nie dostanie się do szewka Quote
Torusia Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 jejciu jak czytałam o tych naczynkach to aż mnie zmroziło:shake: trzymam kciuki żeby szybciutko do siebie doszła i życzę zdrówka :loveu: Quote
stonka1125 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 naczynka to moze ona ma słabe,ale poza tym sił jej nie brak,nosimy ją ze schodów a ona na dworze jak dzika na tej smyczy i przeszcześliwa ogólnie (poza kołnierzem oczywiście)a no i nie wiem czy to humanitarne czy nie,ale ma spetane girki,wiecie jak tak że chodzi bez problemu,ale nie siega pazurami do rany,rozdrapała by sobie w sekundzie bo próbowała,jutro jej zrobie jakieś zdjecia bo dzisiaj nawałnica jakaś u nas przeszła i dopiero mamy prąd,więc jakoś głowy do zdjęć nie było,zobaczycie tę biedną starą umęczoną sunie,właśnie chciała pożrec szczeniak sąsiadów przed chwilą,no nienawidzi go Quote
Yana Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 to czekamy na zdjęcie ze spętanymi girkami :evil_lol: Quote
stonka1125 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 doszły pieniążki od pani czesławy-60zł czyli 658+60=718zł zamówilismy w krakvecie kolejny worek puriny(zdrożała:razz:)109zł zapłacilismy za sterylkę,z powodu większego zużycia materiału szewnego zapłacilismy 20zł więcej niz zwykle czyli 170zł 718-109-170=439zł to obecny stan lunkowych finansów prosiłam weta zeby zajrzał lunie w uszy przy sterylce(coś mi tam brzydko wyglądało) no i jest w uszkach stan zapalny,jak dojdzie do siebie po sterylce to sie bierzemy za uszy Quote
stonka1125 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 proszę bardzo,biedna, stara,spętana lunka:diabloti: http://www.youtube.com/watch?v=ZhMGWPYWgCg Quote
Torusia Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 ależ Lunka zasuwa z tymi spętanymi nóżkami :evil_lol: wygląda jakby wogle nie miała żadnego zabiegu , gorące pozdrowienia :lol: Quote
Recommended Posts