senitus Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Kto ma lekką noc w taki skwar. Może Cykorkowi się coś przyśniło złego. Quote
marra Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 może coś zobaczył, albo szukał miejsca gdzie chłodniej, moze też chciał siusiu :) Narazie nie ma co się martwić, Cykorek :* Quote
protzlav Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Może mu się przyśniło, że mu zabrali domek? tfu tfu, splunąć 3 razy przez lewe ramię i odpukać w niemalowane !!! Drapię za uszkiem, Cykusiu !!! *************************************************************************************************************************** Kochani, proszę WAS o pomoc, Szanowne Cioteczki i Wujaszkowie !!! http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Homer38210OpiekunkaKarina# - szukamy domku dla tego malutkiego kudłaczka :))) Przypominam Wam, moi drodzy, o moim Tymczasowiczu - Homerku !!! Prosimy też o odwiedzanie wątku Homera: http://www.dogomania.pl/threads/187285-Pilnie-przygarnę-kochającego-ludzia-!!!-Homer-(wątek-Homera) I również mam prośbę o rozwieszanie jego ogłoszeń !!! No i o podrzucanie psiaka !!! Kto pomoże ??? Chętnym firmówkę prześlę mailem do druku !!! Z góry dzięki za pomoc !!! (D.) Quote
danka4u1 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Dobranoc CYKUSIU, pamiętaj wszystkie cykory poszły precz.:mad::mad: SPOKOJNEJ NOCY.:lol: :lol: Quote
zuzlikowa Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Tym nocnym łażeniem Cykorka, teraz( tuż po takiej ogromnej zmianie) i przy tych temperaturach nie martwiłabym sie jeśli to jedyny niepokojący objaw...chyba,ze coś jeszcze niepokojącego sie dzieje. Spokojnej i lekkiej nocki psiaku...benie też Ci to wydyszały,strasznie cierpia w ostatnich dniach...SPOKOJNEJ NOCKI CYKORKU! Quote
MonAmiPet Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 zuzlikowa napisał(a):Tym nocnym łażeniem Cykorka, teraz( tuż po takiej ogromnej zmianie) i przy tych temperaturach nie martwiłabym sie jeśli to jedyny niepokojący objaw...chyba,ze coś jeszcze niepokojącego sie dzieje. Spokojnej i lekkiej nocki psiaku...benie też Ci to wydyszały,strasznie cierpia w ostatnich dniach...SPOKOJNEJ NOCKI CYKORKU! Cykorek dziękuje serdecznie:razz: Jego nocne chodzenie najprawdopodobniej było związane ze zmianą pogody, bo w Poznaniu zmieniła się diametralnie...leje jak z cebra, a jeszcze przedwczoraj było ponad 30stopni! Agatka ma jedną młodziutką kicię(w listopadzie 2009 zabrała ją z ulicy) i ona jedyna puszy się na Cykusia, co pewnie jest dla niego nowością. Najważniejsze, że je i pije, reszta przyjdzie z czasem. Jego sierść wygląda jak nowa. Pięknieje w oczach ten nasz Cykuś:cool1: Zrobiłam parę fotek, ale niestety wyszły poruszone... W poniedziałek znowu tam będę postaram się tym razem o ładniejsze foteczki:p Quote
Alexandra29 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 No to czekamy z niecierpliwością na zdiędia:-)) A z kotami to tak bywa, albo sie chowają na szafach, albo puszą i atakują Quote
maarit Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Alexandra29 napisał(a):No to czekamy z niecierpliwością na zdiędia:-)) A z kotami to tak bywa, albo sie chowają na szafach, albo puszą i atakują Czekamy, czekamy... Cioteczki zaglądnijcie do Fado w wolnej chwili... Quote
mari23 Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 [quote name='Gonia13']Czekamy, czekamy... Cioteczki zaglądnijcie do Fado w wolnej chwili... Gonia zapomniała wkleić link do Fado..... zobaczcie, jakie nieszczęście.... http://www.dogomania.pl/threads/189365-Staruszek-Fado-z-guzami-i-chorym-sercem-%28-pom%C3%B3%C5%BCcie! Quote
BUDRYSEK Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 nasz kochany Cykoreczek jest młym wędrowniczkiem ;) Quote
protzlav Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Witaj Cykuśku niedzielnie !!!Wreszcie nieco oddechu od tego upału , prawda ??? Jak się masz ??? Pozdrowionka :) (D.) Quote
danka4u1 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Cykorku, koniec nocnych wędrówek? Wszystko w porządku? Pilnuj swojej Pani i dbaj o nią tak, jak Ona o Ciebie. Quote
MonAmiPet Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Cykorek nadal spaceruje po domku, ale doszłysmy z Budryskiem do wniosku, że pewnie nadrabia ostatnie miesiące, gdzie siedział sam w kojcu.Teraz robi kilka kółek, po czym staje prosi o głaskanie i znowu w drogę:) Je, pije, regularnie siusia, koopka:razz: więc jak na pana w jego wieku całkiem dobrze się ma :eviltong: W poniedziałek obiecuję zamieścic nowe foteczki chłopaka:lol: Pozdrawiam wszystkich! Quote
danka4u1 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 [quote name='MonAmiPet']Cykorek nadal spaceruje po domku, ale doszłysmy z Budryskiem do wniosku, że pewnie nadrabia ostatnie miesiące, gdzie siedział sam w kojcu.Teraz robi kilka kółek, po czym staje prosi o głaskanie i znowu w drogę:) Je, pije, regularnie siusia, koopka:razz: więc jak na pana w jego wieku całkiem dobrze się ma :eviltong: W poniedziałek obiecuję zamieścic nowe foteczki chłopaka:lol: Pozdrawiam wszystkich! Miejmy nadzieję, że tak jest , jak piszecie...ale ponieważ to pan właśnie w średnim wieku, nie wiadomo, jak wygląda sytuacja ze zdrowiem... Co wiadomo na ten temat? My tez serdecznie Was pozdrawiamy i bliski jest nam wszystkim los Cykorka. Czekamy na zdjęcia. Quote
marra Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czekamy z niecierpliwością na foteczki Cykusia :) ale to chodzenie w kółko po nocach to mnie zaczyna martwić...:( Quote
Monday Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Może go coś boli po prostu... Nie wiadomo czy w schronie też nie chodził...przecież nikt go nie obserwował... Może jakieś badania mu zrobić? Jak kasy zostało, to można Cykora przebadać... Quote
paulinken Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Podobno to jest typowy "starczy" objaw. Takie łażenie bez celu. Mój też tak robi. Quote
marra Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 A to ciekawe...nigdy z takim czymś się nie spotkałam. Póki co moje staruszki nie mają takich objawów, ale to pocieszające że to "normalne";)W sumie starsi ludzie też cierpią na bezsenność...może i on cierpi i sobie chodzi ? Quote
paulinken Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Mi tak weterynarz tłumaczył i gdzieś też sobie czytałam, że na starość w mózgu powstają jakieś zmiany. I że on wstaje i nie wie w sumie po co, ale sobie łazi. Trochę poszczywał, więc teraz muszę go zamykać :cool3: Quote
MonAmiPet Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 [quote name='danka4u1']Miejmy nadzieję, że tak jest , jak piszecie...ale ponieważ to pan właśnie w średnim wieku, nie wiadomo, jak wygląda sytuacja ze zdrowiem... Co wiadomo na ten temat? My tez serdecznie Was pozdrawiamy i bliski jest nam wszystkim los Cykorka. Czekamy na zdjęcia. Cioteczki:) Myślałyśmy z Agatką, że skoro Cykuś w piątek, przed przyjadem do Agatki był u Weta to ten go przy okazji zbadał, ale jeśli nie, to jak najbardziej trzeba będzie z nim pojechać i zrobic podstawowe badania chociażby krwi. Poczekamy jednak jescze parę dni żebby go nie stresować zbyt szybko. Jak zostay jeszcze jego pieniążki to po wizycie u Weta prześlę skan rachunku na pw do Budryska Quote
Olena84 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 MonAmiPet napisał(a):Cykorek nadal spaceruje po domku, ale doszłysmy z Budryskiem do wniosku, że pewnie nadrabia ostatnie miesiące, gdzie siedział sam w kojcu.Teraz robi kilka kółek, po czym staje prosi o głaskanie i znowu w drogę:) Je, pije, regularnie siusia, koopka:razz: więc jak na pana w jego wieku całkiem dobrze się ma :eviltong:! To normalne takie chodzenie w kółko, moja sunia praktykuje to od trzech lat;), ale z każdym dniem coraz mniej, głównie na spacerkach, albo to taka schroniskowa choroba, albo musiała być cały czas na nogach bo jak stawała to inne psy ją podgryzały. Moze Cykuś też tak miał kiedyś. A to że chodzi, to moze po prostu zwiedza, bo nikt go w nocy nie widzi, i moze bez stresu po swojemu poznać mieszkanko. Quote
BUDRYSEK Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 dostałam info od Hund: Oczywiście można 2sprawdzić u weta ale na przykładzie Maszy (ma ok 17-18 lat) wiem że stare psy tak mają ona też chodzi w nocy Wstaje po kilka razy chodzi w kółko, przy tym stuka pazurami w parkiet co mnie doprowadza do szału czasami bo robi tak nawet czasem przez pól nocy. Budzi mnie ustawia się pod drzwiami wychodzi na spacer i nie załatwia się w ogóle wraca do domu kładzie się spać a za pięć minut wstaje chodzi i znów pod drzwi jakby nie pamiętała że przed chwilą była. Pytałam się kilku wetów i wszyscy mówili że demencja starcza tak się objawia. Zaczyna się powoli a potem jest coraz gorzej. Ale u Cykora może mieć to związek z nowym otoczeniem, jeszcze nie przywyknął. No może mieć oczywiście robaki które się uaktywniają w nocy. Quote
Pinesk@ Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Te spacerowanie w kółko- identycznie robi mój tymczas. Ma już ponad 13 lat, niedowidzi biedak. W nocy jest nie do wytrzymania (puka pazurkami) i śpi w swoim pokoiku. Jest u nas kilka tygodni i jeszcze się nie przyzwyczaił. W dzień jest to samo, po ogrodzie i domu spaceruje w tą i z powrotem. Quote
MonAmiPet Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Witamy:) Zgodnie z obietnicą zamieszczam dla ciekawskich cioteczek foteczkę, niestety tylko jedną, gdyż jak odwiedzam Agatke to Cykuś jest w ciągłym ruchu i większośc zdjęć jest poruszonych. Agatka musiała go wziąć na ręce żebym mogła go spokojnie złapać w kadrze:) Dziewczyny, wy macie większe doświadczenie z pieskami ze schroniska, więc dlatego chętnie Was słucham. Poczekam jeszcze 2 tygodnie, jak sytuacja się nie zmieni pojedziemy go przebadać. Zresztą badanie krwi jeszcze nikomu nie zaszkodziło, prawda?:) Quote
Recommended Posts