Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a te allegro wyroznione ?
zapraszam rowniez na wątek:
[FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-owczarek-niemiecki-zycie-wisi-na-wlosku-help-130840/ proszę Koperku ,Negri , Kikou o jak najwięcej info o nim. Dałam nr do siebie w ogloszeniu, a kompletnie nie wiem co mowić. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=2]Negri mozesz mi wysyłas swoj nr , bo gdzies do zapodziałam :shake:
[/FONT]

Posted

allegro niewyroznione..:shake: brak srodkow...
ale....faktycznie lepiej byloby wyroznic... musze pomyslec...

ostatnio jeszcze wyladowalam na pogotowiu tu w niemczech 161 Euro:crazyeye: za podanie paru srodkow na atak astmy...odechciewa sie wszystkiego...

Posted

rozmawialam z Reksiu i pozwolila wyroznic allegro dla psiuniek za pieniadze, ktore na cos tam innego mialy byc przeznaczone...

wyroznilam na razie dwie pierwsze, a dla trzeciej wyroznimy jak bedzie wiecej info o niej ..
Łapulka odlicza dni DO UŚPIENIA! RATUNKU!!! (546975439) - Aukcje internetowe Allegro
porzucona Bunia.... DOM NA CITO ALBO STRZYKAWKA!!! (546976618) - Aukcje internetowe Allegro

dziewczyny moze napiszcie co by tu jeszcze dodac w tych ogloszeniach...nie mozemy pozwolic zeby takie poczciwe babunki "zniknely"

Posted

oby allegro pomoglo tym biedaczką, bo zegarek tyka cholera normalnie lepiej je zabrac ze schronu i pusc , niz zeby mieli je zabic:placz:, serce mi pęknię.
Dziewczyny porozmawiajcie w schronieo tych suniach i psiaku, ze szukam im domu i zeby ręcę precz od nich wzięli

Posted

Napiszcie mi prosze tekst, taki wzruszajacy dramatyczny jak najbardziej, o tych trzech suniach, plus tym ONku, i tej Rotce, to przetlumacze z polskiego na niemiecki i wstawie u nas na internet, wyrozniony, zeby duzo ludzi zobaczylo. MOze ktos sie zlituje!
Ktora z was moglaby mi takie cos napisac, bo ja naprawde niepotrafie,:oops::oops: a tyle juz czytalam tutaj takich pieknych opisow.

Kto mogl by to zrobic? Moze to jakas szansa dla nich?
Zaznaczam jeszcze raz ze ja nieumie napisac!

Tekst najlepiej jak by byl ogolny, ja pod spodem wpisze dane o kazdym psie, ale potrzebuje cos co za serce lapie.:cool3::cool3:

Posted

Jestem Koperku. Dajcie mi na PW link do rottka. Po jutrze (jutro raczej na bank się nie wyrobię) zrobię im teksty, postaram się przejrzyście i nie rozwlekle, pod kątem łatwości przetłumaczenia. Nie uporam się z 3ema na raz ale będę się sprężać.

Posted

[quote name='majqa']Ile lat ma 2ga starszanka? Co wiadomo o ich zdrowiu? Chodzenie na smyczce? Może coś jeszcze z "istotności" przyjdzie Wam do głowy na ich temat?
1. Pierwsza oceniona na 14 (zachowuje się na 8 lat)
2. Druga oceniona na 12 (oczka leciutko za mgiełką), ciągnie niemożebnie (w tym wypadku mnie szarpała, bo chciała za swoim opiekunem w schronisku pójść i może nie być to odpowiednikiem), ale do opanowania. Na bank chodziła juz na smyczy.
3. Trzecia też napewno wie, co to chodzenie na spacery. Idzie grzecznie.

O zdrowiu nie wiem nic więcej oprócz tego, że druga wygląda najgorzej i ma największe problemy z nóżkami. Przyczyny są dwie: tusza i wiek.

Dwie ostatnie łagodne do wszelkiego stworzenia. Pierwsza do zamieszkania na stałe z innymi zwierzętami się nie nadaje.

majqa strzelisz w wolnej chwili tekścik dla Reksiu?? Może rzeczywiście coś z tego wyjdzie...:-(

Posted

[quote name='majqa']Jestem Koperku. Dajcie mi na PW link do rottka. Po jutrze (jutro raczej na bank się nie wyrobię) zrobię im teksty, postaram się przejrzyście i nie rozwlekle, pod kątem łatwości przetłumaczenia. Nie uporam się z 3ema na raz ale będę się sprężać.
A Reksiu chodziło chyba o jeden taki ogólny dla wszystkich, bo nam się jeszcze przemęczysz:oops: i dopiero kłopotu narobimy...
Dane każdej z osobna to sobie już powypisuje i uzupełni ;)

Link do rottweilerki:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/10-letnia-rottweilerka-uratuj-jej-zycie-pilne-130579/

Posted

Absolutnej pewności nie mam, czy o to właśnie szło :roll: ale...wklejam...

Zapach śmierci i rozpacz. W imię czego?

Każdy, bez wyjątku, umiera na raty. Praktycznie z chwilą poczęcia wchodzimy na ścieżkę widącą do nieuchronnego końca. O jego jakości, spokoju i łagodności przejścia decyduje zaplecze przeszłości. Stanowią je ludzie, z ich ciepłem, serdecznością i troską. Ich bliskość sprawdza się w godzinie prawdy. Marzymy o wieku dojrzałym i jesieni życia upływających pod znakiem godności, poczucia bezpieczeństwa i bycia potrzebnym. To gwarantuje nam przeświadczenie, że minione lata nie były bezsensem, że żyliśmy po coś, co ważniejsze, dla kogoś. Starość nie musi więc kojarzyć się z zepchnięciem na boczny tor, może mieć swój smak i cel. Powiew optymizmu daje się zauważyć jedynie w przypadku...tej ludzkiej. Niestety, zwierzętom, zaawansowanym wiekiem, nie dane jest czuć się tak pewnie. Każdemu z nich, kolejny dzień, częstokroć przypomina sztukę przetrwania, walki z sobą,
balans na cienkiej linie, by nie poddać się zwątpieniu, zachować wolę życia. Szczególnie dotkliwą jawi się rzeczywistość czterołapków, których przeznaczenie dopełnia się w warunkach schroniskowych.
Nie trzeba daleko szukać, by potwierdziła się prawdziwość takowego przekonania. We wrocławskiej, psiej samotni na łaskę losu, łut szczęścia, odruch litości,czekają cztery, cudne, przekochane, starsze sunie: rottweilerka i owczarki. Te przedstawicielki ras powszechnie uznawane za równie oddane człowiekowi co i groźne, tu zachowały wyłącznie pierwszą z wymienionych cech. Ich oczy błyszczą wiernością i ślepym oddaniem ludziom. Łagodne, delikatne, zrównoważone, pragnące jedynie bliskości upragnionego pana, przegrywają raz za razem z młodszymi psami. Tęsknym wzrokiem, przyklejając wilgotne noski do stali krat, żegnają współbraci opuszczających schronisko, tych, którym się poszczęściło. Wszystko wskazuje na to, że dla tych bied są tylko dwie drogi wyjścia poza bramę. Śmierć naturalna lub miłosierny
zastrzyk zapomnienia, skracający ból czekania.

Wierzymy, że gdzieś jest ktoś, kto pokusi się o przerwanie ich cierpienia i ofiaruje dom, prawdziwy dom, jakiego być może nigdy miały!!! Jeszcze jest na to czas. Wskazówki ich zegarów, choć obracają się znacznie szybciej, nie przystanęły.
Każda ze wspomnianych sunieczek pragnie kochać i być kochaną.
One nie zmarnują danej im szansy...a tę błagamy!

Posted

[quote name='majqa']Mam nadzieję, że mnie Reksiu nie przeklnie. :roll: Dziękuję Koperuś. :oops:[/quote]
hahaha No każdy musi mieć coś do roboty! :eviltong::evil_lol::lol:

Posted

[quote name='kikou']co z dziewczynami.... ?
nic nie piszecie...wiec oczywiscie nikt nie zadzwonil...:shake::shake:

czy sa fotki i opis dokladniejszy trzeciej?[/quote]
Nic nie piszę, bo nic się nie dzieje:
- nikt nie dzwonił w ich sprawie
- fotek nie ma- musiały być niewyraźne i skasowałam:shake: