kikou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 dzisiaj rozmawialam z pewna Pania, ktora prowadzi taki "psi dom starcow" ale w warunkach domowych tzn ma gospodarstwo i ok. 30 pieskow i 30 kotow, ktore zyja z nia w domu, nie w kojcach... opowiadalam jej o beznadziejnej sytuacji w naszym schronie i byc moze moglaby wziac jedna duza sunie, myslalam tu o naszej grubasce Buni, bo to musi byc suczka , ktora umie zyc w grupie innych psiakow i jest tolerancyjna dla malych psow i kotow.... koszt utrzymania 100,- zl miesiecznie (jak na wilczura to jak nic - Pani naprawde robi to z serca....) wobec tego dwa pytania: czy ktos bylby sklonny zadeklarowac cos miesiecznie na Bunie? jak Bunia wspolzyje z kotami? czy ktos to sprawdzal? no i gdyby doszlo co do czego dochodzi jeszcze transport bo Pani mieszka kolo Szczecina.... Quote
kikou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 jeeeeejjjjj..... czy tu kompletnie nikt nie zaglada...? czy te duze psiny nikogo nie obchodza? Quote
GoskaGoska Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 100zl to naprawde nic :shake:za ocalenie zycia - ja deklaruje 10zl lub bazarki na niá - kto bedzie nastepny:multi: Quote
Koperek Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 kikou nie denerwuj się tak- ja cały dzień jestem praktycznie poza domem, a jak w domu to zawsze coś robię- nie mogę siedzieć godzinami na dogo:shake: Więc powiem, że mam plan, ale muszę to przedyskutować z pewnymi władnymi i powiadomię na forum, jak wyjdzie! ;) Póki co muszę sprawdzić, czy Bunia nadaje się do kotków, bo jak na złość wtedy na spacerku żadnego nie uświadczyłam- nawet te z biura się pochowały. Jedno wiem na pewno! Ona wskoczy w ogień za człowiekiem, który poświęci jej chwilę uwagi! Np. za pielęgniarzem (który nota bene w ogóle żadnemu psu nie poświęca uwagi:cool1:) tak wyła, płakała, wyrywała się, że o mało się nie udusiła! To jest wyjątkowa dziewczynka! Quote
kikou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 a ja przed chwila zakonczylam 90minutowa rozmowe z Pania z organizacji "pomoc dla onkow" z niemiec i juz wszystkie 3 panienki sa wystawione w germani w kilku portalach nie ogloszeniowych, tylko organizacji pomagajacych.... jestem dobrej mysli, chyba cos z tego bedzie.... Quote
Koperek Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 [quote name='kikou']a ja przed chwila zakonczylam 90minutowa rozmowe z Pania z organizacji "pomoc dla onkow" z niemiec i juz wszystkie 3 panienki sa wystawione w germani w kilku portalach nie ogloszeniowych, tylko organizacji pomagajacych.... jestem dobrej mysli, chyba cos z tego bedzie.... No to gratuluję kikou! Pięknie, że tak o nie walczysz- ja po niemiecku to rozumiem trzy po trzy, ale to i tak tylko drukowanymi jak ktoś do mnie mówi :evil_lol: Dziękuję kikou, ogroooooomnie!:multi: Teraz trzymam kciukasy, żeby babcie pojechały siooooooooo daleeeeeeeeeko!;) Quote
GoskaGoska Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Kasia a czemu nie podalas jeszcze tego onka 10-latka przeciez on w takiej samej sytuacji - prosze dopowiedz o nim tej organizacji , pare postow nizej dawalam do jego watku linka:-( Quote
kikou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 .... nie zapisalam sobie watka chlopczyka... wiec prosze podaj jeszce raz pytalam tez o rottke ale organizacjom nie wolno ras zaliczanych do bojowych sprowadzac z zagranicy.... ale jesli to jako tako wypali to obiecali co jakis czas pare psow od nas wystawiac... Quote
GoskaGoska Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 post 114 : Piękny owczarek niemiecki zycie wisi na włosku Help trzymam kcuki Quote
Koperek Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Tak, racja- asty i rottki to u nich "owoce zakazane":shake: Nawet taka biedna babcia Niunia, która muchy by nie skrzywdziła... Oby tylko na "wystawianiu" się nie skończyło, a znalazły tam prawdziwe REALNE domy!:roll: Quote
kikou Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Koperek']Tak, racja- asty i rottki to u nich "owoce zakazane":shake: Nawet taka biedna babcia Niunia, która muchy by nie skrzywdziła... Oby tylko na "wystawianiu" się nie skończyło, a znalazły tam prawdziwe REALNE domy!:roll:[/quote] no wlasnie ....dopoki nie ma domu nie ma co swietowac.... ale im wiecej osob o nich wie tym wieksze szanse... Quote
Reksiu21 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 U nas rottki nienaleza do tych ras. Dobkitez nie, ale w innych regionach to owszem. Quote
GoskaGoska Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 normalnie ma zle przeczucia :angryy: za duzo tych owczarkowatych zeby sie udalo, bo narazie to nawet jeden pomocy nie dostal :shake: Quote
kikou Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 umowilam sie z Pania ktora chce wziac ew. Bunie za 100,- ze dam jej dzisiaj odpowiedz... do tej pory nie ma ani pol deklaracji na utrzymanie Buni i poza tym nadal nie wiemy czy toleruje koty .... oraz transport pod Szczecin co mam jej odpowiedziec?? ......wiec to miejsce pewnie tez przepadnie ila ma kobieta czekac? Quote
GoskaGoska Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 ja deklaruje 10zl bazarki itd - trzeba zmienic tytul koniecznie - mozna jedna uratowac - trzeba tylko 100zl - wlasciewie 90zl - Koperek prosze napisz cos o delkaracjach Quote
Koperek Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 Ja nic nie zadeklaruję, bo po prostu muszę mieć na inne rzeczy:shake: Niestety Bunia do tej Pani raczej nie pojedzie. Zrobiła się taka cholera do psów, że została przeniesiona do boksu, gdzie od początku przebywała ta dlugowłosa owczarka. Jest stara, gruba, ma problemy z nóżkami, a kłóci się z innymi na boksie, że sama bym jej chętie pokazał, gdzie raki zimują:mad: Oczywiście nie ma agresji w sensie, że krew się leje, ale potrafiła tak zastraszyć towarzyszkę niedoli, że ta biedna z budy w ogóle nie wychodziła. Teraz jest na opak- sama jest owarczona, chociaż jej nie gryzą, więc dramatu nie ma. Do innych psów/suk nadaje się ta jasno podpalana, która przyszła jako ostatnia do schronu. p.s. Przybyła następna stara owczarka- tym razem 12-sto letnia z bandą szczeniaków:shake: Brak słów po prostu! Dzieci wyadoptowane oczywiście, mamuśka siedzi. Najlepsze w tym wszystkim, że ma tatuaż i z wyglądu rzeczywiście jest rodowodowa! jedna MASAKRA! Quote
GoskaGoska Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 no to wyslac jakoś obojętnie ktora - a ja Koperku nie mowila zebys sie delkarowala tylko zebys tytul zmieniala - a gdzie zdjecia tej nowej 12-latki? Quote
Koperek Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 GoskaGoska napisał(a):no to wyslac jakoś obojętnie ktora - a ja Koperku nie mowila zebys sie delkarowala tylko zebys tytul zmieniala - a gdzie zdjecia tej nowej 12-latki? Ja już tyle razy zmieniałam pierwszy post, że normalnie jak se pomyślę, że mam to zrobić raz jeszcze to mi włosy dęba stają:diabloti: A zdjęcia wczoraj o 12 w nocy ładowały się na fotosiku!:mad: Quote
Slomka22 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 A ja znow je poslalam do gazet - tj. Lapulke i Bunie, i Szagi sie zalapal moze wydrukuja Quote
kikou Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 ten tytuł, tak brzmiący jak w tej chwili dla "czytacza" niewtajemniczonego oznacza tyle, że może owczarki trafią z ciepłych mieszkań może do schroniska, a może na podwórko.....nic niepokojącego... tymczasem im tyka zegar życia... dzisiaj sprawdzałam tę najspokojniejszą jasno podpalaną na koty..... niestety......miała wielką chęć je gonić..... Quote
Koperek Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 To jest ta bida, która jako ostatnia trafiła do schronu: Postaram się za chwilkę zająć się całym wątkiem i zmienić pierwszy post. Quote
Koperek Posted February 13, 2009 Author Posted February 13, 2009 kikou napisał(a):jaka jest ta nowa dziewuszka? To, co zdążyłam zaobserwować w pierwszym poście. Ogólnie szczekliwa- jak to owczar i pierwsze wrażenie typowo obronne:evil_lol: Ale po chwili przyszła i dała się pogłaskać, więc drze japolkę raczej z dezorientacji i strachu niźli z czegokolwiek innego. Ogólnie miodzik dziewuszka, tylko kto na takie próchno spojrzy milszym wzrokiem???:-( Quote
Koperek Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 No to świetnie, tylko ja tu zaglądam! Ale z drugiej strony sama założyłam wątek, to sama se na nim popiszę... :shake: Kochana Bunia dostała się na główną stronę schroniska!:multi: (ale usiadłą, jak pokraka:evil_lol:) 2037-08 Babuszka 12 lat, owczarek niemiecki. Grubiutka i ciepła. Zażywna, pogodna, świetnie sobie dająca radę i w dobrej kondycji. Lubi dobrze zjeść. Zasługuje na spokojną starość. Wyczekuje bardzo dobrego człowieka. Quote
Recommended Posts