Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MA DOM! :( (nr schr. 2067/08):

Może zacznę od tego, że te 14 lat to chyba za 3 lata będzie miała, bo potrafi nawet pobiegać sobie po boksie, jak ją któryś pies zdenerwuje, więc nie ten wiek w kartach, ale cóż... Do człowieka bardzo, bardzo, bardzo się przylepia, natomiast nie będzie fajną towarzyszką do innego zwierzaka. Niestety nie lubi towarzystwa i bliskości innych psiaków i daje o tym znać burcząc, ale póki co nie widziałam jej w mocniejszej akcji. Tusza też daje o sobie znać, aczkolwiek nie aż tak, jak w przypadku "koleżanki". Jest miziankowa, głaskankowa i w ogóle od razu zwraca uwagę i skupia się mocno na poleceniach- w swoim, niemłodym wieku jest świetna! :) Nr schroniskowy: 2067/08.

DRUGA STARSZANKA- NIESTETY W SCHRONIE ZA TM! (nr schr. 2037/08)

I na miłość Boską- obie w kolczatach, jak na krowę!!! Przecież taka starsza dama to na pewno umie pociągnąć, na tych swoich, biednych łapinkach... Echhhh...

Ta dziewuszka również nie nadaje się na przebywanie w dłuższym okresie czasu z innymi suczkami! Jeżeli poczuje słabszą (a sama najsilniejsza też nie jest) to sobie ustawia i przegania w boksie. Aktualnie trafiła do boksu powyższej koleżanki i już na takie "harce" pozwolić sobie nie może. Na początku troszkę obawia się człowieka i szczeka, ale po zapoznaniu najchętniej weszłaby na kolana :smile: ...z tą swoją tuszą :smile: :smile: A jak już kogoś pokocha, choćby za odrobinę czułości to w ogień pójdzie! Kiedy nie może się do wybrańca przytulić to okropnie płacze.

MA DOM! :) (nr schr. )

Oceniona na ok. 10 lat. Mieszaniec owczarka niemieckiego. Miła, grzeczna i ułożona dziewczyna. Lubi towarzystwo ludzi- przewspaniały psi przyjaciel. Natomiast wpółistnienie z kotami w jej przypadku nie wypali- stara się gonić w celach bynajmniej nie zabawowych ;) Ze wszystkich czterech ONeczek najspokojniejsza i najbardziej ugodowa do innych psów! Zasługuje na drugą szansę!

MA DOM! :) (nr schr.: 176/09, z tatuażem)

Oceniona na ok. 12 lat. Przybyła dn. 28.01.09. Ma w sobie jeszcze dużo werwy i żywotności. Z nóżkami na razie wszystko w porządku- jak na określony wiek o dziwo wszystko dobrze. Oddana wraz ze szczeniakami (swoją drogą rachitycznymi- wszystkie w domkach)!!! Genialnie ktoś się postarał obdarzyć sukę nastoletnią maluchami- wrrrr! Jest pięknym owczarkiem! Może da jej ktoś szansę na dożycie w cieple i miłości??
--------------------------------------------------------

Pierwszą i drugą panienkę zamieściłam na:
- bono-polska.pl
- ojej.pl
- pajeczyna.pl
- pineska.pl
- warszawa.gumtree.pl
- petworld.pl
- vetmozga.com
- autogielda.pl
- adopcjapsa.pl
- rozglos.net
- anonseogloszenia.pl
- najpewniej.pl
- mammisia.pl
- petsy.pl
- adpedia.pl
- vendito.pl
- e-zwierzak.pl
- twoje-ogloszenia.pl
- poszukiwane.pl
- ogloszenia.aleokazja.pl
- szybko-sprzedam.pl
- sprzedasz.pl
- tablica.com
- pchlitarg.ino.pl
- neeon.pl
- ogloszenia.e-gratka.info
- adopcje.org.pl
- adopcje.8p.pl

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Negri']Koper - pisz teksty a ja będę allegro robić, bo moje pisanie to tragedia!!
haha A ja to niby Sienkiewicz????:roflt:

Napisałam konkretnie, czyli tak jak umiem ;) O coś bardziej "żałosnego" poproś kikou- dobrze reklamuje dziadków! Nawet ja się na to łapię :lol:

WSTAWIŁAM SWOJE FOTY- będzie więcej lepszych, ale na razie te muszą wystarczyć siłą rzeczy ;)

FOTKI Z DNIA 23.01.09- ŁAPULKA

Rewelacyjna sunia- odda całą siebie człowiekowi- nawet obcemu:loveu:

Posted

Prośba o pomoc !!!

Właśnie zadzwoniła do mnie Magda ULV,

Gaba - jej owczarka niemiecka zaginęła :-(
Suka ma ciemny pysk, kuleje na lewą przednią łapę, miała zieloną chustę z białym napisem " SZUKAM DOMU"

Zaginęła w okolicy powstańców śl.

[SIZE=4]Prosimy o pomoc !! tel do Magdy:609 325 217

Posted

Tekst do ogłoszeń dla pierwszej (jakby ktoś był chętny do pomocy, a las rąk widzę:cool1:):

ŁAPULKA...
Niemalże owczarek niemiecki długowłosy, tylko o wilczastej maści. Może zacznę od tego, że jest to sunia typowo mieszkaniowa- widać to po zachowaniu. Umie się odnaleźć w każdej sytuacji. Poza tym jest bardzo zadbana, piękna, długa sierść rozczesana, czyściutka. Te 14 lat to raczej na wyrost, bo potrafi nawet pobiegać sobie po boksie, jak ją któryś współlokator zdenerwuje :) Do człowieka bardzo, bardzo, bardzo się przylepia, natomiast nie będzie fajną towarzyszką do innego zwierzaka. Niestety nie lubi bliskości innych psiaków i daje o tym znać burcząc, ale póki co nie widziałam jej w poważnej akcji. Po prostu odstrasza i na tym się kończy. Do ludzi jest miziankowa, głaskankowa i w ogóle od razu zwraca uwagę i skupia się mocno na poleceniach. Mimo swojego, niemłodego już wieku będzie nadal świetną towarzyszką zarówno na spacerach, jak i w życiu domowym! Tylko uratuj ją od samotnej śmierci za kratami schroniska! BŁAGAM...

Nr schroniskowy: 2067/08

Posted

Pierwszą panienkę zamieściłam na:
- bono-polska.pl
- ojej.pl
- pajeczyna.pl
- pineska.pl
- warszawa.gumtree.pl
- petworld.pl
- vetmozga.com
- autogielda.pl
- adopcjapsa.pl
- rozglos.net
- anonseogloszenia.pl
- najpewniej.pl
- mammisia.pl
- petsy.pl
- adpedia.pl
- vendito.pl
- e-zwierzak.pl
- twoje-ogloszenia.pl
- poszukiwane.pl
- ogloszenia.aleokazja.pl
- szybko-sprzedam.pl
- sprzedasz.pl
- tablica.com
- pchlitarg.ino.pl
- neeon.pl
- ogloszenia.e-gratka.info
- adopcje.org.pl
- adopcje.8p.pl

...na dzisiaj wystarczy:mdleje::mdleje::mdleje:

Posted

Tekst do ogłoszeń dla drugiej:

BUNIA...
Starsza suczka owczarka niemieckiego. Została przywiązana do ogrodzenia schroniska- pozbyto się jej, jak starego grata! Oceniona na ok. 10 lat. Dziewuszka jest bardzo przyjemną istotką, jeżeli chodzi o współistnienie z resztą stada w boksie. Absolutnie może zamieszkać z innymi suczkami!
Na początku troszkę obawia się człowieka i szczeka, ale po zapoznaniu najchętniej weszłaby na kolana :smile: ...z tą swoją tuszą ;) Bardzo miła, spokojniutka, nieabsorbująca. Grzeczna i posłuszna. Umie chodzić na smyczy. W mieszkaniu nie załatwia się, ani też nie niszczy. Źle znosi warunki schroniskowe! Ale co się dziwić- prosto z mieszkania na zimny beton! Błaga o uratowanie...

Posted

Druga dziewczynka ogłoszona na wszystkich tych samych portalach, co pierwsza (post 15) plus obie dodane na:
- animalia.pl

PROSZĘ O WYRÓŻNIONE ALLEGRO I ALEGRATKĘ!!!