Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

giselle kolczatkę tej krótkowłosej dziewczynce sama wczoraj ściągnęłam ;) Grunt, że pan pielęgniarz miał dobre chęci i chociaż obrócił kolcami na zewnątrz.

A drugiej (kudłatej) ściągnę tę wątpliwą ozdobę:cool1:, jak foty trzeba będzie zrobić.

Nic wczoraj nie pisałam, bo nie było kiedy...
W poniedziałek poprosiłam Negri o pomoc i wyciągnęłyśmy razem wszystkie cztery suczki z boksu nr 10. Powinien nazywać się gariatrycznym, bo to taka szesnastka dla dużych babć:roll: Dwie owczarki krótkowłose po 12 i 10 lat, rottweilerka ok. 10 letnia i średnia, dominująca kudłtaka 8-śmio letnia, która zagania jedną owczarkę i rottweilerkę do bud tak, że nie mogą z nich wyjść. Teraz już się chyba troszkę uspokoiła, ale dobrze nie jest. Kiedy znowu zrobi się "ruch w interesie" i nowe psy zaczną napływać to się pożegnamy i będziemy biadlić, że nic nie dało się zrobić:shake:

Wstawię foty, zrobię wątki tylko na wszystko czasu potrzeba, a ja już sypiam po 4 godziny na dobę. Nie wiem, jak długo uda mi się tak pociągnąć, a nie powiem, że swojego życia nie mam.

BŁAGAM WAS WSZYSTKICH, DOGOMANIACY! TYM DOMOWYM SUNIOM NIEWIELE CZASU ZOSTAŁO- może miesiąc, może pół roku, w najlepszym przypadku rok. I TYLKO DLATEGO MAJĄ ZGNIĆ W SCHRONISKU, JAK STARE, ZURZYTE
SZMATY????

Potrzeba DT, DS, ogłoszeń wszędzie, gdzie się tylko da umieścić, info z gęby do gęby- a może sąsiadka pokocha jakąś dziewuszkę!

One mają teraz do dyspozycji twardą budę do spania zamiast miękkiego kocyka, zimno zawsze i wszędzie, kiedy stare kosteczki drżą i bolą zamiast ciepełka przy kaloryferku, samotność i obojętność w każdej postaci, zamiast dotyku ludzkiej dłoni, pieszczot i miłości!

Posted

...trzeci raz piszę ten post, jak mi znowu zeżrę to roz*******ę monitor:angryy:

PRZEDSTAWIAM DLA PORZĄDKU:

1. Pierwsza suczka (długowłosa owczarka):

2. Druga suczka (owczarka krótkowłosa):

3. Trzecia suczka (owczarka krótkowłosa):

4. Czwarta suczka (rottweilerka):

5. Piąta suczka (średnia kudłaczka):

ONE NIE MAJĄ NIKOGO OPRÓCZ NAS, WIĘC POMÓŻMY IM ZANIM BĘDZIE ZA PÓŹNO!

Posted

[quote name='GoskaGoska']ile ma reszta suczek?

dotalas Koperku na GG mojá wiadosci w sprawie Sary? Jesli by jednak nie Sara to moze podeslac ktoras z tych osob, ale Sarze tez dom sie nalezy
Gosiu- wszelkie info (w tym latka, wątki itp) to jutro dobrze? Dzisiaj wypadałoby się położyć w miarę wcześnie... Jak można nazwać północ:roll:

A na gg dzisiaj nie wchodziłam. Zaraz zajrzę i coś wymyślimy ;)

Posted

1. Długowłosa owczarka to ŁAPULKA.
2. Krótkowłosa grubaska to BUNIA.
3. Rottweilerka to NIUNIA.
4. Krótkowłosa (jaśniejsza) owczarka to ...?
5. Ruda, długowłosa to...?

CZEKAM NA PROPOZYCJE DO JUTRA DO 24:00!;)

Posted

na stronie Negri jest napisane o Buni:

2037/08

12 lat, suka, owczarek niemiecki. Miła, grzeczna, spokojna i przymilna. Zasługuje na godną starość. PILNIE potrzebuje domu.

grozi jej morbital??? ile mamy czasu?

Posted

:angryy:cholera trzeba cos zrobic naprawde hm,,,tylko co juz jak gby tylko ktos je chcial zwiasc to zrzuta na paliwo by bylo, trzeb by bylo sunie mega intesywanie oglaszac , kurcze nie moge ich uspic

Posted

SLUCHAJCIE A BUZIA TO CHYBA NR 3 A NIE 2 :shake: TAK MI SIE PRZYJAMNIEJ WYDAJE
1 DALAM ZNOW NA GUMTREE WROCLAW I WARSZAWA, I WRZUCIALAM JA NA SWOJE ALLEGRO, CHOLERA ZE NIE MA TERAZ CZASU WIECEJ.
KTORA Z NICH JEST NAJBARDZIEJ DO DZIECI , NAJMNIEJ KONFLIKTOWA ITD?

Posted

Z moich obserwacji to wszystkie mogą być do dzieci, chociaż w tej chwili najbardziej domu potrzebują BUNIA, NIUNIA i ta druga krótkowłosa (jak jej dać na imię???). Z tym, że ta ostatnia jest póki co w najlepszej kondycji.

Bunia i Niunia to na bank do maluchów dobre będą, choć tak naprawdę warto by jeszcze w schronie sprawdzić. I one są w POTRZEBIE BARDZO PILNEJ! Tylne nóżki ewidentnie siadają (wstawię foty to sami zobaczycie), brzuszki obwisłe i troszkę wydęte (czyli w środku też nieciekawie się już zaczyna dziać). No po prostu takie dwie, biedne babulki, które żadnemu stworzeniu krzywdy nie są w stanie zrobić:placz:

Posted

a moje drgie co to za owczarek? U negri na stronie? Ma 10lat wiec raczej tez zagrozony, do kogo moge podac nr Kinga ty wiesz cos o nim więcej?

1948/08

10 lat, pies, duży, mieszaniec owczarka niemieckiego. Miły, spokojny, ułożony, karny i zdyscyplinowany. Wobec ludzi przyjazny i łagodny. Nie lubi towarzystwa innych samców.

Posted

ALE TU RUCH!:crazyeye:

Goska proszę wstaw tego chłopaka (co powyżej) do wątku o starszakach, bo tutaj niepotrzebnie zaśmieca wątek dziewczynkom:oops::oops::oops:

Posted

Nie mam niestety funduszy na allegro, ale jeśli ktoś może zapłacić za wyróżnione allegro to mogę zrobić zbiorcze wyróżnione dla wszystkich tych suczek... napiszemy jakiś dramatyczny tekst...

moje przykładowe allegro takie proste na razie robię, ale uczę się od Isadory (od Mistrza) ;) więc niedługo będą ładniejsze... mam nadzieję...

Posted

viverna proszę przypomnij mi, ile za wyróżnienie się należy?? Teraz niestety nie dam rady zapłacić za specjalne allegro dla dziewczynek, ale od jakiegoś czasu szykuję bazar (już mam foty) to na pewno coś się uskłada ;)

Posted

za wyróżnienie 12 zł, razem koło 12,70 wyjdzie tak pi razy oko za 1 wystawienie... Jak się zbierze więcej, to chętnie zrobię allegra dla innych Wrocławskich psiaków, tych najbardziej potrzebujących.

Jeszcze przyszło mi do głowy, że można by pod tekstem o naszych suniach, napisać apel o niekupowanie owczarków (czy ogólnie psów) bez rodowodu!!! O tym, że pseudohodowle przyczyniają się do tragedii setek bezdomnych psów w schroniskach itd.