Jump to content
Dogomania

***Spod Tesco wprost na kanapę-czyli błyskawiczna kariera ogarowatej, bitej Ledy***

Recommended Posts

Posted

[quote name='enia']evicie zdechł komputer:roll:
teraz ciotka jest na odwyku:evil_lol:
[/QUOTE]

O kurtka..... Ja też byłam na takim odwyku.... Łoj ciężko było, okropnie ciężko...Nie wyszło... Wróciłam do nałogu

• Replies 662
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No niestety mój domowy komp w "szpitalu na reanimacji" ;) póki co :roll:. Zapowiada się chyba grubsza naprawa niestety :shake:. Póki co klikam z prackowego ;). A Ledka- bardzo trafnie określiła to Enia- panieruje się w śniegu ile wlezie :evil_lol: . Mój mały kotlecik:loveu::loveu::loveu:.

Posted

[quote name='enia']deszcz pada, kotlecikowy śnieg się rozpuści:mad:nie wiem gdzie ona bedzie się panierować........:p będą nudy na pudy.[/QUOTE]

Piaskownicę śledzikowi zbudować:diabloti:

Posted

[quote name='wisela1']Piaskownicę śledzikowi zbudować:diabloti:[/quote]
Myślałam też o armatce do produkcji sztucznego śniegu :p Hmmm- myślicie, że można na ten cel wystawić bazarek ? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='evita.']Myślałam też o armatce do produkcji sztucznego śniegu :p Hmmm- myślicie, że można na ten cel wystawić bazarek ? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

A nie możesz. :eviltong:
Bo Ledzik Twój, a nie bezdomniaczek. Ale jakby co to się złożymy. :evil_lol:

Posted

[quote name='evita.']Myślałam też o armatce do produkcji sztucznego śniegu :p Hmmm- myślicie, że można na ten cel wystawić bazarek ? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE]

No dobra, zostałam przegłosowana:oops:
Zgadzam się na armatkę:diabloti:

Posted

Drogie ciocie- zakup armatki na razie wstrzymany ;). W nocy napadało duuuzio śniegu i cały czas pada. Rano Ledka jak to zobaczyła oszalała wprost ze szczęścia :loveu:

Posted

[quote name='tomcug']Co u sunieczki słychać?[/quote]
Ledek przewala się na kanapie z boczku na boczek i sama zaczyna wyglądac jak mały "boczek". Chyba się troszku roztyła dziewczyna :p. Miejmy nadzieję, że jak pogoda się poprawi i wiosna nadejdzie będzie miała więcej ruchu i powróci do swojej gibkiej sylwetki :lol:

Posted

[quote name='evita.']Ledek przewala się na kanapie z boczku na boczek i sama zaczyna wyglądac jak mały "boczek". Chyba się troszku roztyła dziewczyna :p. Miejmy nadzieję, że jak pogoda się poprawi i wiosna nadejdzie będzie miała więcej ruchu i powróci do swojej gibkiej sylwetki :lol:[/quote]

Z tymi kilogramami to trzeba uważać. Po sterylce panny maja taką tendencję do tycia. Moja Tojcia ta najmniejsza jak ją zważyłam teraz przy szczepieniu
ma 6,900 Szok.

Posted

To może drogie ciocie założymy jakiś wspólny wątek na temat z lekka puszystych sunieczek :cool3: . Max od 2 tygodni zajada Purinę light, Ledce też łączę normalną karmę z lightem. Jak nie będzie efektów to przejdziemy na same lighty. Macie może jakieś doświadczenia z psimi lihgtami bo prawdę mówiąc nigdy nie miałam z nimi do czynienia ;)

Posted

Tiaaaaa, Leda miała sterylke niedawno i nie sądze by tyła właśnie z tego powodu:cool3: ona zwyczjnie za dużo je.
A moja sunia po sterylce nie utyła choć mineło 4 lata......
urodziła sie niejadkiem i chyba już taka bedzie do końca.....:loveu:
za to kocica seniorka to hm.........waży zdecydowanie za dużo;)
ona zje swoje lighty i idzie dopchać się do psiej miski:mad:

Posted

Wiecie co, myślę, że bezdomność psa też powoduje tycie w momencie, gdy znajdzie się domek. Obserwuję jamniorka, który przebywa u mnie na tymczasie i mam wrażenie, że chłopak zajada się na zapas, tak jakby się bał, że znowu będzie głodny. Dopada do michy i je bez opamiętania, muszę mu dawkować żarełko, bo po miesiącu pewnie byłby jak baryła. Sporo czasu upłynie, zanim zrozumie, że tak nie musi być.

Posted

Wpadłam w odwiedziny do Ledy, dawno mnie tu nie było, ale trochę się "rozwiodłam" z dogo... Widzę, że pączul się z niej robi pierwsza klasa, niedobrze :evil_lol:

Przy okazji chciałam zaprosić na wątek - [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlody-wilk-z-achalazja-przelyku-ta-sama-co-labek-folen-mowa-o-brooklinie-133929/[/url]

Posted

[quote name='evita.']To może drogie ciocie założymy jakiś wspólny wątek na temat z lekka puszystych sunieczek :cool3: . Max od 2 tygodni zajada Purinę light, Ledce też łączę normalną karmę z lightem. Jak nie będzie efektów to przejdziemy na same lighty. Macie może jakieś doświadczenia z psimi lihgtami bo prawdę mówiąc nigdy nie miałam z nimi do czynienia ;)[/QUOTE]

Ja mam doświadczenia....
Rexik ma lajtach przytył 3 kg.....
Póxniej kupiłąm tego najpodlejszego Boscha. Tam jest duuuużo zbóz. Zafundowałam mu kurację odchudzającą. Ta karma jest kiepsko przyswajana przez psiaki (naogół) Sadził qpale jak pałac kultury.... ale biegunki nie było ani raz.
Jak zjadł worek wróciłam do normalnych karm. Jest gruby nadal ale nie tyje.

Posted

[quote name='enia']Tiaaaaa, Leda miała sterylke niedawno i nie sądze by tyła właśnie z tego powodu:cool3: ona zwyczjnie za dużo je.
[/quote]
Taaaaaa, Ledka zazwyczaj za dużo je w weekendy kiedy odwiedza nas ciocia Enia :p I słyszę tylko "Ledka masz chlebek z masełkiem, jestes taka biedna, tyle się błąkałaś itp" :eviltong:
Jest coś w tym co napisała Tomcug. Obserwuję to własnie na przykładzie Ledki. Nasze "zwykłe" domowe psy, które nie musiały walczyc o byt i przetrwanie wiedzą, że jedzonko jest zawsze, że dostaną regularnie michę itp. Ledka nawet jak jest najedzona i to bardzo, próbuje dobrac się do wiaderka z karmą, albo podwędzi jakaś kanapkę z torby itp ;). Myślę, że takie psiaki ciągle mają w pamieci, że jak jest jedzenie to trzeba jeśc ile tylko wlezie, bo następne jedzonko może by dopiero za kilka dni itp. ;)
A wczoraj byłyśy z Ledką na dłuuugaśnym spacerku. Ledek byl cały w skowronkach. Szła śmiało i wąchała wsie zapachy. Jak wracałyśmy do domu było już ciemno. Ledzik ma wtedy wyraźnie złe skojarzenia. Była niespokojna, szła bardzi szybko, właściciwe ciągnęła mnie na smyczy. Byle szybciej do domku. Jednak jak przechodziłyśmy obok Urzędu Miasta (to w sąsiedztwie naszego Tesco) Ledka ożywiła się, zaczęła węszyc i kopac pod krzaczkami. Pewnie przypomniała sobie, że może został tam jakiś smakołyczek. Gdy się jeszcze błakała przyuważyłysmy razem z Enią, że Ledzik własnie tam zakopywał sobie jakies kąski na "czarną godzinę". Ależ pamięc ma ten mój Ledzik ;)
A tak w ogóle to Ledek postanowił zmienic sierśc i linieje na potęgę :diabloti: Latam za nią dosłownie non stop z odkurzaczem. Od kilku dni regularnie się wyczesujemy i dzisiaj zauwazyłam, że jest odrobinkę lepiej ;)

Posted

[quote name='evita.']
A tak w ogóle to Ledek postanowił zmienic sierśc i linieje na potęgę :diabloti: Latam za nią dosłownie non stop z odkurzaczem. Od kilku dni regularnie się wyczesujemy i dzisiaj zauwazyłam, że jest odrobinkę lepiej ;)[/QUOTE]
nie stresuj jej tym odkurzaczem -pedantko:eviltong:

Posted

[quote name='enia']nie stresuj jej tym odkurzaczem -pedantko:eviltong:[/quote]
Siem uśmiałam z tej pedantki :roflt::roflt::roflt:
A poza tym niech się Ledek przyzwyczaja do odkurzacza :diabloti:. Mój mały tchórzyk :loveu:

Posted

[quote name='Ziutka']A fotki to gdzie przepraszam bardzo :mad:
I wcale się nie denerwuję :motz:

:eviltong: :evil_lol:[/QUOTE]

Wychodzi na to że tylko Ledunia NIE MA ciotek pod ogonkiem:cool1:

A Ty matka zamiast latać na odkurzaczu, pozwijaj te swoje kilimy, arrasy i inne perskie dywany,jak już tak baaardzo chcesz to połóż dywany z bambusa wzorem doświadczonej babci wiseli, a czas spędzany przy sprzątaniu spożytkuj bardziej efektywnie - na rozpieszczaniu i fotografowaniu futrzastych

Posted

macie śnieg????:lol::multi:
zapraszam na bazarek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-ciuszkowy-dla-duzych-dziewczynek-ii-edycja-na-kostka-psy-pipi-do-1-04-a-134296/[/URL]