Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Czarny sznaucer pojechal do miejscowosci Trzyciaz, a ruda Onka jak dobrze zapamietalam w okolice Siepraw. Glowie sie caly czas u kogo mozna by postawic kojec zeby wyciagnac tego pogryzionego ONka i psa z wyrwanym biodrem.

Posted

Na koniec fotorelacji psiak podobny do szpica wilczastego, tym razem pokazał się

Drogie cioteczki przejrzyjcie wszystkie fotki jeszcze raz, wprowadziłam kilka zmian, a nie chciałabym, żeby coś umknęło.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Czarny sznaucer pojechal do miejscowosci Trzyciaz, a ruda Onka jak dobrze zapamietalam w okolice Siepraw. Glowie sie caly czas u kogo mozna by postawic kojec zeby wyciagnac tego pogryzionego ONka i psa z wyrwanym biodrem.
ja też:shake:

Posted

Till mówiła, że na kilka dni mogłaby przetrzymać ONka, ale to i tak nam nic nie daje. :razz:

Biały Boksio jest już u niej. Podobno chłopak zdrowy i gotowy do adopcji. Będę miała więcej info o nim dzisiaj wieczorem.

Posted

Bokserek jest u mnie, czuje się dobrze, ale za to moje psy nie czują się dobrze:( będzie miał założony osobny wątek z fajnymi zdjęciami:)

Posted

Till napisał(a):
Bokserek jest u mnie, czuje się dobrze, ale za to moje psy nie czują się dobrze:( będzie miał założony osobny wątek z fajnymi zdjęciami:)

Super :) czekamy w takim razie.. ta bida w budzie mi siedzi w głowie...:-(

Posted

Soema a ktora bida siedzi Ci w glowie, bo takich nie wychodzacych z budy, bylo kilka. Psy odlawiane z Krzeszowic trafiaja do JZ i tam mymy dobrze zorganizowana wspolprce, psy trafiaja do dobrego schroniska pod dobra opieke o ile takiej nazwy mozna uzyc.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Soema a ktora bida siedzi Ci w glowie, bo takich nie wychodzacych z budy, bylo kilka. Psy odlawiane z Krzeszowic trafiaja do JZ i tam mymy dobrze zorganizowana wspolprce, psy trafiaja do dobrego schroniska pod dobra opieke o ile takiej nazwy mozna uzyc.

Boksio Ada.. ja zakochana w boksiach...:oops: ale w wakacje nie mam możliwości DT.

Posted

[quote name='missieek']
jest to suka po wypadku!! mozliwe ze cos z kregoslupem
podobno pojechala do Bielska

info z dzis od pracownika

kto z bielska sprawdzi? bokseromaniacy gdzie jestescie?

:-( szukamy....

Posted

(*) :-(
nie zdążyliśmy..
Suka pojechała w sobotę do Bielska. Wczoraj było za późno na telefony, dziś dzwoniłam do schronu. Byli właśnie po rozmowach z właścicielem (godz. 10) powiedzieli, że wszystko załatwione. po 11 zadzwoniły dziewczyny z Fundacji.. Sunia została uśpiona na prośbę właściciela 'żeby się nie męczyła'.. nawet nie przyjechał jej zobaczyć. Od wczoraj dziewczyny zdążyły zarezerwować miejsce w klinice w Wwa, by ją leczyć..
On nawet nie przyjechał..

Posted

Soema napisał(a):

(*) :-(
nie zdążyliśmy..
Suka pojechała w sobotę do Bielska. Wczoraj było za późno na telefony, dziś dzwoniłam do schronu. Byli właśnie po rozmowach z właścicielem (godz. 10) powiedzieli, że wszystko załatwione. po 11 zadzwoniły dziewczyny z Fundacji.. Sunia została uśpiona na prośbę właściciela 'żeby się nie męczyła'.. nawet nie przyjechał jej zobaczyć. Od wczoraj dziewczyny zdążyły zarezerwować miejsce w klinice w Wwa, by ją leczyć..
On nawet nie przyjechał..

co za potwór :angryy:

biedna [']:-(:-(:-(

Posted

Wytłumaczcie mi bo nie kumam - skoro Missieek widziała, że suce coś dolega, to pracownicy schronu i właściciel (bo on chyba ją wiózł do BB prawda?) też napewno to widział! Dlaczego zatem suka nie dostała pomocy wet i dlaczego wogóle zmieniała miejsce?
Jak to możliwe, że właściciel psa wydaje dyspozycje przez telefon, w momencie kiedy jego chory pies znalazł się w schronisku?! Przecież z jakiegoś powodu zaniedbał opiekę, skoro pies wylądował w tym schronie, czy nie powinien ponieść kary np za niedopilnowanie?!

Jeśli pokręciłam to sorry. Jestem wykończona, może nie kontaktuje jak należy :razz:

Posted

Ulaa napisał(a):
Wytłumaczcie mi bo nie kumam - skoro Missieek widziała, że suce coś dolega, to pracownicy schronu i właściciel (bo on chyba ją wiózł do BB prawda?) też napewno to widział! Dlaczego zatem suka nie dostała pomocy wet i dlaczego wogóle zmieniała miejsce?
Jak to możliwe, że właściciel psa wydaje dyspozycje przez telefon, w momencie kiedy jego chory pies znalazł się w schronisku?! Przecież z jakiegoś powodu zaniedbał opiekę, skoro pies wylądował w tym schronie, czy nie powinien ponieść kary np za niedopilnowanie?!

Jeśli pokręciłam to sorry. Jestem wykończona, może nie kontaktuje jak należy :razz:

missieek się dowiedziała, że suka jest po wypadku dopiero po tym jak ją wywieźli - ona ją widziała tylko na zdjęciach i o nią w schronie pytała jak była - zdjęcie robił ktoś od Was, a co do reszty, że wozili psa połamanego itd... to przecież nic dziwnego w tym "schronisku" :shake:

Posted

Ja robiłam fotki w zeszły piątek, ale nie powiedziano nam, że sunia jest po wypadku ... Brak mi słów na reakcję jej właściciela, nawet nie pojechał do niej :angryy:

Śpij spokojnie maleńka
[*] :-(:-(:-(

W schronie przybyły nowe psiaki: leosia, seter, starszy psiak w typie doga i sunia ze świerzbowcem. Oneczka z wybiegu dużych psów została pogryziona i przeniesiona na kwarantannę :shake:

Fotki wkleję potem.

Posted

Bokasia jak sie okazalo miala przetracony kregoslup, nie bylo juz dla niej ratunku, zostala wylapana w Olkuszu. Na cito jest do zabrania Onka prawie z takimi samymi ranami jak ta co juz zabralysmy. Mam dla niej juz zarezerwowane miejsce ale wczesniej jak w piatek nie dam rady po nia pojechac, missieeek moze dalabys rade jutro ja zabrac i pojechac do weta, przetrzymac u siebie a ja ja przewioze dalej, za wizyte i ewentualny zabieg u weta zaplacimy, zabieramy tez psa z uchem jak biania, napewno on bardzo cierpi. Jest tez nowa mala sunia ze swierzbem, leosia i seterka. IKA wkleji fotki nowych psow i pogryzinej Onki. Dzis zabralysmy asta tez z zmianami na skorze, odlezynami na lokciach ktore wskazuja na to ze pies byl trzymany w kojcu na betonie :mad: i jeszcze dolega mu cos z prawa przednia lapa. Sunia ze swierzbem jest tez do zabrania bo BB nie przyjmuje chorych psow, a my juz tez nie wyrabiamy z kasa, moze ktos zlituje sie nad sunka.

Posted

andzia69 napisał(a):
sorki, ze zapytam...ale czy Olkusz nie miał zakazu przyjmowania psów???:crazyeye: a tu coraz więcej i więcej jak widzę...

Biedna boksia:placz: (*)

są bazą "przeładunkową" :roll: P robi za hycla i psy wozi do innych schronisk - zresztą równie beznadziejnych mordowni - i interes się dalej kręci, a nawet lepiej bo płacą mu za wyłapanie, za wożenie, a psów u siebie nie ma - żyła złota ... dobija mnie to co robią urzędasy...