Jump to content
Dogomania

OFIARY SCHRONISKA ! ! ! Żywe trupy błagają o PILNE WSPARCIE ! ! !

Recommended Posts

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Czy jest szansa na zdjęcia psiaka?
I na więcej info o nim?
Trzeba go poogłaszać, skoro jest zadbany, ładnie ostrzyżony, to pewnie się zgubił i ktoś go szuka.

A ta złota spanielka wiadomo dlaczego nie do adopcji? :roll:

ja powinnam koło 10 się do schronu wybrać więc jeśli nikt wcześniej zdjęć nie porobi (i jeśli sunki tam jeszcze będą.:roll: ) to moge spróbować je obfocic,ale nie wiem czy w ogóle mina to pozwolą pracownicy.:shake:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
ja powinnam koło 10 się do schronu wybrać więc jeśli nikt wcześniej zdjęć nie porobi (i jeśli sunki tam jeszcze będą.:roll: ) to moge spróbować je obfocic,ale nie wiem czy w ogóle mina to pozwolą pracownicy.:shake:

No to trzymam kciuki żeby się udało. :kciuki: :kciuki:

Posted

W sobotę biorąc benię machnęłam na szybko komórką parę fotek.

Te dwa kilkumiesięczne z wyglądu psiaki siedziały w klatce dla szczeniaków:

Posted

Pamiętacie, że kiedyś (dokładnie miesiąc temu) pisałam o Czekoladce? Ona nadal tam jest!!! Tylko z brązowego futerka już niewiele zostało. Psinka wypłowiała, częściowo straciła już sierść. Wystarczył miesiąc i tak potworne zmiany na gorsze :-( Widać, że jest w ogromnej depresji :placz:
A to naprawdę przepiękny pies - tylko długo już nie pociągnie. Myślę o niej ciągle, strasznie sumienie mnie gryzie z jej powodu, bo nie mam jak jej pomóc :-(

Posted

[quote name='pucka69']ostatnie zdjęcie nie da się powiększyć
tzn - tego z czekoladką

Zdjęcie z Czekoladką wstawiłam w większym formacie i tak je widzę :hmmmm:

Jeszcze raz spróbuję, na dwa sposoby

Posted

Kinya, kiedy byłaś ostatnio w Olkuszu i czy pojechałabyś tam ze mną samochodem. Wezmę tę Czekoladkę ( musisz mi ja pokazać, bo sama jej nie znajdę) i może jakiegos psiaka na tymczas. Co prawda na którymś wątku pisałam, że nie nadaję sie na tymczas, bo nie potrafie oddac psa, ale nie wytrzymuje już nerwowo, patrząc na te nieszczęścia. Jeżeli nie możesz jechać, to wytłumacz mi w którym boksie ten pies sie znajduje. W jakich godzinach czynne jest to tfu.... schronisko. Kiedy tam można jechać, zeby jaśnie pani właścicielka i jaśnie pan właściciel nie wyrzucili człowieka na zbity pysk.

Posted

Bączek napisał(a):
Kinya, kiedy byłaś ostatnio w Olkuszu i czy pojechałabyś tam ze mną samochodem. Wezmę tę Czekoladkę ( musisz mi ja pokazać, bo sama jej nie znajdę) i może jakiegos psiaka na tymczas. Co prawda na którymś wątku pisałam, że nie nadaję sie na tymczas, bo nie potrafie oddac psa, ale nie wytrzymuje już nerwowo, patrząc na te nieszczęścia. Jeżeli nie możesz jechać, to wytłumacz mi w którym boksie ten pies sie znajduje. W jakich godzinach czynne jest to tfu.... schronisko. Kiedy tam można jechać, zeby jaśnie pani właścicielka i jaśnie pan właściciel nie wyrzucili człowieka na zbity pysk.

Nie wierzę :crazyeye: Naprawdę??? Chyba Cię ozłocę. Ja Czekoladkę starałam się naraić ludziom, którzy chcieli ponoć wziąć jakąś bidę z Olkusza, ale na razie cisza, więc nie wiem czy się w końcu nie rozmyślili.
Ostatnio byłam tam 01.08 kiedy brałam benię Nadię. Czekoladka była w środkowym boksie dla suk z małymi. Widziałam ją tam też miesiąc wcześniej tj. 01.07 kiedy zabierałam kociaki.
Ja mogę tam pojechać i wyciągnąc ją; poproszed wcześniej Adę-jeje żeby nas tam "zareklamowała" - wtedy właściciele nie będą robić problemu.
Nie widzę teraz gdzie mieszkasz, ale mozemy tam pojechać po wcześniejszym umówieniu się. Najlepiej być tam przed południem.
Rany, nie chcę się cieszyć na zapas, ale tak mi ten pies zapadł w serducho...:shake:

Posted

To mów kiedy jedziemy, jak się umawiamy i o której godzinie. Ja pracuje na Krowoderskich Zuchów, zwolnie się z pracy. Jutro moge po 10. w inne dni nawet rano- wezme urlop. Niech Ada nas zareklamuje - będzie łatwiej. Teraz ide do domu będę na kompie dopiero wieczór. Oby sie udało.

Posted

No to może piątek rano? Mamy wolne w pracy ze względu na sobotnie święto. Mogę bez stresu wtedy się wybrać.
Żeby tylko sunia jeszcze była... Ada, pamiętasz, stanęłyśmy przy klatce z nią i sama powiedziałaś, że to taki piękny pies :shake:

Posted

to kudlate to samiec a nie suka

byl tez w piatek samiec mlody bernardyn, mial cos z tylnymi lapami

male szanse ma tez suczka na wybiegu malych suk, jest srednia, nie za mloda, ma jakby oko po dawnym urazie, "cofniete", nie widac na zdjeciu

starszy samiec z guzem

pies z wybitym barkiem

Posted

To umawiamy się wstępnie na piątek, wezme urlop, będe jechać od Myślenic, więc komu po drodze to moge zabrać. Tylko auto mam malutkie, bo to seicento, ale 3 osoby i pies wejdą bez problemu. W którym miejscu i o której godzinie sie spotykamy pozostawiam do decyzji szanownych koleżanek.

Posted

Czytam o Olkuszu kawałkami i włos coraz bardziej mi sie jeży na głowie. Jakie warunki panuja obecnie w tym schronisku, czy cos sie zmieniło, czy dalej właściciel nie wpuszcza na teren schroniska tylko wyprowadza psa na zewnątrz. Napiszcie mi co sie tam dzieje, zebym zawału nie dostała, bo nerwowa jestem.

Posted

Warunki w schronie nie ulegly zmianie, ale kazdy z ulicy moze wejsc do schronu i psa zabrac, my jednak musimy sie zapowiadac. Sunia jest do zabrania jestescie mile oczekiwane. :evil_lol:

Posted

Bogu dzięki bo bałam sie, że nie żyje.
Ile sunia będzie kosztować, na jaką kwotę mam się przygotować. Jaka suczka jest duża, mam szelki i obroże ale nei wiem czy będą pasować.