Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan przyjedzie po Bandziora w Niedziele o 12.00.... Nie wiem czy się cieszyć. Z jednej strony bardzo po 8 latach na łańcuchu będzie miał swój dom, ale z drugiej, to trudny pies i nie wiem jak sobie poradzi, po za tym rozłąka...nie zniose tego:( :-(

Posted

Chciałabym jeszcze jeśli zdąże poszukać kogoś kto wykona wizytę przedadopcyjną, będę spokojniejsza, dopiero dziś dowiedziałam się, że ma jechać, że pan się odezwał i zdecydował. Pan jest ze Słupska. Czy ktoś zna osoby z tego miasta albo okolic? woj.pomorskie.

PILNE!

Posted

Wizyta przed adopcyjna koniecznie!
Nie znam nikogo ze Słupska.
Proponuję wpisać w tytuł ,że potrzebny ktoś z tych okolic.
W okolicach działa brazowa1, napisz do niej może pomoże, albo kogoś podsunie.

Posted

Może nie czekaj z napisaniem do danka1234, bo każdy może mieć własne sprawy. W razie czego pięknie podziękujesz, a może zechcą dziewczyny iść we dwójkę, zawsze raźniej.

Posted

Witam wszystkich

Właśnie odpisałam Karolci,oczywiście ,że najnajbardziej pomogę,a i
z Danusią mogłybyśmy razem się do Pana wybrać.Nie wiem czy Danusia już poinformowana o wizycie,ale jakby co,to dziś jeszcze do niej zadzwonie i możemy umówić się na wieczór bądź jutro rano, czasu niewiele- fakt,a ja dopiero dziś-przed chwilą zobaczyłam wiadomość....

Posted

A jaki to człowiek,co można było wywnioskować z rozmowy?,czy wszysko co mówił,świadczyło,że ten dom będzie właściwym domem dla piesia?
Może mówił coś co Was jakoś zaniepokoiło i trzebaby na to zwrócić na miejscu szczególną uwagę?...
Chce przyjechać po psa tak daleko-to świadczy na jego korzyść(a wiadomo jak psinka jeździ samochodem?),
ale dlaczego akurat TEN pies?,czemu to jego chce adoptować,
to oczywiście cudownie,że biedulek może mieć własny domek,ale zawsze o to pytam,czasem odpowiedź daje dużo do myślenia.

Posted

Nic o tym człowieku nie wiemy. Schronisko z nim rozmawiało, nie my, dlatego prosimy miej oczy otwarte na wszystko. On wie jakim psem jest Badzior a mimo to chce go adoptować. Czy już się z nim umówiłaś na wizytę?
Przede wszystkim porozmawiaj z nim o nieufności i agresywności Bandziora, sprawdź gdzie będzie z nim wychodził na spacery, czy jest to teren zabudowany, czy Bandzior będzie miał dużo styczności z innymi psami na spacerach, czy mieszka sam czy z kimś? jak zamierza sobie radzić z jego początkową nieufnością? itp

Posted

[quote name='martka1982']Nic o tym człowieku nie wiemy. Schronisko z nim rozmawiało, nie my, dlatego prosimy miej oczy otwarte na wszystko. On wie jakim psem jest Badzior a mimo to chce go adoptować. Czy już się z nim umówiłaś na wizytę?
[/quote]

Bardzo średnio jak na początek...

Na wizytę się nie umawiałam,bo dopiero dziś zobaczyłam w tej sprawie wiadomość od Karolci na PW ,ale adresu i żadnych danych Pana nie mam.
A czy Danusia się już określała w sprawie tej wizyty(może też ma adres?)-bo rozumiem,że dostała też tą informację.