agata51 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Wróciłam i co, jeszcze tu jesteś! Ale to nie twoja wina, piesku - znów człowiek nawalił! Quote
Karolcia_ko5 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Pan przyjedzie po Bandziora w Niedziele o 12.00.... Nie wiem czy się cieszyć. Z jednej strony bardzo po 8 latach na łańcuchu będzie miał swój dom, ale z drugiej, to trudny pies i nie wiem jak sobie poradzi, po za tym rozłąka...nie zniose tego:( :-( Quote
Karolcia_ko5 Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Chciałabym jeszcze jeśli zdąże poszukać kogoś kto wykona wizytę przedadopcyjną, będę spokojniejsza, dopiero dziś dowiedziałam się, że ma jechać, że pan się odezwał i zdecydował. Pan jest ze Słupska. Czy ktoś zna osoby z tego miasta albo okolic? woj.pomorskie. PILNE! Quote
terra Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Wizyta przed adopcyjna koniecznie! Nie znam nikogo ze Słupska. Proponuję wpisać w tytuł ,że potrzebny ktoś z tych okolic. W okolicach działa brazowa1, napisz do niej może pomoże, albo kogoś podsunie. Quote
terra Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Wątek w górę :multi: potrzebna wizyta przedadopcyjna. Quote
Karolcia_ko5 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 martka znalazła kogoś to kasia77.. piszę do niej ;) Quote
Karolcia_ko5 Posted September 23, 2009 Author Posted September 23, 2009 [quote name='Poker']Ze Słupska jest danka1234[/QUOTE] Ok. wysłałam PW do Kasi, jeśli mi pomoże to ok, jak nie no to uderze do danki. Dzięki Quote
terra Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Może nie czekaj z napisaniem do danka1234, bo każdy może mieć własne sprawy. W razie czego pięknie podziękujesz, a może zechcą dziewczyny iść we dwójkę, zawsze raźniej. Quote
Karolcia_ko5 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 Kasia77 mi jeszcze nie odpisała, czekam choć to już blisko Niedzieli. Quote
martka1982 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Karola napisz też od razu do danki, nie czekaj aż Kasia odpisze, jest mało czasu Quote
Kasia77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witam wszystkich Właśnie odpisałam Karolci,oczywiście ,że najnajbardziej pomogę,a i z Danusią mogłybyśmy razem się do Pana wybrać.Nie wiem czy Danusia już poinformowana o wizycie,ale jakby co,to dziś jeszcze do niej zadzwonie i możemy umówić się na wieczór bądź jutro rano, czasu niewiele- fakt,a ja dopiero dziś-przed chwilą zobaczyłam wiadomość.... Quote
Kasia77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 A jaki to człowiek,co można było wywnioskować z rozmowy?,czy wszysko co mówił,świadczyło,że ten dom będzie właściwym domem dla piesia? Może mówił coś co Was jakoś zaniepokoiło i trzebaby na to zwrócić na miejscu szczególną uwagę?... Chce przyjechać po psa tak daleko-to świadczy na jego korzyść(a wiadomo jak psinka jeździ samochodem?), ale dlaczego akurat TEN pies?,czemu to jego chce adoptować, to oczywiście cudownie,że biedulek może mieć własny domek,ale zawsze o to pytam,czasem odpowiedź daje dużo do myślenia. Quote
martka1982 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Nic o tym człowieku nie wiemy. Schronisko z nim rozmawiało, nie my, dlatego prosimy miej oczy otwarte na wszystko. On wie jakim psem jest Badzior a mimo to chce go adoptować. Czy już się z nim umówiłaś na wizytę? Przede wszystkim porozmawiaj z nim o nieufności i agresywności Bandziora, sprawdź gdzie będzie z nim wychodził na spacery, czy jest to teren zabudowany, czy Bandzior będzie miał dużo styczności z innymi psami na spacerach, czy mieszka sam czy z kimś? jak zamierza sobie radzić z jego początkową nieufnością? itp Quote
terra Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Trzymam mocno kciuki, zeby Pan się okazał doświadczonym i TYM człowiekiem dla Bandziora. Quote
Kasia77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='martka1982']Nic o tym człowieku nie wiemy. Schronisko z nim rozmawiało, nie my, dlatego prosimy miej oczy otwarte na wszystko. On wie jakim psem jest Badzior a mimo to chce go adoptować. Czy już się z nim umówiłaś na wizytę? [/quote] Bardzo średnio jak na początek... Na wizytę się nie umawiałam,bo dopiero dziś zobaczyłam w tej sprawie wiadomość od Karolci na PW ,ale adresu i żadnych danych Pana nie mam. A czy Danusia się już określała w sprawie tej wizyty(może też ma adres?)-bo rozumiem,że dostała też tą informację. Quote
terra Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Kurcze ,czasu jest niewiele. Może nawet tylko dzisiejszy dzień został. Może nie móc jutro się umawiać. Śpieszcie się cioteczki. Quote
Kasia77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 To Ja czekam na adres i telefon do człowieka. Quote
danka1234 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 do mnie sie nikt nie zwracał w sprawie wizyty,dopiero teraz wiem o takiej potrzebie od Ciebie Kasiu. Quote
Kasia77 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Pilnie więc czekamy na telefon i adres do sprawdzenia. Możemy sprawdzić jeszcze dziś,tak byłoby najlepiej. Quote
terra Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 No i co? Będzie wizyta przed adopcyjna? Quote
danka1234 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 nikt sie jeszcze z nami nie kontaktował. Quote
Karolcia_ko5 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Napisałam do Kasi, jeśli chcecie jechać we dwie nie ma problemu. Objaśniłam o co chodzi Kasi w PW, mam nadzieje, że wszystko jest jasne. Quote
Karolcia_ko5 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Dostałam tylko telefon niestety.. Quote
danka1234 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 czy Pan jest uprzedzony o wizycie i wyraził na nia zgodę? Quote
Recommended Posts