Agata69 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 Po raz pierwszy od 3 dni udało mi sie wejść na dogo. Dzisiaj moja podopieczna Pajda, która była na DT, została tam na stałe. Jedna psina mniej do zagospodarowania. W ostatnich dniach poszedł do adopcji także Cywil, którey mieszkał na jednym Dt z Reksiem z Osięcin. zamieszkał z Bigosikiem, nowa Dogomaniaczką, z Włocławka moją nowa współpracowniczką. Niestety po ostatniej interwencji mam nowe duze psisko do adopcji, Dino.:-( Quote
bigosik Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [quote name='Agata69']Po raz pierwszy od 3 dni udało mi sie wejść na dogo. Dzisiaj moja podopieczna Pajda, która była na DT, została tam na stałe. Jedna psina mniej do zagospodarowania. W ostatnich dniach poszedł do adopcji także Cywil, którey mieszkał na jednym Dt z Reksiem z Osięcin. zamieszkał z Bigosikiem, nowa Dogomaniaczką, z Włocławka moją nowa współpracowniczką. Niestety po ostatniej interwencji mam nowe duze psisko do adopcji, Dino.:-( Uff, apropos: jak miło,że dostałam się na Dogo o...niech zerknę...drugiej w nocy :comp26:. Wątek Reksia, miał być dziś wieczorem...Ale w tej sytuacji muszę go przełożyć na jutro (właściwie dziś) od rana (pal licho wyspanie się...znowu:lol:,poza tym Cywil ma w zwyczaju budzić mnie o piątej rano tylko po to żeby chlapnąć powitalnie jęzorem po twarzy i idzie spać zaraz potem) bo przedpołudnie mam wolne. Tekst wstępnie ułożyłam,ale do drobnych poprawek.. Jak tylko wstanę, przysiądę, bo Reksio nie może czekać w nieskończoność, link od razu dorzucę jak śmignie. Agata, wygląda na to,że los jednak uśmiechnął się do Pajdy po raz drugi;). A oto i wspomniany Cywil (śpi sobie teraz razem z moją Bigosią na kanapce, a koty łażą po nim ile wlezie, bo ma baardzo mocny sen). To jemu miałam zakładać wątek na dogo... Naiwna:loveu:. Agacie i Marysi dziękujemy z Cywilkiem za szybką pomoc i zainteresowanie, kiedy mieszkał jeszcze pod balkonem:Rose: Quote
bigosik Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Drobne poprawki okazały właściwie nowym tekstem:P http://www.dogomania.pl/forum/f28/wieziony-sponiewierany-zaglodzony-opowiesc-reksa-o-pobycie-w-piekle-131738/#post11805730 Wszelkie sugestie proszę prosto z mostu:p To mój pierwszy wątek:roll: i ja po prostu nie umiem pisać inaczej. Tup, tup, tup do Reksia...:Dog_run: Quote
sdal2 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 jeszcze raz Ci Bigosiku dziękuję za wątek Reksa naprawdę zrobiłas to świetnie, tak sie cieszę że ten psiak trafił wkońcu na dobrych ludzi i mam nadzieję że pomożesz troszke Agacie w róznych sprawach tam na miejscu, bo ona czasami już nie daje rady. Quote
Agata69 Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 Pomoze. pomoże, juz pomaga... A taki dostałam mail od pani Śnieżki: "...Witam! Śnieżka zachowuje się bardzo dobrze. W sobotę była strasznie bojaźliwa, piszczała i nie dała się dotknąć. Spała sama w kuchni, bo tam sobie znalazła miejsce. Od wczoraj przeniosła się pod nasze łóżko. Obrała sobie mnie za swojego właściciela. Gdzie ja tam ona. Dziś był pierwszy dzień jak ją musiałam zostawić z dzieckiem i mężem. Wyła i skamlała przez pół godziny. Potem się uspokoiła . Na spacery chodzi chętnie, chyba szuka jeszcze okazji do ucieczki, bo czasem ciągnie tak smycz, że mam wrażenie,że się udusi. Sygnalizuje nam że chce iść na "siusiu". W nocy śpi spokojnie. Ma chyba pchełki bo się strasznie drapie przy szyi, szczególnie wieczorem i w nocy. Kupiliśmy jej obrożę na pchełki. Dziś ją wykąpiemy. Zobaczymy reakcję na wodę :)) Mam wrażenie, że się zakilmatyzowała. Bawi się z nami i zauważyłam, że zaczyna podbierać kapcie do gryzienia :) Czekamy na książeczkę szczepień, żeby ją zaszczepić przeciwko wściekliźnie." Wygląda to dobrze. Oby tak dalej. I żeby reszta naszych bid tez znalazła domy. A przypomonam że do adopcji mamy: Piorunka, Fokusa, Reksa, Dianę, amisia, synka Kropki. To na razie. kobiety , do roboty. Quote
kosu32 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Tak jak już dziś mówiłam o tym Agacie, powtórzę ... działacie super dziewczyny-tylko pozazdrościć :multi: Quote
sdal2 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Ja tez dzwoniłam dzisiaj do pani od śniezki, i cały czas ją wychwalała. Agato to co robimy z tą książeczką , czy mam ja wysłac, a później i tak ktos pjedzie odwiedzic śnieżynkę, i jednak chcesz żeby książeczkę ktoś zawiózł. Quote
Agata69 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 sdal2 napisał(a):Ja tez dzwoniłam dzisiaj do pani od śniezki, i cały czas ją wychwalała. Agato to co robimy z tą książeczką , czy mam ja wysłac, a później i tak ktos pjedzie odwiedzic śnieżynkę, i jednak chcesz żeby książeczkę ktoś zawiózł. wyślij, bo saphira wyjeżdża i nie chce jej obarczać ta sprawą. Quote
sdal2 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 a jeszcze jedno jak tam zdrowie Estote, czy ktoś się może z nią kontaktował. Agatko zrób mi taki link , chociaż nie wiem czy to sie tak nazywa, chodzi mi o ten wpis o Reksie w piekle, nieraz wchodze na różne wątki to może go ktoś zauważy.:mad::mad::mad:A co tam słychac u Nony tak dawno sie nie odzywała, nie lubisz nas już czy co?;) Quote
Agata69 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 sdal2 napisał(a):a jeszcze jedno jak tam zdrowie Estote, czy ktoś się może z nią kontaktował. Agatko zrób mi taki link , chociaż nie wiem czy to sie tak nazywa, chodzi mi o ten wpis o Reksie w piekle, nieraz wchodze na różne wątki to może go ktoś zauważy.:mad::mad::mad:A co tam słychac u Nony tak dawno sie nie odzywała, nie lubisz nas już czy co?;) Estote jest w domu i czuje się dobrze. Nona straciła swojego ukochanego kota (mam nadzieję, że nie bedzie miała mi za złe, że to piszę) i myslę , że nie ma głowy do wchodzenia na wątki. Link ci zrobie wieczorem. Quote
Saphira Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Sylwia ! Wyślij książeczkę bo ja faktycznie w sobotę wybieram się w góry. Co prawda nie wiem jak bo moje dziecię od niedzieli ma gorączkę i wymiotuje, ale w końcu wszystkie problemy mają swój kres. Do Estote dzwoniłam i z tego co wiem jest u Rodziców i wypoczywa. W czwartek odbiera wyniki badań i może czegoś na temat zdrówka się dowiemy. :lol::eviltong: Mam nadzieję, że zacznie bardziej o siebie dbać, bo jak nie to my jej pokażemy:mad: Ja od Nony też żadnych informacji nie mam:shake: Quote
Agata69 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Zajrzyjcie do Reksa, ale czad chłopak!!! Quote
Agata69 Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Sylwia, zrób koniecznie ładne zdjęcia szczeniakowi. Wysłąłam do chętnych ludzi jego poprzednie zdjecia ale wybrali innego, takiego który miał ładne fotki, chociaż szukali mniejszego a on jest sredniakiem. Quote
sdal2 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac. Bigosik czy ty czasem spisz bo naprawde o różnych porach wchodzisz na forum. Quote
Agata69 Posted February 19, 2009 Author Posted February 19, 2009 [quote name='sdal2']Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac. Bigosik czy ty czasem spisz bo naprawde o różnych porach wchodzisz na forum. Zrób, zrób, od tego zależy jego przyszłość. Tymczasem do domku jego jego bliźniaczy kolega Klusek. Quote
bigosik Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 sdal2 napisał(a):Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac. Bigosik czy ty czasem spisz bo naprawde o różnych porach wchodzisz na forum. Zdarza się,że śpię:evil_lol: amis.cooldog.pl psotunia.cooldog.pl f-o-k-u-s.cooldog.pl Jak coś trzeba edytować odnośnie charakteru psinków - na prv mogę podać hasło. Albo proszę o sugestię:razz: Psota,Amiś i Fokusik są na: adopcje.org.pl 4lapy.pl kupiepsa.pl czworonogi.eu spacerek.net petworld.pl zoonet.pl cafeanimal.pl schronisko24.pl petsy.pl(fokus wyróżnione- tylko na jedno mnie było stać,reszta na normalnych) przygarnijzwierzaka.pl animalia.pl zwierzeta.5aleja.pl adopcjapsa.pl psy.pl toz.pl darmobranie.pl pineska.pl To na dotychczas:) Quote
Saphira Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Bigosiku jesteś boska :eviltong::eviltong::eviltong: Tyle ogłoszonek :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
bigosik Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 To jeszcze nie koniec:evil_lol:, jak znam życie. Sprawdźcie te stronki na cooldogach bo nie znam tych piesków osobiście, a tam było jaki jest stosunek psa do tego czy śmego :-P Quote
bigosik Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 sdal2 napisał(a):Bigosiku żebysmy jeszcze umiały robic tyle co ty, ja np. z technika komputerowa jestem 100 lat za murzynami, nawet o zwykły banerek musze prosic Agate lub Saphire żeby mi wstawiły. Charakteru Psoty i Amisia to ja nieznam, ale moge powiedziec pare słów o Fokusiku. Ten chłopak ma charakterek, nie nadaje sie tam gdzie sa inne psy, nie lubi małych nawet suczek, a ostatnio spioł sie z Burysiem. Burys to ten ślepulek na banerku.Stosunku do dzieci nie znam bo żadne dziecko z nim nie przebywa, ale jest to pies stosunkowo młody może ma ze 2 lata i mozna go jeszcze wiele nauczyc, jak sie na niego krzyknie to stuli uszy i pójdzie do siebie. Najlepsze dla niego by było stróżowanie w jakiejś firmie lub domek z ogrodem , młode samotne małżeństwo z mocnym charakterem. aha..tzn., że improwizacja nie minęła się za bardzo z prawdą :) Quote
sdal2 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 bigosik napisał(a):To jeszcze nie koniec:evil_lol:, jak znam życie. Sprawdźcie te stronki na cooldogach bo nie znam tych piesków osobiście, a tam było jaki jest stosunek psa do tego czy śmego :-P Bigosiku żebysmy jeszcze umiały robic tyle co ty, ja np. z technika komputerowa jestem 100 lat za murzynami, nawet o zwykły banerek musze prosic Agate lub Saphire żeby mi wstawiły. Charakteru Psoty i Amisia to ja nieznam, ale moge powiedziec pare słów o Fokusiku. Ten chłopak ma charakterek, nie nadaje sie tam gdzie sa inne psy, nie lubi małych nawet suczek, a ostatnio spioł sie z Burysiem. Burys to ten ślepulek na banerku.Stosunku do dzieci nie znam bo żadne dziecko z nim nie przebywa, ale jest to pies stosunkowo młody może ma ze 2 lata i mozna go jeszcze wiele nauczyc, jak sie na niego krzyknie to stuli uszy i pójdzie do siebie. Najlepsze dla niego by było stróżowanie w jakiejś firmie lub domek z ogrodem , młode samotne małżeństwo z mocnym charakterem. Quote
sdal2 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Agato może masz czas to bysmy w sobote z dzieciakami wybrali sie do buszowiska to wkońcu miałybysmy czas sobie pogadac, ja tam chyba będę ok 14. Quote
sdal2 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Bigosiku byłam na cooldog.pl i to co napisałas o Fokusie to sie wszystko zgadza, a dla Ciebie czapki z głów, jestes wielka, wielkie ukłony przed Toba.:iloveyou::klacz::klacz::klacz: Quote
bigosik Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 sdal2 napisał(a):Bigosiku byłam na cooldog.pl i to co napisałas o Fokusie to sie wszystko zgadza, a dla Ciebie czapki z głów, jestes wielka, wielkie ukłony przed Toba.:iloveyou::klacz::klacz::klacz: Teraz to się zawstydziłam:oops::oops::oops: Quote
bigosik Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Wiecie co, zalogowałam się teraz na tych cooldogach ,żeby jako główne ustawić to przecudne ostatnie zdjęcie Reksioza:loveu: i jest tam jedna fajna rzecz - ludzie wysyłają coś takiego jak zaproszenie do przyjaźni, i ktoś nawet wchodząc na takiego zaprzyjaźnionego psa może z boczku zerknąc na nasze psiki bo się przyjaciele wyświetlają - dobra rzecz, jak trza jakiegoś psiurka tam dorzucić - dajcie znać. Quote
Recommended Posts