Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po raz pierwszy od 3 dni udało mi sie wejść na dogo.
Dzisiaj moja podopieczna Pajda, która była na DT, została tam na stałe. Jedna psina mniej do zagospodarowania.
W ostatnich dniach poszedł do adopcji także Cywil, którey mieszkał na jednym Dt z Reksiem z Osięcin. zamieszkał z Bigosikiem, nowa Dogomaniaczką, z Włocławka moją nowa współpracowniczką.

Niestety po ostatniej interwencji mam nowe duze psisko do adopcji, Dino.:-(

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agata69']Po raz pierwszy od 3 dni udało mi sie wejść na dogo.
Dzisiaj moja podopieczna Pajda, która była na DT, została tam na stałe. Jedna psina mniej do zagospodarowania.
W ostatnich dniach poszedł do adopcji także Cywil, którey mieszkał na jednym Dt z Reksiem z Osięcin. zamieszkał z Bigosikiem, nowa Dogomaniaczką, z Włocławka moją nowa współpracowniczką.

Niestety po ostatniej interwencji mam nowe duze psisko do adopcji, Dino.:-(

Uff, apropos: jak miło,że dostałam się na Dogo o...niech zerknę...drugiej w nocy :comp26:. Wątek Reksia, miał być dziś wieczorem...Ale w tej sytuacji muszę go przełożyć na jutro (właściwie dziś) od rana (pal licho wyspanie się...znowu:lol:,poza tym Cywil ma w zwyczaju budzić mnie o piątej rano tylko po to żeby chlapnąć powitalnie jęzorem po twarzy i idzie spać zaraz potem) bo przedpołudnie mam wolne.
Tekst wstępnie ułożyłam,ale do drobnych poprawek.. Jak tylko wstanę, przysiądę, bo Reksio nie może czekać w nieskończoność, link od razu dorzucę jak śmignie. Agata, wygląda na to,że los jednak uśmiechnął się do Pajdy po raz drugi;).
A oto i wspomniany Cywil (śpi sobie teraz razem z moją Bigosią na kanapce, a koty łażą po nim ile wlezie, bo ma baardzo mocny sen).

To jemu miałam zakładać wątek na dogo... Naiwna:loveu:. Agacie i Marysi dziękujemy z Cywilkiem za szybką pomoc i zainteresowanie, kiedy mieszkał jeszcze pod balkonem:Rose:

Posted

Drobne poprawki okazały właściwie nowym tekstem:P
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wieziony-sponiewierany-zaglodzony-opowiesc-reksa-o-pobycie-w-piekle-131738/#post11805730
Wszelkie sugestie proszę prosto z mostu:p To mój pierwszy wątek:roll: i ja po prostu nie umiem pisać inaczej.
Tup, tup, tup do Reksia...:Dog_run:

Posted

jeszcze raz Ci Bigosiku dziękuję za wątek Reksa naprawdę zrobiłas to świetnie, tak sie cieszę że ten psiak trafił wkońcu na dobrych ludzi i mam nadzieję że pomożesz troszke Agacie w róznych sprawach tam na miejscu, bo ona czasami już nie daje rady.

Posted

Pomoze. pomoże, juz pomaga...

A taki dostałam mail od pani Śnieżki:

"...Witam!

Śnieżka zachowuje się bardzo dobrze. W sobotę była strasznie bojaźliwa, piszczała i nie dała się dotknąć. Spała sama w kuchni, bo tam sobie znalazła miejsce. Od wczoraj przeniosła się pod nasze łóżko. Obrała sobie mnie za swojego właściciela. Gdzie ja tam ona. Dziś był pierwszy dzień jak ją musiałam zostawić z dzieckiem i mężem. Wyła i skamlała przez pół godziny. Potem się uspokoiła . Na spacery chodzi chętnie, chyba szuka jeszcze okazji do ucieczki, bo czasem ciągnie tak smycz, że mam wrażenie,że się udusi. Sygnalizuje nam że chce iść na "siusiu". W nocy śpi spokojnie. Ma chyba pchełki bo się strasznie drapie przy szyi, szczególnie wieczorem i w nocy. Kupiliśmy jej obrożę na pchełki. Dziś ją wykąpiemy. Zobaczymy reakcję na wodę :))
Mam wrażenie, że się zakilmatyzowała. Bawi się z nami i zauważyłam, że zaczyna podbierać kapcie do gryzienia :)
Czekamy na książeczkę szczepień, żeby ją zaszczepić przeciwko wściekliźnie."

Wygląda to dobrze. Oby tak dalej. I żeby reszta naszych bid tez znalazła domy. A przypomonam że do adopcji mamy:
Piorunka, Fokusa, Reksa, Dianę, amisia, synka Kropki. To na razie.
kobiety , do roboty.

Posted

Ja tez dzwoniłam dzisiaj do pani od śniezki, i cały czas ją wychwalała. Agato to co robimy z tą książeczką , czy mam ja wysłac, a później i tak ktos pjedzie odwiedzic śnieżynkę, i jednak chcesz żeby książeczkę ktoś zawiózł.

Posted

sdal2 napisał(a):
Ja tez dzwoniłam dzisiaj do pani od śniezki, i cały czas ją wychwalała. Agato to co robimy z tą książeczką , czy mam ja wysłac, a później i tak ktos pjedzie odwiedzic śnieżynkę, i jednak chcesz żeby książeczkę ktoś zawiózł.

wyślij, bo saphira wyjeżdża i nie chce jej obarczać ta sprawą.

Posted

a jeszcze jedno jak tam zdrowie Estote, czy ktoś się może z nią kontaktował. Agatko zrób mi taki link , chociaż nie wiem czy to sie tak nazywa, chodzi mi o ten wpis o Reksie w piekle, nieraz wchodze na różne wątki to może go ktoś zauważy.:mad::mad::mad:A co tam słychac u Nony tak dawno sie nie odzywała, nie lubisz nas już czy co?;)

Posted

sdal2 napisał(a):
a jeszcze jedno jak tam zdrowie Estote, czy ktoś się może z nią kontaktował. Agatko zrób mi taki link , chociaż nie wiem czy to sie tak nazywa, chodzi mi o ten wpis o Reksie w piekle, nieraz wchodze na różne wątki to może go ktoś zauważy.:mad::mad::mad:A co tam słychac u Nony tak dawno sie nie odzywała, nie lubisz nas już czy co?;)

Estote jest w domu i czuje się dobrze. Nona straciła swojego ukochanego kota (mam nadzieję, że nie bedzie miała mi za złe, że to piszę) i myslę , że nie ma głowy do wchodzenia na wątki.
Link ci zrobie wieczorem.

Posted

Sylwia ! Wyślij książeczkę bo ja faktycznie w sobotę wybieram się w góry.
Co prawda nie wiem jak bo moje dziecię od niedzieli ma gorączkę i wymiotuje, ale w końcu wszystkie problemy mają swój kres. Do Estote dzwoniłam i z tego co wiem jest u Rodziców i wypoczywa. W czwartek odbiera wyniki badań i może czegoś na temat zdrówka się dowiemy. :lol::eviltong: Mam nadzieję, że zacznie bardziej o siebie dbać, bo jak nie to my jej pokażemy:mad:
Ja od Nony też żadnych informacji nie mam:shake:

Posted

Sylwia, zrób koniecznie ładne zdjęcia szczeniakowi. Wysłąłam do chętnych ludzi jego poprzednie zdjecia ale wybrali innego, takiego który miał ładne fotki, chociaż szukali mniejszego a on jest sredniakiem.

Posted

Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac.

Bigosik czy ty czasem spisz bo naprawde o różnych porach wchodzisz na forum.

Posted

[quote name='sdal2']Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac.

Zrób, zrób, od tego zależy jego przyszłość.
Tymczasem do domku jego jego bliźniaczy kolega Klusek.

Posted

sdal2 napisał(a):
Zrobię mu pare fotek, ale niewiem czy mi sie uda w tym tyg. bo musze ja namówic żeby przyszła z nim do lecznicy, najwyżej go od razu odrobacze i odpchle bo na szczepienie to jeszcze zawczesnie bo on sie urodził 21 stycznia. Agata nie chcesz czasem mi czegos przekazac bo w sobote jedziemy do włocławka, to mogłybysmy sie spotkac.

Zdarza się,że śpię:evil_lol:
amis.cooldog.pl
psotunia.cooldog.pl
f-o-k-u-s.cooldog.pl
Jak coś trzeba edytować odnośnie charakteru psinków - na prv mogę podać hasło. Albo proszę o sugestię:razz:
Psota,Amiś i Fokusik są na:
adopcje.org.pl
4lapy.pl
kupiepsa.pl
czworonogi.eu
spacerek.net
petworld.pl
zoonet.pl
cafeanimal.pl
schronisko24.pl
petsy.pl(fokus wyróżnione- tylko na jedno mnie było stać,reszta na normalnych)
przygarnijzwierzaka.pl
animalia.pl
zwierzeta.5aleja.pl
adopcjapsa.pl
psy.pl
toz.pl
darmobranie.pl
pineska.pl
To na dotychczas:)

Posted

To jeszcze nie koniec:evil_lol:, jak znam życie. Sprawdźcie te stronki na cooldogach bo nie znam tych piesków osobiście, a tam było jaki jest stosunek psa do tego czy śmego :-P

Posted

sdal2 napisał(a):
Bigosiku żebysmy jeszcze umiały robic tyle co ty, ja np. z technika komputerowa jestem 100 lat za murzynami, nawet o zwykły banerek musze prosic Agate lub Saphire żeby mi wstawiły. Charakteru Psoty i Amisia to ja nieznam, ale moge powiedziec pare słów o Fokusiku. Ten chłopak ma charakterek, nie nadaje sie tam gdzie sa inne psy, nie lubi małych nawet suczek, a ostatnio spioł sie z Burysiem. Burys to ten ślepulek na banerku.Stosunku do dzieci nie znam bo żadne dziecko z nim nie przebywa, ale jest to pies stosunkowo młody może ma ze 2 lata i mozna go jeszcze wiele nauczyc, jak sie na niego krzyknie to stuli uszy i pójdzie do siebie. Najlepsze dla niego by było stróżowanie w jakiejś firmie lub domek z ogrodem , młode samotne małżeństwo z mocnym charakterem.

aha..tzn., że improwizacja nie minęła się za bardzo z prawdą :)

Posted

bigosik napisał(a):
To jeszcze nie koniec:evil_lol:, jak znam życie. Sprawdźcie te stronki na cooldogach bo nie znam tych piesków osobiście, a tam było jaki jest stosunek psa do tego czy śmego :-P

Bigosiku żebysmy jeszcze umiały robic tyle co ty, ja np. z technika komputerowa jestem 100 lat za murzynami, nawet o zwykły banerek musze prosic Agate lub Saphire żeby mi wstawiły. Charakteru Psoty i Amisia to ja nieznam, ale moge powiedziec pare słów o Fokusiku. Ten chłopak ma charakterek, nie nadaje sie tam gdzie sa inne psy, nie lubi małych nawet suczek, a ostatnio spioł sie z Burysiem. Burys to ten ślepulek na banerku.Stosunku do dzieci nie znam bo żadne dziecko z nim nie przebywa, ale jest to pies stosunkowo młody może ma ze 2 lata i mozna go jeszcze wiele nauczyc, jak sie na niego krzyknie to stuli uszy i pójdzie do siebie. Najlepsze dla niego by było stróżowanie w jakiejś firmie lub domek z ogrodem , młode samotne małżeństwo z mocnym charakterem.

Posted

Bigosiku byłam na cooldog.pl i to co napisałas o Fokusie to sie wszystko zgadza, a dla Ciebie czapki z głów, jestes wielka, wielkie ukłony przed Toba.:iloveyou::klacz::klacz::klacz:

Posted

sdal2 napisał(a):
Bigosiku byłam na cooldog.pl i to co napisałas o Fokusie to sie wszystko zgadza, a dla Ciebie czapki z głów, jestes wielka, wielkie ukłony przed Toba.:iloveyou::klacz::klacz::klacz:

Teraz to się zawstydziłam:oops::oops::oops:

Posted

Wiecie co, zalogowałam się teraz na tych cooldogach ,żeby jako główne ustawić to przecudne ostatnie zdjęcie Reksioza:loveu: i jest tam jedna fajna rzecz - ludzie wysyłają coś takiego jak zaproszenie do przyjaźni, i ktoś nawet wchodząc na takiego zaprzyjaźnionego psa może z boczku zerknąc na nasze psiki bo się przyjaciele wyświetlają - dobra rzecz, jak trza jakiegoś psiurka tam dorzucić - dajcie znać.