Agata69 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Saphira napisał(a):Ciotka cały dzień na głowę chora a co gorsza na wątku w orzeszkach znowu afera z wet -siostrą:shake: Ktoś niezorientowany powierzył jej psa na tymczas.....szkoda słów Witaj w klubie. Mnie też dopadła migrena. Quote
Saphira Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Sylwia ! Afery są z nią na kilku wątkach, ale oficjalnie nic nie wolno pisać bo regulamin zabrania. Jest też oficjalnie umieszczona na czarnych kwiatkach. Nie gniewaj się , że sie nie rozpisuję , ale przechodziłam grypę i teraz mam za swoje. Czy macie może domek dla spanielki ? Quote
sdal2 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 a co to za afera z wet siostrą i na jakim wątku Quote
Agata69 Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Saphira napisał(a):Sylwia ! Afery są z nią na kilku wątkach, ale oficjalnie nic nie wolno pisać bo regulamin zabrania. Jest też oficjalnie umieszczona na czarnych kwiatkach. Nie gniewaj się , że sie nie rozpisuję , ale przechodziłam grypę i teraz mam za swoje. Czy macie może domek dla spanielki ? Czy to ta spanielka z Torunia czy jakas inna? Ze spanielami to raczej nie ma trudności z adopcją. Kiedyś wystawiałam spanielkę na allegro. Zgłosiło sie chyba ze 40 osób z całej Polski. Trezba tylko ładne zdjęcia zrobić. Quote
Saphira Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/6-letnia-spanielka-z-obory-pilnie-doswiadczone-dt-deklaracje-na-dt-131787/ Ona z pod W-wy jest. Problem, że nikt sie nie interesuje i chyba skończy żywot w stodole:shake: Quote
sdal2 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 najlepiej jak ktos z okolic Warszawy porobi jej zdjęcia i da na watek, myslę że z rasowym pieskiem będzie mniejszy problem z adopcją.A szczeniak Kropki jest uroczy, z jednej strony brzucha ma czarne łaty, a z drugiej jest całkiem bialutki i t5rzeba ludziojm zaznaczyc że mały to razej on nie będzie juz raczej średniawy, i sierśc też będzie miał dłuższą. Agato podaj mi swój adres to wyslę to zaświadczenie na Barego. Quote
estote Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 na ´´nasza¨ spanielke ludzie rzucaja sie jak na swieze buleczki. szkoda ze tylko rasowe psy sa tak rozchwytywane. w najblizszych dniach bedzie sterylizowana i idzie do nowego domu. Quote
Agata69 Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 estote napisał(a):na ´´nasza¨ spanielke ludzie rzucaja sie jak na swieze buleczki. szkoda ze tylko rasowe psy sa tak rozchwytywane. w najblizszych dniach bedzie sterylizowana i idzie do nowego domu. A może przy okazji spanielki "sprzedasz" Monę? Chociaż amatorzy rasowców to inny rodzaj psiarzy.... Dzisiaj Kropek, syn Kropki, jedzie do domku do torunia. trzymajcie kciuki. Quote
Agata69 Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Kropciu już w swoim domku. Fokus nadal czeka na swoją szansę, kto mu ja wreszcie da? Quote
Agata69 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 No to teraz możnaby posterylizować szeryfowej suki, może udałoby sie jeszcze z jedna wyadoptować i mielibyśmy z głowy. Sylwia, ile jest pieniędzy do dyspozycji? Bo z kastracji chyba coś tam zostało? Fokus nadal bez domu... A co z Tropikiem? Quote
sdal2 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 z kastracj zostało 40.00, a Tropik zyje sobie w najlepsze, chodzi na suczki , ale pogłaskac nadal si nie da pani Ani.Ja myslę że teraz z tymi sterylizacjami to będzie gorzej bo pewnie do Wlclawka będa jeździć, a na razie to może dam kropce antykoncepcje bo znowu zajdzie. Quote
Agata69 Posted March 14, 2009 Author Posted March 14, 2009 sdal2 napisał(a):z kastracj zostało 40.00, a Tropik zyje sobie w najlepsze, chodzi na suczki , ale pogłaskac nadal si nie da pani Ani.Ja myslę że teraz z tymi sterylizacjami to będzie gorzej bo pewnie do Wlclawka będa jeździć, a na razie to może dam kropce antykoncepcje bo znowu zajdzie. Sylwia, a jakbym porozmawiała delikatnie z twoim wetem, myslisz , że by to cos dało? Czy on po prostu nie umie tych sterylek dobrze zrobić... Wozić psy taki kawał w te i z powrotem to uciążliwe i kosztowne przecież.... Quote
sdal2 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Zadzwonic zawsze możesz, ale nie wiem co Ci odpowie, może będzie się dokładniej przykładał więcej czasu poświęci takiej sterylce i sie uda. Quote
sdal2 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Agatko a co ztym pisemkiem dla Walczakowej, bo ona chce juz sobie brać te płytki, i może bys j pogoniła żeby juz brała Kropkę , niby chce pomagac ale sama nie zaproponuje nic tylko ja trzeba prosic. Quote
Agata69 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 sdal2 napisał(a):Agatko a co ztym pisemkiem dla Walczakowej, bo ona chce juz sobie brać te płytki, i może bys j pogoniła żeby juz brała Kropkę , niby chce pomagac ale sama nie zaproponuje nic tylko ja trzeba prosic. O kurcze zapomniałam o tym pismie. Zaraz to ruszę. Quote
sdal2 Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Agato jak możesz to zadzwoń do Walczakowej i powiedz jej żeby wzieła jakiegos psa na tymczas od szeryfowej, bo dzisiaj była u mnie szeryf. z kropką na antykoncepcję i powiedziała mi że do Sary dobierał sie jakis pies i że ma cieczkę , troszkę mnie to zdziwiło zwłazcza że ja dałam zastrzyki W. i ona stwierdziła że zrobiła zastrzyk sarze i norze, ale nora na razie cieczki nie ma, dałam szeryfowej zatrzyk na poronienie a jutro dam jeszcze raz na cieczke może sie uda poronic zwłaszcza że on po niej skakał dopiero parę dni temu. Jutro jezcze powtórze norze dla pewności, więc może do tej budy by wzieła najpierw sarę , a jak sie da to może 2 suki na raz, po co ta buda stoi, ona coprawda mi mówi że koło budy jest taka byle jaka siatka i ona nie chce żeby pies jej przechodził do ogródka, ale to sa małe suczki to nie powinny sworsowac ogrodzenia, a pozatym to troszke poprawic to ogrodzenie mógłby jej brat, tylko jej nie mów że to Ci mówiłam . Pogadaj jeszcze może z moim szefem bo będzie problem z wożeniem tych suk do Włocławka. Quote
Agata69 Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Czyli zostały 3 suki do sterylizacji? a pieniadze jakies są? Młode psy trzebaby wyadoptować, bo przecież nie bedziemy karmić tych psów w nieskończoność. Trzeba zostawić szeryfowej 2, 3 psy i finał. Do walczakowej zadzwonię w wolnej chwili. Teraz mam urwanie głowy. Trzeba wystawić nowe allegro fokusowi a ja nie mam juz grosza. Quote
Saphira Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Dziewczyny chyba przesadzacie z tzw. jakością tych sterylek. W zasadzie sukę przed zajściem w ciążę zabezpiecza usunięcie macicy. To, że zostanie kawałek jajnika nie jest problemem. Niektórzy weci jajników w ogóle ich nie ruszają. Krwawienie w czasie cieczki też jest z macicy, więc jak jej nie ma to i krwawienia nie ma. Quote
Agata69 Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Saphira napisał(a):Dziewczyny chyba przesadzacie z tzw. jakością tych sterylek. W zasadzie sukę przed zajściem w ciążę zabezpiecza usunięcie macicy. To, że zostanie kawałek jajnika nie jest problemem. Niektórzy weci jajników w ogóle ich nie ruszają. Krwawienie w czasie cieczki też jest z macicy, więc jak jej nie ma to i krwawienia nie ma. Nie zgadzam sie. jajniki nadal produkują hormony, suka jest narażona na nowotwór jajników i listwy mlecznej. juz taka jedna sunie pochowałam. Padła w ciagu 3 dni z powodu przerzutów. Quote
Saphira Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Agata69 napisał(a):Nie zgadzam sie. jajniki nadal produkują hormony, suka jest narażona na nowotwór jajników i listwy mlecznej. juz taka jedna sunie pochowałam. Padła w ciagu 3 dni z powodu przerzutów. To ta sunia musiała mieć juz nowotwór przed sterylką. Ja miałam sunię, która Rykaczewski w Toruniu wysterylizował pozostawiając jajniki i nic się złego nie działo. Trudno powiedzieć jak długo bo zastrzelil ja jakiś kłusownik jak Ania była z nią u Babaci na wakacjach. Tak myślę, że może powiedzieć facetowi wprost, że suki po jego sterylkach cieczki dostają i prosimy o usuwanie jajników do końca. Quote
sdal2 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 ja myslę że jak Agata do niego zadzwoni i poprosi żeby robił wszystko żeby usunąc jajniki to sie do tego może bardziej przyłoży i poswięci więcej czasu. Ale musi do niego zadzwonic i powiedziec ze tylko jestesmy na niego skazani bo nie będziemy wozic suk do Włocławka. Agatko a jak tam Kropek czy zakochała sie w nim pani, i co tam u tej suczki z akci i jej szczeniaków, ja 2 szcepionki moge zasponsorować, i jak bym była we Włocławku to przywioze świadectwo barego. Quote
Saphira Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Sylwia ! To dla Ciebie : Dodaje jeszcze instrukcje wklejania fot ;-) Jezeli masz zdjecie na dysku o odpowiednim rozmiarze czyli takim zeby nie wywalilo sie na cała strone to otwierasz np. http://imageshack.us/ dajesz przegladaj wybierasz fotke i dajesz host it! i czekasz az sie przerobi zaznaczasz i kopiujesz link na saaaamym dole stronki nastepnie otwierasz juz na dogo okienko do pisania i wklejasz link klikajac na kwadracik z piramidami czy tam gorkami===> i dajesz ok i juz:multi: __________________ Quote
sdal2 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 dzieki saphirka kiedys jak będę miec cos do wyświetlenia to spróbuje twojej rady może sie uda. Quote
Recommended Posts