sdal2 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 :laugh2_2:Saphira napisał(a):A ile jest w sumie suczek do sterylizacji i w jakich terminach planowane są zabiegi? :angryy::scared:suczek jest 4. Jedna będzie robiona w środę, druga ta która urodziła pod koniec lutego , jak sniezka pojedzie do Torunia ,żeby było miejsce, a pozostałe jeszcze później, dlatego dam im antykoncepcję żeby w międzyczasie nie zaszły.:cool3::painting: Quote
Agata69 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Sylwia, kiedy bedziesz we włocławku/ Dałabym ci nowe plakaciki. Mozesz zdjąć już Korę i Teklę. Quote
sdal2 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Tekle i Korę już zdjełam, a we Włocławku , będę nie wcześniej niż za 2-3 tyg. , to może pocztą doślesz.:help1::help1::help1: Niewiemy co robic, ten pies z poderzniętym gardłem , do kogoś z Osiecin należał, jak dzisiaj rozmawialismy z tą osobą, to owszem przyznaje sie do takiego psa, ale podobno zięc komuś go oddał, a gardło sobie podcioł na szkle. Pani Ania podejżewa że go zabili, bo ta babka nie chce powiedziec do kogo go oddał, mówi że nie wie, podobno do jakiegoś hodowcy, jaki hodowca by chciał nierasowego psa , a nadodatek z podciętym gardłem. Poradzcie co robic.:stormy-sad:sniezka już nie ma biegunki, ale za to ma zapalenie uszów, dzisiaj wykupiłam jej dicortinef i pani W. ma zakraplac, także po zapłaceniu 2- ch sterylek (także z pieniędzy Nony) pozostało mi 30.00 na jedzenie. Okazuje się że szeryfowa ma 13-14 psów, w tym 5 suk. (chociaz podobno jedna była pogryziona kiedys przez psy i rodzi zawsze martwe):shake::shocked!::laugh2_2: Ta pani jest na tyle śmiała , że teraz sama przychodzi do nas i pyta sie czy mamy coś do jedzenia dla jej psów.Od nas dostaja raz dziennie, coprawda nie najedzą sie do syta, ale zawsze to coś.Pani Ania zajmuje sie gotowaniem takiego 8 l. wiaderka pełnego kaszy i porcji rosołowych, pani W. opiekuje sie tymi naszymi przybłędami, a ja leczeniem , kupowaniem jadła i dyrygowaniem tym wszystkim, czasami mam wyrzuty że nie gotuję im tylko pani Ania, ale ja nie bardzo mam czas, a ona powiedziała że chętnie podejmie sie tej funkcji. Także jak widzicie dziennie idzie ze 3 kg. porcji i 1.5 kg. kaszy, nielicząc psów u pani W. i Tropika.:smilecol:nie myślcie że sie skarże, ale przydała by sie od nas jakas osoba do pomocy, a jak na złośc nikt sie nie zgłasza. Czasem jest mi wstyd za moją wiochę , bo niedośc że do skarbonki nie ma kto wrzucic, nie ma tez chetnych do pomocy, czy też żeby chociaz zapewnic DT.Ale sie rozpisałam. Quote
Agata69 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Sylwia, moze niepotrzebnie opłaciłaś juz 2 sterylki. Sunie ze szczeniakiem mozna będzie ciachnąc dopiero za 2 -3 miesiace. Wet bedzie pamietał że ma to juz zapłacone? Quote
Nona Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Sylwio, płacisz wetowi awansem, czy ja coś nie tak zrozumiałam? Przecież mogą być inne pilne potrzeby w twz miedzyczasie..Miałam wrażenie, że budżet miałas napiety.. Kwesti e psa trzeba koniecznie wyjaśnić z mocy Ustawy o ochronie Policja powinna zająć sie tym. W"najlepszym razie" w grę wchodzi znęcanie sie- pies sam sobie gardła nie podcina- ain szkłem ani innym badziewiem. W jajgorszym śmierć psa. Zgłaszasz podejrzenie popełnienia przestępstwa io policja powinna sprawdzić co jest. odnależć psa lub sprawcę. Sprawa zagrożona wyrokiem odsiadk Pisałam to juz wczoraj ale mój komputer miał wczoraj dzień pt kasowanie wszystkiego co piszę. Może miał trochę racji:) Quote
sdal2 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Agata69 napisał(a):Sylwia, moze niepotrzebnie opłaciłaś juz 2 sterylki. Sunie ze szczeniakiem mozna będzie ciachnąc dopiero za 2 -3 miesiace. Wet bedzie pamietał że ma to juz zapłacone? :oops::oops::oops: Będzie pamiętał, a jak nie to ja mu przypomnę, a dlaczego dopiero za 2-3 mies. , ja myślę że pod koniec lutego już będzie można, akurat szczeniak będzie miał 1,5 mies. i już sam będzie jadł. Quote
sdal2 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 :pNona napisał(a):Sylwio, płacisz wetowi awansem, czy ja coś nie tak zrozumiałam? Przecież mogą być inne pilne potrzeby w twz miedzyczasie..Miałam wrażenie, że budżet miałas napiety.. Kwesti e psa trzeba koniecznie wyjaśnić z mocy Ustawy o ochronie Policja powinna zająć sie tym. W"najlepszym razie" w grę wchodzi znęcanie sie- pies sam sobie gardła nie podcina- ain szkłem ani innym badziewiem. W jajgorszym śmierć psa. Zgłaszasz podejrzenie popełnienia przestępstwa io policja powinna sprawdzić co jest. odnależć psa lub sprawcę. Sprawa zagrożona wyrokiem odsiadk Pisałam to juz wczoraj ale mój komputer miał wczoraj dzień pt kasowanie wszystkiego co piszę. Może miał trochę racji:):-o:-o:-o Nona zapłaciłam mu poniewaz na forum była mowa , że twoje pieniądze ida na drugą sterylkę, więc zrozumiałam że mam je na to przeznaczyc , a nie na nic innego. Quote
sdal2 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 jeszcze raz przepraszam:mad::mad::mad: , za to że wcześniej mu zapłaciłam, ale musiałam źle Was zrozumiec. Co do tego psa z tym poderzniętym gardłem to ona twierdzi że teraz żadnego psa nie mają, i nikt im nic nie udowodni, bo świadków tez nie będzie, żeby potwierdzic że to był ich pies, a po zatym nasza policja nic by z tym nie zrobiła bo sami nie są lepsi, wogóle ludzie tutaj sa beznadziejni, oni do skarbonki nie bedą dawac na bezdomne psy, bo nie mają ochoty, juz nie moge sie doczekac kiedy wróce do Krakowa. Quote
Agata69 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Ludzie, bardzo prosze o wejscie na ten watek, moze ktos cos wymyśli. dziewczyna jest nowa i warto jej pomóc. http://www.dogomania.pl/forum/f28/pilna-pomoc-dla-suni-jej-dwoch-szczeniakow-130298/ Sylwia nic si enie stało, zapłaciłas to zapłaciłaś, teraz musisz tego dopilnować. zaraz wstawie zdjecia które mi przysłąłaś. Quote
sdal2 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 :help1::help1: prosze o radę. dzisiaj zdzwoniła do mnie pani W. mówiąc , że Agata jak była u niej to obiecała że jak ktos sprzątnie teren pod kojec to że ktoś za to zapłaci. Dzisiaj był facet i za robote wziął 35.00, ale niewiem czy nie powinna sama pokryc tego pana, gdyz Saphira zrobiła jej ogrodzenie i może ten kojec był juz nieaktualny. Co jej mam powiedziec. Quote
Agata69 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Buda dla Tropika załatwiona przez Sylwie; Przypominam, Tropik spał w kartonie przykrytym przez pania Anie szmatami. Boje sie tylko, czy tej budy nie ukradna. Quote
Agata69 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Mam pytanie; mam pana , który chciałby duzego psa, pomyslałam o Fokusie. Dom jest nie sprawdzony, pan mieszka w Choceniu, a więc niedaleko. Gdyby okazało sie że dom jest Ok, kto zawiezie psa ? Co z transportem? To niedaleko, ale na pieszo raczej sie nie da. Quote
zachary Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Agata69, koniecznie sprawdźcie domek dla Fokusa! On już wystarczająco dużo przeżył...Oby nie stał na metrowym łańcuchu:shake: Quote
zachary Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A kojec pani W., to Burysiowi chce zafundować, czy sobie? Ogrodzenie już przecież ma:cool3:... Quote
Edi100 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Buda piękna, tylko jak zabezpieczyć przed kradzieżą. Żeby się Ktoś:angryy:nie połasił i psiakowi krzywdy nie zrobił:shake: Quote
Saphira Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Może obłożyć ja szmatami tak jak te kartony to nikt nie zauważy, że pod spodem buda jest :lol::lol::lol: Quote
sdal2 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 te 35.00 juz nie aktualne, bo postaramy sie zebrac w Osiecinach po znajomych. Kojec to ona chciała miec dodatkowo , żeby mógł tam siedziec sobie Burys jak jej niema, żeby nie latał cały dzien po działce, a także w razie jakby przyszedł znowu jakis inny bezdomny psiak to żeby sie nie pogryzły. Teren na to przeznaczyła całkiem spory, mysle że 0,4 swojej działki.:painting::shock:Śniezka została dzisiaj wykastrowana po damsku, zniosła to całkiem dobrze, tylko macicy szukalismy dosyc długo, bo ona jeszcze nie rodziła i była strasznie mała. To naprawde sliczna i mądra suczka.:crazyeye::agrue: Agato jak ktos sprawdzi ten domek Fokusa to my z mężem możemy go zawieź, bo on mnie już troszkę zna i może nie było by problemu, ale to musi byc super domek, i pan nie może się zrażac jego trudnym charakterem. Quote
sdal2 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Agato co z tym nowym watkiem dla snieżki i szeryfiaków, bo jak jeszcze oddamy Fokusa, to z tego watku juz żaden pies nie zostanie. Quote
Saphira Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Albo uporządkować ten wątek, albo przenieść się na następny. Kto to wszystko będzie podnosił :shake: No to podnosimy wąteczek i szukamy domków dla ślicznych psinek z Osięcinek :Dog_run: Quote
Saphira Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Tak sobie myślę, że dość dobrze rozwiązały problem dziewczyny w Kielcach. Na pierwszej stronie wątku są zdjęcia psów do adopcji z opisami i kontaktami adopcyjnymi. Cały czas tylko dostawiają lub zdejmują psiaka. W ten sposób uniknęły dużej ilości wątków na każdego psa z osobna. Fajnie zrobiły to też dziewczyny w Orzechowcach : http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarki-prawie-niemieckie-czyli-galeria-orzechowskich-onkow-szukajacych-domkow-123231/ Możecie zajrzeć : http://www.dogomania.pl/forum/f28/zmasarkowany-przez-sadyste-szkielet-juz-w-klinice-prosi-o-grosze-sam-wstal-130200/index17.html#post11692865 Quote
Agata69 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Mam chętna dziewczynę, moja uczennicę , na szczeniaczka z Osięcin. Kiedy mozna go zabrać od mamy? Chyba jak skończy 8 tygodni? Quote
Saphira Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Psiuny w górę :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Agata69 Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Uporządkuję watek jak znajde wolna chwilkę. Teraz najważniejsze, żeby wyadoptować Dianę, amisia, Psotke i Pioruna, a więc psiaki gotowe do adopcji i od dawna na nia czekające. Acha, jeszcze Fokus ale niepokoi mnie jego "trudny" charakter. Quote
Saphira Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 A co w nim jest trudnego. To, że broni swojej wybawczyni to chyba normalne ? Ja bym go nie obwiniała. Tyle biedak przeszedł :shake: Quote
Recommended Posts