Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trudny charakter to może za duzo powiedziane, on po prostu został bardzo skrzywdzony i kazdy pies po takich przejściach reaguje inaczej, może on tylko nie lubi tłumów, postaram sie iśc tam kiedys z mężem i na nim zrobię eksperyment . szczeniaka można już odsadzac od matki jak ma 6 tyg., tylko musi sie nauczyc sam jeśc.Dziewczyny czy nie wiecie czy Estote przesłała na moje konto te pieniązki o których mówiła, że zostały jej ze sterylizacji Tekli, bo nie ukrywam że zostało nam na szeryfiaki 20.00, to jeszcze na pare dni starczy, ale co potem.:placz::placz::placz:

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:placz:

Agata69 napisał(a):
eSTOTE PIENIEDZY NIE PRZESŁAŁA.
JEDNAK NIEPOTRZEBNIE PŁACIŁAS Z GÓRY WETOWI.
:placz::placz::placz:Agato na stronie 31 jest powiedziane że te pieniądze od Nony 150.00 pójda na drugą sterylkę , więc tak zrobiłam.

Posted

sdal2 napisał(a):
:placz::placz::placz::placz:Agato na stronie 31 jest powiedziane że te pieniądze od Nony 150.00 pójda na drugą sterylkę , więc tak zrobiłam.

To rzeczywiście chyba wyszło z tego nieporozumienie bo o ile pamiętam Nona 50zł przeznaczyła na pomoc dla Burysia a 100 na sterylkę. Ale może na przyszłość jak pieniążki przyjdą nie śpieszyć sie tak z wydawaniem tylko powolutku wszystko uzgodnić na wątku. Nic się w sumie złego nie stało. Pieniądze nie przepadły . Jakoś damy radę :lol:
A czy zamiast tej co urodziła nie lepiej wziąść kolejną sunię na sterylkę ?
Nie wiem jaka jest sytuacja, dlatego pytam ?
Jak się czują psiaki ? Czy nadal jest szansa na adopcję Fokusa?

Posted

Saphira napisał(a):
To rzeczywiście chyba wyszło z tego nieporozumienie bo o ile pamiętam Nona 50zł przeznaczyła na pomoc dla Burysia a 100 na sterylkę. Ale może na przyszłość jak pieniążki przyjdą nie śpieszyć sie tak z wydawaniem tylko powolutku wszystko uzgodnić na wątku. Nic się w sumie złego nie stało. Pieniądze nie przepadły . Jakoś damy radę :lol:
A czy zamiast tej co urodziła nie lepiej wziąść kolejną sunię na sterylkę ?
Nie wiem jaka jest sytuacja, dlatego pytam ?
Jak się czują psiaki ? Czy nadal jest szansa na adopcję Fokusa?

Inne sunie z tego co pamietam dostały antykoncepcję, więc nie musimy sie spieszyć.
Ten dom dla Fokusao którym pisałam, jakos nie budzi mojego entuzjazmu. Facetowi uciekł pies. Uciekł wam kiedyś wasz pies? Musiał być mocno z panem związany... Na mój nos szkoda czasu i pieniędzy na sprawdzanie..

CO ze Śnieżką? jak ona sobie radzi? Czy umie juz chodzić na smyczy, utrzymywać czystość itd.?
Czyli po prostu czy jest gotowa do adopcji?
Czy raczrej czekamy na DT u Estote?
Ja byłabym za tym rozwiązaniem, ale to jeszcze miesiąc...

Posted

jeśli chodzi o moją wpłatę to miało być tak jak podała saphira.
Nadal muważam, że nalezy dżążyc do wyjaśnienia sprawy psa z poderżnietym gardłam- śledzisz wątek Piano..To jest odzywisye. Jeśli chcemy cokolwiek zmieniać trzeba zmieniac a policja łaski nie robo. jest zawiadomnienie o przestępstwie, czy podejrzenie oppełnienia go- niech wyjaścią
A może ten pies leży gdzieś tak jak Piano?
Mam za sobą trzy akcie z policją i zawsze dopiłłam swego- dwie sprawy w sądzie zakończone wyrokami, jedna interwencja z zapowiedzia dozoru- zmieniła lis psa. Ludzie nie są tak bardzo żli- zawsze potrzebny jest ktoś, któ przerwie zmowe milczenia o której piszesz..Potem jest juz łatwiej i ludzie wiedzą do kogo zgłaszac przykłady niegodziwoco

Posted

Nona napisał(a):
jeśli chodzi o moją wpłatę to miało być tak jak podała saphira.
Nadal muważam, że nalezy dżążyc do wyjaśnienia sprawy psa z poderżnietym gardłam- śledzisz wątek Piano..To jest odzywisye. Jeśli chcemy cokolwiek zmieniać trzeba zmieniac a policja łaski nie robo. jest zawiadomnienie o przestępstwie, czy podejrzenie oppełnienia go- niech wyjaścią
A może ten pies leży gdzieś tak jak Piano?
Mam za sobą trzy akcie z policją i zawsze dopiłłam swego- dwie sprawy w sądzie zakończone wyrokami, jedna interwencja z zapowiedzia dozoru- zmieniła lis psa. Ludzie nie są tak bardzo żli- zawsze potrzebny jest ktoś, któ przerwie zmowe milczenia o której piszesz..Potem jest juz łatwiej i ludzie wiedzą do kogo zgłaszac przykłady niegodziwoco

nona, Sylwia wysłała prosbe o interwencję do włocławskiego TOZu. Pani L., która znam dobrze, odesąłła mi tego maila z zapytaniem co oni maja zrobić. Bez komentarza. Przesyłaja do mnie , bo same sie nie ruszą. Co najwy żej zgłosza na policje a policja wyrzuci zgłoszenie do kosza.
Tam trzeba fizycznie jechać z legitymacja i ustawa, wziąć policję na asystę i drzeć morde. Może cos dotrze. Ale krto to ma zrobić? Ja nie mam siły odwalać robotę za towarzystwo, które nie tylko powinno wiedzieć jak, dlaczego, ale i mieć na to środki.
Sylwia musi monitować, pisać do Tozu i w rezultacie ich zmusić do działania.

Posted

Agata69 napisał(a):
Inne sunie z tego co pamietam dostały antykoncepcję, więc nie musimy sie spieszyć.
Ten dom dla Fokusao którym pisałam, jakos nie budzi mojego entuzjazmu. Facetowi uciekł pies. Uciekł wam kiedyś wasz pies? Musiał być mocno z panem związany... Na mój nos szkoda czasu i pieniędzy na sprawdzanie..

CO ze Śnieżką? jak ona sobie radzi? Czy umie juz chodzić na smyczy, utrzymywać czystość itd.?
Czyli po prostu czy jest gotowa do adopcji?
Czy raczrej czekamy na DT u Estote?
Ja byłabym za tym rozwiązaniem, ale to jeszcze miesiąc...
:multi::multi::multi:
Ja myslę , że jak by był dom teraz jakis dla sniezki to mozna by ją juz adoptowac, a nie czekac na estote , bo to jeszcze miesiąc. Jak by było wolne miejsce u pani W, to wtedy mozna brac nastepna sukę, na smyczy ładnie chodzi, załatwiac sie w domu juz nie załatwia, moze to było ze stresu. Jest taka bardzo delikatna i ostrozna w kontaktach , ale jak slicznie sie potrafi bawic i akceptuje koty. Wiadomo , że jeszcze pare dni nalezy poczekac, jak jej zdejmiemy szwy, i należało by ją zaszczepic i gotowa.

Posted

co do psa z tym gardłem to tak jak pisała Agata napisałam mejla do Tozu, bo sama z naszą policja nic nie wskuram, bo oni twierdza ze nie mozna dokarmiac bezdomnych psów, chciałam tylko żeby wysłali tam policje z Radziejowa i żeby faceta przycisneli do móru, co zrobił z psem i komu go oddał, sama tam nie pójdę bo to jest agresywny pijak. dałam numer kobieci która mieszka niedaleko niego, i miała mi dac znac jakby zobaczyła tego psa, lub jak by sie czegoś dowiedziała.

Posted

Agata69 napisał(a):
Sylwia, musisz koniecznie zrobić jej (Śnieżce)zdjecia. Dużo i postaraj się. Może na dworze wyjda lepiej.
Bez zdjęć kicha.

postaram się, ale może w przyszłym tygodniu, jak troszkę sie poprawi pogoda, bo u nas chlapa i deszcz ze sniegiem. Z nią jest o tyle problem że jest troszkę płocha i się wstydzi zdjęc, więc zawsze się wykręca nie w tą stronę co potrzeba.

Posted

Fokusiak i Śnieżka szukają domków i potrzebuja pięknych fotek :lol:
Składamy to w Twoje ręce Sylwia :evil_lol: No i niestety chyba będziesz musiała oswoić się z zawodem fotografa :diabloti::evil_lol: Jak to mówią : Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :evil_lol::diabloti:

Posted

Agata69 napisał(a):
Sylwia, czy mozesz zbadać stosunek Śniezki do dzieci?
Czy to typ przylepki, czy potrzebuje trochę czasu żeby sie przełamać?

mogę spróbowac przedstawic jej małego, ale to troszke potrwa gdyz ten tydzień ma siedziec w domu bo jest chory. śnieżynka jest ostrożna w kontaktach, ale jak się juz przełamie to jest urocza. Poprostu jest troszke nieśmiała i nieufna, bo niewie komu może zaufac.,ale nigdy nie zawarczała nawet jak widziała mnie pierwszy raz, da sie głaskac i uwielbia rózne pieszczoty. Fokusik tez jest uroczy, troszke rozrabiaka, bo tez lubi sie bawic i wszędzie go pełno.
:Rose:saphiro dziekuje za przelew na jedzonko w kwocie 50.00

Posted

śnieżynka jest prześliczna! istne cudo. oby domek okazał się dobry. trzymam kciuki!!!

chciałąm jeszcze napisac, że na bieżąco sledzę watek, choc nie piszę i jestem pod wielkim wrażeniem sprawności waszych działań. raz-dwa, bez zbędnych gadek i wszytsko posuwa sie do przodu. duzy szacunek!