Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

Rrrrany, co za wiadomości! dziewczyny, trzymajcie się! z taką ekipą wsparcia, niech Erka sobie nie żartuje i zajmie się sobą, psiaki mają ratowników.

[B]czy hotelik w wieliczce, w granicach 15 zl/doba wchodzi w grę?[/B]

[B][COLOR=Red]czekam na ustalenia w sprawie konta, potrzebne do allegro cegielkowego.[/COLOR][/B]

porozsylane, gdzie sie da, ale do pomocy finansowej potrzebne konto.

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna bardzo ważna sprawa

potrzebna pomoc do wyprowadzania psów Erki. Większość pewnie wie o Gabi i jej sytuacji. Gdy wychodzi z Erki bratem zupełnie się nie załatwia.
Czy ktoś może pomóc w wyprowadzeniu psów? najlepiej jedna osoba,żeby Gabi mogła choć trochę się z nową sytuacją spróbować oswoić.
Noe chodzi nawet o spacery tylko wyniesienie jej przed blok w jedno i to samo miejsce i zaniesienie na rękach do domu. Bo ona tak czy owak nigdzie nie pójdzie.
Jeżeli ktoś może zaoferować taką pomoc podam numer domowy Erki na pw. Będzie tam mama albo brat więc nawet jak powiedzą,że nie potrzeba - to trzeba

Posted

Dziś dowiedziałam o tej tragedii.Jestem w szoku.Mogę jedynie zaproponować pomoc finansową i to niewielką bo opłacam hotelik Inki - 250 zł miesięcznie.Jak Ineczka znajdzie dom to wtedy mogę zaoferować więcej.Na razie mogę zadeklarować 20 zł tylko....

Posted

Od-Nowa, nie wiem czy potter zdecyduje sie wziac Lene, bo warunek jest taki ze ma byc z nia minimum klopotu, w sensie zachowania i ma byc malutka. Bedzie mieszkac w budynku organizacji.

Posted

jeżeli nawet Robert przemyśli sprawę przyjęcia tych dzikusków to nie wiem czy to dobry pomysł bo z nimi trzeba by rozpocząć regularną prace. Sam powiedział otwarcie,że nie jest to możliwe. A zamknięcie dzikich psów w kojcach do niczego dobrego nie prowadzi
jeszcze raz mogę do niego zadzwonić ale lepiej byłoby gdyby udało się po pierwsze z hotelikiem w Kielcach a po drugie z pomocą w socjalizacji... próbie socjalizacji

Posted

[quote name='liryka']Rrrrany, co za wiadomości! dziewczyny, trzymajcie się! z taką ekipą wsparcia, niech Erka sobie nie żartuje i zajmie się sobą, psiaki mają ratowników.

[B]czy hotelik w wieliczce, w granicach 15 zl/doba wchodzi w grę?[/B]

[B][COLOR=Red]czekam na ustalenia w sprawie konta, potrzebne do allegro cegielkowego.[/COLOR][/B]

porozsylane, gdzie sie da, ale do pomocy finansowej potrzebne konto.[/quote]

Wyslalam prosbe do Uciechowa.
Myslalam o tych "dzikich".

Justyny nie ma na dogo - ma wiadomosc na pw i na gg
[FONT=Arial][SIZE=5]
Napiszcie, jak się czuje [COLOR=Red]Erka[/COLOR]?
Czy ktoś Ją dziś odwiedzi w szpitalu?
Gorące pozdrowienia!
[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Od-Nowa']jeżeli nawet Robert przemyśli sprawę przyjęcia tych dzikusków to nie wiem czy to dobry pomysł bo z nimi trzeba by rozpocząć regularną prace. Sam powiedział otwarcie,że nie jest to możliwe. A zamknięcie dzikich psów w kojcach do niczego dobrego nie prowadzi
jeszcze raz mogę do niego zadzwonić ale lepiej byłoby gdyby udało się po pierwsze z hotelikiem w Kielcach a po drugie z pomocą w socjalizacji... próbie socjalizacji[/quote]

Nie wiem ile kosztowal hotelik u pana Tomka w Cieszynie gdzie byl ostatnio nieszczęsny Max /*/.
I czy moglby podjac sie proby socjalizacji chocby ktoregos z tych psow
Moze Grzecho moglby cos na ten temat napisac/ badz skontaktowac sie / nas z panem Tomkiem.
zaraz wysle link do Grzecho

Posted

A ja powtórzę swoją prośbę z głównego wątku kieleckiego:

Do soboty skończę 30 ręcznie robionych kartek świątecznych - [B]czy ktoś z Kielc podejmie się zrobienia bazarku[/B]? Tak żeby pieniądze wpływały bezpośrednio do was. Chętnego proszę o adres na PW, to zaraz w sobotę wyślę paczkę. Ja niestety na dogo jestem tylko do niedzieli, potem znikam na przynajmniej dwa tygodnie, dlatego plizz - niech ktoś się zgłosi. :modla:

P.S. Pozdrówcie Erkę, niech zdrowieje jak najszybciej.

Posted

supergoga - 50zł
agusiazet - 50zł
Bazyliah - 100zł
EVA2406 - 20zł
Od-Nowa - 20zł
Rudzia-Bianca - 20zł
kika22 - ok 40zł
Maja 75 - 50zł
ewatr - 50 zł
Saphira - 100zł
Pixie - 50 zł
Miska79 - 20 zł

Dziekujemy!! :loveu:

razem [COLOR=Red][SIZE=5]570 zł[/SIZE][/COLOR]

Posted

trudno pisać o stanie Erki.na pewno szok mija. Zaczyna rozpatrywać różne opcje. nie mówi już że operacja 100% na nie ale wolałaby jej uniknąć ze względu na narkoze. Jest bardzo osłabiona. nafaszerowana przeciwbólowymi. pomoc w konsultacji lekarskiej jakoś się rozwija dzięki Betel, Majaa i teraz Linissi.
najważniejsze jest udostępnienie przez lekarzy zdjęcia i opisu

Posted

[quote name='Mefi']A ja powtórzę swoją prośbę z głównego wątku kieleckiego:

Do soboty skończę 30 ręcznie robionych kartek świątecznych - [B]czy ktoś z Kielc podejmie się zrobienia bazarku[/B]? Tak żeby pieniądze wpływały bezpośrednio do was. Chętnego proszę o adres na PW, to zaraz w sobotę wyślę paczkę. Ja niestety na dogo jestem tylko do niedzieli, potem znikam na przynajmniej dwa tygodnie, dlatego plizz - niech ktoś się zgłosi. :modla:

P.S. Pozdrówcie Erkę, niech zdrowieje jak najszybciej.[/quote]

Mefi, ja nie z Kielc, ale moge przejac bazarek, zeby dziewczynom nie zabierac czasu i nie dokladac pracy niezwiazanej z opieka nad psami - tylko niech dadza konto i pilotuja i podaja wplaty z bazarku. Do pracy ze zwierzakami odpadam, Pongo wychodzi z zapalenia pluc.

Posted

[B]kto może dać domowy dt BERZE ??[/B]
jeżeli ktoś na trasie Kielce -Wrocław by się zdecydował to jest transport jutro pociągiem. jedzie przez Kraków i Częstochowę Sradom.

Posted

[quote name='Mefi']ADo soboty skończę 30 ręcznie robionych kartek świątecznych - [B]czy ktoś z Kielc podejmie się zrobienia bazarku[/B]? Tak żeby pieniądze wpływały bezpośrednio do was. Chętnego proszę o adres na PW, to zaraz w sobotę wyślę paczkę. Ja niestety na dogo jestem tylko do niedzieli, potem znikam na przynajmniej dwa tygodnie, dlatego plizz - niech ktoś się zgłosi. :modla:.[/quote]
Mogę spróbować, bazarek robiłam tylko raz i to przy pomocy Sagi;)

Posted

[B]Anita rozmawiała z hotelikiem w Kielcach. są gotowi przyjąć te dziczki jeżeli uda się złapać.[/B]
problem polegałby na tym,że trzeba do hoteliku dojeżdżać i sie psami zajmować bo właściciele tam nie przebywają. Mieli wcale nie przyjmować psów w okresie zimowym więc ta sprawa jest zupełnie wyjątkowa tzn przyjęcie.

[B]Potter czu u Ciebie wchodziłby w gre płatny tymczas dla tej onkowatej suni??[/B]

Posted

To moze wkleję link do wątku adopcyjnego. Tam jest wiecej informacji :

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-alarm-blagamy-o-domy-tymczasowe-info-str-1-a-112282/[/URL]

Posted

[quote name='Od-Nowa'][B]kto może dać domowy dt BERZE ??[/B]
jeżeli ktoś na trasie Kielce -Wrocław by się zdecydował to jest transport jutro pociągiem. jedzie przez Kraków i Częstochowę Sradom.[/quote]
Ktoś już oferował DT Berze, czytałam gdzieś na wątku. Ja jestem z Opola, mogę zaoferować dom tymczasowy małej suni, która akceptuje inne psy ale płatny (10zł/doba). Jak Bera się nadaje do mieszkania oczywiście.

Posted

Dla Bery mamy tymczas... problem jest z pozostalymi, problematycznymi suniami, tj. [B]Rudka, Tola i Lenka.[/B] One nie bardzo nadaja sie do mieszkania, najlepiej dom z ogrodem...