Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

musieliby się darczyńcy jednak określić bo wpłacali pieniądze na ratowanie psów a nie drzwi. Nie można decydować za ludzi bo kwota uzbierana jest pokaźna.

[SIZE=1]anita 1757-600 to 1157 :cool1:[/SIZE]

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sluchajcie, drzwi trzeba niestety wymienić, ale przecież nie jutro!!

Beroslawa ma juz wlasny apartament, wiec bardziej ich nie przegryzie (kot sasiadow mnie nie odwiedzi, tylko mala mysz przejdzie). licze, ze na zewnatrz dziure widac na tyle malo, ze raczej nikt nagle nie zauwazy i nie bedzie akcji na wczoraj, wiec mozna spokojnie pomyslec, jak najlepiej rozliczyc.

w tej chwili potrzebny jest kennel do ds w szczecinie, jesli macie kontakty na pomorzu, prosze dajcie mi znac. tutejsza klatka zostaje, Bera ladnie podrozuje, wiec nie bede jej targac tam i z powrotem.

a teraz super wiadomosc - panienka juz bryka na spacerze:loveu::loveu: osmielila sie, smigala dzisiaj jak rasowy wierzchowiec z usmiechnietym pysiorem:multi:

Posted

Pieniadze jednoznacznie zadeklarowane na drzwi to:[COLOR="Red"]112, 50 [/COLOR]+ coś tam od Asiaczka

betel 30 zł
asiaczek- ?
gameta 10 zł
linusi 50 zł
shirrrapeira bazarek 22,50 zł

eliza_sk pozwoliła swoje bazarkowe 37 złotych wydac wedle uznania - bezposrednio na psy lub na drzwi.

Przypominam jednak ,że Bera też jest "jednym z psów Erki " i to że ma darmowe i wyjatkowo cierpliwe DT nie zmienia faktu, iż musimu pokryć straty , więc nie dzieliłabym sztywno tych pieniędzy. Tym bardziej, iż mamy zadeklarowane wpłaty na kilka miesięcy pobytu psic u Murki na około 600 złotych miesięcznie.

Oczywiście jeśli pojawią się kolejne dobre dusze , które stać będzie na dopłatę do drzwi , to tamten fundusz moze pozostać nienaruszony, ale w innym wypadku... przecież drzwi się same nie naprawią. :shake:

Posted

Liryka...czy to znaczy, ze i tak musimy kupić tą klatkę ? moze jednak Bera nauczy się.....:shake:

Taniu - dzieki za czujnosć...jakoś te drzwi mnie przytłaczaja i coś źle ze mną:cool1:

ja zrobiłabym bazarek na te drzwi...tylko nie wiem czy modzi nie będą mieć nic przeciw:cool3: nw koncu to nie na psa.....:shake:

czyli na drzwi mamy jak na razie 112,50...ja dołożę 50 - czyli mamy na drzwi 162,50:-(

Posted

Niestety nic nie mogę dołożyć do drzwi :( nie wiem jak z pieniędzmi z bazarku , czy mam zapytać na wątku czy licytujący sie zgadzają na opłacenie chociaż w części drzwi - bo w sumie Bera to pies na którego m.in. były zbierane pieniądze :(

Ech nigdy nie może być dobrze , zawsze kubeł wody na otrząśnięcie z radości - tylko dlaczego aż taki :(

Posted

No jeszcze Eliza pozwoliła wykorzystac bazarkowe 37 złotych według uznania i wpłynie na drzwi parę złotych od Asiaczka.Byłoby wtedy około [COLOR=red][B]200[/B][/COLOR] złotych

[SIZE=4][COLOR=seagreen]Bardzo proszę o deklarację kto z osób , które wpłaciły na psiaki do tej pory wyrazaja zgode , by cała lub cześc tej kwoty przeznaczyc na wymiane drzwi zjedzonych praz Bere - tez psa Erki i to ulubionego!!!![/COLOR][/SIZE]
:Dog_run:

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=red]Zbieramy fundusze na drzwi , które ,w wynajętym przez Lirykę mieszkaniu, zniszczyła Bera - Gerda antywłamaniowa :placz: [/COLOR][/SIZE][/CENTER]

betel [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] zł
asiaczek- ?
gameta [COLOR=red]10 [/COLOR]zł
linusi [COLOR=#ff0000]50[/COLOR] zł
eliza_sk bazarek [COLOR=red]37[/COLOR] zł
shirrrapeira bazarek [COLOR=red]22,50[/COLOR] zł
Andzia [COLOR=red]50 [/COLOR]zł

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Niestety nic nie mogę dołożyć do drzwi :( nie wiem jak z pieniędzmi z bazarku , czy mam zapytać na wątku czy licytujący sie zgadzają na opłacenie chociaż w części drzwi - bo w sumie Bera to pies na którego m.in. były zbierane pieniądze :(

Ech nigdy nie może być dobrze , zawsze kubeł wody na otrząśnięcie z radości - tylko dlaczego aż taki :([/quote]
Moje za karteczkę może być na drzwi. Dzięki Bogu,że ja mam stare drzwi obite wykładziną :multi:
Te, które prześlę w ramach miesięcznej deklaracji możecie wykorzystać też na drzwi..

Posted

[quote name='andzia69']Liryka...
ja zrobiłabym bazarek na te drzwi...tylko nie wiem czy modzi nie będą mieć nic przeciw:cool3: nw koncu to nie na psa.....:shake:

Andziu, to może pieniądze z bazarku na psiaki, a równowartość tego, co z bazarku, a które są już wpłacone przekazać na drzwi Liryki??.
Wtedy bazarkowicze będą zadowoleni i reszta.:p

Posted

klatka jest potrzebna do DS od przyszlego tygodnia, ale na razie chyba nie trzeba jej kupowac.

nie ma sensu wozic olbrzymiej klatki, jaka mamy teraz, na drugi koniec polski i z powrotem. zakladam, ze ktos w szczecinie bedzie mogl uzyczyc kennela, przynajmniej na poczatek. zyskamy wtedy czas, zeby sie zorientowac, czy bera da rade.

ja tez mam nadzieje, ze Bercia w koncu przestanie sie stresowac i obedzie sie bez, ale to MUSI POTRWAC. liczylabym kilka tygodni do 3 miesiecy. jesli okaze sie, ze klatka musi byc, to kupimy, ale to na spokojnie, w styczniu.

ja niestety nie kupie ani nie pomoge finansowo, jestem dlugoterminowo na olbrzymim minusie:(

[CENTER][SIZE=4][COLOR=Red][B]SZUKAMY KENNELA DO POZYCZENIA W SZCZECINIE[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]

[quote name='andzia69']Liryka...czy to znaczy, ze i tak musimy kupić tą klatkę ? moze jednak Bera nauczy się.....:shake:

[/quote]

Aniolek

[IMG]http://img213.imageshack.us/img213/2170/mini200812139zc7.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='liryka']

[CENTER][SIZE=4][COLOR=Red][B]SZUKAMY KENNELA DO POZYCZENIA W SZCZECINIE[/B][/COLOR][/SIZE]
[/CENTER]
[/quote]

spójrzmy więc do Mapy Pomocy Dogo...

Posted

[quote name='eliza_sk']Jakby nie patrzeć tylko Greven.[/quote]

taaaak

chyba, ze spytac [COLOR=Red]kasie kuczewska[/COLOR]...ona ma kontakty bezposrednie tak z [COLOR=Red]Greven[/COLOR] i z innymi osobami ze stowarzyszenia, ktore niedawno zalozyla

Greven, trzeba spytac czy ma ja wolna i czy bedzie w szczecinie w najblizszych dniach, o ile bedzie mogla ja pozyczyc

zaraz napisze do kasi, w razie czego mam do niej kontakt telefoniczny
a i [U]mozna spytac w watku zaginionej 11 letniej Zuzi tuz po adopcji tam bylo sporo szczecinian wlaczonych w poszukiwanie suni...[/U]

zaraz to uczynie

Posted

[quote name='katarzyna kuczewska']witam jestem :)
nie posiadam tak owej klatki:(
zraz zadzwonie do TOZ czy maja tak owa i czy jest wolna
porozmawiam tez z kolezanka ktora zajmuje sie tresura psów moze ona posiada i własnie teraz jest nie potrzebna :) odezwe sie pozniej[/quote]

Kasiu dziekuje - zawsze na Ciebie mozna liczyc:lol:

Napisalam takze do Amiski...moze ona kogos zna jesli z Tozu nie uda sie z jakichs wzgledow pozyczyc

Greven ma, tylko ze jest daleko...wiec moze najpierw zobaczmy czy w samym Szczecinie sie nie znajdzie

Posted

[quote name='pixie']Kasiu dziekuje - zawsze na Ciebie mozna liczyc:lol:

Napisalam takze do Amiski...moze ona kogos zna jesli z Tozu nie uda sie z jakichs wzgledow pozyczyc

Greven ma, tylko ze jest daleko...wiec moze najpierw zobaczmy czy w samym Szczecinie sie nie znajdzie[/quote]

Ja nie mam klatki ,
i właściwie nie znam nikogo kto by miał:roll:
a może my ze Szczecina złozymy sie na klateczke ,zawsze póżniej przyda sie jakiemus psu??
Ja dam 50 zł.

Posted

[B]Amiska[/B], wlasnie priva do Ciebie pisalam z prosba o poszukiwania klatki:lol: :lol:

Bera jedzie do mojej mamy - znacie sie z wybiegu :lol: :lol:

ufff, w takiej grupie na pewno znajdziemy jakies rozwiazanie.

dzis zrobilam zdjecia klatki po mojej polgodzinnej nieobecnosci...

Posted

podaje link do aukcji z klatkami
[url=http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=496909498]-- SUPER KLATKA DLA PSA DOG III BIS 87x61x65 CM -- (496909498) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.[/url]
wszystkie są w podobnej cenie;)

Posted

Ja swoją klatkę kupiłam tu:
[URL="http://www.psy.kankan.pl/zlote_klatki.htm"]www.psy.kankan.pl/zlote_klatki.htm[/URL]

Tu były wtedy jedne z tańszych klatek, ale możę ktoś z was znajdzie jeszcze gdzieś tańsze.
Ja mam rozmiar pluto.

Posted

myślę,że dla takiego psa jak Bera spokojnie klatka II wystarczy.
Widziałam III i nawet przymierzałam do niej moją suke a jest powyżej kolana. Mieściła się ale wiadomo wygodnie nie było.

Posted

[quote name='betel'][SIZE=5][COLOR=Red]No to zbieramy na drzwi[/COLOR][/SIZE]
w obecnej chwili dużo nie moge , ale 30 złotych deklaruję. Zaczynam listę:

betel [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] zł
asiaczek- ?[/quote]
Przelew zrobiony. Niewiele, ale 30 zł wyskubałam.

Pzdr.