Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Według informacji pani z recepcji, koszty badań i pobytu Opałka w klinice wyniosły 184 zł.
Nie wiem jak z kosztami w naszej lecznicy, ale jako że był to pies z wypadku chyba pokryje je urząd miasta.

Wciąż nie mogę uwierzyć, że mu się nie udało. Wydawał się taki silny - pełen woli życia.

Posted

Pomimo ze zycie Opalka sie juz skonczylo na tym padole ziemskim, :-( niemniej jednak podaje do waszej widomosci nastepna liste darczyncow z dnia dzisiejszego. Po przyjezdzie Uli zadecydujemy wspolnie jakiemu innemu pieskowi uratowal zycie Opalek.

Darczyncy: Agnieszka S. 50 zl, IKA & SONIA 100 zl, Weronika13 10 zl.

Allegrowicze: Wirka 5 zl, monixdemonix 5 zl, Mastacid 20 zl, Katarzyna S. Strzelce opolskie 20 zl, Sandra S. Grudziadz 5 zl, Kocur60 20 zl, Erodzik 20 zl, Artko_coder20 zl, Philip7 5 zl, izu1 10 zl, Hekate 811 50 zl, Kinga i Piotr S.N. 10 zl, Ania 1039 50 zl, Katarzyna S. Pila 30 zl, marta475 10 zl, Bogumila G 5 zl, marta612 20 zl, Asterka76 5 zl, Roguepl 5 zl, GJKOS 10 zl, Romka_RK 30 zl, Jagoda_ 5 zl.

Darczyncy w tym byc moze (Allegrowicze):
Kamila P. 10 zl, Jakub K. z Lodzi 50 zl, Joanna J. z Gorzow Wielkopolski 20 zl, Marta P. z Warszawa 15 zl, Dariusz B. z Krakow 10 zl, Tamara R. z Warszawa 10 zl, Katarzyna N. 50 zl, Krystyna G. z Sosnowiec 10 zl, Kamila F. Z Siemianowic Sl. 100 zl.

Serdecznie podziekowania dla wszystkich wspierajacych nasze dzialanie. :modla::modla::modla:

Posted

uważam, ze warto byłoby wybrac najbardziej potzrebujące 3 biedy i poprosic każdego darczyńcę o wybór, na kogo chce przeznaczyc swoja kase. gest, który może pozyskać dla psiej sprawy wielu stałych sponosrów i pokaże, że jesteście fair wobec dawców. troche z tym będzie kłopotu, ale w sumie to kopiuj wklej, tylko wiele razy. a jak ktos byłby zły dowiadując sie, ze opalek nie zyje bocznymi drogami, to może zniechęcic też innych do takich akcji...zła opnia ciagnie sie bardziej, za człowiekiem, niż dobra, niewazne, czy uzasadniona. a poza tym mysle, ze można na tym tylko zyskać. niech smierć opałak nie pokryje kosztów lecznie jednej bidy, ale tez kolejnych, w przyszłości....
RIP, Koszałek.

Posted

To ja pozwole sobie wklec watek Krowka ktory tez jest po wypadku i jest u nas juz od kwietnia, mial tylko stluczona miednice i mialo byc wszystko ok a okazalo sie ze ma zla krzepliwosc krwi i tez bylo uzgodnione ze bedziemy sprzedawac cegielki bo tylko samo badanie krwi Krowka w niemieckim laboratorium ma kosztowac 500 zl. a do tego krew na biochemie 300 zl. bez tego nie mozna podjac dalszego leczenia, w srode Krowek bedzie mial juz druga operacje amputacja drugiego paluszka :placz:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/krowek-krew-mu-nie-krzepnie-w-polsce-nie-ma-dla-niego-ratunku-110371/index40.html

Prosimy darczyncow o zapoznanie sie z watkiem Krowka.
Przepraszam cie Opalku ze na twoim watku osmielam sie pisac o innej biedzie. :-(

Posted

Gogonek napisał(a):
Zgadzam się z Mikadominika, Gonia66, po tym co napisałaś rozryczałam się jak bóbr, aż nie widzę klawiatury:placz: Chyba wszyscy pokochaliśmy tą malutką psinkę od pierwszego wejrzenia i wszyscy mieliśmy nadzieje. Bądź szczęśliwy za TM

Nic już nie mam do dodania, tak pięknie dziewczyny napisały :-(.

Opałku
  • jesteś już w lepszym świecie, gdzie ból, strach i cierpienie już ci nie grozi.

• Posted

Mikadominika czy masz na mysli Kostusia z Libiaza na wozku :crazyeye: jezeli tak to on jest w pelni gotowy do adopcji tylko z adopcja najwiekszy problem bo kto chce psa na wozku, :crazyeye: pomimo jego pieknej urody.

Posted

Ada-jeje napisał(a):

Przepraszam cie Opalku ze na twoim watku osmielam sie pisac o innej biedzie. :-(

Ja bez zastanowienia oddaję się Waszej decyzji. Obojętnie, którego psa wesprzemy tymi pieniędzmi, będzie to słuszny wybór, bo przecież praktycznie większość psiaków w Fundacji potrzebuje pomocy, więc to naprawdę nie robi różnicy. Ważne, że jakaś bida otrzyma tą pomoc.

Posted

Tak, ten z wózkiem z tyłu. Piszę czasami u niego na wątku ale dalej nie wiem czy potrzebuje on wsparcia finansowego. Tak jak pisała Weronika, najważniejsze że jakaś psina otrzyma pomoc, a która to zdajemy się na Was.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
    uważam, ze warto byłoby wybrac najbardziej potzrebujące 3 biedy i poprosic każdego darczyńcę o wybór, na kogo chce przeznaczyc swoja kase. gest, który może pozyskać dla psiej sprawy wielu stałych sponosrów i pokaże, że jesteście fair wobec dawców. troche z tym będzie kłopotu, ale w sumie to kopiuj wklej, tylko wiele razy. a jak ktos byłby zły dowiadując sie, ze opalek nie zyje bocznymi drogami, to może zniechęcic też innych do takich akcji...zła opnia ciagnie sie bardziej, za człowiekiem, niż dobra, niewazne, czy uzasadniona. a poza tym mysle, ze można na tym tylko zyskać. niech smierć opałak nie pokryje kosztów lecznie jednej bidy, ale tez kolejnych, w przyszłości....
    RIP, Koszałek.

Też tak mi się wydaje.

Posted

Szanowni darczyncy zapominacie o jednym ze to jest konto Fundacji a nie prywatne, wiec jaka tu nieuczciwosc, kazdy grosz wplacany przez was jest zaksiegowany i musi sie zgadzac, jako Fundacja nie mamy obowiazku kazdego grosza darczyncow wypisywac na forum ale majac rece czyste nie mamy czego ukrywac. Wybaczcie drodzy darczyncy ale my juz podjelysmy decyzje na ktorego psa wydamy te pieniadze, to my wiemy ktory z naszych podopiecznych jest w najwiekszej potrzebie i z przykroscia musze tu napisac ze tylko na prywatne konto moze darczynca wplacic i kazac sobie wyplacic pieniadze jak rowniez przeznaczyc na psa ktorego on uzna za bliskiego sobie sercu, wplacajac na konto Fndacji nie ma mozliwosci zwrotu pieniedzy :shake: Skad takie przypuszczenie ze ktorys z darczyncow dowie sie bocznymi drogami ze Opalek nie zyje :-( czyzbysmy to zataili :crazyeye: Jak powazny stan byl Opalka informowalismy na biezaco i to ze Opalek moze nie przezyc operacji kazdy kto czytal ze zrozumieniem zdawal sobie z tego sprawe.

Posted

Masz rację Ada-Jeje. Gonia, nie wiem czy dobrze rozumuję okreslenie fundacja, ale według mnie dziewczyny nie mogą przeznaczyc pieniążków na tego biednego pieska ze schroniska, bo jest to piesek schroniska we Wrocławiu a nie fundacji Pro animals. Natomiast dziewczyny mogą rozdysponować na bidy przygarnięte pod skrzydła Pro animals i zrobią to według swojej największej wiedzy. Takie jest moje zdanie. Jreśli kogoś uraziłam to przepraszam. Nie lubię się kłócić a już na pewno nie tu

Posted

Mikadominika1 napisał(a):
    Masz rację Ada-Jeje. Gonia, nie wiem czy dobrze rozumuję okreslenie fundacja, ale według mnie dziewczyny nie mogą przeznaczyc pieniążków na tego biednego pieska ze schroniska, bo jest to piesek schroniska we Wrocławiu a nie fundacji Pro animals. Natomiast dziewczyny mogą rozdysponować na bidy przygarnięte pod skrzydła Pro animals i zrobią to według swojej największej wiedzy. Takie jest moje zdanie. Jreśli kogoś uraziłam to przepraszam. Nie lubię się kłócić a już na pewno nie tu

Ja na Dogo jestem krótko i takich rzeczy po prostu nie wiem - wybaczcie.

A o uczciwości Dogomaniaków i fundacji przekonałam się sama. I powtarzam niedowiarkom, których namawiam do wpłacania pieniążków na psinki. Nie chciałam napewno nikogo obrazić.

Posted

Nikt nikogo nie urazil. Swoim postem staralam sie wytlumaczyc, jak wyglada dzialanie Fundacji. Nie mozemy sobie przekazac pieniadzy tam gdzie widzicie biede ktora wam przypadla do serca, tu trzeba miec na kazda wydana zlotowke, rachunek lub fakture. Poza tym jestesmy mloda fundacja ktora dzis obchodzi swoja rocznice, wiec i pieniazkow na naszym koncie nie jest za wiele. Podobnie jak i wy chcialybysmy uratowac i pomoc wszystkim zwierzaczkom gdybysmy tylko mogly dokonac cudu, niestety :shake: nasze dzialania musimy przeliczyc na nasze skromne mozliwosci.

Posted

Zyczymy wiec szczerze Ada powodzenia dla Waszej fundacji- wiemy, jak jest potrzebna i jaka rolę spełnia..dlatego ufamy w Waszą uczciwosć i wierzymy, że pomoc nadejdzie dla tych psiaków, ktore być może są nam nieznane, ale na pewno najbardziej potrzebujące...i juz się cieszymy..a jeszcze gdy pomyślę, że to właśnie nasz Słodziak Opałek..nie ma go wsród nas, a ratuje i pomaga...pewnie dlatego przetrwał tak dlugo i w takim bólu...KOCHANY MALUSZEK..śpij i odpoczywaj za TM maleńki...
    [*]
    [*]
    [*]

Posted

Tez ciagle jeszcze mysle o Opalku, ktrory byl wsrod nas zaledwie trzy dni i to my pomoglysmy mu odejsc, ale ciarki przebiegaja po calym ciele jak pomysle ze ta biedna psina, gdybysmy jej nie zabraly, to pod tym krzaczkiem jego agonia trwala by duzo dluzej w bolu i cierpieniu, na golej ziemi. :placz: :-(

Posted

gonia66 napisał(a):
    Zyczymy wiec szczerze Ada powodzenia dla Waszej fundacji- wiemy, jak jest potrzebna i jaka rolę spełnia..dlatego ufamy w Waszą uczciwosć i wierzymy, że pomoc nadejdzie dla tych psiaków, ktore być może są nam nieznane, ale na pewno najbardziej potrzebujące...i juz się cieszymy..a jeszcze gdy pomyślę, że to właśnie nasz Słodziak Opałek..nie ma go wsród nas, a ratuje i pomaga...pewnie dlatego przetrwał tak dlugo i w takim bólu...KOCHANY MALUSZEK..śpij i odpoczywaj za TM maleńki...

• Podpisuję się także pod wypowiedzią Goni

Posted

Ada-jeje napisał(a):
    Nikt nikogo nie urazil. Swoim postem staralam sie wytlumaczyc, jak wyglada dzialanie Fundacji. Nie mozemy sobie przekazac pieniadzy tam gdzie widzicie biede ktora wam przypadla do serca, tu trzeba miec na kazda wydana zlotowke, rachunek lub fakture. Poza tym jestesmy mloda fundacja ktora dzis obchodzi swoja rocznice, wiec i pieniazkow na naszym koncie nie jest za wiele. Podobnie jak i wy chcialybysmy uratowac i pomoc wszystkim zwierzaczkom gdybysmy tylko mogly dokonac cudu, niestety :shake: nasze dzialania musimy przeliczyc na nasze skromne mozliwosci.

Już rozumiem. To z okazji:multi: "urodzin" życzę wszystkim działaczom Waszej Fundacji wytrwałości i siły w realizowaniu zadań.
    BARDZO CENIĘ LUDZI TAKICH JAK WY,KTÓRZY NIE POZOSTAJĄ OBOJĘTNI NA KRZYWDĘ TYCH STWORZEŃ.

Opałku jaka szkoda... - biegaj sobie po łączkach za TM