Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dopiero dzis trafilam tutaj
Lacze sie z Wami w zalu za Opalkiem ktorego spotkalam dzieki Duszkowi
Obydwaj teraz biegaja razem szczesliwi, radosni, zdrowi

Wspaniale sa te watki w ktorych wydawaloby sie ze takie nijakie, nieatrakcyjne psiaki nie rusza ludzkich serc

Opalku poruszyles i zjednoczyles wiele osob, pozwoliles nam sie poznac lepiej. Dzis takze dzieki Tobie, dzieki Duszkowi dzieki wielu bezimiennym w potrzebie wiemy, ze mozemy liczyc na siebie w trudnych sytuacjach takich gdy przychodzi dac z siebie wszystko by Was ratowac..

Opalku jestem Ci za to wdzieczna

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarny pieseczku spod krzaczka :-(:-(:-( Nawet nie wiedziałeś, że dostałeś nowe imię...
Nie tak to miało wyglądać...

Wszystko już zostało powiedziane i napisane, zresztą ten wątek jest do bólu przygnębiający, podobnie jak wystawianie komentarzy na allegro, pisanie podziękowań...

Kupka cierpienia, kuleczka bólu, której obraz na zawsze będzie już zawieszony w pamięci... Na zawsze.

i cisza.

Dzisiaj, gdy zostawiałam Krówka, nawet słowem nie wspomnieliśmy z p. doktorem o Opałku... Trzeba się skupić na Krówku... którego sytuacja okazała się jeszcze gorsza niż myśleliśmy... Jego dalszy los jest nieznany i w ciemnych barwach :-(

Posted

[quote name='Ada-jeje']Szanowni darczyncy zapominacie o jednym ze to jest konto Fundacji a nie prywatne, wiec jaka tu nieuczciwosc, kazdy grosz wplacany przez was jest zaksiegowany i musi sie zgadzac, jako Fundacja nie mamy obowiazku kazdego grosza darczyncow wypisywac na forum ale majac rece czyste nie mamy czego ukrywac. Wybaczcie drodzy darczyncy ale my juz podjelysmy decyzje na ktorego psa wydamy te pieniadze, to my wiemy ktory z naszych podopiecznych jest w najwiekszej potrzebie i z przykroscia musze tu napisac ze tylko na prywatne konto moze darczynca wplacic i kazac sobie wyplacic pieniadze jak rowniez przeznaczyc na psa ktorego on uzna za bliskiego sobie sercu, wplacajac na konto Fndacji nie ma mozliwosci zwrotu pieniedzy :shake: Skad takie przypuszczenie ze ktorys z darczyncow dowie sie bocznymi drogami ze Opalek nie zyje :-( czyzbysmy to zataili :crazyeye: Jak powazny stan byl Opalka informowalismy na biezaco i to ze Opalek moze nie przezyc operacji kazdy kto czytal ze zrozumieniem zdawal sobie z tego sprawe.

o rany, nadwrażliwi wszyscy sa tu jak nie wiem. proponuje przeczytac mój post,w którym rzciłam pomysł omawiany powyżej dość niefortunnie. czy tam jest o jakichkolwiek watpliwościach??? ja ich nie mam. jesteście fundacja i się jawnie rozliczacie. nie proponowałam róznych bied krajowych, tylko wasze - do wyboru, jako sposób na zyskanie zaufania, bo byłby to szok dla niekótrych, ze fundacja tak jest fair wobec ludzi, no i mozliwośc decydowania o przeznaczeniu kasy, uprzejmy gest, ktory więcej ludzi by z wami związał. nie widzicie tego? rozważcie. kto tak robi? może by warto rozważać niecodzienne formy kontaktu ze społeczestwem, nawet, jak nikt tego nie próbował? a z tymi bocznymi drogami to raczej myslałam o allegrowiczach. i nie chodziło mi o to, że wydajecie kase poza kontrolą, tylko o to, że darczyńcy wpłacali na opałka, a nie na fundację ogólnie, moga się nie znać i moga się stanawiać, o co chodzi (np. zbiorka na opałka, a potem okazuje się ,że on nie żyje. to na co przeznaczono moje pieniądze? - mówie o ciekawości, nie o podejrzeniach). jednocześnie poniewaz jest to fundacja i nawet, jakby taki pomysł przeszedł, to ksiegowość musiałaby pracować 24h/dobę, zeby rozwikłac te wpłaty, więc to bez sensu.
z drugej strony dalej mysląc o strategicznym, dalekosięznym działaniu no, powiedzmy PR-owym: pomijając dogomaniaków, którzy znają sytuację, darczyńcy z zewnątrz (np allegro) mogliby dostac krótką informacje, że "z powodu smierci opałka postanowilismy przeznaczyć pański datek na - i tu podajecie imię, link do watku czy allegrowej aukcji. a- wieksze zaufanie (szczerość fundacji), b- zainteresowanie kolejnym psem.
jeszcze raz powtarzam - nie chodziło mi o to, ze sa wątpliwości tylko o zabieg informacyjno-hmm, powiedzmy propagandowy. to był pomysł na dobrą reklame dla was.
a wy się zaperzacie...:shake:

Posted

Sleepingbyday, ja się z Tobą zgodzę. Allegrowiczom trzeba coś napisać w podziękowaniu, przy fotce Opałka, jednak wybaczcie, ale ja mam problem z napisaniem takiego textu.
Już 4 razy się zabierałam i nic z tego nie wyszło...
Hankowi już kiedyś pisałam co mi się dzieje jeśli chodzi o pisanie textów czy czegokolwiek dla piesków za TM... Nie umiem i już.
Więc jeśli ktoś czuje się na siłach, mógłby skonstruować ładny tekścik.

Posted

Co do wysylania powiadomienia Allegrowiczom ze Opalek nie zyje tez sie zgadzam, tylko ze to juz sprawa Uli, ona sie tym zajmuje, ale czy znajdzie czas, :-o bo to jest chyba najwiekszy problem.

Posted

Potworny ból, ogromne cierpienie czarnego maleństwa pod krzaczkiem :placz::placz::placz::placz: Ileż Opałku musiałeś wycierpieć :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Dobrze ,że pomoc w tej ostatniej chwili nadeszła .
Żal serce ściska ,że niestety dla ciebie było już zbyt późno :placz::placz::placz::placz:
Tak bardzo chciałam ,by ci się udało . Okrutny los chciał inaczej :-(:-(:-(

Posted

To może ja zacznę.:cool3:
Skleciłam coś takiego (tylko weźcie pod uwagę, że jeszcze dziś nie spałam:p)

Drogi Darczyńco

Serdecznie dziękujemy Ci za wpłatę na rzecz potwornie okaleczonego psa Opałka. Jesteśmy wdzięczni za zrozumienie dramatycznej sytuacji, w której się znaleźliśmy i okazaną wrażliwość na cierpienie żywego stworzenia. Nieobojętność na krzywdę, pochylenie się nad losem skrzywdzonego zwierzęcia jest niezwykle rzadkie w dzisiejszych czasach, a zarazem bardzo budujące. Daje nam to siłę i nadzieję na lepsze jutro, a także motywuje do dalszego, aktywnego działania na rzecz zwierząt. Nadspodziewanie duży i szybki odzew na nasz apel dał wspaniałe świadectwo Waszego humanitaryzmu, w myśl zasady: "miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt."

Niestety, mimo hojnych datków oraz zaangażowaniu i poświęceniu wielu znakomitych lekarzy weterynarii, Opałka nie udało się uratować...
Odszedł podczas operacji, która mimo, że bardzo ryzykowna, okazała się niezbędna. Reanimacja nie przyniosła żadnego efektu...
Część uzbieranej kwoty została przeznaczona na opłacenie badań i pobytu Opałka w klinice weterynaryjnej.
Resztę postanowiliśmy rozdysponować pomiędzy kolejne, okrutnie okaleczone psy.
Jako, że bez Twojej, drogi Darczyńco, pomocy nie byłoby to możliwe, prosimy Cię zatem o dokonanie wyboru, na ratowanie którego psa chciałbyś/chciałabyś przeznaczyć swój datek:
1.
2.
3.

Wiem, że trochę przydługawe, ale myślę, że im więcej opowiemy o całej sytuacji, tym
-bardziej zainteresujemy i wciągniemy w "te sprawy" ludzi
-z większym zrozumieniem podejdą do działań fundacji
-bardziej zachęcimy do brania udziału w kolejnych aukcjach itp.

A że ten wstęp trochę ckliwy, hmmm.... Każdy lubi o sobie słuchać jaki to jest wspaniały, hojny, wrażliwy, wyjątkowy itp.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Nanoście swoje zmiany i poprawki, może macie inne koncepcje?

Posted

Bamboo jest to wspanialy tekst, :loveu: ktory bardzo buduje, ale nie wiem jak Ulaa ma to przekazac Allegrowiczom i tym darczyncom ktorych nie ma na dogo a widnieja tylko na koncie fundacyjnym, a tych bylo najwiecej. Chociaz mysle ze Ulka cos wymysli zeby temu sprostac. Wiem o tym z doswiadczenia ze kazdy darczynca chce zeby jego pieniazki zostaly wydane zgodnie z jego zyczeniem, tym razem sie nie udalo.:shake::-(

Posted

Bardzo fajne!

Jednak ciężko tak pytać o decyzję przeznaczenia pieniążków, bo co, kiedy wszyscy wybiorą np Krówka, a nie oczka Pekinki? Mamy znowu pisać do kilku setek osób, znowu, żeby wybrali innego psa?
Sorry ale ja naprawdę nie mam na to czasu :shake:
No i co będzie, kiedy na jakiegoś wybranego psa przypadnie więcej kasy niż potrzeba, a na bardziej potrzebującego mniej, to co, mamy mu odmówić, bo ludzie wybrali inaczej?
Niestety ale my wiemy lepiej któremu potrzeba i myślę, że lepiej po prostu poinformować ludzi, na co będą przeznaczone datki.
Wpłacając, liczyli się z tym, że Opałek odejdzie, bo było to zaznaczone :-( a jeszcze chyba w historii świata nie było tak, żeby tłum decydował na co Fundacje mają przeznaczać pieniądze - skoro i tak wszystko idzie na zwierzaki w potrzebie.

Tekst jest świetny!!!

Posted

Ada-jeje napisał(a):
nie wiem jak Ulaa ma to przekazac Allegrowiczom i tym darczyncom ktorych nie ma na dogo a widnieja tylko na koncie fundacyjnym, a tych bylo najwiecej.

z allegro sa meile, z innych zrodel nie ma zadnych info, kto wplacil.
Natomiast z allegro jest kilkaset wplat, glownie po 5 zl. Musialabym nic nie robic tylko pisac i odbierac meile przedz 2 dni.
Moze ktos z wieksza iloscia czasu ma ochote to prosze bardzo :cool3: przekaze meile.

Posted

Ula psy w potrzebie moga poczekac, :angryy: tego wyraznie domagaja sie niektorzy dogomaniacy, :angryy: dlaczego nie spelnic ich zyczenie, Ty bedziesz prowadzila korespondencje z setkami osob na Allegro ja i hanek bedziemy prowadzily korespondencje z pozostalymi osobami a psy no coz to tylko psy :angryy: podziekowania i informacje ze Opalek nie zyje wazniejsze.

Posted

ada, takie emootikonki sa nie na miejscu, az tak jestes wkurzona???

moim zdaniem reforma pisemka - poinformowanie, że przeznaczyliście kasę na konkretnego psa, a nie prosicie o wybór, jest jak najbardziej słuszna, bo inaczej zakopiecie sie w korespondencji. wystarczy allegrowiczom, 500 zachwyconych postawa fundacji osób to wielki kapitał. nie musi byc w 1 dzień, a kopiuj/wklej to pomocne funkcje. fakt, bedzie wymagac czasu, ale wierz mi, na takich sprytnych działanich pr-owych zbudowano fortuny (zaufanie działa). warto! najzwyczajniej w świecie wam się to opłaci!!!
nie mam all rights reserved do tego pomysłu, mozna go przeceiż zmieniac dowolnie przykrawając do specyfiki fundacji.
a ty sie pienisz.
nawet nie odniosłas sie do mojego postu, który wyjasniał, że miałam co innego na mysli, niz zorzumiałaś, ze cie nie atakowałam. nic, ani słowa na ten temat nie usłyszałam. ..:shake:

a teraz pomysł na promocje jest ośmieszany jako domaganie się :crazyeye: odłożenia na później pomocy psom i przeznaczenia czasu na głupie papiery. chcesz odwracac kota ogonem, to proszę.
przewrażliwienie i zacietrzewienie na maksa. z powodu niewinnego postu z pomysłem! nie z żądaniem, nie z oskarżeniami o cokolwiek, z pomysłem!!!! (do ewentualnego wykorzystania i dowolnej modyfikacji zresztą).

jak nie wyluzujecie, to skończycie z nerwami jak postronki.
NIKT WAS NIE NAPADAŁ.

Posted

My dopiero jestesmy wkurzone, jak zabieracie nam czas, jak mamy sie z wszystkiego tlumaczyc, z kazdej godziny zdawac relacje, my nie czekamy na podziekowania, ale oczekujemy zrozumiania zwlaszcza jezeli chodzi o cos co zabiera nam niepotrzebnie czas. Jezeli to nie sa ataki to w kazdym badz razie brak wyobrazni z waszej strony. A teraz przepraszam ale jednak ide pomagac psom.

Posted

jezu, jakie dokładnie tłumaczyć:crazyeye:???? prosze,wskaz mi, gdzie tak napisałam, z czego to kazałam ci się tłumaczyć? :shake:.
a co wam niepotrzebnie zabiera czas? ten wątek, czy mój ewentualny pomysł (przeciez to nie był rozkaz, tylko pomysł z podanymi argumentami, dlaczego warto).
nie widzisz zasadności działań systemowych, strategii dla fundacji, pomysłów długofalowych, wystarczy doraźne gaszenie pożarów? przecież tu nie chodzi o ten, konkretny, niezmieniony ani na jote pomysł, tylko o gromadzenie kapitału społecznego. weź to wszystko przełóż na specyfikę fundacji i pomysł, co by dało się zastosować. co i dlaczego opłaciłoby sie wam długofalowo.

weź przeczytaj moje posty ina spokojnie i przemysl sprawę. nie dla mnie, dla siebie.

powtórzę: odpierasz nieistniejące ataki.

Posted

[quote name='sleepingbyday']odpierasz nieistniejące ataki.

Zgadzam się.
Ada-jeje dziewczyny sugerują, podsuwają różne pomysły, my odpowiadamy. To normalna rozmowa nie ma co wystawiać " :angryy: ". Można podejść spokojniej i skorzystać lub nie.
Normalne, że nie każdy zdaje sobie sprawę, jak to u nas wygląda i że są 3 osoby, które się nie sklonują...

Poza tym z pewnością część pieniążków pójdzie na sterylki bezdomniaków, które tylko wtedy mają szanse na dom. Na to allegrowicze nie chcą wpłacać, a to rzecz konieczna.

Dlatego zrobię częściowo to, co dziewczyny radzą a częściowo po swojemu i allegrowicze dostaną piękny tekst podziękowania i info, na co zostaną wydane pozostałe po Opałku fundusze.

Jako założycielka wątku proszę o uszanowanie pamięci Opałka i nie urządzanie sporów na jego wątku, bo poproszę moda aby go zamknął.

Posted

[quote name='Ulaa']Zgadzam się.
Ada-jeje dziewczyny sugerują, podsuwają różne pomysły, my odpowiadamy. To normalna rozmowa nie ma co wystawiać " :angryy: ". Można podejść spokojniej i skorzystać lub nie.
Normalne, że nie każdy zdaje sobie sprawę, jak to u nas wygląda i że są 3 osoby, które się nie sklonują...

Poza tym z pewnością część pieniążków pójdzie na sterylki bezdomniaków, które tylko wtedy mają szanse na dom. Na to allegrowicze nie chcą wpłacać, a to rzecz konieczna.

Dlatego zrobię częściowo to, co dziewczyny radzą a częściowo po swojemu i allegrowicze dostaną piękny tekst podziękowania i info, na co zostaną wydane pozostałe po Opałku fundusze.

Jako założycielka wątku proszę o uszanowanie pamięci Opałka i nie urządzanie sporów na jego wątku, bo poproszę moda aby go zamknął.

uff, dzięki!!!

Posted

Wpłat z allegro jest w rzeczywistości dużo mniej niż sprzedanych cegiełek. Niektóre osoby nie wpłaciły od razu, ale śledziły wieści na stronie Fundacji, na dogo, NK, pytały na gg i pisały meile.
Wszystko było na bieżąco opisywane...
Widząc więc, że Opałek odszedł za TM, nie wpłaciły już za swoje wylicytowane cegiełki, a prowizje od sprzedaży w allegro zapłacić trzeba i to sporą.
Przecież nie będziemy tym osobom wysyłać przypomnień czy wystawiać negatywów. Chcieli pomóc, a że nie udało się, to niczyja wina :-(

Opałku przepraszam. Już nie będziemy u ciebie tak rozmawiać, zasłużyłeś na pamięć i dobre słowo, a nie szarpanie się z Twoją niewykorzystaną kieszonką :placz: która miała uratować Ci życie...

• Posted

[quote name='Ulaa']
    Jednak ciężko tak pytać o decyzję przeznaczenia pieniążków, bo co, kiedy wszyscy wybiorą np Krówka, a nie oczka Pekinki? Mamy znowu pisać do kilku setek osób, znowu, żeby wybrali innego psa?
    Sorry ale ja naprawdę nie mam na to czasu :shake:
    No i co będzie, kiedy na jakiegoś wybranego psa przypadnie więcej kasy niż potrzeba, a na bardziej potrzebującego mniej, to co, mamy mu odmówić, bo ludzie wybrali inaczej?

Nie no, O.K.
    Ja o tym wiem, też się zastanawiałam, jaki by był procentowy "rozkład" kosztów i co wtedy gdy będzie np. 70% : 25% : 5%
    Jednak myślę, że gdyby dać 3 psy o porównywalnie tragicznej historii, to rozłożyłoby się to jako tako równo.

"Mamy znowu pisać do kilku setek osób, znowu, żeby wybrali innego psa?"
    Nie, ta opcja raczej nie wchodziłaby w grę, bo tak można w nieskończoność

"No i co będzie, kiedy na jakiegoś wybranego psa przypadnie więcej kasy niż potrzeba, a na bardziej potrzebującego mniej, to co, mamy mu odmówić, bo ludzie wybrali inaczej?"
    Hmmm, zawsze zastanawiałam się jak to w praktyce jest z adopcją wirtualną..czy rzeczywiście kasa idzie wyłącznie na danego psa, mimo że jest zdrowy, a inny schorowany umiera obok, bo nie ma swojego wirtualnego opiekuna? ;) Coś mi mówi, że nie...:razz: Jest to kwota w pewnym sensie "elastyczna";) Chyba, że się mylę...

W przypadku wyboru celu przez darczyńców byłaby podobna sytuacja...Czyż nie?:lol:

Ludzie po prostu lubią wiedzieć, że ich kasa poszła na konkretny cel, a nie rozmyła się gdzieś w morzu potrzeb. Ksiądz też często zbiera na konkretny cel, ale czy to oznacza, że gdyby nagle zaczął przeciekać dach w kościele, to tamta kasa jest zamrożona i nie do ruszenia?:cool3: Tak po prostu działa psychika ludzka, że woli dać na konkret a nie na ogół.

Co do samej prośby o wybranie jednego z 3 psów-napisałam to, bo widziałam na wątku sugestię, aby dać ludziom wybór; myślałam,że to już postanowione, ale zawsze można usunąć ten fragment:razz: i zakończyć cały tekst zdaniem tego typu "Pozostałą kwotę postanowiliśmy rozdysponować na pomoc okrutnie okaleczonego przez zwyrodnialców Burka" i ewentualnie dodać parę słów na temat przykładowego Burka, a może pokusić się o link do jego wątku?:cool3:

Posted

Ulaa napisał(a):
    Wpłat z allegro jest w rzeczywistości dużo mniej niż sprzedanych cegiełek. Niektóre osoby nie wpłaciły od razu, ale śledziły wieści na stronie Fundacji, na dogo, NK, pytały na gg i pisały meile.
    Wszystko było na bieżąco opisywane...
    Widząc więc, że Opałek odszedł za TM, nie wpłaciły już za swoje wylicytowane cegiełki, a prowizje od sprzedaży w allegro zapłacić trzeba i to sporą.
    Przecież nie będziemy tym osobom wysyłać przypomnień czy wystawiać negatywów. Chcieli pomóc, a że nie udało się, to niczyja wina :-(

Zastanawiam się czy nie byłoby dobrze jednak wysłać im też podziękowania...
    -ci , którzy mieli dobre intencje, interesowali się losem Opałka, poczuli by się być może w ten sposób docenieni i zachęceni na przyszłość; raczej nie odebraliby tego jako ironię:roll: Chyba...
    -ci, którzy nie mieli zamiaru wpłacać może by się zawstydzili i głupio by im było, a to też jakaś forma "walki" z takimi żartownisiami (pamiętacie kampanię reklamową dot. parkowania na "kopercie"-też na zasadzie zawstydzenia winowajców i dyskretnego wpędzenia w poczucie winy)

Posted

[quote name='Bamboo ®']gdyby dać 3 psy o porównywalnie tragicznej historii, to rozłożyłoby się to jako tako równo.

Na szczęście w tej chwili nie ma takich psów ani kotów! Wszystkich stan jest stabilny, bez zagrożenia życia - jednakże wymagają one innych zabiegów wet: operacje oczek, rehabilitacje łapki, sterylki, szczepienia, itd. Są psy, są potrzeby.
    A pod auto przecież wrzucać ich nie będziemy, żeby darczyńcy mieli w czym wybierać!!!

Większość osób wpłaciła np 5 zł. Możecie pokazać mi, która fundacja pyta o przeznaczenie każdego 5 zł?

Hmmm, zawsze zastanawiałam się jak to w praktyce jest z adopcją wirtualną..

u nas nie ma czegoś takiego, zwierzaki dostają wedle aktualnych potrzeb.
    proszę pytać tam, gdzie są takie adopcje :)

W przypadku wyboru celu przez darczyńców byłaby podobna sytuacja...Czyż nie?:lol:

Zapewne, dlatego nie będziemy się z tym cackać.

Ludzie po prostu lubią wiedzieć, że ich kasa poszła na konkretny cel, a nie rozmyła się gdzieś w morzu potrzeb.

No i dowiedzą się w tym ślicznym tekście podziękowania, który stworzyła Bamboo (dzięki!!)

Ksiądz też często zbiera na konkretny cel, ale czy to oznacza, że gdyby nagle zaczął przeciekać dach w kościele, to tamta kasa jest zamrożona i nie do ruszenia?

Wybacz, ale to porównanie uważam za wielce obraźliwe.
    Nie mam pojęcia co robi ksiądz i nie obchodzi mnie to. Wystarcza widok GMACHÓW w jakich żyją i fur jakimi się wożą.
    My nie mamy żadnego nawet mikro biura, przytuliska, rachunki tel. płacimy z własnych kieszeni, tak samo jak większość paliwa i rzeczy, któe nie podlegają fakturom ( np makaron, ryż, podroby dla psów i kotów).

To upokarzające, że jeszcze musimy się tłumaczyć z każdej wyżebranej NA ZWIERZAKI złotówki. NA ZWIERZAKI. Które nie dzielimy na ważniejsze i mniej ważne.

Co do samej prośby o wybranie jednego z 3 psów-napisałam to, bo widziałam na wątku sugestię, aby dać ludziom wybór; myślałam,że to już postanowione, ale zawsze można usunąć ten fragment:razz: i zakończyć cały tekst zdaniem tego typu "Pozostałą kwotę postanowiliśmy rozdysponować na pomoc okrutnie okaleczonego przez zwyrodnialców Burka" i ewentualnie dodać parę słów na temat przykładowego Burka, a może pokusić się o link do jego wątku?:cool3:

Nie mamy w tej chwili psa okaleczonego przez zwyrodnialców, co nas bardzo cieszy i niech tak pozostanie jak najdłużej!! Co nie znaczy, że inne zwierzaki nie kosztują i właśnie te cele zostaną opisane.

[quote name='Bamboo ®']Zastanawiam się czy nie byłoby dobrze jednak wysłać im też podziękowania...
    -ci , którzy mieli dobre intencje, interesowali się losem Opałka, poczuli by się być może w ten sposób docenieni i zachęceni na przyszłość; raczej nie odebraliby tego jako ironię:roll: Chyba...
    -ci, którzy nie mieli zamiaru wpłacać może by się zawstydzili i głupio by im było, a to też jakaś forma "walki" z takimi żartownisiami (pamiętacie kampanię reklamową dot. parkowania na "kopercie"-też na zasadzie zawstydzenia winowajców i dyskretnego wpędzenia w poczucie winy)

Kochana, czytaj.... Będzie podziękowanie.

==========================

Jest mi bardzo przykro, Adzie-jeje też.
    To upokarzające, bo faktycznie czujemy się przyparte do ściany bo KTOŚ WPŁACIŁ 5 zŁ i WYMAGA.
    Nie jesteśmy na niczyje posyłki.
    Nie mamy nic do ukrycia.
    Nie mamy siły 24 h na dobę użerać się z ludźmi.
    To wszystko jest stresujące i frustrujące, gdy z każdej strony ktoś ma wobec nas oczekiwania i żądania, choć zna dobrze cel: POMOC ZWIERZĘTOM.

Dlaczego po prostu nie poczekacie, aż wkleję tekst podziękowania (tekst Bamboo wzbogacony o nakreślenie spożytkowania wpłat), tylko siedząc przed kompami nakręcacie się?

TO PRZYKRE.
    Niestety, gdybyśmy wiedziały, jak to będzie wyglądało, nie zdecydowałybyśmy się na ratowanie Opałka.
    Na przyszłość po prostu pozwolimy psu odejść, a swój czas i nerwy zamiast tracić na tłumaczenie się i klepanie postów, poświęcimy na ratowanie mniej poszkodowanych i TAŃSZYCH zwierząt.

Tak jak robią inne fundacje.
    Czemu np Emir się nie tłumaczy z każdej 5zł? Bo nie siedzi na dogo i ma spokój.

Jeśli zobaczę jeszcze jednego posta dotyczącego kasy, proszę moda o zamknięcie wątku i załóżcie sobie oddzielny pt. "Finanse ProAnimals".

Kilka(naście) ostatnich stron wątku Opałka za TM to jest przepychanka o wpłaty!!!! :shake: KONIEC.

Posted

Jako, że temat znalazł się już za TM bardzo proszę o uszanowanie pamięci psiaka.

Jeśli zobaczę jeszcze jednego posta dotyczącego kasy, proszę moda o zamknięcie wątku

Mam nadzieję, że nie trzeba będzie się do tego posuwać. :roll:

Posted

[quote name='Ulaa']

Wybacz, ale to porównanie uważam za wielce obraźliwe.
    Nie mam pojęcia co robi ksiądz i nie obchodzi mnie to. Wystarcza widok GMACHÓW w jakich żyją i fur jakimi się wożą.
    My nie mamy żadnego nawet mikro biura, przytuliska, rachunki tel. płacimy z własnych kieszeni, tak samo jak większość paliwa i rzeczy, któe nie podlegają fakturom ( np makaron, ryż, podroby dla psów i kotów).

Ale przecież ja nie porównywałam Was do kościoła!!! Chodziło mi tylko i wyłącznie o pokazanie, że pieniądze wpłacane na konkretny cel czasem, w obliczu wyższej konieczności, mogą być wykorzystywane na bieżące potrzeby!!! Co do "GMACHÓW w jakich żyją i fur jakimi się wożą" to też uważam to za skandaliczne (:angryy:) Równie dobrze, zamiast kościoła,mogłam podać choćby Caritas, jakąś fundację dla ludzi itp.

==========================

Jest mi bardzo przykro, Adzie-jeje też.
    To upokarzające, bo faktycznie czujemy się przyparte do ściany bo KTOŚ WPŁACIŁ 5 zŁ i WYMAGA.
    Nie jesteśmy na niczyje posyłki.
    Nie mamy nic do ukrycia.
    Nie mamy siły 24 h na dobę użerać się z ludźmi.
    To wszystko jest stresujące i frustrujące, gdy z każdej strony ktoś ma wobec nas oczekiwania i żądania, choć zna dobrze cel: POMOC ZWIERZĘTOM.
    :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Dlaczego po prostu nie poczekacie, aż wkleję tekst podziękowania (tekst Bamboo wzbogacony o nakreślenie spożytkowania wpłat), tylko siedząc przed kompami nakręcacie się?

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
    Ja tu nie widzę, aby się ktoś nakręcał, próbujemy chyba dojść do jakiegoś konsensusu, prawda? Wystarczyłoby jedno zdanie typu: "Wkleję poprawiony tekst podziękowań jak tylko będzie gotowy.Poczekajcie cierpliwie".

TO PRZYKRE.
    Niestety, gdybyśmy wiedziały, jak to będzie wyglądało, nie zdecydowałybyśmy się na ratowanie Opałka.

:shocked!::shocked!::shocked!::shocked!::shocked!::shocked!::shocked!::shocked!:
    [SIZE=3]Po prostu brak mi słów...Nie wiem co odpowiedzieć...

Na przyszłość po prostu pozwolimy psu odejść, a swój czas i nerwy zamiast tracić na tłumaczenie się i klepanie postów, poświęcimy na ratowanie mniej poszkodowanych i TAŃSZYCH zwierząt.

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
    Nie wierzę w to co czytam...

Tak jak robią inne fundacje.
    Czemu np Emir się nie tłumaczy z każdej 5zł? Bo nie siedzi na dogo i ma spokój.

Jeśli zobaczę jeszcze jednego posta dotyczącego kasy, proszę moda o zamknięcie wątku i załóżcie sobie oddzielny pt. "Finanse ProAnimals".

To nie jest dobre wyjście, chcemy pomóc, a Wy straszycie zamykaniem wątku

Na zakończenie jeszcze dodam od siebie.
    Zupełnie nie rozumiem Waszej postawy. Sleepingbyday poddała
    pod rozwagę pomysł (rozsądny moim zdaniem), parę osób podchwyciło, Ulko- Ty również, ja spreparowałam tekst, który był do dalszej obróbki.
    Nie wiem, w którym miejscu ktokolwiek Was "przyparł do ściany", ja takiego wpisu nie widziałam.:shake: Chyba, że ktoś Was zasypuje privami z żądaniami rychłego wysyłania podziękowań..?

Ja również uważam, że można dużo dobrego zdziałać i dać zachętę na przyszłość takim skromnym podziękowaniem. Tekst podany na talerzu.
    Ale nikt tego nie żąda, my po prostu zachęcamy. To jest różnica!
    mi z kolei przykro jest, że próba jakiejkolwiek pomocy czy dobrej rady spotyka się z takimi zarzutami z Waszej strony.
    Zaczynam żałować, że w ogóle odezwałam się na tym wątku. Gdyby nie chodziło tu o dobro zwierząt, a o jakąś błahostkę, to w tym momencie skończyłabym dyskusję. Jednak tekst powstał, jeśli uważacie, że lepiej nie dawać wyboru darczyńcom, to przecież nikt tu o to nie będzie miał pretensji. To było do rozważenia.
    A skoro już tekst istnieje, to szkoda byłoby to zaprzepaścić. Rozumiem, że możecie nie mieć czasu na korespondencję internetową.
    Dlatego podaj mi proszę poprawioną wersję tekstu, oraz maile allegrowiczów-porozsyłam to sama..

Posted

Ulaa, Ada-jeje

chyba źle zinterpretowałyście te posty

po prostu napiszcie imię pieska, któremu pomożecie, korzystając z pieniędzy z tej zbiórki

ale się nie urażajcie, nie obrażajcie i w żadnym wypadku nie zostawiajcie kolejnego Opałka pod krzakiem

Bardzo Was cenię za to, co robicie, a "znam" Was już długo i darzę dużym zaufaniem, podobnie jak cała wiara

pozdrawiam wszystkich
    fona