pixie Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 jakie jest wyjscie z te postawinej na glowie sytuacji postawiono psu bude, polepszono wiec warunki bytowania, niby nie ma sie do czego przyczepic a to ze pies malutki kanapowy ale szczeka !, wszystko jedno wiec jaki a to ze sznurek stal sie w koncu lancuchem :angryy: nie bardzo widze teraz akcje ..jesli warunki poprawione :mad:to niby dlaczego ma sie go stamtad zabrac a czyj jest ten pies? on ma wlasciciela? ksiazeczke etc moze by od tej strony zaczac nekac a moze sie przyplatal sie i z laski go przygarnieto a ze przy okazji pracuje i zarabia na jedzenie? moze hmmm zaproponowac zamiane malego na strozujacego zal mi tego kanapowca a sa takie strozujace na dogo..moze by hmmm porozmawiac tylko z kim? i kto by to zrobil i "zamienic psa" moze nie sa to dobre pomysly ale jestesmy tu od tego by znalezc wyjscie z tej sytuacji bo jak marcik napisala wezma innego psa..jest tam potrzebny jak widac to moze juz lepiej zaproponowac innego odpowiedniego i zadbac o jego warunki tam a malucha zabrac chocby do hoteliku pojawi sie oczywiscie pytanie co bedzie jak budowe zakoncza... dlatego wazne jest dowiedziec sie czy jest wlasciciel czy tez tego psa przygarnieto..i jesli "wymienic" psa to drugiego objac opieka hmmm nie wiem czy to ma rece i nogi... moze jakies rozwiazanie dla malucha sie znajdzie Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Pixie, ja uważam, że bardzo mądzrze to napisałaś - np u mojego męża w pracy również jest niezbędny pies stróżujący, ale oni nawet nie biorą pod uwagę psa mniejszego niż ON, no i oczywiście zapewniają im prawidłowe warunki. Dlatego jeśli tam pies jest potrzebny to nie ma co liczyć, że gfdy się zabierze tego to nie pojawi się kolejny. Jedyne rozwiązanie to zjawić się tam i rzeczywiście ustalić warunki na jakich ma tam w ogóle być pies no i wymienić na typowo stróżującego oraz postawić mu normalną budę z kojcem. Z tego co wiem to firmy takie odpowiednio poinstruowane zgadzają się zapewnić psu odpowiednie warunki (u męża w pracy to nawet kochają te stróżaki :lol:) Quote
epe Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Pixie! Myślisz,tak jak ja!:lol: Miałam to wczoraj napisać,ale nie miałam siły,bo mnie choróbsko złapało! Trzeba Sforze to rozwiązanie podsunąć,skoro twierdzą,że malutki jest pod ich opieką! Pewnie mają pod opieką jakiegoś dużego- to niech wymiankę zrobią!;) Quote
Marcik Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Rzeczywiście taka podmiana psa z "oprzyrządowaniem" to chyba teraz jedyne wyjście. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że pracownicy byliby z takiego obrotu sprawy zadowoleni. Od psa, który tylko alarmuje lepszy będzie dla nich pies, który również wzbudza respekt wyglądem. Co do książeczki to bardzo prawdopodobne, że jest to psinka przygarnięta z ulicy i książeczki nie ma - dobry pomysł aby spróbować z tej strony. Co prawda na budowie, na której pracowałam psa przyprowadził stróż - swojego prywatnego i zabierał go ze sobą po pracy - ale w takich miejscach psy to najczęściej znajdki. Przy ogromnej ilości osób zawsze pojawia się pies szukający jedzenia i czułej ręki a robotnicy zazwyczaj lubią zwierzęta i dokarmiają kanapkami, resztkami obiadu. Quote
epe Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Kora! Z treści watku wynika,że to okolica Karolkowej i Kasprzaka. A co do reszty,to myślę,że Sfora wie,skoro jest na ich stronce,jako podopieczny! Wiem,że wątek założyła Anetek na prośbęTosi! Quote
Kora Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 A ja mam pytanie od kiedy ten psiak jest na tej budowie, gdzie ona jest i skad tam trafil? Quote
Marcik Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Budowa jest na Giełdowej 4, przecznica na północ od skrzyżowania Kasprzaka z Karolkową - Wola. Quote
epe Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Podniosę cię psia maskotko w nadziei,że zostaniesz zabrany z tych okropnych warunków- przez swych opiekunów ze Sfory! Sforo kochana- wymień tego malucha,na psa stróżującego,który do pilnowania na dworze się nadaje!:placz: Quote
iwonamaj Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 epe napisał(a):Podniosę cię psia maskotko w nadziei,że zostaniesz zabrany z tych okropnych warunków- przez swych opiekunów ze Sfory! Sforo kochana- wymień tego malucha,na psa stróżującego,który do pilnowania na dworze się nadaje!:placz: Podpisuję się pod tym słowami obiema rękami....:-( Quote
Abrakadabra Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 iwonamaj napisał(a):Podpisuję się pod tym słowami obiema rękami....:-( I ja się dołączam... Quote
__Lara Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Ojejq, z psiakiem coś trzeba zrobić! Takie piękno, nie wyobrażam go sobie na łańcuchu :( macie racje, trzeba go jak najszybciej zamienić na innego psa stóżującego, a potem ogłoszenia!!! Quote
epe Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Niezrozumiałe jest milczenie osób związanych ze Sforą!:crazyeye: Przecież ten biedak jest pod ich opieką,widnieje jako podopieczny na ich stronie- czy nasze apele i prośby o zajęcie się tym psem nikogo nie wzruszają? Czy tak zachowuje się organizacja rzekomo opiekująca się cierpiącymi zwierzętami? Nie wiem,czy Tosia ma coś wspólnego ze Sforą,bo to podobno na jej prośbę Anetek założyła wątek maluszkowi- ale myślę,że Paros mogłaby się tutaj wypowiedzieć! Kojarzę ją ze Sforą,chyba,że jestem w błędzie. Quote
anetek100 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 postaram sie wypytac,na dogo ostatnio jestem rzadziej,a jesli nie ma wiesci to nie pisze.tez nie wyobrazam sobie jego na lancuchu,ale niestety w tej chwili nic nie wiem.jutro pomecze Tosie choc trudno ja zlapac.wiele watkow dla niej robie,na nich tez cicho ale jak cos wiem pisze od razu.jak sie czegos dowiem na bank napsize.pozdrawiam Quote
anetek100 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 juz wszystko wiem.Norek jest u Tosi2.Musiala go zabrac.Robilo sie juz dramatycznie.Jest dzikim psem,nie da sie na razie dotknac.Musimy znalezc mu ds,gdyz Tosia ma swoich psow 30 u Mamy w przytulisku,a kolejny samiec to juz bedzie nieciekawie.POMOZMY pieskowi znalezc dom.PLiiisss Quote
Rodzice Maciusia :) Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Norek to imię bohatera wątku? Quote
anetek100 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 a wlasnie zapomnialam...tak to jest Norek...teraz pilnie DT a najlepiej DS bo kilka samcow juz jest w tym szczenie amstafa,dominujacy posokowiec wiec moze byc sajgon.. Quote
epe Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Anetek! Tylko Ty możesz zmienić tytuł wątku- zmień na dramatyczny,w stylu: Puchata maskotka pilne DT- uratuje mu życie! No i teraz na gwałt szukamy mu DT,a może nawet DS?;) Quote
anetek100 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 zmienilam na taki zaakceptowany przez Tosie;)ale moge i na inny edit:zmienilam na "Puchaty piesek pilnie szuka DT.Zbyt wiele przeszedł.W-wa " Quote
epe Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Dzięki!:lol: Będę pisać do dziewczyn,może coś się znajdzie,a może jechać do adopcji zagranicznej? Quote
anetek100 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 uwazam ze kazddy pomysl jest na wage zlota:):):)ja robie wlasnie ogloszenia amm niewiele czasu ale choc jedno dwa zrobie Quote
epe Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 To ja poszukam kogoś,kto mógłby mu allegro zrobić,tylko byłoby dobrze wiedzieć,jak naprawdę się aktualnie zachowuje! Quote
anetek100 Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Tosia ma jego od dzisiaj dopiero,wczesniej wiedziala o nim tylko z relacji mamy i kobiety ktora go karmila.dzis zadzwonila z placzem,a dlugo sie nie odzywala,ze budowa pakuje manele i psa maja zostawic,wec Tosia wziela go do siebie - do mamy do przytuliska.Piesek jest na razie troche dziki. z relacji tamtej Pani to nieufny do obcych,ale jak sie przyzwyczai podchodzi,poznaje,i sie cieszy,ale na razie tyko tyle wiem. Quote
epe Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Gdyby Isadora mogła mu zrobić allegro-ona takie piękne robi:loveu: Napewno wtedy miałby zainteresowanych! To taka kanapowa maskotka- małe,ładne pieski mają lepsze wzięcie;) Aż się boję ją prosić,bo taka oblegana jest- ale chyba schowam strach i ją poproszę! Quote
Recommended Posts