Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wariatki :evil_lol:
Co ja zrobię z trzema psami w domu, chyba w łeb sobie strzelę :eviltong: ;)

Oświadczam, że oficjalnie sunia Sandy przyjeżdża do mnie na DT :p i będę szukać jej najlepszego domku pod słońcem.
Nie wiem tylko co mój mąż na to, bo twierdzi, że nikomu jej nie odda, a jeszcze suni nie widział :grin:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Wariatki :evil_lol:
Co ja zrobię z trzema psami w domu, chyba w łeb sobie strzelę :eviltong: ;)

Oświadczam, że oficjalnie sunia Sandy przyjeżdża do mnie na DT :p i będę szukać jej najlepszego domku pod słońcem.
Nie wiem tylko co mój mąż na to, bo twierdzi, że nikomu jej nie odda, a jeszcze suni nie widział :grin:
I dobrze beda 3 psiaki:)

Posted

agaga21 napisał(a):
w normalnej sytuacji na 3 psa byście się nie zdecydowali, może taki właśnie był plan "losu" !

Trzeba wierzyć,że to właśnie po to...,M-c to bardzo króciutko

Gdzieś "po drodze" było o Lęborku-blisko Lęborka, w Małoszycach jest prywatne schronisko,niestety jedno z tych,które ma jak najgorszą opinię,psy stamtąd nie wychodzą tak poprostu...

Posted

Tak, tak - podążając tym tokiem rozumowania, można się dorobić niezłej gromadki, niczym Violetta Villas, bo przecież jak są 3, to mogą być 4, jak są 4, to mogą być 5, itd :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A tak poważnie, to już się nie mogę doczekać tej suni w moim domku ;)
Znów będzie pełno piasku albo śniegu na podłodze, odbite noski i pyszczki na drzwiach od tarasu, rozchlapana woda na kafelkach w kuchni, sierść w pościeli, zabawki w każdym kącie i wszędzie ślady małych łapek :loveu:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Tak, tak - podążając tym tokiem rozumowania, można się dorobić niezłej gromadki, niczym Violetta Villas, bo przecież jak są 3, to mogą być 4, jak są 4, to mogą być 5, itd :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja już nie chciałam pisać o tych 5 chociaż kusiło :evil_lol: dobrze,że sama o tym wspomniałaś :evil_lol:

Posted

Czasami jest tak, że jak się przestaje szukać, to samo się znajduje...;)

Mam wielką nadzieję, że Sara i Fiodor żyją, że są bezpieczne i nie marzną, nie chodzą głodne... Że ktoś się o moje psiaki kochane troszczy, że ludzie nie są aż tak źli, jak się wydaje.

Przyjdzie wiosna, stopnieją śniegi, zrobi się cieplej - znowu ruszymy z akcją poszukiwawczą - przeczeszemy pola, laski, łąki ... rozwiesimy nowe plakaty, aby ludzie nie zapominali o Sarze i Fiodorku.

I cały czas będziemy je ogłaszać, wszędzie, gdzie tylko się da... Jeśli żyją, to je znajdziemy, musimy!

A teraz kilka fotek suni - Sandy, która przyjedzie do nas na DT, zobaczcie jakiego ma pogryzionego pycholka :-(

Posted

To ma na zadku, jakieś wyłysienia, pobierzemy zeskrobiny i wyleczymy niunię ...

I tak, muszę powiedzieć, że jak na 7 miesięczny pobyt w schronisku, nie wygląda najgorzej (oczywiście, nie licząc pogryzień) - nie jest specjalnie chuda nawet...

Posted

[quote name='agnieszka32']Czasami jest tak, że jak się przestaje szukać, to samo się znajduje...;)

Mam wielką nadzieję, że Sara i Fiodor żyją, że są bezpieczne i nie marzną, nie chodzą głodne... Że ktoś się o moje psiaki kochane troszczy, że ludzie nie są aż tak źli, jak się wydaje.

Przyjdzie wiosna, stopnieją śniegi, zrobi się cieplej - znowu ruszymy z akcją poszukiwawczą - przeczeszemy pola, laski, łąki ... rozwiesimy nowe plakaty, aby ludzie nie zapominali o Sarze i Fiodorku.

I cały czas będziemy je ogłaszać, wszędzie, gdzie tylko się da... Jeśli żyją, to je znajdziemy, musimy!

A teraz kilka fotek suni - Sandy, która przyjedzie do nas na DT, zobaczcie jakiego ma pogryzionego pycholka :-(

Biedactwo ale już niedługo będzie jej lepiej:):evil_lol::lol:

Posted

Kochane... ja Was bardzo przepraszam, ale potrzebujemy pomocy... Istnieje realne przypuszczenie, ze szczenieta z Warszawy, ktore mialy byc w DT, na ktore zbierano pieniadze, ktorym wysylalismy karme (ja sama podeslalam im 15kg worek...), sa tak naprawde zupelnie gdzie indziej:
http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA/page345
a mialo byc tak:
http://www.dogomania.pl/threads/175410-17-szczeniAE-t-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme-NOWE-SZCZENIAKI-BA-AGAM-O-OGA-OSZENIA/page48
Podsylam ten watek z prosba o pomoc... i ku przestrodze... Rece mi opadaja...

Posted

[quote name='ms_arwi']Kochane... ja Was bardzo przepraszam, ale potrzebujemy pomocy... Istnieje realne przypuszczenie, ze szczenieta z Warszawy, ktore mialy byc w DT, na ktore zbierano pieniadze, ktorym wysylalismy karme (ja sama podeslalam im 15kg worek...), sa tak naprawde zupelnie gdzie indziej:
http://www.dogomania.pl/threads/119313-Wielka-akcja-KrAE-A-el-k-Chynowa-KOSZMAR-PSOW-POWRACA/page345
a mialo byc tak:
http://www.dogomania.pl/threads/175410-17-szczeniAE-t-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme-NOWE-SZCZENIAKI-BA-AGAM-O-OGA-OSZENIA/page48
Podsylam ten watek z prosba o pomoc... i ku przestrodze... Rece mi opadaja...

Właśnie skończyłam czytać... to jest nieprawdopodobne, włosy mi dęba stanęły!!!
Myślałam, że ten koszmar się skończył, a tu jeszcze coś takiego, te szczeniaki... Kolejne oszustwo?

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Właśnie skończyłam czytać... to jest nieprawdopodobne, włosy mi dęba stanęły!!!
Myślałam, że ten koszmar się skończył, a tu jeszcze coś takiego, te szczeniaki... Kolejne oszustwo?

Mnie sie plakac chcialo jak dzisiaj rano to przeczytalam... Matko... te szczeniaki trzeba stamtad zabrac :(

Posted

mariamc napisał(a):
Sandy jest słodka, dobrze ,że ją zabierasz Agnieszko.
U mnie nadal jedno wolne miejsce.

ms_arwi, wątki przeczytałam i jestem totalnie dobita.

Dziękuję, Danusiu.
Myślę, że i Sandy i my odniesiemy z tego duże korzyści :lol: Potrzebujemy siebie nawzajem...

A to wolno miejsce u Ciebie to chyba trzeba będzie zapełnić, szkoda żeby się marnowało :evil_lol:
Zwłaszcza TAKIE wolne miejsce :cool1:

Posted

Kana napisał(a):
ms_arwi bierze 2 letnią sunie ze schroniska ;)

Wiem ;), tą śliczną czarną sunię :loveu:.
Obserwuję po cichutku jej wątek, jak wszystkich innych bullowatych, z resztą :lol:

Posted

mariamc napisał(a):
Sandy jest słodka, dobrze ,że ją zabierasz Agnieszko.
U mnie nadal jedno wolne miejsce.

kurde a ten szkielet siedzi i marznie w krakowie :(
ehhh czemu Ty tak daleko mieszkasz :(

Posted

Asior napisał(a):
kurde a ten szkielet siedzi i marznie w krakowie :(
ehhh czemu Ty tak daleko mieszkasz :(

Asiu, masz na myśli tego biednego odmrożonego red noska?:-(
Szkoda, że mój mąż zgodził się tylko na sunię, a dwóch psów to już wziąć nie mogę.:-(
Chociaż, jak sama wiesz, to o nim pomyślałam w pierwszej kolejności...

Może coś da się wymyślić, żeby go zabrać do Danusi? Trzeba to przemyśleć... ;) Fakt, daleko, ale Sandy była jeszcze dalej i jakoś się wspólnymi siłami uda ją przetransportować do mnie.

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Asiu, masz na myśli tego biednego odmrożonego red noska?:-(
Szkoda, że mój mąż zgodził się tylko na sunię, a dwóch psów to już wziąć nie mogę.:-(
Chociaż, jak sama wiesz, to o nim pomyślałam w pierwszej kolejności...

Może coś da się wymyślić, żeby go zabrać do Danusi? Trzeba to przemyśleć... ;) Fakt, daleko, ale Sandy była jeszcze dalej i jakoś się wspólnymi siłami uda ją przetransportować do mnie.

nie wiem o jakiego psa chodzi, jednak dziwi mnie to, że ma odmrożenia, skoro można u mnie zmówić kubrak dla tego psa. mi sie w glowie nie mieści, że pomimo minimum wysiłku jaki muszą podjąć wolontariusze psy w naszych schroniskach nadal marzną.

Agniszka32-przykro mi, że psy sie nie znalazły i cieszę się, że bierzesz inną bidę.spotkała Was i Wasze psy wielka tragedia, ale życie musi sie toczyć dalej. Zycze Wam albo tego, by sie kiedys odnalzały, albo(zwazywszy na nikłe szansę) tego, byście zapomnieli i przestali sie dręczyć.