Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

yuki napisał(a):
Kurcze miałam porobić ogłoszenia, ale nie doczytałam na czyj kontakt i nie wiem gdzie jest tekst do ogłoszeń :oops:

Yuki Lara obiecała, że wykombinuje jakiś tekst do ogłoszeń.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koosiek, sama Mariolka pisała na wątku, że bywa b. rzadko w azylu i żeby nie dawać na nią namiarów.

Dostałam priva, w czym mogę aktualnie pomóc?

Posted

[quote name='agusiazet'] Czy z Psiego Anioła mozna psa wyciągnąć bez problemu, czy robią trudności, czy jest tutaj ktoś kto ew. mógłby się tym zająć?

Taubi czy ty masz może takie możliwości???:p

Posted

Ok to zaczynamy;
Dusia jest suczką ktorej trzeba poswięcic duzo czasu, ma zaufanie do osob ktore zna, ma swojego przyjaciela w boksie.
Dusia nie nadaje sie do domu z ogrodem poniewaz przeskakuje ogrodzenie, moim zdaniem nie ma co jej brac do hotelu bo to tylko zbedne wydawanie pieniedzy, warunki w jakich jest sa bardzo dobre, jej bardziej przydalby sie DT na cywilizacjie, co bedzie trudne.

Posted

taubi napisał(a):
Ok to zaczynamy;
Dusia jest suczką ktorej trzeba poswięcic duzo czasu, ma zaufanie do osob ktore zna, ma swojego przyjaciela w boksie.
Dusia nie nadaje sie do domu z ogrodem poniewaz przeskakuje ogrodzenie, moim zdaniem nie ma co jej brac do hotelu bo to tylko zbedne wydawanie pieniedzy, warunki w jakich jest sa bardzo dobre, jej bardziej przydalby sie DT na cywilizacjie, co bedzie trudne.

Z tego rozumiem, nie ma potrzeby jej wyciągania ze schroniska i potrzebny jest tylko DS lub ew. DT, oba chętne do wytężonej pracy z suczką

Posted

olga7 napisał(a):
Odwiedzam dziś także Dusię -śliczną panienkę i podnoszę wątek . Szukamy nadal funduszy na hotelik czy dt dla suni.
Przypomnialam sobie z tamtych rozmów tel. o Dusi ,ze sunia chyba zle /nerwowo/ reaguje na wszelkie pojazdy mechaniczne- obszczekuje rowery ,motory,czy auta w ruchu . Ma widocznie uraz do jeżdżących pojazdów .Byc może to zachowanie od tamtego roku już zmienilo się na lepsze - jeśli tak-to skoryguję oczywiście.

Ta informacja może byc istotna w przypadku nowego domu Dusi chyba.Jesli jest aktualna-oczywiście.

Posted

AgusiaP napisał(a):
Yuki Lara obiecała, że wykombinuje jakiś tekst do ogłoszeń.

przepraszam, że nie napisałam, dziś wieczorem max. będzie! Dogo mnie nie wpuszczało :(

Posted

Ja myślę że w domu zachowanie suczki może być inne tzn lepsze.
Był u mnie np Dżok który w schronisku był bardzo wycofany a w domu bez mała od pierwszej cghwili był przytulakiem
Był i jest również Aguś z nim było0 gorzej potrzeba było dużo czasu ok pół toku żeby się dogadać z psem bł wylękniony okrutnie a teraz bez mała pies obronny poszczeka na każdego obcego. Pamiętajcie że do kazdego psa trzeba podejść indywidualnie

Posted

Skleciłam taki tekst:

Dusia – psi charakter schowany w maleńkim sercu

Zranione serce długo krwawi zanim się zabliźni. Serce Dusi też krwawi, bo ktoś w nie-piękny dla niej dzień skazał sunię na rozpacz samotności. Nie wiemy czy to było w wielkim mieście czy w głuchym lesie, jednak piętno opuszczenia i odrzucenia skazało sunię na niekrótki pobyt w schronisku. W oczach psa widać zwierciadło jego duszyoczy Dusi chcą być wreszcie przez kogoś zauważone i pokochane z całą resztą jej psiego, niewielkiego ciałka. Pod warstwą jasnych, miękkich pasm futerka schowała cały swój psi charakter, zostawiając na zewnątrz to, na czym jej nie zależy – strach. To, czym może obdarować przyszłego właściciela, tak cennie przez nią strzeżone, musi błyszczeć niczym bursztyn na słońcu. Wystarczy złamać granicę odrobiną troski i czułości. Dusia nie czuje lęku wobec innych psów, jest wobec nich spokojna. Czuje lęk wobec tych, którzy przypominają jej zranienia, w tym największe – zranienie odrzucenia. Czy w tych ciemnych jak węgielki oczach dojrzysz Dusię wesołą i merdającą ogonkiem zależy od Ciebie i Twej bezinteresownej troski o jej los. Serce Dusi jest zapewne wielkie, mimo że fizycznie małe. Potrzebuje czasu, a przede wszystkim atencji człowieka – jego wyrozumiałości, otwartości na wszelkie możliwe trudności, zrozumienia. Gdy serce woła o pomoc to trudno odmówić. Nie pozwól, by serce Dusi musiało ciągle krzyczeć i pozostawało nieusłyszane.

Posted

Nie obraź się Laro, dla mnie ten tekst jest śliczny, ale za mało czytelny by ktoś się zainteresował sunią do adopcji, ja osobiście preferuję jaśniejsze opisy, to zbyt literackie jak dla mnie.
Osoba adoptująca Dusią musi być świadoma jej lęków. bo inaczej ją odda po paru dniach. Gdyby jakiś psiarz z doświadczeniem się nią zajął, nie sporadycznie, tylko w sposób ciągły...
Strach na pewno pozostanie jej do końca życia, ale żeby przynajmniej w mieszkaniu czuła się bezpieczna.

Posted

[quote name='soboz4']
Osoba adoptująca Dusią musi być świadoma jej lęków. bo inaczej ją odda po paru dniach.
[/QUOTE]

Jedna uwaga - osoba, która adoptuje Dusię, będzie świadoma jej lęków, bo zostanie o tym uświadomiona w czasie rozmowy przedadopcyjnej. O to nie musicie się bać, Dusia z azylu nie zostanie wydana do pierwszego lepszego domu :)

Posted

[quote name='koosiek']Jedna uwaga - osoba, która adoptuje Dusię, będzie świadoma jej lęków, bo zostanie o tym uświadomiona w czasie rozmowy przedadopcyjnej. O to nie musicie się bać, Dusia z azylu nie zostanie wydana do pierwszego lepszego domu :)[/QUOTE]

O to mi właśnie chodzi. Opis ma tylko przyciągnąć uwagę. I tak jeśli ktoś się Dusią poważnie zainteresuje to zadzwoni i wtedy dowie się wszystkiego. Zapewniam Cię soboz, że jak napiszesz wprost, że pies jest zalękniony, to nikt nie zadzwoni.

Posted

Dusia jest przepiękna suczynką, musiał ją ktoś bardzo skrzywdzić, że tak się zachowuje. Oczy ma takie mądre, a te pędzelki na końcach uszów, skończona piękność! Bardzo lubię takie kudłate pyszczki! Gdybym była już na emeryturze, ale jeszcze kilkanaście lat przede mną...