Szarotka Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Bardzo by sie przydala jakas osoba na miejscu. Quote
__Lara Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 [quote name='Szarotka']Bardzo by sie przydala jakas osoba na miejscu. O, to napewno. Ktoś, kto mógłby wszystkim koordynować. AgusiaP, robimy swoje, jak Wy wszyscy ;) dziękuję :) Quote
agusiazet Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Dusia to sunieczka w moim typie, będę do niej zaglądać! Na pewno!!! Czy schronisko pod Psim Aniołem wydaje psy do resocjalizacji na hotelik? Wprawdzie mam teraz jedną sunię na siebie w hoteliku, ale ona ma już dom i czeka na wyjazd, mogłabym pomyśleć o Dusi jako następnej, jeśli schronisko zgodziłoby się!!! Może warto byłoby dać suni taką szansę!!! Quote
agusiazet Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Tylko, że wolne miejsce będzie od kwietnia (nie wiem którego) i hotelik jest w Brzyściu koło Mielca. Ja obecnie mieszkam w Anglii i ew. będzie potrzebna pomoc w transporcie suni! Quote
Ajula Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 faktycznie śliczna fajnie, jakby poszła do DT, jest taka ładna, że pewnie z ogłoszeń szybko by znalazła DS Quote
agusiazet Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Szarotka napisał(a):To kto zajmuje sie hotelikiem ?? W hoteliku mam swoje stałe miejsce, obecnie zajęte. Ja je opłacam, w miarę pobytu w Polsce odwiedzam psa i jestem w stałym kontakcie z właścicielem hoteliku! Ostatnio w hoteliku była Mona (obecnie Misza), ma wątek na DG i już grzeje dupkę we własnym domu. Potrzebuję jedynie pomocy z wyciągnięciem psa ze schronu i jego dowiezienie do hoteliku! Quote
AgusiaP Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 agusiazet napisał(a):W hoteliku mam swoje stałe miejsce, obecnie zajęte. Ja je opłacam, w miarę pobytu w Polsce odwiedzam psa i jestem w stałym kontakcie z właścicielem hoteliku! Ostatnio w hoteliku była Mona (obecnie Misza), ma wątek na DG i już grzeje dupkę we własnym domu. Potrzebuję jedynie pomocy z wyciągnięciem psa ze schronu i jego dowiezienie do hoteliku! Agusia czyli pieniążki na hotelik nie są potrzebne... Może coś źle zrozumiałam :oops::oops::oops: Quote
zuzlikowa Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Kto ma kontakt bezpośredni z sunieczką? Nie poczytałam jeszcze wątku...może ktoś napisać jaka jest teraz sytuacja sunieczki? Jest prześliczna...co jest przyczyną,że tak cudowny psiaczek jeszcze siedzi w schronie?... Quote
Olga7 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Zglaszam się na prośbe Agusi .Bylam pewna ,że Dusia ma już swoj dom albo choć jest w dt -a tu sliczna,skrzywdzona kiedyś bardzo chyba -sunia nadal w tym schronie i nadal taka wycofana ,przerażona i bojażliwa . W 2008/09 r. dosć dlugo rozmawialam tel. z wolont. schronu na temat Dusi .Wątku jakoś nie bylo widać dawno . Za to teraz Dusia chyba ma szansę na hotelik w Brzyścu k/Mielca -oby tak się stalo. To jeden z planów chyba . Quote
AgusiaP Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 agusiazet napisał(a):Ogłoszenia mile widziane, choć na dzikuski nie ma wielkiego zbytu, nawet takie ładne!:( Agusia czy możemy liczyc na rezerwacje hotelu jak miejsce się zwolni?:oops: Jeżeli schronisko wyrazi na to zgode. Quote
agusiazet Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Tak, możecie na to liczyć! Wiem, że w Brzyściu właścicielka hoteliku ma teraz wolne miejsca dla suczek, małych i średnich, tylko, nie wiem, czy byłyby środki na utrzymanie tam Dusi. Ja teraz niestety finansowo nie wyrobiłabym na dwa psy na moim utrzymaniu w hoteliku. Poza tym, że sama utrzymuję jednego psa w hotelu, to wspomagam psy mieleckie i zamojskie w tymże hoteliku i u Murki. Link do hotelu Terier w Brzyściu: http://hotelterier.pl/ Quote
soboz4 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Ile miesięcznie Dusia musi uzbierać zobowiązań płacenia na hotelik? Quote
koosiek Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 W tym hotelu był już jeden psioaniołowy psiak - Kaj z Szydłowca, więc jest przez fundację sprawdzony i myślę, że ma dobrą opinię :) Quote
AgusiaP Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 A my narazie jak dobrze pamiętam mamy 5 zł stałych deklaracji :shake::shake::shake: Quote
agusiazet Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 soboz4 napisał(a):Ile miesięcznie Dusia musi uzbierać zobowiązań płacenia na hotelik? Myślę, że 300 zł + własna karma + ew. wet., ale najlepiej w tej kwestii skontaktować się z hotelikiem! Quote
Olga7 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Jak to nie ma zbytu czy popytu na piękne,kudlate dzikuski jak Dusia ?:p A Lenka od Myrkur Dagur -też śliczna dzikuska ? Teraz -po pobycie u megii1 -króluje na salonach i dywanach u miłej rodziny -rozpieszczana i kochana ). A to wątek Lenki -takiej drugiej Dusi jakby/choć Lenka spokojniejsza od Dusi/ : http://www.dogomania.pl/threads/141742-PrzeraA-ona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM Kochane cioteczki -samo trzymanie kciukow nie wystarczy ,by zafundować ślicznej Dusieńce pobyt w hoteliku i socjalizację -trzeba ofiarować kilka zl i pukać do innych ludzi ,by wspomogli naszą Dusię .:loveu::loveu: Skromnie dorzucę jednorazowo -na Dusię -kilka zl .:oops:/co jakiś czas/ Rozslylajcie -prosimy bardzo-komu się da- wątek Dusi i jakoś może uzbieramy na hotelik ! Quote
AgusiaP Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='olga7']Jak to nie ma zbytu czy popytu na piękne,kudlate dzikuski jak Dusia ?:p A Lenka pd Myrkur Dagur -też śliczna dzikuska ? Teraz -po pobycie u megii1 -króluje na salonach i dywanach u miłej rodziny -rozpieszczana i kochana ). A to wątek Lenki -takiej drugiej Dusi jakby : http://www.dogomania.pl/threads/141742-PrzeraA-ona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM No i kochane cioteczki -samo trzymanie kciuków nie wystarczy ,by zafundować ślicznej Dusieńce pobyt w hoteliku i socjalizację -trzeba ofiarować kilka zl i pukać do innych ludzi ,by wspomogli naszą Dusię .:loveu::loveu: Skromnie dorzucę jednorazowo -na Dusię -kilka zl .:oops:/co jakiś czas/ Rozslylajcie -prosimy bardzo-komu się da- wątek Dusi i jakoś może uzbieramy na hotelik ! Olga dzięki. Ja od poniedziałku rozsyłam wątek, ale jak widac nie każdy zagląda do Dusieńki:-(:-(:-(. Bardzo prosimy o pomoc chociaż w podnoszeniu sunieczki i rozsyłaniu wątku:lol:. Musimy ją z tamtąd koniecznie wyciągnąc. Quote
agusiazet Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ale się wystraszyłam tych smutnych buziek! Pomyślałam, że małej stało się coś złego. Czy z Psiego Anioła mozna psa wyciągnąć bez problemu, czy robią trudności, czy jest tutaj ktoś kto ew. mógłby się tym zająć? Quote
koosiek Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Agusiazet, Psi Anioł jest "dobrym schroniskiem" - o ile można powiedzieć, że jakiekolwiek schronisko jest dobre... Wolontariuszy trochę jest, z tych bywających tam regularnie na dogo są Bumel, Siekowa, Ania_sami, Mariolka, ja jeżdżę od czasu do czasu. Psy są pod stałą opieką wet. Quote
soboz4 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Ja poprosiłam koleżankę, miała zadzwonić i wybadać sprawę Dusi na miejscu, ale na razie nie mam odpowiedzi, mam nadzieję że napisze... Quote
Olga7 Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Odwiedzam dziś także Dusię -śliczną panienkę i podnoszę wątek . Szukamy nadal funduszy na hotelik czy dt dla suni. Przypomnialam sobie z tamtych rozmów tel. o Dusi ,ze sunia chyba zle /nerwowo/ reaguje na wszelkie pojazdy mechaniczne- obszczekuje rowery ,motory,czy auta w ruchu . Ma widocznie uraz do jeżdżących pojazdów .Byc może to zachowanie od tamtego roku już zmienilo się na lepsze - jeśli tak-to skoryguję oczywiście. Quote
AgusiaP Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 To ja wieczorkiem postaram się poszukac tych wolontariuszy na Dogo i zaprosic ich na wątek. Quote
yuki Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Kurcze miałam porobić ogłoszenia, ale nie doczytałam na czyj kontakt i nie wiem gdzie jest tekst do ogłoszeń :oops: Quote
AgusiaP Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Znalazłam i wysłałm PW do Bumel, Siekowa, Mariolka. Ale za mnie tępota oni wszyscy oprócz Ania_sami są na pierwszych stronach wątku Dusi. Wyszukiwarka mi nie działa więc Ania_sami poszukam wieczorkiem. Dogo tak chodzi, że krew mnie zalewa :angryy::angryy::angryy: Quote
Recommended Posts