Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Szarotka']Bardzo by sie przydala jakas osoba na miejscu.

O, to napewno. Ktoś, kto mógłby wszystkim koordynować.

AgusiaP, robimy swoje, jak Wy wszyscy ;) dziękuję :)

Posted

Dusia to sunieczka w moim typie, będę do niej zaglądać! Na pewno!!!

Czy schronisko pod Psim Aniołem wydaje psy do resocjalizacji na hotelik? Wprawdzie mam teraz jedną sunię na siebie w hoteliku, ale ona ma już dom i czeka na wyjazd, mogłabym pomyśleć o Dusi jako następnej, jeśli schronisko zgodziłoby się!!! Może warto byłoby dać suni taką szansę!!!

Posted

Tylko, że wolne miejsce będzie od kwietnia (nie wiem którego) i hotelik jest w Brzyściu koło Mielca. Ja obecnie mieszkam w Anglii i ew. będzie potrzebna pomoc w transporcie suni!

Posted

Szarotka napisał(a):
To kto zajmuje sie hotelikiem ??

W hoteliku mam swoje stałe miejsce, obecnie zajęte. Ja je opłacam, w miarę pobytu w Polsce odwiedzam psa i jestem w stałym kontakcie z właścicielem hoteliku! Ostatnio w hoteliku była Mona (obecnie Misza), ma wątek na DG i już grzeje dupkę we własnym domu. Potrzebuję jedynie pomocy z wyciągnięciem psa ze schronu i jego dowiezienie do hoteliku!

Posted

agusiazet napisał(a):
W hoteliku mam swoje stałe miejsce, obecnie zajęte. Ja je opłacam, w miarę pobytu w Polsce odwiedzam psa i jestem w stałym kontakcie z właścicielem hoteliku! Ostatnio w hoteliku była Mona (obecnie Misza), ma wątek na DG i już grzeje dupkę we własnym domu. Potrzebuję jedynie pomocy z wyciągnięciem psa ze schronu i jego dowiezienie do hoteliku!

Agusia czyli pieniążki na hotelik nie są potrzebne...
Może coś źle zrozumiałam :oops::oops::oops:

Posted

Kto ma kontakt bezpośredni z sunieczką?
Nie poczytałam jeszcze wątku...może ktoś napisać jaka jest teraz sytuacja sunieczki?
Jest prześliczna...co jest przyczyną,że tak cudowny psiaczek jeszcze siedzi w schronie?...

Posted

Zglaszam się na prośbe Agusi .Bylam pewna ,że Dusia ma już swoj dom albo choć jest w dt -a tu sliczna,skrzywdzona kiedyś bardzo chyba -sunia nadal w tym schronie i nadal taka wycofana ,przerażona i bojażliwa .
W 2008/09 r. dosć dlugo rozmawialam tel. z wolont. schronu na temat Dusi .Wątku jakoś nie bylo widać dawno . Za to teraz Dusia chyba ma szansę na hotelik w Brzyścu k/Mielca -oby tak się stalo. To jeden z planów chyba .

Posted

agusiazet napisał(a):
Ogłoszenia mile widziane, choć na dzikuski nie ma wielkiego zbytu, nawet takie ładne!:(

Agusia czy możemy liczyc na rezerwacje hotelu jak miejsce się zwolni?:oops:
Jeżeli schronisko wyrazi na to zgode.

Posted

Tak, możecie na to liczyć!

Wiem, że w Brzyściu właścicielka hoteliku ma teraz wolne miejsca dla suczek, małych i średnich, tylko, nie wiem, czy byłyby środki na utrzymanie tam Dusi. Ja teraz niestety finansowo nie wyrobiłabym na dwa psy na moim utrzymaniu w hoteliku. Poza tym, że sama utrzymuję jednego psa w hotelu, to wspomagam psy mieleckie i zamojskie w tymże hoteliku i u Murki.

Link do hotelu Terier w Brzyściu:

http://hotelterier.pl/

Posted

soboz4 napisał(a):
Ile miesięcznie Dusia musi uzbierać zobowiązań płacenia na hotelik?

Myślę, że 300 zł + własna karma + ew. wet., ale najlepiej w tej kwestii skontaktować się z hotelikiem!

Posted

Jak to nie ma zbytu czy popytu na piękne,kudlate dzikuski jak Dusia ?:p A Lenka od Myrkur Dagur -też śliczna dzikuska ? Teraz -po pobycie u megii1 -króluje na salonach i dywanach u miłej rodziny -rozpieszczana i kochana ). A to wątek Lenki -takiej drugiej Dusi jakby/choć Lenka spokojniejsza od Dusi/ : http://www.dogomania.pl/threads/141742-PrzeraA-ona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM

Kochane cioteczki -samo trzymanie kciukow nie wystarczy ,by zafundować ślicznej Dusieńce pobyt w
hoteliku i socjalizację -trzeba ofiarować kilka zl i pukać do innych ludzi ,by wspomogli naszą Dusię .:loveu::loveu:
Skromnie dorzucę jednorazowo -na Dusię -kilka zl .:oops:/co jakiś czas/
Rozslylajcie -prosimy bardzo-komu się da- wątek Dusi i jakoś może uzbieramy na hotelik !

Posted

[quote name='olga7']Jak to nie ma zbytu czy popytu na piękne,kudlate dzikuski jak Dusia ?:p A Lenka pd Myrkur Dagur -też śliczna dzikuska ? Teraz -po pobycie u megii1 -króluje na salonach i dywanach u miłej rodziny -rozpieszczana i kochana ). A to wątek Lenki -takiej drugiej Dusi jakby : http://www.dogomania.pl/threads/141742-PrzeraA-ona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM

No i kochane cioteczki -samo trzymanie kciuków nie wystarczy ,by zafundować ślicznej Dusieńce pobyt w
hoteliku i socjalizację -trzeba ofiarować kilka zl i pukać do innych ludzi ,by wspomogli naszą Dusię .:loveu::loveu:
Skromnie dorzucę jednorazowo -na Dusię -kilka zl .:oops:/co jakiś czas/
Rozslylajcie -prosimy bardzo-komu się da- wątek Dusi i jakoś może uzbieramy na hotelik !

Olga dzięki. Ja od poniedziałku rozsyłam wątek, ale jak widac nie każdy zagląda do Dusieńki:-(:-(:-(.
Bardzo prosimy o pomoc chociaż w podnoszeniu sunieczki i rozsyłaniu wątku:lol:. Musimy ją z tamtąd koniecznie wyciągnąc.

Posted

Ale się wystraszyłam tych smutnych buziek! Pomyślałam, że małej stało się coś złego. Czy z Psiego Anioła mozna psa wyciągnąć bez problemu, czy robią trudności, czy jest tutaj ktoś kto ew. mógłby się tym zająć?

Posted

Agusiazet, Psi Anioł jest "dobrym schroniskiem" - o ile można powiedzieć, że jakiekolwiek schronisko jest dobre... Wolontariuszy trochę jest, z tych bywających tam regularnie na dogo są Bumel, Siekowa, Ania_sami, Mariolka, ja jeżdżę od czasu do czasu. Psy są pod stałą opieką wet.

Posted

Odwiedzam dziś także Dusię -śliczną panienkę i podnoszę wątek . Szukamy nadal funduszy na hotelik czy dt dla suni.
Przypomnialam sobie z tamtych rozmów tel. o Dusi ,ze sunia chyba zle /nerwowo/ reaguje na wszelkie pojazdy mechaniczne- obszczekuje rowery ,motory,czy auta w ruchu . Ma widocznie uraz do jeżdżących pojazdów .Byc może to zachowanie od tamtego roku już zmienilo się na lepsze - jeśli tak-to skoryguję oczywiście.

Posted

Znalazłam i wysłałm PW do Bumel, Siekowa, Mariolka.
Ale za mnie tępota oni wszyscy oprócz Ania_sami są na pierwszych stronach wątku Dusi.
Wyszukiwarka mi nie działa więc Ania_sami poszukam wieczorkiem. Dogo tak chodzi, że krew mnie zalewa :angryy::angryy::angryy: