Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam z Mikusiem u wetki , bo mu sie kłaczki wkleiły w rankę i był cyrk , no i zapytałam o ten kamień . Wetka mówi , że jak ruszaja mu się zabki , i jak to malutki piesek , to kamień trzeba zdejmowac w towarzystwie psiowego chirurga szczekowego , bo ratlerkom uszkadaja się przy tym zabiegu szczęki . Cały zabieg naprawy paszczydła z pomocą 2 wetów :roll: to koszt około 200 zł :cool3:
Mam przyjśc w ten poniedziałek , i oni określą zakres zabiegu i określic się czy to robię :shake:
No i co mam zrobić ?:roll:

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pani to kretynka-na miejscu jej męża też bym ją zwróciła jakby miała suchnącą ruję z upławami:angryy::angryy::angryy:

no Bianka nie przejmuj się kmiotem-wstrzymaj wszelkie adopcje przed świętami-nie czas teraz na to dopiero po nowym roku

zajrzyjcie też do 2 uratowanych Pekinów, jeden pogryziony z raną w ropie i przetoką druga żyła w budzie, z zakażeniem pęcherza i cieczką:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-pekinczyki-uratowane-w-kocim-swiecie-zbieramy-na-sterylizacje-leczenie-wspomoz-127485/?highlight

Posted

Bianka z tego co wiem, to fajnie robią w schornie ściąganie kamienia - znajoma robiła wziętej ze schronu pudliczce. No i wiadomo - taniej. Tylko jeżeli ratlery mają takie kłopoty to nie wiem czy się podejmą - nie zaszkodzi zapytać.

Ps. Smakowało ? ;)

Posted

Korenia napisał(a):
Bianka z tego co wiem, to fajnie robią w schornie ściąganie kamienia - znajoma robiła wziętej ze schronu pudliczce. No i wiadomo - taniej. Tylko jeżeli ratlery mają takie kłopoty to nie wiem czy się podejmą - nie zaszkodzi zapytać.

Ps. Smakowało ? ;)

Jasne , zaraz im dałam :lol: Czterołapy dostały dzisiaj od Koreni wielką reklamówę żarełka :loveu: Prosiły , żeby Ci podziękować :p

Okta , zmień tytuł , że Killer szuka domku :-(

Mały wszedł jak do siebie , usadowił sie na swoim posłanku pod narożną częścią ławy w kuchni , i jeszcze nie wyszedł :shake: Bidulek , nie wie co się dzieje :roll:

A jak się ściąga kamień nazębny ? Mechanicznie czy ultradzwiękowo ?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jasne , zaraz im dałam :lol: Czterołapy dostały dzisiaj od Koreni wielką reklamówę żarełka :loveu: Prosiły , żeby Ci podziękować :p
Zupełnie nie ma za co :) Moja je takie rzeczy w zastraszająco wolnym tępie - karma sucha - jakieś 60 gram na 2 miesiące, więc tylko by się zmarnowało ;) a kotów nie mam :P

Posted

Wow :crazyeye: Ja na jedzenie dla Amy nie wydaje za wiele ;) ona nie należy do tych co chętnie jedzą - je żeby przeżyć, powiedzmy co drugi dzień, czasmi rzadziej... stosunkowo bardzo często gotowane mięso laduje w kuble...

Posted

durna baba,to po co bierze psa?myśli,że do konca życia będzie młody , pachnący i zdrowy? jak ona? :angryy:
Płaciłam 100 zł za czyszczenie + usunięcie 1.zęba z ropniem.Sądzę,że była to bardzo niska cena.
Czy robić mu zabieg? Pomijam przyszły domek,to to jest ważna sprawa ze wzgledu na jego zdrowie. Podropiałe korzenie ogniskiem infekcji w organizmie - serce, nerki są w niebezpieczeństwie.
Tylko skąd tu brać tę forsę? :crazyeye:

Posted

Jej wet powiedział , 150 zł . Moja wetka musi najpierw zobaczyc . On ma 3 zęby do usunięcia :roll:. Jeśli bedzie musiał byc obecny dodatkowy specjalista , to 200zł . W poniedziałek mam go przyniesc i sie zdecydowac .

Posted

Killer teskni za tymi ludzmi . Wyszedł na siusiu i dalej spi wciśnięty pod ławę :shake:
Na dwór , to go na siłe wyciagałam :-(
Nawet nie mogę zrobic mu zdjęcia , bo go nie widać . Po prostu go nie ma :roll:

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Killer teskni za tymi ludzmi . Wyszedł na siusiu i dalej spi wciśnięty pod ławę :shake:
Na dwór , to go na siłe wyciagałam :-(
Nawet nie mogę zrobic mu zdjęcia , bo go nie widać . Po prostu go nie ma :roll:

wytłumacz mu że go nie chcą bo mu z pyska śmierdziało....

tak poważnie: nic nie wzbudziło Twoich podejrzeń? ja jak miałam Jacka i Agatkę to robiłam tak jakbym miała masę telefonów-niech ktoś udowodni jak mu zależy, testowałam i podchodziłam-a telefony typu: "szybko pani ja muszę dziś miec bo bardzo chce" to w zarodku dusiłam a szególnie "rozbrajały" mnie telefony typu: "miałam psa 30 lat i zmarł mi na starośc" yhy...

Posted

[quote name='BIANKA1']
Ale ja rozmawiałam z synem i babcia .
Opowiedali cuda .
Kilka razy rozmawialiśmy .
Myslisz , że tak łatwo znalesć dom dla psa , zwłaszcza starego ?:roll:

wiem-właśnie szczególnie trudno znaleźc dom dla starszych psów-zaś ich atutem jest że są malutkie.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

a wyobraź sobie teraz taką sytuację: jakby wzięła go czy innego ze schroniska to byłby von na schron-albo las-to dopiero jazda!
bo tutaj jest komfort że wraca do Ciebie tam pies nie ma gdzie.

Posted

Ja w umowie mam punkt , ze w razie czego pies ma do mnie wrócić . Przy adopcji kłade nacisk na ten punkt , bo omawiamy umowe .
Lole Żuraw też obiecała zwrócic , jak coś by jej nie pasowało :-(
Na nią jedną nie mam umowy :shake:
A wszystkie zwierzaki , które mam u siebie , albo miałam na tymczasie , mam bez umów . Jestem w stanie rozliczyć się z kazdej świnki morskiej .
Ja sobie tej Loli nigdy nie daruję :-(

Posted

bo człowiek uczciwy nie myśli kategoriami ,że go ktoś oszuka , a krętacz to wykorzystuje
ech ,, Bianka , nie wyrzucaj sobie , kiedyś los tej całej żuraw odpłaci za to co robi ( tak po chrześcijańsku myślę )

Posted

Bianka-wiem jak przeżywasz Lolę:-(-to co zrobiła Zuraw to przegięcie

a Killer jest i będzie dłużej u Ciebie niż 1 dzień u tych xxxxxxx i zaraz lepiej się poczuje-może jakieś psie ciasteczka?

Z postu został usunięty spam.

Posted

Kurde..czy Wy musicie tyle pisać:eviltong: Raptem dwa dni mnie nie ma i nie nadążam z czytaniem

Tiaaa - 150 zł majątek na jaki ja nie stać. Innymi słowy na ŻADNE leczenie ją nie stać. W ogóle na psa ją nie stać. Po to takie pochrzanione stworzenie,ten pies, ze np. karmić trzeba, szczepić......
No i nawet jak uśpić, to też pewnie ze 100 zł kosztuje. Istny dopust. Wszystkie psy wysłać w kosmos będzie spokoj.

A o Loli nic nie wiem.......i mnie złość bierze, bom ciekawska z natury....

Posted

wątek nadal jest w Już w Nowym Domu-Bianko możesz do moda napisac by go przenieśc na PWP? wczoraj zmieniłam już tytuł.

a ten kot w zlewie to co czeka? na zmywanie?:evil_lol:
P.S. Neigh Bianka ma lolę na pół metra w swoim podpisie

Posted

Ci państwo to juz tak pod 70tke byli . Więc pies w sam raz dla nich . Byłam tak dellikatna , ze gdy go odwieżli , ze mu smierdzi z pyska i że wet mówi , ze to stary pies , to im powiedziałam
" i dobrze że stary , jak weżmiecie młodego to kto sie nim zajmie po waszej śmierci ." :cool3:
One maja wpisane ze schroniska 3 lata , ja im mówiłam , ze są starsze , ale nie wiem ile maja , Może 7 .
Wet im powiedział , ze może 5 , a zły stan zebów jesy wynikiem złego zywienia .. Cała reszta psa jest zdrowa i tak im powiedział , całkiem obcy wet .
A oni , ze pies zacznie im chorować , . Pytam , a jak weżmiecie młodego , to nie zacznie ? .
Szczeniak moze zaczac poważnie chorowac , psa trzeba szczepić , chodzić do kontroli , odrobaczać , to po co wam pies , jak was nie stać .
A ona do mnie , ze cały dzień płakała i co ja mam zamiar zrobic .
Ja tak wyczułam , ze im chodziło , zebym ja wyjeła te 150 z i im dała , a oni psa zabiorą :roll:
Bo mi mówi , że to jedyna przeszkoda , ze go pokochali , ze maż chodzi z nim co chwilę na spacerki i że moge sobie zadzwonic do weta u którego byli .Daje mi wizytówkę i mówi , " niech pani zadzwoni , ze mu mówimy prawdę , Ten zabieg kosztuje 150 zł , i nas na to nie stać . Ja chciałam z nim iśc , ale nie mamy pieniedzy "

W pierwszej chwili pomyslałam " pal licho 150 zł , dam im i niech pies ma dom "
a potem przyszła refleksja " a co , jak oni co raz bedą do mnie przychodzic po pieniądze na wydunane potrzeby Killera ?"

Ja jestem dzisiaj umówiona z nim na wizyte
a . jeszcze jedno
ona mówi " ten pies nawet paróweczki nie może pogryśc przez te zęby "

ułamałam kawałek kabanosa i mu daje , a on zjadł :evil_lol:
a baba " no nie mozliwe !!!!!!!!!! "

To mnie utwierdziło , ze mnie sciemniają .

Niech sobie siedzi , posprawdzam go jeszcze , zobacze te zęby i po nowym roku zaczniemy ogłaszanie .

Okta , on u nich był tydzień , nie 24 ha .

Posted

bardzo dobrze im odpowiedziałaś :evil_lol:
i dobrze, że nie dałaś Killera, jak ich nie stać teraz na zęby, to co będzie jak piesek w przyszłości zachoruje ? co z nim zrobią ? ludzie niby starsi a niepoważni :cool3: