BIANKA1 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Byłam z Mikusiem u wetki , bo mu sie kłaczki wkleiły w rankę i był cyrk , no i zapytałam o ten kamień . Wetka mówi , że jak ruszaja mu się zabki , i jak to malutki piesek , to kamień trzeba zdejmowac w towarzystwie psiowego chirurga szczekowego , bo ratlerkom uszkadaja się przy tym zabiegu szczęki . Cały zabieg naprawy paszczydła z pomocą 2 wetów :roll: to koszt około 200 zł :cool3: Mam przyjśc w ten poniedziałek , i oni określą zakres zabiegu i określic się czy to robię :shake: No i co mam zrobić ?:roll: Quote
oktawia6 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 pani to kretynka-na miejscu jej męża też bym ją zwróciła jakby miała suchnącą ruję z upławami:angryy::angryy::angryy: no Bianka nie przejmuj się kmiotem-wstrzymaj wszelkie adopcje przed świętami-nie czas teraz na to dopiero po nowym roku zajrzyjcie też do 2 uratowanych Pekinów, jeden pogryziony z raną w ropie i przetoką druga żyła w budzie, z zakażeniem pęcherza i cieczką: http://www.dogomania.pl/forum/f28/2-pekinczyki-uratowane-w-kocim-swiecie-zbieramy-na-sterylizacje-leczenie-wspomoz-127485/?highlight Quote
Korenia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Bianka z tego co wiem, to fajnie robią w schornie ściąganie kamienia - znajoma robiła wziętej ze schronu pudliczce. No i wiadomo - taniej. Tylko jeżeli ratlery mają takie kłopoty to nie wiem czy się podejmą - nie zaszkodzi zapytać. Ps. Smakowało ? ;) Quote
BIANKA1 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Korenia napisał(a):Bianka z tego co wiem, to fajnie robią w schornie ściąganie kamienia - znajoma robiła wziętej ze schronu pudliczce. No i wiadomo - taniej. Tylko jeżeli ratlery mają takie kłopoty to nie wiem czy się podejmą - nie zaszkodzi zapytać. Ps. Smakowało ? ;) Jasne , zaraz im dałam :lol: Czterołapy dostały dzisiaj od Koreni wielką reklamówę żarełka :loveu: Prosiły , żeby Ci podziękować :p Okta , zmień tytuł , że Killer szuka domku :-( Mały wszedł jak do siebie , usadowił sie na swoim posłanku pod narożną częścią ławy w kuchni , i jeszcze nie wyszedł :shake: Bidulek , nie wie co się dzieje :roll: A jak się ściąga kamień nazębny ? Mechanicznie czy ultradzwiękowo ? Quote
Bella1 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Mój Julek miał ściągany kamień w Schronisku ale jak to robili to nie wiem :shake: Quote
Korenia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 BIANKA1 napisał(a):Jasne , zaraz im dałam :lol: Czterołapy dostały dzisiaj od Koreni wielką reklamówę żarełka :loveu: Prosiły , żeby Ci podziękować :p Zupełnie nie ma za co :) Moja je takie rzeczy w zastraszająco wolnym tępie - karma sucha - jakieś 60 gram na 2 miesiące, więc tylko by się zmarnowało ;) a kotów nie mam :P Quote
BIANKA1 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Moje jedza gotowane , a do tego suche w ilości 30 kg na miesiąc . Koty jakieś 7 kilo :roll:. Samo jedzenie kosztuje około 1000zł miesięcznie :cool1: Quote
Korenia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Wow :crazyeye: Ja na jedzenie dla Amy nie wydaje za wiele ;) ona nie należy do tych co chętnie jedzą - je żeby przeżyć, powiedzmy co drugi dzień, czasmi rzadziej... stosunkowo bardzo często gotowane mięso laduje w kuble... Quote
Poker Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 durna baba,to po co bierze psa?myśli,że do konca życia będzie młody , pachnący i zdrowy? jak ona? :angryy: Płaciłam 100 zł za czyszczenie + usunięcie 1.zęba z ropniem.Sądzę,że była to bardzo niska cena. Czy robić mu zabieg? Pomijam przyszły domek,to to jest ważna sprawa ze wzgledu na jego zdrowie. Podropiałe korzenie ogniskiem infekcji w organizmie - serce, nerki są w niebezpieczeństwie. Tylko skąd tu brać tę forsę? :crazyeye: Quote
BIANKA1 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Jej wet powiedział , 150 zł . Moja wetka musi najpierw zobaczyc . On ma 3 zęby do usunięcia :roll:. Jeśli bedzie musiał byc obecny dodatkowy specjalista , to 200zł . W poniedziałek mam go przyniesc i sie zdecydowac . Quote
oktawia6 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 jakieś wczesne życzenia świąteczne od Bianeczki-czyżby się żegnała czy jak?:mad: Quote
BIANKA1 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Killer teskni za tymi ludzmi . Wyszedł na siusiu i dalej spi wciśnięty pod ławę :shake: Na dwór , to go na siłe wyciagałam :-( Nawet nie mogę zrobic mu zdjęcia , bo go nie widać . Po prostu go nie ma :roll: Quote
oktawia6 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 BIANKA1 napisał(a): Killer teskni za tymi ludzmi . Wyszedł na siusiu i dalej spi wciśnięty pod ławę :shake: Na dwór , to go na siłe wyciagałam :-( Nawet nie mogę zrobic mu zdjęcia , bo go nie widać . Po prostu go nie ma :roll: wytłumacz mu że go nie chcą bo mu z pyska śmierdziało.... tak poważnie: nic nie wzbudziło Twoich podejrzeń? ja jak miałam Jacka i Agatkę to robiłam tak jakbym miała masę telefonów-niech ktoś udowodni jak mu zależy, testowałam i podchodziłam-a telefony typu: "szybko pani ja muszę dziś miec bo bardzo chce" to w zarodku dusiłam a szególnie "rozbrajały" mnie telefony typu: "miałam psa 30 lat i zmarł mi na starośc" yhy... Quote
BIANKA1 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ale ja rozmawiałam z synem i babcia . Opowiedali cuda . Kilka razy rozmawialiśmy . Myslisz , że to tak łatwo znalesć dom dla psa , zwłaszcza starego ?:roll: Quote
oktawia6 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 [quote name='BIANKA1'] Ale ja rozmawiałam z synem i babcia . Opowiedali cuda . Kilka razy rozmawialiśmy . Myslisz , że tak łatwo znalesć dom dla psa , zwłaszcza starego ?:roll: wiem-właśnie szczególnie trudno znaleźc dom dla starszych psów-zaś ich atutem jest że są malutkie. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a wyobraź sobie teraz taką sytuację: jakby wzięła go czy innego ze schroniska to byłby von na schron-albo las-to dopiero jazda! bo tutaj jest komfort że wraca do Ciebie tam pies nie ma gdzie. Quote
BIANKA1 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Ja w umowie mam punkt , ze w razie czego pies ma do mnie wrócić . Przy adopcji kłade nacisk na ten punkt , bo omawiamy umowe . Lole Żuraw też obiecała zwrócic , jak coś by jej nie pasowało :-( Na nią jedną nie mam umowy :shake: A wszystkie zwierzaki , które mam u siebie , albo miałam na tymczasie , mam bez umów . Jestem w stanie rozliczyć się z kazdej świnki morskiej . Ja sobie tej Loli nigdy nie daruję :-( Quote
figa33 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 bo człowiek uczciwy nie myśli kategoriami ,że go ktoś oszuka , a krętacz to wykorzystuje ech ,, Bianka , nie wyrzucaj sobie , kiedyś los tej całej żuraw odpłaci za to co robi ( tak po chrześcijańsku myślę ) Quote
oktawia6 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Bianka-wiem jak przeżywasz Lolę:-(-to co zrobiła Zuraw to przegięcie a Killer jest i będzie dłużej u Ciebie niż 1 dzień u tych xxxxxxx i zaraz lepiej się poczuje-może jakieś psie ciasteczka? Z postu został usunięty spam. Quote
Neigh Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Kurde..czy Wy musicie tyle pisać:eviltong: Raptem dwa dni mnie nie ma i nie nadążam z czytaniem Tiaaa - 150 zł majątek na jaki ja nie stać. Innymi słowy na ŻADNE leczenie ją nie stać. W ogóle na psa ją nie stać. Po to takie pochrzanione stworzenie,ten pies, ze np. karmić trzeba, szczepić...... No i nawet jak uśpić, to też pewnie ze 100 zł kosztuje. Istny dopust. Wszystkie psy wysłać w kosmos będzie spokoj. A o Loli nic nie wiem.......i mnie złość bierze, bom ciekawska z natury.... Quote
brazowa1 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 xxxxxxx,niech ja diabli.Dzieci odplaca....dostaly nauke na cale zycie. Quote
oktawia6 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 wątek nadal jest w Już w Nowym Domu-Bianko możesz do moda napisac by go przenieśc na PWP? wczoraj zmieniłam już tytuł. a ten kot w zlewie to co czeka? na zmywanie?:evil_lol: P.S. Neigh Bianka ma lolę na pół metra w swoim podpisie Quote
BIANKA1 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ci państwo to juz tak pod 70tke byli . Więc pies w sam raz dla nich . Byłam tak dellikatna , ze gdy go odwieżli , ze mu smierdzi z pyska i że wet mówi , ze to stary pies , to im powiedziałam " i dobrze że stary , jak weżmiecie młodego to kto sie nim zajmie po waszej śmierci ." :cool3: One maja wpisane ze schroniska 3 lata , ja im mówiłam , ze są starsze , ale nie wiem ile maja , Może 7 . Wet im powiedział , ze może 5 , a zły stan zebów jesy wynikiem złego zywienia .. Cała reszta psa jest zdrowa i tak im powiedział , całkiem obcy wet . A oni , ze pies zacznie im chorować , . Pytam , a jak weżmiecie młodego , to nie zacznie ? . Szczeniak moze zaczac poważnie chorowac , psa trzeba szczepić , chodzić do kontroli , odrobaczać , to po co wam pies , jak was nie stać . A ona do mnie , ze cały dzień płakała i co ja mam zamiar zrobic . Ja tak wyczułam , ze im chodziło , zebym ja wyjeła te 150 z i im dała , a oni psa zabiorą :roll: Bo mi mówi , że to jedyna przeszkoda , ze go pokochali , ze maż chodzi z nim co chwilę na spacerki i że moge sobie zadzwonic do weta u którego byli .Daje mi wizytówkę i mówi , " niech pani zadzwoni , ze mu mówimy prawdę , Ten zabieg kosztuje 150 zł , i nas na to nie stać . Ja chciałam z nim iśc , ale nie mamy pieniedzy " W pierwszej chwili pomyslałam " pal licho 150 zł , dam im i niech pies ma dom " a potem przyszła refleksja " a co , jak oni co raz bedą do mnie przychodzic po pieniądze na wydunane potrzeby Killera ?" Ja jestem dzisiaj umówiona z nim na wizyte a . jeszcze jedno ona mówi " ten pies nawet paróweczki nie może pogryśc przez te zęby " ułamałam kawałek kabanosa i mu daje , a on zjadł :evil_lol: a baba " no nie mozliwe !!!!!!!!!! " To mnie utwierdziło , ze mnie sciemniają . Niech sobie siedzi , posprawdzam go jeszcze , zobacze te zęby i po nowym roku zaczniemy ogłaszanie . Okta , on u nich był tydzień , nie 24 ha . Quote
Yana Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 bardzo dobrze im odpowiedziałaś :evil_lol: i dobrze, że nie dałaś Killera, jak ich nie stać teraz na zęby, to co będzie jak piesek w przyszłości zachoruje ? co z nim zrobią ? ludzie niby starsi a niepoważni :cool3: Quote
Recommended Posts