Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='oktawia6'][quote name='Kolia']
Kolejna smutna historia jakich na dogomanii wiele... Przeczytajcie jednak i jeśli możecie to proszę pomóżcie... :-(
MIESIĘCZNY KOSZT LECZENIA DUSZKA TO 1400zł :-(:-(:-(
Duch - wyciągnięty "na siłę" z pseudoschroniska pod Wejherowem. Tam stał na łańcuchu, żywcem zjadany przez robactwo. Ważył 11kg.
/quote]
masz link na dogo odnośnie tego schroniska-pseudo schroniska?

Ja mam link. To już nie jest pseudoschronisko- ale przytulisko na bardzo przyzwoitym poziomie. W styczniu zostało przejęte przez Animalsów i wszystko się zmieniło. Jestem tam wolontariuszką od lipca.To, co się działo przed styczniem 2008 przechodzi granice ludzkiej wyobraźni.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/psia-tragedia-pod-wejherowem-potrzebna-kazda-pomoc-104101/index30.html#post11209056

Posted

[quote name='agatkia']Na allegro jeszcze nikt nie wpłacił....:roll: Jeśli macie konta i 8 zł w portfelu- kupujcie! Na rozruch ;)

Agatkia wybacz ale nadal sprzedajesz powietrze. Ludzie się wzruszą i pójdą dalej - co mają kupić? Na poprzedniej stronie dopisałam znalazłam jednakw tej aukcji gdzie rzekomo nic nie sprzedawali - tekst co sprzedają.

Kurcze staram sie pomóc, to nie moje widzimisię.

Posted

Wiem, wiem! Isadora, ja po prostu wczoraj padłam z sił, a przed chwilą wkręciałm sie wątki. mam otwartą stronę edycji od dwóch godzin- i ciągle odbieram telefony, pisze na jakimś wątku, albo opisuję zdjęcia na stronę schroniska. Nie odbieraj tego proszę, jako moje lekceważenie. Tak to jest, jak sie robi kilka rzeczy na raz.
Napisze o zakupie cegiełek. Tylko czy to ma być tylko hasło? Co ja mam dac ludziom w zamian? Wydrukować i powysylać zdjecie Ducha?

PS. Narazie wpisałam w ten sposób:

BŁAGAMY O POMOC FINANSOWĄ... Jeżeli możesz zakupić cegiełkę (bądź więcej w zależności od Twoich możliwości), podarujesz Duchowi szansę na zdrowie i życie. Koszt leczenia Duszka to 1400 zł miesięcznie!!!!

Jeżeli mam cos jeszcze zmienić, daj proszę znać.

Posted

[quote name='agatkia']Wiem, wiem! Isadora, ja po prostu wczoraj padłam z sił, a przed chwilą wkręciałm sie wątki. mam otwartą stronę edycji od dwóch godzin- i ciągle odbieram telefony, pisze na jakimś wątku, albo opisuję zdjęcia na stronę schroniska. Nie odbieraj tego proszę, jako moje lekceważenie. Tak to jest, jak sie robi kilka rzeczy na raz.
Napisze o zakupie cegiełek. Tylko czy to ma być tylko hasło? Co ja mam dac ludziom w zamian? Wydrukować i powysylać zdjecie Ducha?

Napisz np
"Przedmiotem aukcji jest zdjęcie Duszka"
albo
"Przedmiotem aukcji jest dyplom-podziękowanie"

Spoko ja nie odbieram tego z twojej strony jako lekceważenie. Doskonale wiem ile i co robisz dla swoich psiaków. Po prostu pomagam aby aukcja stałą się wiarygodna, przekonywująca bo wiem że robisz pierwszy raz. Tobie warto pomóc ot po prostu.

I Super napisałaś - pisałyśmy posty równolegle.

:p

Posted

[quote name='agatkia']Ok, tak zrobię. Kupię dyplomy i powysyłam do ludzi pocztą. Już aktualizuję informacje na allegro.

Agatkia i znowu sprawa. Nie kupuj, nie wyrobisz z kasą. Po zakońćzeniu aukcji i sprawdzeniu czy rzeczywscie wpłacili wysyła się ludziom mailem dyplom-podziękowanie czy zdjęcie. Zrobie ci taki dyplom w pdfie. WYsyłasz z automatu od razu do wszystkich - poinstruuje ciebie w odpowiednim czasie.

Tak się to robi po prostu.

Posted

[quote name='Isadora7']Agatkia i znowu sprawa. Nie kupuj, nie wyrobisz z kasą. Po zakońćzeniu aukcji i sprawdzeniu czy rzeczywscie wpłacili wysyła się ludziom mailem dyplom-podziękowanie czy zdjęcie. Zrobie ci taki dyplom w pdfie. WYsyłasz z automatu od razu do wszystkich - poinstruuje ciebie w odpowiednim czasie.

Tak się to robi po prostu.

Isadora, bez Ciebie bym zginęła :oops: Zrobię jak radzisz.

Posted

oktawia6 napisał(a):

masz link na dogo odnośnie tego schroniska-pseudo schroniska?

Nie wiem, czy to schronisko ma wątek na dogo... Podobno Agatkia jest tam wolontariuszką.. może ona będzie coś wiedziała.

Posted

Przed chwilą dowiedziałam się, że na koncie Fundacji jest dla ducha 275 złotych... to zawsze coś, ale...
Nie macie kogoś w Stanach? Ten lek może tam kosztować mniej. Na prawdę nie wiem co robić. Duch jest dziś dużo lepszy ale jak nie dostanie leku może to wszystko pójść na marne. Tak bardzo chcę, by się udało, już tak niewiele zostało.
Już nie wiem co zrobić. Nie mam pomysłu...

Posted

Zostało nam troszkę pieniążków po Roberciku, który znalazł dom, na wątku zapadła decyzja , że część pójdzie na tego biedaka, przesyłam 90 zł na konto z pierwszej strony ;)

Posted

Jasna cholera. A na cegiełkowym allegro cisza... Sarsar, jeżeli efekt leczenia ma zależeć od podania leków na czas- to mogę pożyczyć na ten poniedziałek, ale niestety maksymalnie na 10 dni. Bardzo bym chciała na dłużej, a najbardziej to na wieczność, ale muszę z czegoś porobić opłaty... nie ma już skąd pożyczać. Proszę, powysyłajcie na gg, gdziekolwiek link z allegro... przecież 8 zł to tak niewiele... a przy 10 osobach to już prawie stówka!!:-(

Posted

[quote name='Kolia']Nie wiem, czy to schronisko ma wątek na dogo... Podobno Agatkia jest tam wolontariuszką.. może ona będzie coś wiedziała.

Ma. już podawałam na tym wątku. Podaje raz jeszcze, i zaznaczam, że odkąd zmieniły się władze i schronisko przejął Animals WSZYSTKO SIĘ ZMIENIŁO.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/psia-tragedia-pod-wejherowem-potrzebna-kazda-pomoc-104101/index30.html#post11209056

Posted

SarSar napisał(a):
Przed chwilą dowiedziałam się, że na koncie Fundacji jest dla ducha 275 złotych... to zawsze coś, ale...
Nie macie kogoś w Stanach? Ten lek może tam kosztować mniej. Na prawdę nie wiem co robić. Duch jest dziś dużo lepszy ale jak nie dostanie leku może to wszystko pójść na marne. Tak bardzo chcę, by się udało, już tak niewiele zostało. Już nie wiem co zrobić. Nie mam pomysłu...

W USA mieszka dogomaniaczka Sabina02. Napiszcie do niej koniecznie pw.
W Irlandii jest tez Emilia2280.

Trzymam kciuki za Ducha, przesylam mu pozytywna energie.

Zbanowana Ula z forum collie :wink:

Posted

Mieszkam w Nowym Jorku i moge nawet za 20 minut pojsc do apteki i spytac sie o lek. Bede wychodzic z domu za 3 godziny i wroce za jakies 5.
Jestem non-stop pry kompie.

Jakby co prosze o PW z nazwa leku, bo juz nie doczytalam.....:oops:

Posted

Dzięki wsparciu i zaangażowaniu Selenga lek Tian Xian nr5 już jest wysylany z Chin!!!!
WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!!
Teraz pozostaje jedynie uzbierać potrzebne fundusze, czyli 475$. To cena na cały miesiąc kuracji. Jeśli uda sie zdobyć po niższej cenie Eliksir TX to będą jeszcze dodatkowe koszty....
Gdyby ktoś miał może w domowych zasobach jeszcze Paw Paw to moje oszołomienie radością nie miałoby granic... To jest wszystko co można mu dac. Resztę mam.

Posted

Worel, tego leku nie można kupić w aptece niestety. Trzeba zamawiać u dystrybutorów a tych z kolei nie ma za dużo - w USA jest, ale już na przykład w Anglii nie ma. Są firmy, które nie są autoryzowanymi dystrybutorami i oferują preparaty pod tą samą nazwą taniej, ale nie ma pewności czy to jest na pewno ten lek. Dzięki mojemu klientowi udało się kupić ten lek bezpośrednio w Chinach, praktycznie od producenta. I ten dobry człowiek wyśle ten lek do Polski kurierem. Tyle, że koszt jest straszny. Pomóżcie dziewczyny, bo chcemy jeszcze kupić w Chinach eliksir - razem te dwa preparaty działają cuda. Ale nawet jeśli się zdecydujemy na zestaw 20-dniowy, to jest to następny wydatek rzędu 450 $, a niestety kurs dolara jest bardzo wysoki.