Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tym ktòrzy maja watpliwosci czy warto ratowac ,,DUCHA'' prosze o przeczytanie jego historii tutaj Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Dobry Duch Nestor- metamorfozy
73strony to nie jest wiele ,czytajcie posty Ewa Wisniewska,zobaczcie zdjecia ,,Ducha''i sami sobie odpowiedzcie
Ja powiem tylko ze chyle czolo przed Pania Ewa ktora sama tez wygrala swoja walke z nowotworem kilka lat temu-trzymam mocno kciuki za ,,Ducha''i rozglaszam gdzie moge apel o pomoc,to tylko moje osobiste zdanie
wiec nie atakujcie mnie zaraz

Posted

Pani Ewa ma trzy collie wyciągnięte ze schroniska. Dba o nie niesamowicie. Ja na forum collie śledzę ten wątek od początku i mam olbrzymi szacunek dla tego, co robi. Ten pies rwie sie do życia! Pomagam jak mogę, ale koszty ratunku są wielkie. Każda Wasza złotówka może przybliżyć Ducha do zdrowia. On bardzo dobrze reaguje na leki stosowane przez Ewę. Już parę razy był na granicy życia i śmierci, a jednak się wyrwał. Lekarze byli zdumieni, nie powinno go już być. Dlatego warto mu pomagać!

Posted

nessie napisał(a):
Pani Ewa ma trzy collie wyciągnięte ze schroniska. Dba o nie niesamowicie. Ja na forum collie śledzę ten wątek od początku i mam olbrzymi szacunek dla tego, co robi. Ten pies rwie sie do życia! Pomagam jak mogę, ale koszty ratunku są wielkie. Każda Wasza złotówka może przybliżyć Ducha do zdrowia. On bardzo dobrze reaguje na leki stosowane przez Ewę. Już parę razy był na granicy życia i śmierci, a jednak się wyrwał. Lekarze byli zdumieni, nie powinno go już być. Dlatego warto mu pomagać!

A przed panią Ewą chylę czoło i podziwiam.

Posted

Wpłaty należy kierowac na Fundację Dr Lucy tak jak Kolia podała na pierwszej stronie. Oto namairy:

Fundacja Dr Lucy
ul. Mickiewicza 33

63-100 Śrem
Nr konta: 90 1060 0076 0000 3200 0123 7484
z dopiskiem: "Dla Ducha"

Posted

Słuchajcie, proszę o szybką odpowiedz. Zakłądam Duchowi aukcje na allegro z prośbą o pomoc finansową. Nie mam cegiełek. Mogę w ilosci wpisać 100 przedmiotów do sprzedaży za 6 zł? i nic w zamian nie dać wpłącającym? Taka totalna charytatywna aukcja?
Dajcie znać szybko.

Posted

Aha, no i wkleiłam tekst z pierwszego posta. Nie mam niestety czasu na przerabianie informacji- a czasu jest niewiele. pani Ewa do poniedziałku musi mieć kasę na leki!!! Może tak być?

Posted

Nie mam absolutnie zadnych watpliwosci, ze jesli mozna pomagac- trzeba to robic..i dziekuje wszystkim tym, ktorzy chca to robic i robia..trzeba mnostwa sil, czasu i energii..nie jest to latwe, ale wierze, ze warto!!!Jesli tylko bede mogla -wysylam pieniazki-prosze o numer konta. W tym miesiacu juz troche nawysylalam ale kto wie,moze jeszcze cos mi sie uda wyszparac:)Tymczasem trzymam kciuki i Bogu dziekuje za takich ludzi, jakich tu spotykam i ktorzy maja takie ogromne i czule serce..a Psinke prosze wymiziac za uszkiem i pod brzuszkiem i gzdie tylko...Ja poki co bede sie modlila:)

Posted

[quote name='agatkia']Ok, oto adres:
Collie umiera :((( POMÓŻ!! charytatywna (481703657) - Aukcje internetowe Allegro

Pierwszy raz cokowiek wystawiałam, więc wybaczcie jeśli cos jest nie tak. Aukcja jest maksymalnie wyróżniona, ważna 14 dni. jak sie skończy wystawię drugą. kolia, wiem, ze jestem zabiegana, ale wstaw proszę adres na pietrwszą stronę.

Aukcja jest nieprawidłowa, jak się zespół allegro dopatrzy to zwali. Sprzedajesz powietrze. Musisz napisać co jest przedmiotem aukcji (zdjęcie, dyplom, pocztówka, kalendarz najczesciej dają ludziska zdjęcie psiaka).

Posted

To już nie wiem. W razide czego co powinnam zmienić? Nazwa przedmiotu to jednocześnie tytuł? Bo ja już zgłupiałam... a nie chcę, żeby w tytule było: zdjecie psa :roll:

Posted

[quote name='Julie']tutaj nic nie sprzedają pieski /nie york/ psy/ Alfi chce żyć! pomóż! (472710129) - Aukcje internetowe Allegro

I to jest argument? Wydaje mi się że regulamin allegro jest argumentem. Podpowiedziałam bo może być tak, że allegro się dopatrzy i zwali aukcję. Logiczne tez jest że nie zawsze się zauważą, ale nie jest to też powodem żeby się wzorować.

A jednak aukcja pieski /nie york/ psy/ Alfi chce żyć! pomóż! (472710129) - Aukcje internetowe Allegro. Wczytałam się dzisiaj. Zdzsiwiłam się, zę już tyle powietzra kupili. Oto fragment tekstu:

"To wszystko jednak niestety bardzo dużo nas kosztuje, a środki finansowe kończą się bezlitośnie szybko:( Jeśli macie ochotę pomóc i zakupicie jedną lub (w zależności od możliwości) kilka cegiełek, to z pewnością przyczynicie się tym samym do uratowania życia tego kochanego psa."

Agatkia tytuł jest OK. Napisz formułkę w stylu:
"Przedmiotem aukcji jest ... "
i wpisz ten przedmiot aukcji nie wiem zdjęcie może.

Agatkia wiesz ile aukcji wystawiam w tym cegiełkowych, wydaje mi się że coś mogę doradzić i podzielić się doświadczeniami.

Posted

Isadora, jasne. Podpowiedz mi proszę, bo nie wiem czy dobrze jarzę. Mam zmienic kategorię TYTUŁ, tak?

A tę formułkę o w treść ogłoszenia wpisać? Jeny- ze mnie taki muł, że hej.

Posted

Tak gdzieś w ogłoszeniu wpisz. Może np po tym:

"Trzeba kontrolnych badań krwi i moczu. kontrolnych badań i leków chemicznych. Na to wszystko brakuje jednak pieniążków. Nie oddajmy Duszka śmierci, nie pozwólmy mu umrzeć... nie teraz, gdy los się do niego uśmiechnął.... "

Posted

[quote name='Kolia']
Kolejna smutna historia jakich na dogomanii wiele... Przeczytajcie jednak i jeśli możecie to proszę pomóżcie... :-(
MIESIĘCZNY KOSZT LECZENIA DUSZKA TO 1400zł :-(:-(:-(
Duch - wyciągnięty "na siłę" z pseudoschroniska pod Wejherowem. Tam stał na łańcuchu, żywcem zjadany przez robactwo. Ważył 11kg.
/quote]
masz link na dogo odnośnie tego schroniska-pseudo schroniska?