maartaa_89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='IwonCairn']Bez problemów, pieniacze zdarzają się co prawda od czasu do czasu, ale nie częściej niż wśród przedstawicieli innych ras i raczej dotyczy to samców w sytuacjach samiec kontra inny samiec. Nasze Cairny żyją w wielopokoleniowym stadzie i dobrze się dogadują. Obce psy są dobrze tolerowane, o ile same nie zachowują się zaczepnie. Generalnie są to jedne z łagodniejszych terrierów, mimo pewnej dozy nieufności w stosunku do obcych, co mi się osobiście akurat bardzo podoba. Atutem Cairn Terrierów jest też długowieczność i dobre zdrowie. Pzdr.[/QUOTE] Kurcze, kusisz :cool1: Ostatecznie dojdzie do rozgrywki między cairn terrierem a sznaucerem średnim, raczej na korzyść pierwszego bo mniejszy. wyślę Ci jeszcze PW Quote
Tascha Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 (edited) [quote name='xxxx52']a jak czesto w ciagu dnia wyja ? czy maja instynkt lowiecki? czy nie sa rasa lekliwa?[/QUOTE] baski nie wyją-generalnie wogóle sie nie oddzywaja, pregusy za to chetnie prowadza rozmowy wpatrzone prosto w oczy człowieka,ale nie ma to nic wspólnego z wyciem oczywiscie ze maja instynkt łowiecki- w końcu to V grupa nie sa lekliwe, są ciekawskie interesuja ich nowe rzeczy i zjawiska, choć najpierw wolą ocenic te nowośc z bezpeicznego dystansu -w buszu musiały sobie jakos te wszystkie tysiace lat radzic i przetrwały do ludzi obcych na spacerze podchodza z dystansem albo obojetnoscia, natomiast jesli ktos przychodzi do nas do domu... o ile my, jako głowa domu witamy te obca osobe serdecznie- baski przyjda sie przywitac jak ze starym znajomy,, jesli przychodzi do nas ktoś, kogo nie lubimy /aczkolwiek oczywiście szczerzymy zeby w usmiechu na powitanie az do rozbolenia szczek/ -basenji raczej nie pozwola sie pogłaskac i odejda Jesli chodzi o info odnosnie basków- służe ;) wystawiamy, uprawiamy amatorsko sporty psie itp itd Edited December 18, 2012 by Tascha Quote
EDson Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Witam. Poszukuje jakieiś dobrej rasy psa. Pole do biegania jest dość spore i ogrodzone. Kojec jest buda jest ocieplana wszystko git. Wiadomo chodzi o pilnowanie terytorium :) Czekam na jakąś odp. dzięki wielkie :angryy: Quote
Kyu Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='EDson']Witam. Poszukuje jakieiś dobrej rasy psa. Pole do biegania jest dość spore i ogrodzone. Kojec jest buda jest ocieplana wszystko git. Wiadomo chodzi o pilnowanie terytorium :) Czekam na jakąś odp. dzięki wielkie :angryy:[/QUOTE] Podhalan? Mastf Tybetański? Kaukaz? Azjata? coś dużego, kudłatego skoro ma pilnować i mieszkać na dworze. Musialabys podac wiecej szczegółów czeego oczekujesz wiecej, co będziesz z psem/ dla psa robić. Quote
EDson Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Tak na dworze jakoś u mnie nie wyobrażam sobie mieszkania w domu hehe:razz: Pilnowanie to piorytet. Może jakieś spacery i zabawa :) ON'a już miałem Quote
maartaa_89 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 od pilnowania to jest firma ochroniarska, nie pies, z którym [B]może [/B]na spacer raz na jakiś czas wyjdziesz Quote
ajeczka Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Spotkałam się z dwoma basenji na łódkach. Zapewniły mi rozrywkę lepszą niż najlepszy kabaret ;-) Może jestem wyjątkiem w psim świecie, ale na pomoście przywitały mnie w radosnych podskokach. Tęskniłam za swoim psem straszliwie i może to wyczuły ;-) Quote
xxxx52 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='EDson']Witam. Poszukuje jakieiś dobrej rasy psa. Pole do biegania jest dość spore i ogrodzone. Kojec jest buda jest ocieplana wszystko git. Wiadomo chodzi o pilnowanie terytorium :) Czekam na jakąś odp. dzięki wielkie :angryy:[/QUOTE] Poszukujesz jak zrozumialam "dobrej rasy "do pilnowania,zeby szczekal i biegal? Dobra rasa ,a coz to za nowosc? Do biegania i pilnowania to nawet jamnik sie nadaje ,no ale buda i kojec?hmm Jaki duzy jest ten kojec? Czy pies bedzie tylko cale psie zycie spedzal w ogrodzie? Ps na tym watku wyczytalam o kaukazach i psach podchalanskich ,ktore ponoc nadaja sie do pilnowania terytorium,ale jaka ta Twoja buda ocieplona jest duza,czy psy ponad 70 cm do grzbietu moga z takiej budy korzystac? Quote
Tascha Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 [quote name='ajeczka']Spotkałam się z dwoma basenji na łódkach. Zapewniły mi rozrywkę lepszą niż najlepszy kabaret ;-) Może jestem wyjątkiem w psim świecie, ale na pomoście przywitały mnie w radosnych podskokach. Tęskniłam za swoim psem straszliwie i może to wyczuły ;-)[/QUOTE] Baski maja cos w rodzaju szóstego zmyslu albo zdolnosci telepatyczne albo dokładnie nie wiadomo co- to wiekszośc osób bardzo związanych z psami i mających basenji Ci powie ;) większośc psów nawiązuje silny kontakt z włascicelem, czesto jest to kontakt bardzo wyjatkowy-ale baski pod tym wzgledem sa niesamowite i rozpoznaja uczucia i nastawienie innych osób Kiedys przyjechala do nas Pani z Corką, obie zajmuja sie końmi (prowadza warsztaty "konie ucza ludzi" ) , maja tez psy, szczurki i wogóle kochaja zwierzeta i je rozumieja. Od pierwszej chwili wspaniale sie nam rozmawiało ,tak przyjaxnie.Moje baski takze od pierwszej chwili wyczuły w obu Paniach bratnie dusze-przywitały sie z ogromna radoscią, jak dawno nie widzianego przyjaciela ;) Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Tascha']Baski maja cos w rodzaju szóstego zmyslu albo zdolnosci telepatyczne albo dokładnie nie wiadomo co- to wiekszośc osób bardzo związanych z psami i mających basenji Ci powie ;) większośc psów nawiązuje silny kontakt z włascicelem, czesto jest to kontakt bardzo wyjatkowy-ale baski pod tym wzgledem sa niesamowite i rozpoznaja uczucia i nastawienie innych osób Kiedys przyjechala do nas Pani z Corką, obie zajmuja sie końmi (prowadza warsztaty "konie ucza ludzi" ) , maja tez psy, szczurki i wogóle kochaja zwierzeta i je rozumieja. Od pierwszej chwili wspaniale sie nam rozmawiało ,tak przyjaxnie.Moje baski takze od pierwszej chwili wyczuły w obu Paniach bratnie dusze-przywitały sie z ogromna radoscią, jak dawno nie widzianego przyjaciela ;)[/QUOTE] Telepatyczne zdolnosci maja wszystkie psy czy to rasowe czy wielorasowe. Quote
asiak_kasia Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='EDson']Tak na dworze jakoś u mnie nie wyobrażam sobie mieszkania w domu hehe:razz: Pilnowanie to piorytet. [U]Może jakieś spacery i zabawa[/U] :) ON'a już miałem[/QUOTE] [B]Każdy pies[/B] do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania [B]potrzebuje spacerów[/B]. To zapewnia odpowiednią ilość nowych bodźców, że o pozostałych waznych aspektach- jak nawiązanie więzi z właścicielme, ruch, i po prostu forma wymęczenia, nie wspomnę. Nawet pies, który ma za zadanie stróżowanie, nie może całego życia spędzac na zamkniętym terenie, bo zeświruje i będziesz miał szczekacza, który drze japę na byle co. A chyba nie o to chodzi, prawda? Z tymże wszystkie psy, które mogą swobodnie mieszkać w budzie to psy trudne, bardzo niezależne i wymagające doświadczenie, w dodatku całkowicie rózne od ONka. Kaukaz, Owczarek Środkowo Azjatycki, Mastiff Tybetański, czy Owczarek Podhalański to molosy w typie w górskim. I polecam się odezwać na odpowiednim podforum. Tak naprawdę każdy jeden wymaga mądrego prowadzenia, i umiejętności dogadania się z psem o molosowym charakterku. A wierz mi, oj one mają swoje zdanie na każdy temat i daleko im do ONka. Bardzo daleko. A nie myślaleś o jakimś starszym psie do adopcji, takim, który już ma wykształcony charakter i będzie można stwierdzic, czy dasz sobie z nim radę? Myślę, że to była by dobra decyzja. ale przede wszystkim jeszcze raz podkreśle, pies [B]POTRZEBUJE BEZWZGLĘDNIE spacerów.[/B] Każdy pies, bez względu czy to jork, owczarek, czy mastiff. Bez tego jesteś na najlepszej drodze do zrobienia z psa wariata, psychopaty, który będzie albo lękliwy, albo agresywny. Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='EDson']Tak na dworze jakoś u mnie nie wyobrażam sobie mieszkania w domu hehe:razz: Pilnowanie to piorytet. Może jakieś spacery i zabawa :) ON'a już miałem[/QUOTE] A co sie z ON stalo ,ze go nie masz. Poza tym czy pomyslales ,ze psy potrzebuja zajecia i dobrego wychowania,spacerow i kontaktow z innymi psami i ludzmi.Pies MUSI codziennie "czytac uliczna gazete"ON tym bardziej, jako najbardziej inteligentny pies z wszystkich psow ma tyko jak glupi psychicznie chory pies szczekac i biegac wzdluz plotu.To hanba ,szkoda psa.! Moja mama zawsze miala ON i zawsze z kazdym 2x w tygodniu chodzila do psiej szkoly,a tez ma dom i ogrod.teraz pies ma 13 lat ,a mama 80 lat i juz od zeszlego roku nie chodza na zajecia.Pies ten z 3 pozostalych mieszkaja w domu.Bud nigdzie nie ma,tylko sa budki dla ptaszkow. Quote
asiak_kasia Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='xxxx52'][B]A co sie z ON stalo ,ze go nie masz.[/B] Poza tym czy pomyslales ,ze psy potrzebuja zajecia i dobrego wychowania,spacerow i kontaktow z innymi psami i ludzmi.Pies MUSI codziennie "czytac uliczna gazete"ON tym bardziej, jako najbardziej inteligentny pies z wszystkich psow ma tyko jak glupi psychicznie chory pies szczekac i biegac wzdluz plotu.To hanba ,szkoda psa.! Moja mama zawsze miala ON i zawsze z kazdym 2x w tygodniu chodzila do psiej szkoly,a tez ma dom i ogrod.teraz pies ma 13 lat ,a mama 80 lat i juz od zeszlego roku nie chodza na zajecia.Pies ten z 3 pozostalych mieszkaja w domu.Bud nigdzie nie ma,tylko sa budki dla ptaszkow.[/QUOTE] może po prostu starość i przyszedł na niego czas? Dziwne pytanie... xxxx52, czemu Ty tak uparcie z tymi budami walczysz? Pies w budzie, o ile ma zapewnione wszelkie podstawowe aspekty ( spacer, dobre zarełko, szkolenie, miłość i uwagę właściciela) to nie cierpi mieszkając na zewnątrz. Oczywiście są rasy, które są do takich warunków stworzone i te które całkowicie się nie nadają. ONa w budzie średnio widzę, ale tak samo nie widze tam rotka, co nie zmienia faktu, że znam psy tych ras i świetnie sobie radzą w kojcach. Po powrocie człowieków spedzają z nimi resztę dnia. [B] EDson[/B] I tak jak wspomniałam, może warto pomysleć nad adopcją, bo dobry stróz, to mnóstwo pracy z psem, i na pewno nie jest to pies dla człowieka bez doświadczenia z molosami. A to specyficzna grupa psów. Poszukaj forum molosy w necie i tam poczytaj, pozbieraj wiedzę, i wtedy jeszcze raz zastanów się nad rasą dla siebie. :) Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 a co to za grzech pytac co stalo sie z psem,czy ja ciebie sie pytam ,ajak??????????????Czesto psy np.ON choruja na HD i sa uspyiane Co ty z tymi budami ,dlaczego walczysz o zachowanie zacofania i polskiej tradycji -buda ,lancuch i kojec? Nie oceniaj co pisze po sobie. Milosc wlasciciela co to takiego? Quote
asiak_kasia Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Buda, kolec i łańcuch to zupełnie rożne kwestie. Także jeżeli ktoś wrzuca do jednego wora ludzi, którzy mają rasy typowo "podwórkowe" i psycholi trzymających psy na łańcuchu, to nic tylko pogratulować. :roll: co do pytania o psa, nie stwierdziłam, że to grzech, tylko, że dziwne pytanie. I psy nie chorują na HD- Huntington's disease- to inaczej pląsawica. Psy chorują na dysplazję. To takie małe sprostowanie, bo nie każdy jest znawcą wszelakich skrótów. i serio muszę Ci tłumaczyć czym jest miłość właściciela w stosunku do swojego psa? Myślę, że dość oczywiste to jest? I od kiedy trzymanie psa w budzie to polska tradycja? Nigdzie na świecie się tego nie praktykuje? Pogrzeb sobie odnośnie rasy Cane Corso, zobacz jak one żyją do dzisiaj we Włoszech, do czego są wykorzystywane i gdzie mieszkają :diabloti: Albo dogi argentyńskie, które do dziś świetnie polują na dziki, toż to bestialstwo niesamowite. Ze nie wspomnę, o wszelkich kaukazach, owczarkach, które przemierzają stepy, pilnują stad owiec i nie widziały szczotki nigdy w swoim życiu. :evil_lol: Są psy stworzone do zalegania na kanapię i są psy, które potrzebują pracy, zajęcia i warunków możliwe najbliższych tego w jakich powstawały. I po to mamy taka ilość ras, żeby wybrać psa zgodnego z naszymi oczekiwaniami, i tym co możemy psu zaoferować. I super, że pada pytanie jaki pies się do tej budy nadaje, bo dzięki temu EDson, nie wsadzi do niej amstafa czy innego pekińczyka. Quote
omry Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 asiak_kasia, nawet się nie produkuj, bo xxxx52 jest niereformowalna i wciąż nie przestaje zadziwiać ogromem swojej wiedzy na temat psów :evil_lol: EDson, mój rottweiler od zawsze mieszka w budzie, dziś ma 12 lat. Za kilka miesięcy dopiero zamieszka z nami w mieszkaniu. Nie wyobrażam sobie nic z nim nie robić, naprawdę. Pies w budzie praktycznie ciągle siedzi sam, a żeby nie był sflustrowany i nabuzowany, to trzeba trochę pary z niego spuścić. Szczególnie, jeśli wybierzesz młodego osobnika, to naprawdę bardzo ważne. Ja od siebie polecam kundelka z DT, czy ze schroniska, który dobrze czuje się na dworze. Wcale nie rzadko można spotkać ogłoszenie o psie, który może zostać wydany tylko do mieszkania w budzie, bo w domu zwyczajnie źle się czuje. Rottweilera mimo wszystko do budy nie polecam zdecydowanie :) Quote
mańka_ Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='asiak_kasia']Pies w budzie, o ile ma zapewnione wszelkie podstawowe aspekty ( [B] spacer,[/B] dobre zarełko, [B]szkolenie, miłość i uwagę właściciela[/B]) to nie cierpi mieszkając na zewnątrz. [/QUOTE] Z tego co pisze EDson: 3 na 4 z tych warunków pies "może" będzie miał. O żarciu nic nie pisał, ale jakoś wątpię, że przy takim podejściu ("może" spacer, "może" zabawa) pies będzie jadł jak powinien, a nie resztki z ludzkiego stołu. Ps. HD to również "hip dysplasia".... Quote
asiak_kasia Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 No to może warto potraktować człowieka jak człowieka, pogadac, podpowiedziec, a nie od razu mieszać z błotem i robic najgorszego z najgorszych. :roll: [quote name='omry']asiak_kasia, nawet się nie produkuj, bo xxxx52 jest niereformowalna i wciąż nie przestaje zadziwiać ogromem swojej wiedzy na temat psów [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE] No właśnie widzę. Po prostu nie mogłam przemilczeć, bo sama jestem posiadaczką budy i kojca, w której ( o boże drogi!) mieszka pies. :diabloti: Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='omry']asiak_kasia, nawet się nie produkuj, bo xxxx52 jest niereformowalna i wciąż nie przestaje zadziwiać ogromem swojej wiedzy na temat psów :evil_lol: EDson, mój rottweiler od zawsze mieszka w budzie, dziś ma 12 lat. Za kilka miesięcy dopiero zamieszka z nami w mieszkaniu. Nie wyobrażam sobie nic z nim nie robić, naprawdę. Pies w budzie praktycznie ciągle siedzi sam, a żeby nie był sflustrowany i nabuzowany, to trzeba trochę pary z niego spuścić. Szczególnie, jeśli wybierzesz młodego osobnika, to naprawdę bardzo ważne. Ja od siebie polecam kundelka z DT, czy ze schroniska, który dobrze czuje się na dworze. Wcale nie rzadko można spotkać ogłoszenie o psie, który może zostać wydany tylko do mieszkania w budzie, bo w domu zwyczajnie źle się czuje. Rottweilera mimo wszystko do budy nie polecam zdecydowanie :)[/QUOTE] Moze myslisz o sobie:siara: Quote
Rinuś Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [I][B]Przyszłam się dalej pośmiać z wszechwiedzącej wiedzy xxxxxxxxxxxxx52 :evil_lol:[/B][/I] [I][B] A co do EDsona - nie zamykaj psa w kojcu nie zapewniając mu spacerów, szkolenia,spotykania z innymi psami itd bo będziesz miał/a psychopatę na podwórku a nie normalnego psa to raz, a dwa ten pies będzie nieszczesśliwy. Swoją drogą ciekawe co wybierzesz za rasę...[/B][/I] Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='asiak_kasia']Buda, kolec i łańcuch to zupełnie rożne kwestie. Także jeżeli ktoś wrzuca do jednego wora ludzi, którzy mają rasy typowo "podwórkowe" i psycholi trzymających psy na łańcuchu, to nic tylko pogratulować. :roll: co do pytania o psa, nie stwierdziłam, że to grzech, tylko, że dziwne pytanie. I psy nie chorują na HD- Huntington's disease- to inaczej pląsawica. Psy chorują na dysplazję. To takie małe sprostowanie, bo nie każdy jest znawcą wszelakich skrótów. i serio muszę Ci tłumaczyć czym jest miłość właściciela w stosunku do swojego psa? Myślę, że dość oczywiste to jest? I od kiedy trzymanie psa w budzie to polska tradycja? Nigdzie na świecie się tego nie praktykuje? Pogrzeb sobie odnośnie rasy Cane Corso, zobacz jak one żyją do dzisiaj we Włoszech, do czego są wykorzystywane i gdzie mieszkają :diabloti: Albo dogi argentyńskie, które do dziś świetnie polują na dziki, toż to bestialstwo niesamowite. Ze nie wspomnę, o wszelkich kaukazach, owczarkach, które przemierzają stepy, pilnują stad owiec i nie widziały szczotki nigdy w swoim życiu. :evil_lol: Są psy stworzone do zalegania na kanapię i są psy, które potrzebują pracy, zajęcia i warunków możliwe najbliższych tego w jakich powstawały. I po to mamy taka ilość ras, żeby wybrać psa zgodnego z naszymi oczekiwaniami, i tym co możemy psu zaoferować. I super, że pada pytanie jaki pies się do tej budy nadaje, bo dzięki temu EDson, nie wsadzi do niej amstafa czy innego pekińczyka.[/QUOTE] To tak male sprostowanie ,bo nie kazdy jest specjalista skrotow np.jak HD co oznacza HÜftdysplasie,lub Hüftgelenkedysplasie Widze ,ze u ciebie dysplazja miesza sie z plasawica,albo zamiast na angielski chodzilas za czesto na blauki? Quote
xxxx52 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='Rinuś'][I][B]Przyszłam się dalej pośmiać z wszechwiedzącej wiedzy xxxxxxxxxxxxx52 :evil_lol:[/B][/I] [I][B] A co do EDsona - nie zamykaj psa w kojcu nie zapewniając mu spacerów, szkolenia,spotykania z innymi psami itd bo będziesz miał/a psychopatę na podwórku a nie normalnego psa to raz, a dwa ten pies będzie nieszczesśliwy. Swoją drogą ciekawe co wybierzesz za rasę...[/B][/I][/QUOTE] dziwene powtarzasz moje zalecenia do EDsona i jeszcze sie z tego smiejsesz ,czy to objawy sa starosci? rin............................us:stupid: Quote
semmi Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 A co powiecie o romagnolo lagotto? Przypomnę, dom z dzieckiem niepełnosprawnym, ale aktywny :) Quote
asiak_kasia Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 [quote name='xxxx52']To tak male sprostowanie ,bo nie kazdy jest specjalista skrotow np.jak HD co oznacza HÜftdysplasie,lub Hüftgelenkedysplasie Widze ,ze u ciebie dysplazja miesza sie z plasawica,albo zamiast na angielski chodzilas za czesto na blauki?[/QUOTE] Masz pecha kochanieńka bo tak się składa ze z wykształcenia jestem filologiem :diabloti: (chyba zbyt wiele medycznych tekstów przetłumaczyłam, bo jakoś w mojej głowie HD to właśnie pląsawica) Natomiast, to jest już poziom, do którego nie zamierzam się zniżać. Kiedy brakuje argumentów zostają zawsze wycieczki osobiste :razz: A Ty Kochana xxxx52 dalej promuj terierki do bloków zamiast borderów, psy wyprane z popędów, i najlepiej każdego na kanapę. a wracając do tematu wątku, co sądzicie o BA-Buldogu Amerykańskim? Przymierzam się do tego delikwenta i zastanawiam się czy dobrze celuję. ( bo ostatnio zahaczyłam o galerię Vectry( zła kobieta, takie rzeczy pokazuje:diabloti: i mi się gorąco zrobiło na widok rudych stafików :loveu:) Szukam psa typowo pod sporty wysiłkowe, z moim rotem trochę zasmakowaliśmy w weight pulling'u, strasznie podoba mi się high jump, no i oczywiście nasz ukochany dog trekking, i pewnie IPO. Podrzućcie może inne rasy, która zdrowotnie i wysiłkowo dadzą radę. Ja osobiście doświadczenie z psami mam wieloletnie, przez recę przeszły mi kaukazy, poczwarki niemieckie, roty, wszelakie kundle, teraz mam mieszańca z CAO. Mieszkamy pod miastem, 1ha terenu, konie, kozy, kury, koty-także fajnie by było gdyby nie próbował z zasady ukatrupić reszty stworów. I w zasadzie ma być raczej srednio-większy, duży. I mam nadzieje, że spacery, dobre zarcie, szkolenie posłuszeństwa to na tyle oczywista oczywistość, że nie musze o tym pisać. ;) Także czekam na propozycja, żebym mogła sobie powybrzydzać :evil_lol: Quote
EDson Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Miałem ON'a spory czas , ale przyszła powódź i niestety choroba dopadła. Spacery raz na jakiś czas i jakoś nie widziałem , żeby coś złego sie z nim działo:) Zabawa w lecie codziennie :) Co do jedzenia zawsze miska pełna karmy chciał to jadł :) Pytanko mam czy Husky dałby rade ? Quote
Recommended Posts