Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosikbaum napisał(a):
witam
czy mogę prosić o więcej informacji o tej młodej 2 miesięcznej bullince??
co jej dolega? jaka jest jej przeszłosć?

Cóż na na tym zdjęciu Chanel wygląda bardzo atrakcyjnie ...

Jednak cała prawda jest mniej "atrakcyjna" ...

Chanel jest skrajnie zabiedzona i niedożywiona.
Waży 1.4 kg.
Poważny stan zapalny jelit i zgrubienia na jelitach.

Dwie wady genetyczne dotyczące "kości": karpiowaty grzbiet i ruchome rzepki kolanowe. Pierwszą wadę możliwe że uda się "skorygowac" gdy Chanel nabierze masy i rozwiną się jej mięśnie. Z drugą musi nauczyc się życ - przynajmniej na razie.

Oprócz tego kości Chanel są "miękkie" - podawanie jakichkolwiek prepartów wzmacniających jest na razie niemożliwe ze względu na skrajne wycieńczenie organizmu.

Chanel mówiąc najprościej jest w chwili obecnej szkieletem obciągniętym skórą.

W tej fazie zagłodzenia niemożliwe jest nawet odrobaczenie nie mówiąc już o jakimkolwiek szczepieniu. Nie było możliwe pobranie krwi do badań - jedyną niezasuszoną żyłą jest żyła jarzmowa czyli szyjna.

Chanel ma zleconą ścisłą diętę wysokobiałkową - gotowane ryby morskie z warzywami. Posiłki w małych ilościach 6-8 razy dziennie i o konsystencji papki (wszystko musi byc zmielone na papkę). Jelita Chanel muszą z powrotem zacząc pracowac.

I jeszcze jedno Chanel w chwili obecnej ze względu na wady rzepek kolanowych bezwzględnie musi poruszac się po stabilnym podłożu a więc wykładzinach, dywanach. Przynajmniej do ukończenia pierwszego roku życia odpadają jakiekolwiek śliskie podłogi.

Możliwe że Chanel ma także problemy "skórne" - na razie są to tylko zaróżowione przerzedzenia na skórze łap, podbrzuszu, wewnętrznej stronie ud. Szyja od spodu jest zupełnie łysa. Miejmy nadzieję, że wynika to z zaniedbania a nie jest to np. nużyca.

Oczywiście poza tym wszystkim Chanel jest przeuroczym szczeniakiem z ogromną wolą życia.

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no to skoro Chefrenek i Maupa juz napisały to, co i ja miałam napisać, to może ja juz nie napiszę tego samego po raz trzeci :evil_lol:

w każdym razie mała na razie nie jest do adopcji

ale obserwować wątek warto - myślę, że na dniach pojawią się nowe bulwy szukające domu

Posted

...a o tym cos wiecie?
Przeklejam z molosów post draczynki-który tez przekleiła z innego forum)
Witajcie
5 stycznia na Wale Miedzeszyńskim w Warszawie znaleziono buldożka francuskiego -pieska czarnego z szerokim krawatem, ma klapnięte uszka i choć nie ma tatuażu to niewątpliwie jest to buldog. Jest w bardzo dobrej kondycji . Ma też dwie inne charakterystyczne cechy. Wielka prośba zwłaszcza do warszawiaków aby wyostrzyli słuch . Jeśli nie znajdzie się właściciel piesek trafi do schroniska. Jeśli ktoś ma ochotę go przygarnąć to również proszę o wiadomość. Piesek ma około 5/6 lat i jest przeuroczy . Sama mam 10 buldożków w domu i wprowadzenie obcego z zewnątrz skończyło by się niechybnie pogryzieniem. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na mój tel. 0505 544 722
pozdrawiam AM

Posted

Benia-b napisał(a):
...a o tym cos wiecie?
Przeklejam z molosów post draczynki-który tez przekleiła z innego forum)
Witajcie
5 stycznia na Wale Miedzeszyńskim w Warszawie znaleziono buldożka francuskiego -pieska czarnego z szerokim krawatem, ma klapnięte uszka i choć nie ma tatuażu to niewątpliwie jest to buldog. Jest w bardzo dobrej kondycji . Ma też dwie inne charakterystyczne cechy. Wielka prośba zwłaszcza do warszawiaków aby wyostrzyli słuch . Jeśli nie znajdzie się właściciel piesek trafi do schroniska. Jeśli ktoś ma ochotę go przygarnąć to również proszę o wiadomość. Piesek ma około 5/6 lat i jest przeuroczy . Sama mam 10 buldożków w domu i wprowadzenie obcego z zewnątrz skończyło by się niechybnie pogryzieniem. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na mój tel. 0505 544 722
pozdrawiam AM

Dziewczyny wiedzą.;)

Posted

Chanel jest piękna, jak będzie do adopcji i znajdzie Swój Dom to Państwo będą mieli piękną "skarbonkę", a weterynarz stałego klienta. Bidulinka mała :-(

Posted

Aj...od niedawna zachwyciłam się tą rasą.Ale narazie nie mam warunków na trzeciego psa:placz: Ale popytam wśród znajomych...może akurat ktoś szuka BF?:loveu:

Posted

MAKO, nr 689

numer: 689
numer chip: 953000005133895
imię: MAKO
wielkość: srednia
rasa: MIX BULDOżKA
data przyjęcia: 2009-01-08
kwarantanna do 2009-01-22
przebywa w boksie: DUżY HOTEL boks 7

opis: Skrzat jest psem w typie buldoga francuskiego. Pomimo swoich pięciu lat, energią dorównuje szczeniakom, cały czas zaczepiając człowieka i bawiąc się. Skrzat cały czas zachęca do zabawy, podgryzając dłonie. Jest bardzo ruchliwy, tak że trudno było mu zrobić zdjęcia. Wszędzie jest go pełno i cały czas szuka okazji do uciechy. Skrzat przy tym uwielbia się pieścić, pcha się na kolana, liże po twarzy i rękach i chce być cały czas głaskany.

Skrzat został podrzucony do schroniska, mamy nadzieję, że tym razem znajdzie odpowiedzialnych, kochających właścicieli"

/opis Aśka zdj.Natalia/
pomozcie tel 042 6567842 lub 500099995

Posted

Zawsze chciałam mieć Buldożka więc byłabym zainteresowana adopcją niedawno odszedł ode mnie mój kochany Bernardyn i chcę zapełnić pustkę mam 22 lata mieszkam w Suchej górnej

Posted

czy buldożek Gacek szuka jednak domu, czy jego obecni właściciele nad nim chcą pracować? Bardzo bliski memu sercu ten chłopak, a niestety nie mogę się już dowiedzieć jakie jego losy na forum adopcyjnym buldożków

Posted

a.kcka napisał(a):
Zawsze chciałam mieć Buldożka więc byłabym zainteresowana adopcją niedawno odszedł ode mnie mój kochany Bernardyn i chcę zapełnić pustkę mam 22 lata mieszkam w Suchej górnej

To szukaj na dogo jakiegoś psiaka! Który zawładnie twoich serduszkiem:loveu:

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Magija, własciciele postanowili Gacka oddać....niestety

kurcze strasznie mi szkoda, wiem, jestem przekona o tym, że wystarczy nad nim pracować, zapewne on się boi dlatego reaguje agresją :(

Posted

no dobra ale to allegro zdejmie aukcje i co to zmienia:angryy: trzeba się dowiedzieć gdzie facet mieszka, chciałam do niego napisać ale mam zablokowane konto :oops:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...