malagos Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 To może popraw, Oktawia, ten błąd w nazwie miejscowości w tytule, bedzie jasniej i prziejrzysciej :razz: Quote
oktawia6 Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 malagos napisał(a): To może popraw, Oktawia, ten błąd w nazwie miejscowości w tytule, bedzie jasniej i prziejrzysciej :razz: oczywiście-co nie wpływa na całośc-jest wątek po wątku podany również na pierwszym poście z psami w potrzebie z tego schroniska-na każdym po kolei z resztą-jest bardzo jasno i przejżyście Malagos-zapewniam Cię. Z Psiego Anioła: na podstawie informacji publicznej jakiej udzielily urzędy gmin, schroniska i Inspekcja Weterynaryjna: Dane ze schronisk woj. łódzkiego Quote
pixie Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Dorota Phoenix jest z Kutna - moze bedzie pomocna na miejscu byla ostatnio na dogo 20.11.2008 oto jej e-mail [email protected] Quote
aldona_b Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Napiszcie do użytkowniczek Moriaaa i Katya, one działają w łódzkiej fundacji www.niechcianeizapomiane.org, należy chyba też napisać do gmin, które oddają psy do tak złego miejsca przecież niedaleko działa niezłe schronisko w Łęczycy Quote
dzodzo Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 aldona_b napisał(a):Napiszcie do użytkowniczek Moriaaa i Katya, one działają w łódzkiej fundacji www.niechcianeizapomiane.org, należy chyba też napisać do gmin, które oddają psy do tak złego miejsca przecież niedaleko działa niezłe schronisko w Łęczycy obawiam, się ze gminy mają to gdzies gdzie trafiaja od nich psy... kiedyś moja mama robiła akcję u nas w urzędzie gminy,zgłosiła że w parku błąka się bezdomny, okulały i wyjący z bólu pies-wiesz co jej powiedział pan wójt? zeby go przygarnęła jak jej szkoda a on nie będzie bulił kasy za psa w schronisku, on moze tam wysłać jakiegos chłopa zeby kłopot załatwił inaczej:angryy: Quote
Jaaga Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Mnie też wydaje się, że gminy mają to gdzieś. Tak jest dla nich wygodniej, bo przy takiej umieralności w schronisku taniej wychodzi :angryy:. Chyba jednak trzeba by ich zasypywać skargami, zdjęciami, zeby nie mogli tego tak zostawić. Oktawio, podpisz może pod zdjęciami Myszy na 1 str., że jest u mnie i ma zaklepany DS. Nie wszyscy są zorientowani, że ona mieszka z nami i sypia w łóżku :evil_lol: ;). Quote
aldona_b Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Mieszkamy wiele lat na Podlasiu ale moja Mama pochodzi z Żychlina, spróbujemy coś robić aby choć ta gmina nie wysyłała psów do tych ludzi Quote
oktawia6 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 tak jest-gminy mają to w du...gdzie psy posyłają-takie realia w Polsce Quote
BlackSheWolf Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 wiem, że sporo psów ode mnie z miasta trafia do tego schroniska :(( sama jestem wolontariuszka w schronisku w Łęczycy Quote
maarit Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 To straszne że takie rzeczy dzieją się w naszym "katolickim":angryy: kraju. Ale sama przekonałam się jakie potrafią być władze samorządowe... Trudno się więc dziwić ze mają życie psów w.... tam gdzie mają:shake::shake::shake: Quote
PapryczkaChili Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 straszne.... :placz::placz::placz: normalnie to żadne tłumaczenie, ze gminę coś takiego nie interesuje, a osoby o takim światopoglądzie wogóle nie powinny zajmować urzędowych stanowisk... tylko u nas niestety nadal wieki ciemne w tym temacie... straszne, bo na takie rzeczy normalny człowiek nie jest w stanie patrzeć bez emocji... :placz::placz::placz: Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 PODNOSZE z nadzieją, ze znajdą się DT... Quote
Helga&Ares Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dzisiaj w okolicy Kutna/Łęczycy, woj. Łódxkie gmina Daszyna, dokładnie Jarochówek zaginął czarny jamnik, psiak ma 11 lat i ma wyłysienia na grzbiecie. Piesek uciekł rano podczas spaceru. Gdyby ktoś go zobaczył, proszę o kontakt 608686679 watek: 11letni JAMNIK Dżeki uciekł!!!! Proszę, pomóżcie go znaleźć Jarochówek/Łęczyca Quote
bartek1208 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 to schronisko jest straszne! bylem tam w tamtym roku, mieszkam w Kutnie i nie moge powiedzieć nic dobrego zarówno o ludiach jak i o samej placowce. jednym słowem syf kiła i mogiła. Brudno i ciemno, psy nie wychodza na spacery, brak wolontariatu, zero sterylizacji, teren schroniska smiesznie maly, w dodatku w sporej odleglosci od jakiej kolwiek cywilizacji. placowka zajmueje sie jakis soltys czy ktos. Wg mnie powienien tam ktos pojechac i nasłać na nich media !!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malagos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 a mozesz tak podjechać i porobić zdjecia? ........... to najbardziej do ludzi przemawia......... Quote
bartek1208 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 wiesz, mam troche utrudnione możlwiości transportu, poza tym zastanawaiam się czy 16 latkowi bez problemu pozwola robic zdjęcia? Quote
mysza 1 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Czy ktoś tu bywa? Wiadomo czy zmieniły się warunki bytowania psów? Quote
AniaB Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 no włąsnie - czy cos wiadomo o tym schronisku? Quote
Recommended Posts