Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):

To może popraw, Oktawia, ten błąd w nazwie miejscowości w tytule, bedzie jasniej i prziejrzysciej :razz:

oczywiście-co nie wpływa na całośc-jest wątek po wątku podany również na pierwszym poście z psami w potrzebie z tego schroniska-na każdym po kolei z resztą-jest bardzo jasno i przejżyście Malagos-zapewniam Cię.

Z Psiego Anioła:

na podstawie informacji publicznej jakiej udzielily urzędy gmin, schroniska i Inspekcja Weterynaryjna:

Dane ze schronisk woj. łódzkiego

Posted

aldona_b napisał(a):
Napiszcie do użytkowniczek Moriaaa i Katya, one działają w łódzkiej fundacji www.niechcianeizapomiane.org, należy chyba też napisać do gmin, które oddają psy do tak złego miejsca przecież niedaleko działa niezłe schronisko w Łęczycy

obawiam, się ze gminy mają to gdzies gdzie trafiaja od nich psy...
kiedyś moja mama robiła akcję u nas w urzędzie gminy,zgłosiła że w parku błąka się bezdomny, okulały i wyjący z bólu pies-wiesz co jej powiedział pan wójt?
zeby go przygarnęła jak jej szkoda a on nie będzie bulił kasy za psa w schronisku, on moze tam wysłać jakiegos chłopa zeby kłopot załatwił inaczej:angryy:

Posted

Mnie też wydaje się, że gminy mają to gdzieś. Tak jest dla nich wygodniej, bo przy takiej umieralności w schronisku taniej wychodzi :angryy:. Chyba jednak trzeba by ich zasypywać skargami, zdjęciami, zeby nie mogli tego tak zostawić.

Oktawio, podpisz może pod zdjęciami Myszy na 1 str., że jest u mnie i ma zaklepany DS. Nie wszyscy są zorientowani, że ona mieszka z nami i sypia w łóżku :evil_lol: ;).

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

To straszne że takie rzeczy dzieją się w naszym "katolickim":angryy: kraju. Ale sama przekonałam się jakie potrafią być władze samorządowe... Trudno się więc dziwić ze mają życie psów w.... tam gdzie mają:shake::shake::shake:

Posted

straszne.... :placz::placz::placz:

normalnie to żadne tłumaczenie, ze gminę coś takiego nie interesuje, a osoby o takim światopoglądzie wogóle nie powinny zajmować urzędowych stanowisk... tylko u nas niestety nadal wieki ciemne w tym temacie...

straszne, bo na takie rzeczy normalny człowiek nie jest w stanie patrzeć bez emocji... :placz::placz::placz:

• 7 months later...
  • 8 months later...
Posted

to schronisko jest straszne! bylem tam w tamtym roku, mieszkam w Kutnie i nie moge powiedzieć nic dobrego zarówno o ludiach jak i o samej placowce. jednym słowem syf kiła i mogiła. Brudno i ciemno, psy nie wychodza na spacery, brak wolontariatu, zero sterylizacji, teren schroniska smiesznie maly, w dodatku w sporej odleglosci od jakiej kolwiek cywilizacji. placowka zajmueje sie jakis soltys czy ktos. Wg mnie powienien tam ktos pojechac i nasłać na nich media !!!!!!!!!!!!!!!!

• 9 months later...