Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieś Kotliska 6 km przed Kutnem, schronisko wiejskie-psów prawie 300, schrosniko skłąda się z obory gdzie są psy i boksów gdzie też są psy.
Ma podpisane umowy z kilkunastoma gminami.

psy czekają w tym miejscu na naszą pomoc:

duży, o wadze około 40 kg, dorody samiec o brunatnym umaszczeniu jednak widoczne dyskretne cętki pionowe w kolorze rudym, łagodny gdy podeszłam do boksu, nie szczekał nie warczał lekko machał ogonkiem:

pies w typie Owczarka, również smutny, może około 6 lub 7 lat, przejawiał cechy te same co ten powyżej, jednak nie merdał wcale ogonem, apatyczny:

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te wszystkie psy i wątki (poniżej wstawię wątki innym psom z Kotliska) założyłam gdyż byłam w tym miejscu po mini Pekinusię:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pekinka-nuka-wyciagnieta-ze-schronu-kotliska-prosi-o-wsparcie-na-leczenie-123865/?highlight=

poniżej wątki które założyłam psom z Kotliska:

przyjacielski Husky:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-husky-ze-schroniska-kotliska-czeka-na-dobry-dom-123869/?highlight=

Rottwailer-uratowany już przez fundację Rottka:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-rottwailer-czeka-pilnie-na-dom-w-schronisku-kotliska-k-kutna-123904/?highlight=

szczeniaczki z obory:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/uratujcie-szczenieta-z-obory-schronisko-kotliska-pomocy-malo-czasu-123871/?highlight=

szczeniaczek z obórki w DT u MartynyP:
szczeniaczek z obórki ze schronu Kotliska na DT u Martyny-czeka na stały=

sunieczka z obory dom tymczasowy dała Jaaga:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/mini-sunieczka-z-oborki-wyciagnieta-ze-schronu-w-dt-u-jaagi-zbieramy-na-sterylke-124509/

2+1 starsze Ratlerki:
2+1 Ratlerki seniory w depresji-schron Kotliska przed Kutnem-PILNIE!!!

3 zdjęcie psa prawie ON-ka:

suczka przyjacielska, przy wejściu schroniska na łańcuchu, brak wody:

wspinająca się sunia-łagodna, mała, wręcz cisnąca się do krat, by wyjśc do człowieka:

banerki do pobrania, w wykonaniu Brucio, proszę do podpisu sobie brac:

Posted

łagodna, maleńka-wielkości kota sunieczka, jest w oborze:

potrzebuje pomocy-bardzo:placz::

ogólne zdjęcie:

malutka z obory (tam są też szczeniaczki-wątek ch powyżej):

schronisko Kotliska 13
6 km przed Kutnem czynne od 11-17
telefon: 024/356-05-42

jadąc trasę mijamy pola-pola są wszędzie, zobaczycie nowiutką willę-w kolorze żółtym właścicieli tego schroniska i jesteście w takim razie w schronisku.

te psy (prócz obórki) były robione z rzędu boksów gdzie są psy ładniejsze-obok są psy brzydsze-takie róźne-właściciel mi powiedział-jeśli będziecie na miejscu spytajcie się o te również-może któryś się Wam spodoba....z tych brzydszych właśnie....

Posted

nowe zdjęcia zrobione z dnia 08 listopada-sobota:

suczka mix Amstaffa-z wyciągnietymi wymionami-czeka pilnie-w pojedyńczej zagrodzie:

niektóre psy zrezygnowane i przeźliwie smutne-nie wierzą że los się do nich uśmiechnie:placz::

Posted

A jak własciciel, chętny do współpracy?
Bo nie przypuszczam, ze ma jakichś wolontariuszy, bo niby skad mieli by przychodzić.... A ja z karmieniem, były miski z wodą i jedzeniem? Czy to kolejne Krzyczki?

Posted

nowe zdjęcia zrobione 08 listopada-sobota.

takie maluszki rwą się do człowieka:placz::

załamane seniorki Ratlerki-oddane po 10 latach przez rodzinę ich właściciela który zmarł, jest jeszcze 3-kóry się schował-oddali je, skazali na cierpienie i wieczną tęskontę:

założyłam tym kryszynkom wątek,
a poniżej filmik gdzie są widoczne:

Posted

oktawia6 napisał(a):
czytaj Malagos pilnie czytaj to będziesz wiedziała-napisałam: "PILNE ADOPCJE" rozumiesz w czym sęk....

wody wody ładnie wkoło zielono, pola takie obszerne były i wogóle....

teraz rozumiem :placz:
Tym bardziej, ze Ty widziałaś wiele miejsc, o których przeciętny czlowiek nie ma pojęcia i raczej woli nie mieć.... :-(

Posted

Napisałam już na wątku szczeniąt, ale moze lepiej tutaj też. jesli znalazłby sie transport dla szczeniaka do MartynyP do Będzina, to do mnie może przyjechac zdrowa, dorosła, niewielka suczka. Drugą, ale też dorosłą tylko jak najmniejszą wzięłaby na DT moja mama, bo udało mi sie ją nakłonić. jesli jutro do nowego domu pojedzie Dama, to zostanie u nas Zgrozia i Cassie. Wtedy może przyjechac malutka sunia z 2 szczeniakami.
Może w tytule wpisać choć na jeden dzień, że poszukiwany jest transport? Może udałoby się nazbierać na opłacenie transportu, bo raczej graniczy z cudem, zeby ktoś przypadkowo jechał i zabrał 3 psy.

Posted

Jaaga napisał(a):

Napisałam już na wątku szczeniąt, ale moze lepiej tutaj też. jesli znalazłby sie transport dla szczeniaka do MartynyP do Będzina, to do mnie może przyjechac zdrowa, dorosła, niewielka suczka. Drugą, ale też dorosłą tylko jak najmniejszą wzięłaby na DT moja mama, bo udało mi sie ją nakłonić. jesli jutro do nowego domu pojedzie Dama, to zostanie u nas Zgrozia i Cassie. Wtedy może przyjechac malutka sunia z 2 szczeniakami.
Może w tytule wpisać choć na jeden dzień, że poszukiwany jest transport? Może udałoby się nazbierać na opłacenie transportu, bo raczej graniczy z cudem, zeby ktoś przypadkowo jechał i zabrał 3 psy.

Jaaga-właśnie widziałam Twoją propozycję:loveu:
dodam w tytule-może się uda:placz:

Ruda76-nie byłam na wszystkich boksach-w tych co byłam nie widziałam-może są ulokowane gdzieś na innych boksach:roll:

Posted

Z pieniędzy dla Damy mogę przeznaczyc połowę, czyli 55 zł na transport suczek. Może ktoś z okolicy Kutna dałyb radę je podwieźć gdzieś bliżej nas? Napisałam też na wątku szczeniakowym. Nie jest to co prawda wiele, ale zawsze coś.