Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no niestety, ta podróż po "domkach" wyraźnie odbiła się na zdrowiu malucha :-(
w końcu ile rozłąk może wytrzymać takie małe, chociaż wielkie psie serduszko :-(
i jak w końcu nasz Dropsik trafił na wspaniałą panią Irenkę to też nie może się tak do końca nacieszyć życiem, bo przyplątały się te męczące biegunki :roll:
nie ma ten biedaczek szczęścia w życiu, oj nie ma :shake:

Posted

Ale to nasze male psie serduszko ma teraz wspanialy domek i jestem o tym gleboko przekonana ze bedzie dobrze.
Niedlugo poznamy wyniki badan histopatologicznych - na pewno bedzie dobrze.
Przy okazji podziekowania dla Was Kolezanki za opieke nad Dziadziem .
To dzieki Wam ten kochany pies ma dom.
Szacunek.

Posted

A ja przypominam, że ciepły kąt u P.Irenki to tylko dom tymczasowy. P.Irenka ma na swojej głowie własne psie stado, Dropsika wzięła dlatego, że nie mieliśmy pieniędzy, aby utrzymywać jego pobyt w lecznicy :(

Posted

No wiem wiem, tak tylko napisalam, z tej radosci ze on ma te mozliwosc u Pani Ireny mieszkac,ze dostal te szanse.
Nie mam jak pomoc, nie mam szans zabrac go do siebie- mam juz dwa piesie a moi znajomi to niestety czy stety , nie bede komentowac poniewaz kazdy ma swoje upodobania- no wiec moi znajomi maja psy rasowe i nie ma szansy na zabranie kundelka.
Oni tylko szczeniaki od hodowcy, z papierami, ja juz skonczylam namawiac, nie da sie :shake:

Posted

Od czasu jak Dropsik ma mozliwość wyjścia do ogródka za potrzebą, nie brudzi w domu.Były może dwie wpadki ale to dlatego że nie mógł wyjśc...

U Irenki w domu jest takie specjalne psie wejście, coś na wzór kocich.
Psy sobie wchodza i wychodza.....:razz:

Niestety, kupy dalej sa brzydkie mimo specjalistycznej karmy i podawanych leków....

Myslę że lepiej niż u Irenki nigdzie miec nie będzie, stad prośba w utrzymaniu i leczeniu Dropsa....To 9-ty czworonóg pod Jej dachem.
Dużo, jak na możliwości finansowe Ireny... Pomózmy Jej....

Posted

Jak można przekazać pomoc Pani Irence? Przez kogo?:loveu: Starość czeka każdego z nas:-( Oby i dla nas znalazła się taka Pani Irenka:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Jak można przekazać pomoc Pani Irence? Przez kogo?:loveu: Starość czeka każdego z nas:-( Oby i dla nas znalazła się taka Pani Irenka:loveu:
no właśnie, ludzie często zapominają że starość to też przypadłość ludzkiego gatunku.... i co wtedy???? jak nie będzie przy nas osoby pokroju Pani Irenki :cool3:

Posted

[FONT=Verdana]Pani Irena to jest przewspaniała osoba, robi tyle dobrego dla psiaków. Ma u siebie Reksia i jak czytam całą gromadkę innych psów, a teraz jeszcze wzięła Dropsika...staruszków wymagających opieki weterynaryjnej, dobrej karmy, itd. To wszystko kosztuje, można powiedzieć skarbonka bez dna. [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Zastanawiam się jak pomóc na większą skalę. Może warto by było zorganizować allegro cegiełkowe dla jej psiaków? [/FONT][FONT=Verdana]Jak sądzicie? [/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Wiem, że większym zainteresowaniem cieszą się akcje nazwijmy je „bardziej dramatyczne” z drastycznymi zdjęciami, itd. ale może z odpowiednim tytułem, dopracowanym tekstem, zdjęciami oraz odpowiednią reklamą udało by się nam uzbierać jakąś konkretną sumę? [/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Jeżeli uznacie propozycję za wartą rozważenia, to jestem gotowa zapłacić za wyróżnienie allegro no i prowizję za sprzedane cegiełki. [/FONT]

Posted

[quote name='bumel'][FONT=Verdana]Pani Irena to jest przewspaniała osoba, robi tyle dobrego dla psiaków. Ma u siebie Reksia i jak czytam całą gromadkę innych psów, a teraz jeszcze wzięła Dropsika...staruszków wymagających opieki weterynaryjnej, dobrej karmy, itd. To wszystko kosztuje, można powiedzieć skarbonka bez dna. [/FONT]

[FONT=Verdana]Zastanawiam się jak pomóc na większą skalę. Może warto by było zorganizować allegro cegiełkowe dla jej psiaków? [/FONT][FONT=Verdana]Jak sądzicie? [/FONT]

[FONT=Verdana]Wiem, że większym zainteresowaniem cieszą się akcje nazwijmy je „bardziej dramatyczne” z drastycznymi zdjęciami, itd. ale może z odpowiednim tytułem, dopracowanym tekstem, zdjęciami oraz odpowiednią reklamą udało by się nam uzbierać jakąś konkretną sumę? [/FONT]

[FONT=Verdana]Jeżeli uznacie propozycję za wartą rozważenia, to jestem gotowa zapłacić za wyróżnienie allegro no i prowizję za sprzedane cegiełki. [/FONT]

Ja jestem rekami i nogami za inicjatywą ale nie wiem czy allegro się sprawdzi. Ale mozna spróbować, ja podzielę koszty z Tobą:loveu:
Mozna jeszcze pomysleć o innych formach pomocy : bazarki, aukcje allegro ale konkretnego przedmiotu. Ja bym chetnie uderzyła do producentów karm i hurtowni ale muszę mieć wiecej info: ile psiaków i jakich ma Pani Irenka, stworzyłabym a raczej bym poprosiła naszą Marysie o pomoc w tekscie.......
Do odważnych nalezy swiat. Czesto to co wydaje nam sie bez sensu i szans okazuje sie strzałem w 10 a czesto pewniak zostaje zatopiony:loveu::loveu:

Burza mózgów!!!!! Jak pomóc Pani Irence??????
Poczujmy w sobie siłę lwa:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Ja też jestem za...!!!

bubu mogłaby zrobic sesje zdjęciowa wszystkich podopiecznych Irenki.
Obecnie na stanie jest 6 psów, o kotach nie wspominając....
Z tego tylko jeden psiak jest z wyboru.Zreszta byl to pies dla niezyjącego juz Pana.
Reszta, to przypadki losowe...!
W dodatku często trudne, jak np.stareńki Reksiu.

Posted

No to do dzieła, życie jest zbyt krótkie, te psiaki zbyt szybko od nas odchodzą.
Jak w słowach piosenki Piaska: " i niech stanie się to tu i teraz" "kiedy niebo Cię zsyła:loveu:"
Czekamy na zdjęcia... a czy Marysia pomoże w tekscie?:loveu:

Posted

Mamy wyniki Dropsika. Na szczęście wykluczono nowotwór. Stwierdzono zapalenie żołądka. Wykupiłam mu nowe zalecone leki. Zamówiłam też kolejną paczkę karmy za 200zł. Mam nadzieję, że tym razem będzie poprawa bo Dropsik schudł nam kolejne pół kg :( Prosimy o wsparcie .

Posted

Przeczytałam kilka ostatnich postów, m.in. Ihabe.
Racja, życie jest za krótkie i tzreba walczyć o to co dobre, najlepiej wspólnie.
A że czasami człowiek porywa się z motyką na Słóńce czyli wyciąga ręcę po wydawałoby się nimożliwe ? No gdyby nie to , to do dzisiaj byśmy żyli w epoce kamienia łupanego.
No to jak pomóc ?

Posted

To może ja "zacznę" akcję pomocową dla podopiecznych Pani Irenki.
Moja propozycja jest następująca : mam do oddania 15kg karmy Royal Canin
"ROYAL CANIN MEDIUM SENSIBLE 15KG

SENSIBLE 25
Wrażliwy przewód pokarnowy, psy aktywne.
Powyżej 12 miesiąca życia.
Polowanie, stróżowanie, trening sportowy...
Intensywna aktywność fizyczna znacznie zwiększa zapotrzebowanie energetyczne psa, jednak pojemność żołądka psa pozostaje przecież bez zmian. Dlatego tak ważne jest podawanie karmy o wysokiej koncentracji energii, która pokryje potrzeby psa, bez ryzyka przeładowania przewodu pokarmowego. Przekarmienie nieuchronnie prowadzi do zaburzeń trawiennych pogarszających samopoczucie psa (biegunki, luźne stolce, wzdęcia itd.). Nieprawidłowy przebieg trawienia zaburza przyswajalność składników odżywczych i skutkuje objawami niedoborów pokarmowych w organizmie.

• Wysokie potrzeby energetyczne psów aktywnych Wysoki poziom energii (energia mierzona: 4150 kcal/kg) zapobiega przeładowaniu przewodu pokarmowego, co często zdarza się u psów o wrażliwym układzie trawiennym.
  • Wzmocnienie bariery skórnej Cynk, witamina A i biotyna wzmacniają integralność skóry i pobudzają proces gojenia. Witaminy E i C neutralizują wolne rodniki. Kwasy tłuszczowe EPA/DHA (omega 3, źródło: tran) chronią skórę i błonę śluzową jelit.
  • Ochrona komórek i spowalnianie efektów starzenia Wysoki poziom witamin E (600mg/kg) i C (300mg/kg), selen oraz obniżony poziom fosforu (0,6 %).

Karma może być podawana przez całe dorosłe życie psa.
Składniki:

Ryż, suszone mięso drobiowe, tłuszcze zwierzęce, hydrolizowane białka zwierzęce, pulpa buraczana, izolat białek roślinnych, gluten kukurydziany, oleje roślinne (soja, ogórecznik), sole mineralne, tran, fruktooligosacharydy, wyciąg z drożdży (źródło mannooligosacharydów), proszek jajeczny."

Jeśli uznasz bubu, że karma się nie nada to wystawię ja na bazarek, a kasę przeznaczę na Dropsika i resztę stadka
Czekam na decyzję.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Przeczytałam kilka ostatnich postów, m.in. Ihabe.
Racja, życie jest za krótkie i tzreba walczyć o to co dobre, najlepiej wspólnie.
A że czasami człowiek porywa się z motyką na Słóńce czyli wyciąga ręcę po wydawałoby się nimożliwe ? No gdyby nie to , to do dzisiaj byśmy żyli w epoce kamienia łupanego.
No to jak pomóc ?

No właśnie jak pomóc. Chęci są to i sposób powinien się znaleźć. Ale pomoc jest potrzebna. Prosiłam o info o podopiecznych Pani Irenki , o samej Pani Irence. Zrobiłoby się akcję. Super akcję promocyjną:loveu:

Posted

Beata J. - dziękujemy za kolejny bazarek :loveu::loveu::loveu: Karma myślę , że lepiej wystawić na bazarek. Dopiero co zamówiłam 12kg i lepiej nie zmieniać. Drops coraz lepiej na tej karmie funkcjonuje, tymbardziej ze ostatnio zjadł troszke innej karmy i skończyło się na ostrej biegunce.

ihabe - podopieczni Pani Irenki potrzebujący pomocy to Dropsik i Reksiu
Pani Irenka nigdy nie odmówiła nam pomocy mimo , że ma także swoje prywatne psy na głowie. Przez jej dom tymczasowy przeszło już kilka psów z żywieckiego schroniska , które są teraz szczęśliwe w nowych domach.

Posted

Dogo07 napisał(a):
A czy Dropsik jest pod opieką jakiejś fundacji czy nie ?

jest pod opieką naszego stowarzyszenia , do którego należy także Pani Irenka.