Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Robale dawno wykluczone, Dropsik przebadany na wszystkie strony. Ma stan zapalny żołądka, początki wrzodów , nadżerki . Prawdopodobnie wszystkiemu winny jest Rimadyl , który dostawał wcześniej. Dostaje leki i ma dietkę. Niestety przez biegunki chudnie i marnieje coraz bardziej :(

Posted

Kupy dalej fatalne...cuchnace, częste...
Drops musi miec cały czas wyjście do ogrodu otwarte.
Całe szczęście że technicznie latem jest to u Ireny możliwe....

Nie zdąża na trawe,często dzieje sie to na brukowanych chodnikach ...
Mop z woda cały czas w pogotowiu,żeby pozostałe psy nie rozniosły kooo..po chodniku czy co gorsza po mieszkaniu...

Biedny Drops ale i biedna Irena...! Nie znam drugiej takiej osoby która by
dała dom psu z takimi problemami...:shake:

Posted

kurczę, skąd mu się to paskudne choróbsko przyplątało :angryy:
i kiedy w końcu się skończy :roll:
chyba aktualne leczenie nie przynosi jednak zamierzonych efektów, chyba, że to musi potrwać ... ciekawe co na to weci :razz:
kurczę no, czy nikt nie wie jak Dropsikowi (a tym samym i P. Irence) pomóc :roll:

Posted

dziękujemy :loveu:
Dropsikowi poprawił się apetyt ale niestety biegunka jest nadal.
Dzisiaj zawiozłam mu kolejne nowe leki.. Może tym razem coś pomoże.
Dostał silniejsze tabletki i krople homeopatyczne.
Dropsik taki kochany.. merda ogonkiem na powitanie, przytula się i uśmiecha. Że też jemu musiało się to choróbsko przytrafic :(

Posted

Teraz zbieramy pieniążki dla Dropsika na nowe konto - podane jest w pierwszym poście :)
Wczoraj go odwiedziłam. jaki on jest teraz szczęśliwy :loveu: Wszędzie go pełno, zna każdy kąt , zadomowił się na całego. Ciągle podchodził żeby go głaskać merdając ogonkiem, cudowny jest ten nasz staruszek :loveu:

Posted

Mnie też dzisiaj przywitał....Jak go głaskałam wyczułam kosteczki...Jak on strasznie schudł....:-(

Upał straszny, a On w pełnym słońcu dreptał po ogrodzie.Cały czas cos go nosi. Nie jest w stanie usiedzieć na miejscu,choć łapeczki tylnie mu sie rozjeżdżały, kiwał się, prawie że przewracał. Strasznie był słaby....
Była też kooo..leje sie z niego okropnie... ......:shake:

Nie ma już jak mu pomóc....Zal wielki, bo to taki kochany,poczciwy i dobry pies...:placz:

Posted

Trzeba się cieszyć tym co jest. niestety tak to jest, że staruszki chorują. A, że kochanemu Dropsikowi trafiła się taka paskudna choroba .. Opiekę ma bardzo dobrą , zapewnimy mu wszystko co najlepsze można jak długo będzie się dało. Tylko pieniążki do tego potrzebne.. Kupiłam mu inną karmę , także dla psów z chorobami układu pokarmowego. Żeby miał urozmaicenie. Do tego puszki z Royala Digestive Low fat i Convalescence , pastę odzywczą calo-pet aby sie wzmocnił chudzinka. Niestety rachunek nie zapłacony.. Puszki mu smakują ale są drogie, jedna 10zł, kupiłam tylko 3. Możnaby mu sprawić taką przyjemność i kupić jeszcze ale najpierw trzeba spłacić poprzednie..

Posted

dawno nie zaglądałam na wątek Dropsika :oops: a tu takie niefajne rzeczy sie dowiaduję: shake:. Dropsik daj odetchnąć troche ciotkom, zwalcz tę biegunkę. Mam pytanie, czy Dropsik nie reaguje na żadne podawane mu leki, czy wet nie potrafi dobrać mu odpowiedniego leku?? Niedawno mój psiak miał bardzo mocne zatrucie ( nie nadążałam ze sprzątaniem po nim), ale seria zastrzyków i tabletek pomogła. Dzisiaj biega i pewnie nawet nie pamięta, że z dupska miał fontannę:evil_lol:

Posted

to nie zwyczajna biegunka , Dropsik dostawał juz wszystkie mozliwe leki, teraz bierze już najsilniejsze. Prawdopodobnie przyczyną jest nowotwór w jelitach gdzie zajrzeć się nie da. Jeśli obecny lek nie pomoże to nic więcej nie możemy zrobić jak podawać dobrą karmę i odżywki aby był silniejszy choć troszkę.

Posted

dorzucę cosik, na te puszki Dropsika ale nie zapisałam sobie konta na które ostatnio wpłacałam. Spróbuje odszukać w 'historii rachunku bankowego' :loveu: Zdrowiej Dropsiku, pomalutku ale zdrowiej :lol: