Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aysel']No tak :D
I tak chyba zostało powiedziane ;)
hihi.

Białko ma antybiotynę.
Żółtko ma biotynę.[/QUOTE]
nie ma jak czytac ze zrozumieniem :D macie rację :)

Posted

Moja barfująca gadzina nie chce jeść. Już wczoraj jadł z łaską. Dzisiaj zjadł tylko pół skrzydełka (z łaską oczywiście). Tuńczyka nawet nie chciał. Wiem, że gadzina wymaga ode mnie innego rodzaju mięsa ale mrożonki będę miała dopiero w czwartek. Pies był na spacerze, wymęczył się, wybiegał. Przegłodzić go? Normalnie nie robię mu głodówki ale nie ukrywam - jestem zła na te jego wydziwianie :angryy:

Posted

A ja zdecydowalam sie sprobowac warzywnej papki bez dosmaczania. Zminksowalam marchewke, salaty roznego rodzaju, ociupinke ziol i czosnku, do tego troszke maslanki i soku jablkowego i oliwy z oliwek. Samego balam sie zaryzykowac, wiec jeszcze troszeczke startego zoltego sera, ale jadl! Lepiej niz z watrobka, za ktora srednio przepada :) Nastepnym razem sprobuje ten sam zestaw bez sera, a potem zaczne zmieniac warzywa.

Posted

[quote name='panbazyl']moje psy maja jednak swoje zalety. dziś na przyklad upolowaly sobie same gołębia....[/QUOTE]

Łee, gołębie dzikie mają mnóstwo zarazków...

Posted

[quote name='ladySwallow']Łee, gołębie dzikie mają mnóstwo zarazków...[/QUOTE]
jakie "dzikie" toz to "hodowlane" prosto z sąsiedzkiego kurnika przylecial na nasze podwórko. Nie zjadly go, bo im zabrałam. I zakopalam na kurzo-kaczo-gołębim cmantarzu stale rozrastajacym się....

Posted

[quote name='panbazyl']ja do paci warzywno-owocowej daje tylko olej/oliwę, czasem maslankę czy kefir/jogurt jak mam. zjadają bez problemów.[/QUOTE]
Moje też jedzą, tylko im się uszy trzęsą :D Nawet się potrafią pobić o miskę do wylizania :P

Posted

[quote name='panbazyl']jakie "dzikie" toz to "hodowlane" prosto z sąsiedzkiego kurnika przylecial na nasze podwórko. Nie zjadly go, bo im zabrałam. I zakopalam na kurzo-kaczo-gołębim cmantarzu stale rozrastajacym się....[/QUOTE]

A, to insza inszość :evil_lol:

Posted

[quote name='panbazyl']moje psy maja jednak swoje zalety. dziś na przyklad upolowaly sobie same gołębia....[/QUOTE]

Moje psy pewnie też by zjadły :P
Gdyby tylko te gołębie nie były większe od nich ;)

Posted

[quote name='Prince']Sory za offa ale wiecie może czy firma Primex nadal produkuje Barfa? Nie działa ich strona od dłuższego czasu...[/QUOTE]

[url]http://barf.pl[/url] ;)

Posted

[quote name='Aysel']Moje psy pewnie też by zjadły :P
Gdyby tylko te gołębie nie były większe od nich ;)[/QUOTE]
to może myszy niech łapią :)

[quote name='Prince']Sory za offa ale wiecie może czy firma Primex nadal produkuje Barfa? Nie działa ich strona od dłuższego czasu...[/QUOTE]
boi zmienili adres naten co podała Evel

[quote name='evel'][url]http://barf.pl[/url] ;)[/QUOTE]

Posted

[quote name='evel'][url]http://barf.pl[/url] ;)[/QUOTE]
Dzięki ale niestety nie mogę otworzyć tej strony na moim kompie. Ale u Was działa, tak? Czyli Primex nadal barfuje :)

Posted

U mnie też działa normalnie.
Swoją drogą powinni byli zrobić sobie jakieś przekierowanie ze starego adresu - chyba da się?
Sama się zastanawiałam, co się stało z primexem, zanim znalazłam ten nowy.

Posted

Taki komunikat pojawia się u mnie po kliknięciu na link Primexu: [SIZE=2]Program Internet Explorer nie może odczytać tego formatu strony sieci Web. Więc to zapewne sprawa mojego kompa.[/SIZE]
Najważniejsze, że nadal produkują mrożonki. Dzięki za info!!

Posted

[quote name='Prince']Taki komunikat pojawia się u mnie po kliknięciu na link Primexu: [SIZE=2]Program Internet Explorer nie może odczytać tego formatu strony sieci Web. Więc to zapewne sprawa mojego kompa.[/SIZE]
Najważniejsze, że nadal produkują mrożonki. Dzięki za info!![/QUOTE]

Wina przeglądarki - zainstaluj inną, powinno dać radę ;)

Posted

[quote name='filodendron']U mnie też działa normalnie.
Swoją drogą powinni byli zrobić sobie jakieś przekierowanie ze starego adresu - chyba da się?
Sama się zastanawiałam, co się stało z primexem, zanim znalazłam ten nowy.[/QUOTE]
ja to bylam pewna, że caly zcas jest ten sam adres... Dopiero tu mnie chyba evel uświadomila że jest inny. No powinni dać przekierowanie.

Posted

[quote name='betty_labrador']przypomnijcie mi prosze dlaczego mieszanie suchego z surowym -jako podstaw żywienia psa nie jest dobre? chodziło o PH? czy róniez o dlugie zaleganie suchego w przewodzie pokarmowym?[/QUOTE]

Generalnie chyba inny czas trawienia, inne pH, wyjałowienie flory bakteryjnej przez karmienie suchym?