Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już jak widać siwe bródki, troszkę ciałka więcej niż powinny, ale już 12 letnie, a Harutek bardziej "doświadczony" cieleśnie,  więc podpalania ma już siwe, ale na ciałku sierść siwą to raczej rzadkość. Oby w zdrowiu! 

:klacz: :happy1: Dzięki Dorota za animacje, świetne :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Posted

... aja wracam, wracam i wracam!... wszystkie animacje booombowe! ale jak Harek doooopka kręci  a Fercia taka zapatrzona w pańcie... bezcenne   :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

zdjęcia tego nie oddadzą! ...żadnym cudem ;)

• Upvote 1
Posted

Aluniu Wszystkiego, Wszystkiego Najlepszego!!! :BIG:  a przede wszystkim Zdrówka, Zdrówka, Zdróweczka i jak najwięcej dobrych chwil dla Ciebie!!! :BIG: :BIG: :BIG:

92.gif

• Upvote 1
Posted

tak jest

wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, pociechy z jamników :-)

spełnienia wszystkiego o czym zamarzysz i wiele chwil spędzonych z tymi, których kochasz

całuski :calus:

• Upvote 1
Posted

I ja lecę spóźniona, na szczęście tylko godzinę z haczykiem;)
Nadal nie mogę wrzucić normalnie fotki, więc zostało mi dodanie załącznika, ale i taki mam, a co;)

Aluś - 100 lat w zdrówku i szczęściu Ci życzę i niech się spełniają Twoje marzenia :) !!!!

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Ferka ostatnio posikiwała mi zbyt często ale równocześnie zaobserwowałam, że zrywa się nagle zjeżona  i grubo mruczy , dokapowałam się , że ma jakieś boleści. Fercię pod pachę i na USG. I jak przeczytacie, to sama wetka powiedziała, że to ewenement ze złogami w pęcherzyku. Również przewlekłe stany zapalne ? Od czego? Pobrana została krew i polatałam trochę z chochlą, żeby złapać sikulca. W środę, po Święcie  Niepodległości,spotkam się z wetką w celu ostatecznego ustalenia co , jak i czym ;)  (tak w skrócie).

001.jpg

Posted

Generalnie to niepokoją mnie stany zapalne , przewlekłe ? Na skutek czego? Ale samo badanie nie jest złe. Na dietce wątrobowej do końca życia (oboje) :(  . Te jej boleści to myślałam, że jakieś przerzuty rakowe albo co, więc mi ogromnie ulzyło, bo Ferka na listwie ma guzzek wielkości mirabelki oraz brodawki, które podobno mogę azotem usunąć ( można kupić w aptece). I tak naprawdę to kamień mi z serca spadł. Z tym co ma da się żyć. Jest już wesoła, rozpuszczona jak coś chce to szczeka tak głośno i piskliwie, że mnie bębenki w uszach wywijają się na drugą stronę. :diabloti:

Posted

Zaglądam bo u Jasi przeczytałam, że Ferunia chorunia...
Ciekawe, co pokażą wyniki i jaki będzie wynik konsultacji u weta we środę...
Jeżeli skończy się tylko na diecie wątrobowej, to super, bo to dieta jak każda inna...
Mój Killunio też na diecie i też się martwiłam, że nie damy rady, a jednak jest OK...
To tylko oczywiście kwestia finansowa, co łatwe nie jest (zwłaszcza jak w domu jeszcze pięcioro innych czworonogów), ale czegóż się nie zrobi dla Przyjaciela w potrzebie?
Zresztą dochodzę do wniosku, że te karmy weterynaryjne muszą być naprawdę dobrze opracowane, bo Killek jest baaardzo wybredny, a z przestawieniem się na karmę dietetyczną nie było żadnego problemu...
Tak że, życzę Ci Aluś, żeby u Ferci było dobrze i trzymam za Was kciuki:)
Przytulaj ode mnie Ferkę i Harutka - ściskam Was:)

• Upvote 1
Posted

One karmę Royala uwielbiaja, jadły i suche i puszki i myślałam , że po 3-4 miesiącach wrócimy na karmienie normalne ( jadły Festivala Josery i 2x w tyg kurczak , ryż i marchew). Ale nima tak dobrze. A finansowo bardzo odczuwam , bo mam emeryturę niską i pracuję i wciąż mało. Z kalkulatorem w ręku. :)

Ale ważny jest komfort zdrowotny. Pies zależny ode mnie i tu mają wsio. A ja zawsze sobie poradzę. Czuwają nad nami  :angel:  :diabloti: :wink:

• Upvote 1
Posted

Oj!.. Alu jak można Ciebie nie lubić! :iloveyou:   tyle w Tobie siły i optymizmu! i zawsze ,potrafisz tak fajnie ... spuętować :cool2:

Mizianka dla Czarodziejów :glaszcze:

• Upvote 1