fridaoo Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Zdrowych, wesołych Świat oraz samych udanych adopcji w Nowym Roku życzymy my:loveu: Quote
andzia69 Posted December 25, 2008 Author Posted December 25, 2008 Haloo - ciocia niemowa juz tu jest!!!!:p:p:p Quote
Majaa Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Dziękujemy za życzenia i witamy cioteczkę która na jakiś czas zamilkła ;) Fredzio pieknie nabrał masy! Wygląda teraz znów jak "super - pies" Ah I odpowiadam na wiele maili w jego sprawie Niestety jak zawsze mniej lub bardziej poważnych, ale społeczeństwo chyba się zaczyna edukować, bo tych coraz poważniejszych jest coraz więcej :multi: Quote
AngelsDream Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Może więc będzie też ten jeden, jedyny. Quote
ewelinka_m Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 AngelsDream napisał(a):Może więc będzie też ten jeden, jedyny. oby oby :loveu::loveu: Quote
betel Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Fredzio ma allegro z wyróżnieniem . Jak się skończy, tto przedłużę i też dam wyróżnienie.Trzeba go pokazać ludziom , bo to taki fajny pies:loveu: Quote
Majaa Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 betel napisał(a):Fredzio ma allegro z wyróżnieniem . Jak się skończy, tto przedłużę i też dam wyróżnienie.Trzeba go pokazać ludziom , bo to taki fajny pies:loveu: A kiedy kończy się ta aukcja , bo się .... wyrysowały potencjalne domki, więc na razie nie wznawiaj proszę tej aukcji Z kilku wiem, ze nic nie będzie, ale mam dwa typy, a jeden szczególnie Jutro, pojutrze coś się pewnie wyjaśni Quote
ewelinka_m Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 Majaa mocno trzymam kciuki :loveu: Quote
Bjuta Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 To i ja trzymam! Takie cudo, musi mieć super chatę! Quote
andzia69 Posted December 31, 2008 Author Posted December 31, 2008 Majaa napisał(a):A kiedy kończy się ta aukcja , bo się .... wyrysowały potencjalne domki, więc na razie nie wznawiaj proszę tej aukcji Z kilku wiem, ze nic nie będzie, ale mam dwa typy, a jeden szczególnie Jutro, pojutrze coś się pewnie wyjaśni cudnie!!!!:multi::multi::multi::multi: Quote
betel Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 http://i520.photobucket.com/albums/w...ka/NowyRok.jpg - link do życzeń Quote
andzia69 Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Majaaaaaaaaa - co u Psujaaaaaaaaa?????? Quote
Majaa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 andzia69 napisał(a):Majaaaaaaaaa - co u Psujaaaaaaaaa?????? No cóż .... dzięki łaskawości swoich towarzyszy z podwórka, którym doopki zmarzły na spacerze szybciej niż możnaby było przypuszczać, dziś Psuj nie załapał się na spacerek Za to teraz szaleje na podwórku ! Jeśli chodzi o domek nowy - nie wiem nic na razie ! Ale to moja wina ! Nie zadzwoniłam ! Quote
Yorija Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Czy on by się nadwał po przeszkoleniu dla młodego myśliwego jako pies płochacz? Dostałam zapytanie o psa w typie labka własnie do takiej fuchy. Ponoć labki do tego się dobrze nadają. Quote
andzia69 Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 Yorija napisał(a):Czy on by się nadwał po przeszkoleniu dla młodego myśliwego jako pies płochacz? Dostałam zapytanie o psa w typie labka własnie do takiej fuchy. Ponoć labki do tego się dobrze nadają. a co płochacz robi? bo jeśli pływa w stawie to Psuj jak najbardziej się nadaje:evil_lol: Quote
Yorija Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 andzia69 napisał(a):a co płochacz robi? bo jeśli pływa w stawie to Psuj jak najbardziej się nadaje:evil_lol: Mnie się wydaje, ze ma płoszyć zwierzynę :-) Nie wiem tylko czy naziemną czy nawodną? Podeślę chłopakowi zdjęcia Psuja i kontakt do Was :-) Quote
Majaa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Yorija napisał(a):Mnie się wydaje, ze ma płoszyć zwierzynę :-) Nie wiem tylko czy naziemną czy nawodną? Tak. Masz rację Yorija. Pies płochacz ma za zadanie tropienie i wypłaszanie drobnej zwierzyny, tak naziemnej, jak i na- i nad - wodnej, a po dokonaniu celnego strzału przez myśliwego przyaportowanie zwierzęcia ustrzelonego. Masz rację, że labradory i wszelkiego rodzaju retrievery są skłonne w naturze do bycia płochaczami. Jako córka myśliwego z ogromnymi zasadami i dzięki którego postawie napewno mam wiedzę i "joba" na punkcie zwierząt (a to nie było proste wyrastać przy taaaaakim myśliwym - trzeba było zapieprzać mając lat 4,5,6.... naście lat .... przy sadzeniu lasu i karmieniu zwierząt zimą, ale o tym pisałam już gdzieś na forum ze szczegółami), powiem to samo w sprawie adopcji, w takie warunki, co powiedział mój Tata na temat aktualnego myślistwa: "Nie te czasy, nie te zasady, nie to samo myślistwo!" Yorija napisał(a):Podeślę chłopakowi zdjęcia Psuja i kontakt do Was :-) Dzięki, ale nie podsyłaj z powodów - jak wyżej! A dodam do tego swoje obserwacje aktualne na temat myślistwa - teraz wiecznie słyszę, że myśliwy stracił psa, którego ktoś zestrzelił (to często dotyczy psów płochaczy właśnie, kiedyś nietykalnych wręcz) Kiedyś każdy wiedział gdzie poluje, na jakim terenie - czytaj swoim i z jakim/jakimi psami. Zastrzelenia psów były sporadycznymi przypadkami i zazwyczaj dotyczyły przypadków psów polujących na tzw. "grubą zwierzynę", głównie dziki ...... Życie to zmieniło Quote
Majaa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 I jeszcze jedno Yorija (bez urazy)! Nie po to go ratowałam własnie przed domorosłymi wykonawcami "prawa obowiązującego tu i teraz" i myśliwymi, którzy chcieli go ustrzelić, żeby miał trafić z deszczu pod rynnę Szukam natomiast osób, które mogłyby przeprowadzić kontrolę przedadopcyjną w Rawie Mazowieckiej i Warszawie Mam dwa potencjalnie bardzo fajne domki dla Freda! Quote
ewelinka_m Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Majaa domki w wawie z reguły nam sparwdzała MaJa 75 może spróbuj napisać do niej :p Quote
Majaa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ewelinka_m napisał(a):Majaa domki w wawie z reguły nam sparwdzała MaJa 75 może spróbuj napisać do niej :p Zdzwonię się oczywiście z Maja75, choć bardziej mi chyba zależy na kontroli domku w Rawie jeśli chodzi o Psuja. Uważam bowiem na podstawie tylko rozmowy telefonicznej, że ten domek w Warszawie jest wyjatkowo godny uwagi, choć nie wiem, czy aby napewno .... dla Psuja :shake: Mam nadzieję, że coś jutro z Andzia69 i Maja75 wykombinujemy ! Quote
Majaa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Panca napisał(a):moge sprawdzic dom w Wawie A w której części w-wy mieszkasz Potencjalny domek jest na Pradze Płd ? Quote
Panca Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 mieszkam na Mokotowie Gornym ale mam samochod wiec to nie problem:p Quote
Yorija Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Majaa napisał(a):I jeszcze jedno Yorija (bez urazy)! Nie po to go ratowałam własnie przed domorosłymi wykonawcami "prawa obowiązującego tu i teraz" i myśliwymi, którzy chcieli go ustrzelić, żeby miał trafić z deszczu pod rynnę Szukam natomiast osób, które mogłyby przeprowadzić kontrolę przedadopcyjną w Rawie Mazowieckiej i Warszawie Mam dwa potencjalnie bardzo fajne domki dla Freda! A to mnie zdołowałaś z tymi myśliwymi. Z każdej strony rodziny miałam myśliwych ale to czasy dziadków. I faktycznie - dla mnie to byli ludzie z zasadami. I pamietam psy u mojego dziadka. Wyżły... Myślałam, że takie wredne zachowania myśliwych to wyjatki - jak wszędzie zresztą... Nie wysyłałam żadnych informacji o psiaku jeszcze. I nie wyślę jeżeli taka Twoja wola. Obrazić ani urazić się też nie mam zamiaru. Szanuję Twoje zdanie. Ja jednak chyba żyję w jakimś innym nierealnym świecie. Takim co to odstaje od rzeczywistości. Psujowi i reszcze czeredy życzę naprawdę super domów. I mam nadzieję, że Ty nie masz mi za złe tej propozycji. Quote
andzia69 Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Yorija napisał(a): Psujowi i reszcze czeredy życzę naprawdę super domów. I mam nadzieję, że Ty nie masz mi za złe tej propozycji. na pewno maja się o to nie obraziła;) patrząc na nasze woj....słysząc jak myśliwi zrobili sobie "polowanie" na bezdomne psy na polu, które za suką biegały, albo jak odstrzeliwali charty...to jakos nie mam do nich sentymentu...:-( może kiedyś myśliwi byli inni, może teraz też są "ludzcy"...ale myślę, ze niestety dużo jest takich myśliwych "na pokaz" - młodzi, dorobkiewicze, na stołkach, którzy zrobili się myśliwymi na pokaz...:shake: Jeśli są 2 szanse na domek dla Psuja, domek "normalny" to chyba lepiej nież on tam pójdzie:lol: Quote
Recommended Posts